Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cyberpunk 2077

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Από το υλικό που έχω δει και φαίνεται να προσπαθεί να είναι αντικειμενικό, το Cyberpunk, αν αφήσουμε στην άκρη τις υποσχέσεις των δημιουργών και τα γεγονότα γύρω από την κυκλοφορία του, δείχνει να είναι ένα open world με κάποια καλά στοιχεία, που το ανεβάζουν πάνω από Assassin's Creed και λοιπά, και κάποια προβλήματα/ελλείψεις (δεν μιλάω για bugs) που το κρατούν κάτω από τα παιχνίδια της Rockstar και, μάλλον, κάτω από το Witcher III.

    Η προσωπική μου απόψη είναι πως η όλη υπόθεση είναι εξαιρετικά ενδεικτική της προβληματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η λεγόμενη ΑΑΑ σκηνή.

    Comment


    • Η προσωπική μου απόψη είναι πως η όλη υπόθεση είναι εξαιρετικά ενδεικτική της προβληματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η λεγόμενη ΑΑΑ σκηνή.
      Δηλαδη? Σε ποια προβληματικη κατασταση εχει περιελθει?

      Comment


      • Εγώ πάντως το άφησα μετά από 75 ώρες. Συνειδητοποίησα ότι απλά πήγαινα από waypoint σε waypoint απλώς τελειώνοντας βαρετές αποστολές. Ακόμα και η ιστορία που ξεκίνησε με ενδιαφέρον κάνει τόσο μεγάλη κοιλιά που ούτε καν μπήκα στο κόπο να μπω YouTube να δω πως τελειώνει.
        Τελικό βαθμό θα του έβαζα κάπου στο 6,5.

        Και το κερασάκι στην τούρτα



        Comment


        • Originally posted by nooto View Post

          Δηλαδη? Σε ποια προβληματικη κατασταση εχει περιελθει?
          Συνεχιζόμενη κλιμάκωση του μεγέθους των παραγωγών (που, παρενθετικά, για εμένα είναι κυνήγι χίμαιρας, δεν θα οδηγήσει πουθενά καλά αυτό, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη) που έχει ως αποτέλεσμα τις προβληματικές συνθήκες εργασίες που προκύπτουν σχεδόν συστηματικά σε κάθε μεγάλο τίτλο τα τελευταία χρόνια αλλά και ενδεχόμενη αύξηση τιμών. Περίεργη σχέση με ειδικό τύπο: η κουλτούρα του 90+% "state of the art" χαρακτηρισμού κάθε τίτλου που ρίχνει λεφτά στην παραγωγή (και στο μάρκετιγκ), NDAs που επέτρεψαν στη CDPR να κρύψει από τον κόσμο το πραγματικό προϊόν και που θα έπρεπε να είναι παράνομα, εσωτερικές συμφωνίες για bonus στελεχών που ώθησαν να υιοθετηθούν αυτές οι πρακτικές μάρκετιγκ στο έπακρο, είναι κάποια από αυτά που μπορώ να σκεφτώ.

          Comment


          • Originally posted by Phantom Duck View Post
            Αυτή η κατάσταση είναι η καλύτερή μου. Κάθε μέρα ψάχνω για Cyberpunk και κάθε μέρα εξακολουθώ να βρίσκω εκπλήξεις, η χαρά των youtubers αυτό το παιχνίδι . Έχω λυθεί στο γέλιο με αυτά που βλέπω, επειδή ύστερα από ένα σημείο κι έπειτα δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρά. Ευτυχώς που το παιχνίδι δεν ήταν του στυλ μου και δεν με πόνεσε πολύ. Βλέπω άλλοι φαν, ειδικά στις αρχές δεν μπορούσαν να πιστέψουν την φάπα που έφαγαν, ήταν στα πρόθυρα της κατάθλιψης, όχι αστεία
            Ειναι ολοι αυτοι που ειχαν θεοποιήσει την CD PROJEΚΤ και περιμεναν ισως το καλυτερο παιχνιδι της εικοσαετιας ή όλων των εποχών. Το παιχνιδι οπως ειπα ειναι για δεκάρι και στο pc παιζεται χωρις προβλήματα. Αυριο ελπίζω να έρθει το χειριστήριο να το συνεχίσω.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Περίεργη σχέση με ειδικό τύπο: η κουλτούρα του 90+% "state of the art" χαρακτηρισμού κάθε τίτλου που ρίχνει λεφτά στην παραγωγή (και στο μάρκετιγκ), NDAs που επέτρεψαν στη CDPR να κρύψει από τον κόσμο το πραγματικό προϊόν και που θα έπρεπε να είναι παράνομα, εσωτερικές συμφωνίες για bonus στελεχών που ώθησαν να υιοθετηθούν αυτές οι πρακτικές μάρκετιγκ στο έπακρο, είναι κάποια από αυτά που μπορώ να σκεφτώ.
              Οk, απλα δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει οτι ολα αυτα ειναι ενδεικτικα και μαλιστα "εξαιρετικα" της ΑΑΑ σκηνης των τελευταιων ετων οπως λες. Αυτα που αναφερεις και εγιναν με το Cyberpunk (ειδικα το εμπαργκο στο να υπαρχει αποκλειστικα μαγνητοσκοπημένο υλικο απο το παιχνιδι, καθως και η μη αποστολη κωδικα για ολες τις πλατφορμες) δεν εχουν γινει με κανενα ΑΑΑ παιχνιδι ή τουλαχιστον δεν εχει βγει προς τα εξω, κατα συνεπεια δεν βλεπω πως ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα του τι συμβαινει στην ΑΑΑ σκηνη.

