Announcement

Collapse
No announcement yet.

Halo Infinite

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    5 μέρες Halo Infinite multiplayer beta και νομίζω έχω σχηματίσει μια πρώτη άποψη για το μεγάλο εγχείρημα της 343 Industries. Η Season 1 έχει ξεκινήσει κανονικά, το gameplay είναι σε μια τελική μορφή (και κυρίως, είναι καλό) αλλά παραμένουν άπειρα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τα «τριγύρω»: τα μενού, το σύστημα προόδου, τις διαθέσιμες επιλογές, το matchmaking, και επειδή όπως είναι γνωστό το multiplayer του Infinite διατίθεται δωρεάν, την αναγκαία εμπορευματοποίηση και τα προβλήματα που παρουσιάζει για την εμπειρία του παίχτη.

    Τα μενού είναι κλινικά και απρόσωπα, τα background συχνά καθυστερούν να φορτώσουν και το matchmaking καθυστερεί και πολλές φορές αναγκάζομαι να επανεκκινήσω το παιχνίδι επειδή τρώει κολλήματα σε μια ατέλειωτη οθόνη "Searching" που με καθηλώνει εκεί. Αυτή τη στιγμή το multiplayer περιλαμβάνει 4v4, 12v12, Custom game και Ranked στο οποίο δεν έχω μπει και προς το παρόν δεν με απασχολεί. Δεν μπορείς να επιλέξεις επιμέρους modes (Slayer, CTF...) και αναγκαστικά τα ματς που παίζεις είναι τυχαία από λίστα. Επίσης, κάτι που μάλλον είναι παράβλεψη ή bug: το παιχνίδι στα big team battles χωρίζει τους 12 παίχτες σε τρία fireteams των 4· αν μπεις σε παιχνίδι με φίλο, το σύστημα δεν ενδιαφέρεται γι αυτό και σας μοιράζει τυχαία στα fireteams. Τέτοιου είδους λάθη υπάρχουν μπόλικα και νομίζω πως με τον χρόνο θα στρώσουν.

    Υπάρχει το Academy, που περιέχει 1) ένα σύντομο tutorial 2) ασκήσεις βολών με διάφορα όπλα σε κλιμακούμενη δυσκολία στις οποίες βαθμολογείσαι 3) training mode που είσαι ουσιαστικά εσύ vs bots, μόνος ή με άλλα bots. Τα πρώτα 2 είναι απλά στανταράκια και ο μέσος παίχτης δεν θα ασχοληθεί εκτεταμένα με αυτά παρ' όλο που είχαν δώσει βάρος στην ανακοίνωσή και στην παρουσίασή τους. Το training mode είναι καλό και χρήσιμο και το AI των bots είναι αξιοπρεπές, αλλά του λείπουν επιλογές: μπορείς να παίξεις μόνο εναντίον 4 bots, πράγμα που κάνει τη συμπερίληψη των μισών χαρτών άσκοπη, αφού οι μισοί χάρτες παραείναι μεγάλοι για τόσο μικρές ομάδες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για έναν τέτοιο περιορισμό. Προς το παρόν υπάρχουν bugs και εδώ: σήμερα έδωσα εντολή για 4v4 στο training αλλά πρακτικά ήμουν 1v4.

    Το ίδιο το gameplay είναι τόσο καλό. Είναι όλη η ουσία του DNA του Halo αλλά εκσυγχρονισμένο, με απαραίτητες νέες προσθήκες για τις οποίες η κοινότητα ήταν προηγουμένως διχασμένη αλλά εφόσον ενσωματώθηκαν μετριοπαθώς κανείς δεν έχει αναφέρει τίποτα από τότε. Το sandbox είναι από τα καλύτερα της σειράς, με πολλές διαθέσιμες καλές επιλογές. Το Battle Rifle δεν είναι πια μονόδρομος, γιατί πλέον το αδικημένο Assault Rifle των Halo επιστρέφει πολύ δυνατό και επαρκές για μεσαία/μικρή απόσταση. Οι χάρτες είναι δυνατοί, έχω παίξει και έχω ψιλομάθει τους περισσότερους από αυτούς, και χωρίς να είμαι κάποιος καλός γνώστης του multiplayer της σειράς (πάντα ήμουν προς το campaign) έχω να πω ότι από άποψη level design βλέπουμε κάποια πολύ όμορφα πράγματα. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και ειδικά σε ανοιχτό χώρο οι επιφάνειες έχουν πανέμορφη απόχρωση και υφή, όχι φωτορεαλιστική αλλά στυλιζαρισμένη, όπως ήταν πάντοτε τα Halo. Λίγα πράγματα είδα και δεν μ' άρεσαν, όπως η έκρηψη του ρουκετοβόλου που μοιάζει κούφια και χωρίς αντίχτυπο. Καταλαβαίνω και πως ελάχιστα πράγματα πάνω στο ίδιο το gameplay αφήνουν με παράπονα τη γενική κοινότητα, όπως το player collision με τους συμμάχους, που ποτέ δεν απουσίαζε στο Halo αλλά τώρα φαίνεται να λείπει από συνειδητή επιλογή.

