Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fallout 4

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fallout 4

    Καλά δεν έχουμε θέμα για το Fallout 4;

    Λοιπόν εν μέσω καραντίνας και αφού τελείωσα με το DQ XI είπα να πιάσω τα δύο μοναδικά games που έχω για το ps4. Το Witcher και το Fallout.
    Το Witcher δυστυχώς ξαναπροσπάθησα να το παίξω, αλλά είναι ξανά αδύνατον λόγω του ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΙΚΡΟΥ text! Ήμαρτον δλδ. δεν ξαναπερνάω το μαρτύριο του Xenoblade Chronicles X. Όταν με το καλό πάρω μεγαλύτερη τηλεόραση βλέπουμε, αν και μέχρι τότε θα έχει βγει Witcher 4.


    Πάμε τώρα στο Fallout. Η αλήθεια είναι ότι το έχω κοντά στον έναν χρόνο, αλλά απέφευγα να το παίξω λόγω της αρνητικής κριτικής που δέχεται από τους φανς.
    Τελικά λέω δεν γαμιέται. Αποτέλεσμα; Μετά από 12 ώρες δεν μπορώ να ξεκολλήσω.

    Ναι, τα rpg στοιχεία ειδικά στους διαλόγους είναι από μειωμένα ως ανύπαρκτα.
    Ναι, τα περισσότερα quests (μέχρις στιγμής τουλάχιστον) είναι πήγαινε εκεί και σκότωσε κόσμο.
    Ναι, κλασικά είναι γεμάτο bugs (το continue δεν μου λειτουργεί ποτέ, μόνο με load, οι companions εννοείται πως κολλάνε σε ότι βρουν)
    Ναι, τα γραφικά είναι περασμένης γενιάς (αν και έβαλα ένα mod που κάνει το τοπίο λίγο πιο ανοιξιάτικο για να μην μας βγει το μάτι)
    Ναι, ναι, ναι αλλά είναι κόλλημα το άτιμο.

    Γενικώς τα fallout έχουν κάτι που με τραβάνε. Δεν ξέρω τι ακριβώς, το setting να είναι; το γεγονός ότι δεν έχoυν cutscenes και γλιτώνεις μπλα μπλα να είναι; Πάντως μέχρι στιγμής το λατρεύω κυρίως λόγω του exploration.
    Πραγματικά ο χάρτης αν και όχι τεράστιος με βάση τα σημερινά δεδομένα έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις που δεν νομίζω να βαρεθώ ποτέ.
    Γενικά έχω συνειδητοποιήσει ότι γερνώντας το exploration είναι το αγαπημένο μου πράγμα σε ένα game μαζί με το puzzle solving (εξού και η λατρεία μου για το botw). και στο κομμάτι του exploration το 4 είναι 10 στα 10.

    Σίγουρα New Vegas δεν είναι αλλά δηλώνω ενθουσιασμένος.
    Περισσότερα όταν συνεχίσω.

  • #2
    Enpsty άψογος, νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος στον οποίο άρεσε το Fallout 4.

    Είναι ακριβώς όπως το είπες. Ένα παιχνίδι που είναι προσανατολισμένο στο shooting και στις μάχες. Προφανώς υπάρχουν αποστολές, πάρα πολλές μάλιστα, στις οποίες ο κανόνας είναι το πιστολίδι αλλά αν το αποδεχτείς το παιχνίδι για αυτό που είναι τότε δεν σε αφήνει παραπονεμένο.