              Συνεχιζόμενη κλιμάκωση του μεγέθους των παραγωγών (που, παρενθετικά, για εμένα είναι κυνήγι χίμαιρας, δεν θα οδηγήσει πουθενά καλά αυτό, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη) που έχει ως αποτέλεσμα τις προβληματικές συνθήκες εργασίες που προκύπτουν σχεδόν συστηματικά σε κάθε μεγάλο τίτλο τα τελευταία χρόνια αλλά και ενδεχόμενη αύξηση τιμών.
              Η κλιμακωση του μεγεθους μιας παραγωγης δεν ειναι κατι αρνητικο (ανεφερεις οτι ειναι η προσωπικη σου αποψη αλλα θα το σχολιασω), και πολλες φορες εχει να κανει με το οραμα που εχουν οι δημιουργοι. Κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι κατι που αρκετες φορες εχει ουσια και δεν ειναι by default "κυνηγι χιμαιρας". Οσο για τις συνθηκες εργασιας, το εχουμε πει πολλες φορες αλλα οταν παιζεις ενα προιον σαν το TLoUII ή το RDRII αντιλαμβανεσαι αμεσως οτι βγηκε ο κωλος σε οσους δουλεψαν απο πισω, ειναι τετοια η διαφορα με τον μεσο ορο μιας video game παραγωγης και ειναι τετοιο το αποτελεσμα που εσυ ως παιχτης εισπράττεις. Αυτο ειναι δεδομενο. Φυσικα, το pay-off (οχι μονο σε οικονομικο επιπεδο) για καποιον ανθρωπο που δουλεψε σε ενα τετοιο project ειναι τελειως διαφορετικο.

              Comment


              • Μιλούσα πριν λίγο με τον Evans. Να σημειώσω πως έχει πανίσχυρο gaming pc με την καλύτερη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί στην αγορά, αγορασμένη πρόσφατα. Το τονίζω, παίζει σε PC, high end, ΟΧΙ σε Playstation 4 Προ ή 5. Τα λόγια του, κατά λέξη, ήταν τα εξής:

                - Το gameplay είναι παιδαριώδες και τα bugs ανελέητα 🤣
                -Πέραν των γραφικών, είναι πολύ μέτριο παιχνίδι σε παρά μα παρά πολλούς τομείς.
                -Το σενΑριο φαίνεται καλό αλλά σπάει πολύ η εμπειρία με τα άπειρα bugs.
                -Gameplay wise είναι κακό παιχνίδι
                -Ο κόσμος είναι όμορφος και το σενάριο φαίνεται καλό, κατά τα αλλά σαν σύνολο είναι απλά μέτριο
                -Gameplay στην καλύτερη θα το έλεγα μέτριο. Levelling system για κλάματα και μηχανισμοί που δουλεύουν με το ζόρι

                Επίσης, αρκετά άτομα των οποίων την γνώμη εμπιστεύομαι, κάποιοι εκ των οποίων γράφουν εδώ μέσα, λένε πάνω κάτω τα ίδια.

                Μου κάνει τεράστια εντύπωση πάντως κάποια reviews τα οποία απλά το αποθεώνουν και του βάζουν εννιάρια και δεκάρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ το αναγορεύουν σαν το rpg που θα πάει μπροστά το είδος και πως το roleplaying και το questing είναι τόσο μπροστά που είναι must play. Από ελληνικά site μάλιστα τα gameover και το enternity, ειδικά το τελευταίο, το έχουν αποθεώσει. Έρχονται, με άλλα λόγια, σε αντίθεση με το τι λένε πολλοί gamers που έχουν ασχοληθεί πολλές ώρες με τον τίτλο.