    Τα customizations είναι απαράδεκτα: λουκέτα παντού, και ακόμη και για τους κατόχους του premium battle pass ή αυτούς που το λιώνουν και ανεβαίνουν επίπεδα αντί να πληρώνουν, το παιχνίδι λανσάρει με γελοιωδώς λίγες επιλογές, τη στιγμή που επικοινωνιακά είχε δωθεί πολύ έμφαση στο customization και στη δυνατότητα να φτιάξεις τον δικό σου προσωποποιημένο Spartan. Για εμένα αυτή η πτυχή του παιχνιδιού είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά τα βήματα προς τα πίσω είναι πάντα ενοχλητικά.

    Ακόμα πιο πολύ για γέλια και κλάματα είναι το progression, όπου ερχόμενος από το Master Chief Collection βλέπω μια τραγική κατάσταση στην επιβράβευση του παίχτη μετά από τον κάθε αγώνα. Είτε κάνεις καλό αγώνα και είσαι MVP είτε είσαι ο χειρότερος παίχτης, η μπάρα του exp γεμίζει το ίδιο βασανιστικά αργά. Δεν είναι θέμα f2p: το παιχνίδι δίνει κάτι ηλίθια challenges που αντί να επιβραβεύουν το δυναμικό και αποτελεσματικό παίξιμο, αντιθέτως ενθαρρύνουν τους παίχτες να κάνουν μαλακίες. Το πιο πολύ κράξιμο έχει πέσει εδώ πάνω και ήδη έχει επικοινωνηθεί από την ομάδα πως επίκεινται αλλαγές. Είναι εκνευριστικό να δημιουργείται η «απόλυτη» πλατφόρμα-υπηρεσία Halo με ορίζοντα δεκαετίας με την οποία η σειρά επιδιώκει να ξαναέρθει στο προσκήνιο του gaming (και μπορεί, γιατί το gameplay της ήταν και παραμένει μοναδικό και αγέραστο) αλλά παρ' όλα αυτά να λανσάρει με τέτοια ακατανόητα σφάλματα.

    Η ουσία παραμένει όμως, και η ουσία είναι πως όταν αρχίζει το ματσάκι διασκεδάζεις και περνάς καλά, και νομίζω αυτό κουβαλά το παιχνίδι τις πρώτες μέρες παρά τα παρατράγουδα. Είναι φανερό πως η 343 (και η MS ) αγωνιά να φέρει ξανά το Halo στο προσκήνιο, συναντώντας στη μέση του δρόμου και την κοινότητα που μεγάλωσε με τα κλασικά Halo αλλά και τους πιτσιρικάδες.

    Οι πρώτες εντυπώσεις είναι συγκρατημένα θετικές και βλέπουμε για την πορεία. Προς το παρόν με έχει καθηλώσει και ούτε καν σκέφτομαι να βάλω κάποιο άλλο παιχνίδι — ούτε το Forza Horizon 5, στο οποίο έριχνα τρίωρα για πλάκα μέχρι τις 15 του μήνα. Περιμένουμε το campaign στις 8 Δεκέμβρη για να δούμε τελικά πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

    Comment


    • #47
      Πολύ ωραίες εντυπώσεις. Πιστεύω πως τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις θα διορθωθούν πάντως σε βάθος χρόνου, το feedback θα κάνει σίγουρα τη δουλειά του. Εδώ να ρωτήσω κάτι, θα υποστηρίζεται crossplay μεταξύ pc και κονσόλας;


      Tidy!

      Do not blame me.Blame yourself or God.
      In Matsuno we trust.

      Comment


      • #48
        Προστέθηκε στα Reviews - Features νέο topic για το Halo Infinite campaign από το νέο μέλος μας Nekro 😊
        The illusion of free will is an illusion.

        Comment

        Working...
        X