Εχω ξεκινησει το παιχνιδι.
Γενικα να πω πως η κυρια κριτικη που ασκηθηκε στον τιτλο περι επαναληψης, ισχυει 100% και το παιχνιδι ειναι πολυ ''τιμιο'' ξεκαθαριζοντας το απο την αρχη, οπου και παρουσιαζει το ολο concept πανω στο οποιο ειναι δομημενο. Ουσιαστικα το game εχει full mission structure και η ροη που ακολουθειται ειναι: Σου δινω ενα mission, μπαινεις μεσα σε ενα επιπεδο-αρενα, σκοτωνεις τα τερατα, ολοκληρωνεις το mission, repeat με το επομενο mission. Δεν υπαρχει εξερευνηση, δεν υπαρχει adventuring δεν υπαρχει gameplay υλικο που συνδεει τις αποστολες... ειναι μια ακολουθια απο αρενες που πολεμας τερατα. Για να ολοκληρωσω με τα αρνητικα που μεχρι στιγμης θα ελεγα οτι υπαρχουν, ο οπτικος τομεας imo δεν ειναι καλος. Οχι οτι ο τιτλος δεν καταληγει να ειναι ομορφος (το art direction ας πουμε ειναι κορυφαιο) αλλα ''τεχνικα'' σου δινεται η αισθηση οτι παιζεις refined εκδοχη psp τιτλου σε emulator και οχι game του psvita.
Ωστοσο υπαρχει ενα πολυ εξυπνο ευρημα (αντιστοιχο του Assassins Creed θα ελεγα) που διαρθρωνει ολα τα παραπανω. Ο πρωταγωνιστης ειναι ενας απο τους χιλιαδες φυλακισμενους ενος major Vilain και περιμενει τον θανατο του. Μεσα στο κλουβι του βρισκει ενα βιβλιο το οποιο αποτελει την βιογραφια ενος μαγου. Μεσω του βιβλιου αυτου ο παικτης διαβαζει (με μορφη digital novel που περιεχει και animated scenes και voice acting) την ιστορια και το lore του κοσμου στον οποιο βρισκεται και ανακαλυπτει τη ζωη αυτου του μαγου, μαθαινοντας παραγματα για την πορεια του, τη σχεση του με τον Major Vilain και τελος αναβιωνει (μεσω των missions) τις μαχες που εδωσε κατα τη διαρκεια της ιστοριας. Με λιγα λογια, το παιχνιδι ειναι κατα κυρι λογο ενα digital novel οπου παιρνεις ενεργο ρολο κατα τη διεξαγωγη της εκαστοτε μαχης. Να πω επισης οτι ο κεντρικος χαρακτηρας κερδιζει εμπειριες μεσω του διαβασματος και μπορει να επιλεξει να πολεμησει το final boss (τον τυπο που τον κραταει φυλακισμενο) ακομα και στην αρχη του παιχνιδιου χωρις να ολοκληρωσει το βιβλιο.
Περα απο το ευρημα που μολις ανεφερα και που ειναι κορυφαιο υλοποιημενο, το παιχνιδι εχει εξαιρετικο και πολυ βαθυ συστημα μαχης (θα γραψω καποια πραγματα σε επομενο post που θα εχω προχωρησει παραπανω), πολυ ενδιαφερον concept στο σεναριο και στο setting ενω σε παρα πολυ ψηλα επιπεδα κινουνται η μουσικη και το voice acting.
Προσωπικα η ολη φαση μου αρεσει παρα πολυ διοτι οντως presentation-αποδοση και batlle system εχουν παρα πολυ καλη δομη. Απο κει και περα υπαρχουν τα θεματα που αναφερω και θελω πολυ να δω αν θα με κουρασουν στην πορεια ή οχι. Συνεχιζω και θα ξαναγραψω οταν εχω προχωρησει αρκετα.
Edit: Το μεταφέρω εδώ για να μην γεμιζω το αλλο topic με συνεχομενα δικα μου posts, οποιος μπορει ας σβησει την αρχικη δημοσιευση (psvita thread, post 984). Δεν περιμενω συμμετοχη αλλα ας υπαρχει θεμα καλου κακου.