                Προσωπικά καταλήγω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και πως μετά από μήνες το παιχνίδι θα είναι μια χαρά. Τα bugs θα φτιάξουν, το gameplay και το story θα κρατάνε όμως τον παίκτη; Αυτά ΑΝ είναι σε κακό χάλι δεν διορθώνονται εύκολα. Θα περιμένω να κυκλοφορήσει η CVD Project updates/patches, θα το ξεκινήσω τότε και θα κρίνω μόνος μου.


                Tidy!

                Do not blame me.Blame yourself or God.
                In Matsuno we trust.

                Comment


                • Αυτό που τους προσάπτω είναι προφανώς το επιθετικό marketing χωρίς ουσία. Δεν γίνεται να συνεργάζεσαι με τον Keanu Reeves για διαφήμιση που σημαίνει ότι επενδύεις ένα κάρο λεφτά, χωρίς πρώτα να έχεις επενδύσει στο ίδιο σου το προϊόν.

                  Το Witcher III ήταν τόσο καλό που έκανε το ανάποδο (έχτισε ηθοποιούς πάνω στο video game), ενώ εδώ έχτισαν την εικόνα του video game και όχι το ίδιο το video game!

                  Το μόνο που τους δικαιολογώ είναι όντως η δύσκολη περίοδος όσον αφορά τους 2 μεγάλους. Η ίδια η Microsoft έφτιαξε ειδική έκδοση Xbox One X Cyberpunk όπου θα είναι optimized το game και μετά περνάει με τη Sony στη νέα γενιά και σταματούν την υποστήριξη PS4 Pro και Xbox One X χωρίς καλά-καλά να έχουν κλείσει 3 χρόνια. Δηλ. η CD Project μπορεί να άλλαξε κατεύθυνση στην αναπτυξή σε ένα πρωί με τέτοια πειράματα που κάνουν οι Sony/MS. Τελικά κουνάγαμε το δάχτυλο στη Nintendo τις προηγούμενες γενιές ότι έχει μείνει πίσω κτλ αλλά νομίζω είναι η μόνη με ξεκάθαρη και σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια. Και τα PC βεβαίως φαίνεται ότι κερδίζουν όλο και πιο μεγάλο έδαφος.

                  Edit: μιας και έγιναν viral τα ευτράπελα του game:
                  Cyberpunk 2077: Τα παιδιά του παιχνιδιού είναι… ενήλικες σε σμίκρυνση
                  Last edited by Ryu_gr; 07-01-2021, 12:32 AM.
                  The illusion of free will is an illusion.

                  Comment


                  • Originally posted by Deus View Post
                    Μιλούσα πριν λίγο με τον Evans. Να σημειώσω πως έχει πανίσχυρο gaming pc με την καλύτερη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί στην αγορά, αγορασμένη πρόσφατα. Το τονίζω, παίζει σε PC, high end, ΟΧΙ σε Playstation 4 Προ ή 5. Τα λόγια του, κατά λέξη, ήταν τα εξής:

                    - Το gameplay είναι παιδαριώδες και τα bugs ανελέητα 🤣
                    -Πέραν των γραφικών, είναι πολύ μέτριο παιχνίδι σε παρά μα παρά πολλούς τομείς.
                    -Το σενΑριο φαίνεται καλό αλλά σπάει πολύ η εμπειρία με τα άπειρα bugs.
                    -Gameplay wise είναι κακό παιχνίδι
                    -Ο κόσμος είναι όμορφος και το σενάριο φαίνεται καλό, κατά τα αλλά σαν σύνολο είναι απλά μέτριο
                    -Gameplay στην καλύτερη θα το έλεγα μέτριο. Levelling system για κλάματα και μηχανισμοί που δουλεύουν με το ζόρι

                    Επίσης, αρκετά άτομα των οποίων την γνώμη εμπιστεύομαι, κάποιοι εκ των οποίων γράφουν εδώ μέσα, λένε πάνω κάτω τα ίδια.

                    Μου κάνει τεράστια εντύπωση πάντως κάποια reviews τα οποία απλά το αποθεώνουν και του βάζουν εννιάρια και δεκάρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ το αναγορεύουν σαν το rpg που θα πάει μπροστά το είδος και πως το roleplaying και το questing είναι τόσο μπροστά που είναι must play. Από ελληνικά site μάλιστα τα gameover και το enternity, ειδικά το τελευταίο, το έχουν αποθεώσει. Έρχονται, με άλλα λόγια, σε αντίθεση με το τι λένε πολλοί gamers που έχουν ασχοληθεί πολλές ώρες με τον τίτλο.