    Αυτό που εντυπωσίασε εμένα είναι η τεράστια ποικιλία των περιοχών και ενδιαφερόντων πραγμάτων προς ανακάλυψη. Το παιχνίδι βρίθει μυστικών περιοχών, easter eggs, collectibles τα οποία έχουν νόημα και καλογραμμένων quests τα οποία μάλιστα έχουν τη μορφή των side stories. Η κάθε περιοχή έχει το δικό της sidestory, το καθένα εκ των οποίων είναι σεβαστής διάρκειας, πολλά εκ των οποίων είναι πολύ ενδιαφέροντα και αξιομνημόνευτα. Δεν θα πω πολλά πολλά, ένα πράγμα μόνο θα αναφέρω, υπάρχουν περιοχές με horror θεματολογία που είναι μάλιστα και επηρεασμένες από γνωστές ταινίες τρόμου. Όπως και εσύ Enpsty δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Είναι open world με όλη την σημασία της λέξης, είναι ένςα κόσμος άγνωστος στον οποίο απλά σε πετάει το παιχνίδι και εσύ πρέπει να βγάλεις άκρη. Ούτε κυνήγι για να καθαρίσεις τα εικονίδια που εμφανίζονται στον χάρτη ούτε τίποτα.

    To crafting μου άρεσε πολύ πάντως, συνέχεια διαμόρφωνα τα όπλα μου και έχτιζα, έχτισα 5 διαφορετικούς οικοσμούς με μαγαζιά κτλ κτλ. Με είχε διασκεδάσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Έφαγα πολλές ώρες επίσης φτιάχνοντας το προσωπικό μου σπίτι καθώς επίσης και το δωμάτιό μου στην Diamond City.

    Επίσης να πω πως μου άρεσαν πολύ οι χαρακτήρες. Piper και ο ντεντεκτιβ για παράδειγμα είναι από τους χαρακτήρες που μου έμειναν σε αυτήν την γενιά.

    Γενικά το θεωρώ πολύ αξιόλογο παιχνίδι, σίγουρα δεν αξίζει το θάψιμο που έχει φάει και σίγουρα έχει πολλά να δώσει αρκεί να αποδεχτεί κάποιος ότι δεν έχει σχέση με τα παλιά Fallout.

    Enpsty θα σου δώσω μια συμβουλή, μην χρησιμοποιείς fast travel. Όταν θέλεις να πας κάπου πήγαινε με τα πόδια, έτσι θα ανακαλύπτεις συνέχεια πράγματα και θα χαρείς πολύ περισσοτερο το παιχνίδι.

    Το δε σενάριο έχει αρκετά δυνατές ανατροπές αλλά με άφησε με ψιλοανάμεικτες εντυπώσεις. Δεν είναι κακό αλλά δεν το λες post apocalyptic, παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή. Δεν λέω περισσότερα για ευνόητους λόγους.

    Γενικά το παιχνίδι θα σε χορτάσει και με το παραπάνω. Έχει πάρα πολύ περιεχόμενο, πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσεις τα expansions για να παίξεις ολοκληρωμένο παιχνίδι.

    Αυτά από εμένα, γράφε τίποτα όσο θέλεις να λέμε και καμιά κουβέντα. Νομίζα ότι ήμουν ο μόνος που το καταχάρηκε το παιχνίδι.



    Tidy!

    Do not blame me.Blame yourself or God.
    In Matsuno we trust.

    Comment


    • #3
      Καλά δεν ειχαμε ανοιξει θέμα για το Fallout 4;😂

      Απο αυτά που εγραψα στο steam

      "Μέτα από 50 ώρες παιχνιδιού, ας ξεκινήσω με τα αρνητικά (κατά την γνώμη μου)

      Το παιχνίδι πλέον ειναι λιγότερο rpg, συγκριτικά με το Fallout 3 ποσο μαλλον το New Vegas. Πάρα πολλά πράματα είτε έχουν απλοποιηθεί ή απλά δεν υπάρχουν, skills, διάλογοι και karma system είναι κάποια από αυτά. Πλέον η σειρά είναι sandbox shooter/rpg.

