Announcement

Collapse
No announcement yet.

Luigi's Mansion 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Luigi's Mansion 2

    Είμαι κοντά στις 6 ώρες οπότε ώρα να γράψω εντυπώσεις.
    Το πρώτο στο GC μου είχε αρέσει πάρα πολύ (αν και δεν θυμάμαι πολλά μετά από τόσα χρόνια), αλλά σίγουρα θυμάμαι ότι ήταν μικρό και εύκολο. Αλλά είχε potential για καλύτερα πράγματα που απ'ότι φαίνεται ήρθαν με το 2.

    Καταρχάς το παιχνίδι είναι πανέμορφο και υπερβολικά polished. Το animation του Luigi είναι κορυφαίο και η ατμόσφαιρα, το lighting και η μουσική είναι πολύ καλύτερα απ'ότι περίμενα.
    Ο χειρισμός λειτουργεί πολύ καλά αν υπολογίσουμε την έλλειψη δεύτερου αναλογικού. Η αλήθεια είναι ότι η Next Level έκανε ότι μπορούσε να διορθώσει την απουσία του, π.χ. κουμπιά για ανεβοκατέσματα της σκούπας (βοηθάνε πολύ) και γυροσκόπιο (που δεν πολυχρησιμοποιώ). Δυστυχώς δεν μπορείς να γυρίσεις 180 μοίρες κατευθείαν όταν χρησιμοποιείς φακό ή σκούπα, αλλά πιστεύω ότι ο χειρισμός είναι ικανοποιητικός.

    Πλέον υπάρχουν πολλαπλές mansions. Εγώ μόλις τελείωσα την δεύτερη. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα μία τεράστια mansion, αλλά τουλάχιστον οι δύο πρώτες έχουν διαφορές μεταξύ τους που δικαιολογούν την διάσπαση.
    Επίσης είναι χωρισμένο σε missions. Μόλις τελειώσεις την μία πας πίσω στο hub και ξεκινάς την επόμενη. Φαντάζομαι το κάνανε για να μπορείς να παίζεις μικρά sessions λόγω φορητού. Η αλήθεια είναι ότι οι misions δεν σε περιορίζουν στην αναζήτηση μιας και στις περισσότερες όλη η mansion είναι ανοιχτή για εξερεύνηση.

    Το ίδιο το παιχνίδι θα το χαρακτήριζα Resident α λα Nintendo. Όχι μόνο λόγω θέματος, αλλά περισσότερο λόγω gameplay. Τα enemy encounters είναι ελάχιστα και είναι τίγκα στα puzzles. Σχεδόν κάθε δωμάτιο έχει ένα puzzle και είναι πραγματικά υπέροχα με νέους μηχανισμούς (κουβάδες με νερό, μπαλόνια και τι άλλο έχει μετά). Ήδη χρειάστηκα δύο φορές την χρήση guide κάτι που δεν έχω κάνει χρόνια τώρα για game. Επίσης είναι αρκετά ζόρικο και το golden bone (που συνεχίζεις από εκεί που έχασες) με έχει σώσει πολλές φορές.
    Το 3D είναι επίσης πολύ καλό. Αν και έχει εμφανές ghosting (pun intended ) σε κάποια σημεία, σου δίνει την αίσθηση ότι κοιτάς μέσα σε ένα κουκλόσπιτο.
    Με online δεν έχω ασχοληθεί.

    Μέχρι στιγμής δηλώνω ενθουσιασμένος!

    ΥΓ.1. Πλάκα-πλάκα αν ήμουν 8 χρονών θα τρόμαζα σε κάποια σημεία. Ειδικά στο παιδικό δωμάτιο με τις κούκλες. Κανονική ταινία τρόμου.

    Υ.Γ.2 Τα gems είναι πολύ καλά κρυμμένα.

    Υ.Γ.3 Capcom φέρε την mansion και τους γρίφους πίσω στα Resi!

  • #2
    "Το ίδιο το παιχνίδι θα το χαρακτήριζα Resident α λα Nintendo."

    Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ όταν το ξεκίνησα.Το έβαλα χτες,δοκιμαστικά και μου αρέσει πάρα πολύ.Το ότι ακριβώς δεν έχει πολλές μάχες,αλλά εξερεύνηση και γρίφους καθώς και δομή μικρών επιπέδων,το κάνουν ότι πρέπει για αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή.
    Oι mansions είναι γεμάτες interactive objects,παντού υπάρχουν κρυμμένα μυστικά,ο χιερισμός είναι απλός και λειτουργικός,θα μπορούσε και καλύτερος βέβαια,και τα γραφικά είναι απίστευτα καλά,γεμάτα λεπτομέρειες και φωτισμούς παντού.Ενώ έπαιζα,σκεφτόμουν ότι ανυπομονώ να βγει το REmake HD.
    Carpe diem

    Comment


    • #3
      Το έχω τελειώσει εδώ και κανά μήνα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Τα μοναδικά σημεία που δεν μου άρεσαν ήταν το σκηνικό με την τεράστια σκάλα που ήταν αδιανόητο trial & error και η τελευταία αποστολή που ήταν και τεράστια και εξωφρενικά δύσκολη.
      Επίσης θα ήθελα όταν ξαναπαίζεις μία αποστολή για να βρεις gems και boos να μπορείς να βγεις χωρίς να πρέπει να την τελειώσεις, διότι κάποιες είναι πολύ μεγάλες και το gem/boo που θες να είναι στην αρχή οπότε μετά απλώς πρέπει να την τελειώσεις και πάλι.

      Κατά τ'άλλα αν κάποιος έχει 3DS πρέπει να το δοκιμάσει.

      Comment

      Working...
      X