      Επισης η pc έκδοση έχει κάποιες απαράδεκτες ελλείψεις εν έτη 2015:

      -απουσια ρυθμισης fov
      -απουσια επιλογής για hz οθόνης
      -mouse acceleration που βγαινει μονο με καποιο mod ή πειραγμα του ini.,
      -θα ήθελα μεγαλύτερη ακριβεια στη ρυθμιση της ευαισθησιας του ποντικιού
      -αν δε κανω λάθος το παιχνιδι αναγνωριζει μερχρι 72 fps και στη περιπτωση που κάποιος ξεκλειδωσει το frame rate προκύπτουν προβλήματα πχ τα πάντα σε κάποιες περιπτώσεις τρέχουν με τη διπλάσια ταχυτητα
      - επισης θα ήθελα λιγο καλύτερο UI

      τώρα αυτα που μου άρεσαν,

      -το δυνατότερο σημείο του τίτλου ειναι ο εξαιρετικος του χάρτης με τις "αναριθμητες" τοποθεσιες, που φωνάζει "εξερευνησε με", νομιζω πως σε αυτον τον τομέα το παιχνιδι δεν έχει αντίπαλο σαφώς ανώτερο ισως και με διαφορά απο κάθε άλλο open world/ game rpg συμπεριλαμβανόμενου και του Witcher 3. Παίζοντας μετά απο κάποιες ώρες, αντιλάμβανεσαι πως οι δημιουργοι έχουν δώσει μεγαλη προσοχη και αφιέρωσαν πολύ χρονο στην δημιουργια του Fallout 4 κοσμου, πάντου υπάρχει κατι να δεις και να βρεις, η αισθηση της περιπετειας ειναι διάχυτη.

      -επισης το crafting ειναι απο τα δυνατά σημεια, crafting οπλων, διαφορων χρησιμων αντικειμένων.. οτι αντικειμενο/υλικό βρισκεις στο χάρτη χρησιμεύει για αυτο το σκοπό σχεδόν τιποτα δεν ειναι άχρηστο.

      -το σύστημα οπου χτίζεις βάσεις/οικισμους ειναι αρκετά ωραία και φρέσκια προσθήκη αν και θα ήθελα λιγο καλύτερη υλοποίηση, για αρχη δηλαδη να σου εξηγει καποια πράματα και το ui να ηταν πιο λειτουργικο, επισης να υπήρχε η δυνατοτητα να εκοβες δέντρα, να μετετρεπες διαλυμένα αυτοκινητα σε μεταλλο κτλ κτλ σε ολο το χάρτη και οχι σε συγκεκριμένες περιοχές, βέβαια κατι τέτοιο ισως να έκανε το παιχνιδι πιο βαρύ ειδικα για τις κονσολες

      -η νεα καμερα στους διαλογους που προσδιδει κινηματογραφικότητα καθως και η φωνή που έχει πλέον ο ήρωας που χειριζεται ο παιχτης

      -τα γραφικα ναι δεν ειναι απο τα κορυφαια αλλα ουτε και απο τα χειροτερα, αν λάβουμε υπόψιν την πυκνοτητα του χάρτη αλλα και τους παρα πολλούς εσωτερικους χώρους (κτηρια, υπογεια, σπηλιες, μεχρι και ουρανοξύστης) ειναι πολύ καλά και ειναι αυτο που λέμε την δουλεια τους την κάνουν, και βέβαια σε αυτο βοηθαει και το art direction που ασυζητιτη ειναι πολύ ανώτερο απο το αντιστοιχο των fallout3 και new vegas,

      -το κεντρικο quest αν και στην αρχη μου φάνηκε ρηχο οσο το προχωρώ έχει να δειξει πράματα, αλλά το κεντρικο εινα το λιγοτερο, το παιχνιδι εχει και γω δε ξέρω ποσο δευτερευοντα quest, misc, και φυσικά quest με factions

      -οι shootings μηχανισμοι ειναι σαφως βελτιωμενοι οπως και το 3rd person animation αν και πάλι ο τιτλος ειναι σχεδιασμένος να παίζεται σε πρώτο προσωπο."
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

      Comment

      Working...
      X