                    Προσωπικά καταλήγω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και πως μετά από μήνες το παιχνίδι θα είναι μια χαρά. Τα bugs θα φτιάξουν, το gameplay και το story θα κρατάνε όμως τον παίκτη; Αυτά ΑΝ είναι σε κακό χάλι δεν διορθώνονται εύκολα. Θα περιμένω να κυκλοφορήσει η CVD Project updates/patches, θα το ξεκινήσω τότε και θα κρίνω μόνος μου.
                    Ποια ειναι τα ανελέητα bugs; Δεν συνάντησα απολύτως τιποτα τέτοιο. Συνάντησα bugs, κυριως στα γραφικά, κανενα bug σε quest ή κάτι τέτοιο που να χαλάει το παιχνιδι. H pc έκδοση 101% παίζεται και απολαμβάνεται, τη στιγμή που μιλάμε. Ισως είμαι ο τυχερός και άλλοι άτυχοι, τι να πω.

                    Η καλύτερη λύση ειναι αυτό που είπες στο τέλος, να το παιξεις εσύ ο ίδιος. Οι απόψεις διίστανται. Εμένα οπως ειπα μου άρεσε πολύ έως τώρα και σε τομεις το θεωρώ αρκετά καλύτερο του Witcher 3.

                    Originally posted by Ryu_gr View Post
                    Δεν γίνεται να συνεργάζεσαι με τον Keanu Reeves
                    Ο Reeves τα σπάει ομως μέσα στο παιχνιδι, στον χαρακτήρα που υποδύεται.
                    Last edited by BigBOSS; 07-01-2021, 11:49 AM.
                    Star Citizen videos Star Citizen gallery

                    Comment


                    • Ποια ειναι τα ανελέητα bugs; Δεν συνάντησα απολύτως τιποτα τέτοιο. Συνάντησα bugs, κυριως στα γραφικά, κανενα bug σε quest ή κάτι τέτοιο που να χαλάει το παιχνιδι. H pc έκδοση 101% παίζεται και απολαμβάνεται, τη στιγμή που μιλάμε. Ισως είμαι ο τυχερός και άλλοι άτυχοι, τι να πω.
                      Και τα graphical bugs, bugs είναι. Το ότι δεν κάνουν corrupt το save σου ή καταστρέφουν την πρόοδό σου δε σημαίνει πως δεν είναι ενοχλητικά.

                      Η καλύτερη λύση ειναι αυτό που είπες στο τέλος, να το παιξεις εσύ ο ίδιος. Οι απόψεις διίστανται. Εμένα οπως ειπα μου άρεσε πολύ έως τώρα και σε τομεις το θεωρώ αρκετά καλύτερο του Witcher 3.
                      Βρε BigBoss σταμάτα να τα βλέπεις όλα τόσο οπαδικά. Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς πως εσένα σου αρέσει. Αλλά δε σημαίνει πως ένα παιχνίδι που σου αρέσει δεν έχει προβλήματα. Μπορεί να μη σε ενοχλούν αλλά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Και όχι δε χρειάζεται να παίξεις ένα παιχνίδι για να σχηματίσεις μια πρώτη γνώμη. Οι γνώμες ανθρώπων που εμπιστύεσαι και έχετε παρόμοια γούστα έχουν αξία.

                      Ο Reeves τα σπάει ομως μέσα στο παιχνιδι, στον χαρακτήρα που υποδύεται.
                      Μπορεί να τα σπάει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν κόστισε το μισό budget του παιχνδιού ίσως δεν άξιζε τον κόπο και μπορούσαν να πάνε αλλού τα λεφτά...
                      Originally posted by Squall Leonhart
                      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                      Originally posted by 丹野
                      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                      Originally posted by Ryu_gr
                      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                      Comment


                      • Και τα graphical bugς, bugs ειναι, αλλά οχι πράματα που καταστρέφουν την εμπειρία εαν ειναι επουσιώδη και οχι σοβαρά. Aυτα που συνάντησα ειναι επουσιώδη. Tέτοιου ειδους bugs υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα παιχνιδια ανοικτού κόσμου.

                        Επιπλέον δεν αντιμετώπισα τιποτα αλλο, οπως προβλημα με τα save, δεν προκειται λοιπόν περι οπαδισμού αλλά περί αυτού που ειδα και παιζω εγώ στο pc μου. Το παιχνιδι παιζεται 101%, εαν ψάχνεται για παιχνιδια στο pc με χιλια δυο προβλήματα που πολύ δύσκολα τα παιζες τον πρώτο καιρό, και αυτό ίσχυε για όλους, αυτά ήταν για παράδειγμα περιπτώσεις σαν αυτές του Total War Rome 2 ή του Βatman Arkham Night. Εαν η pc έκδοση του Cyberpunk 2077 ειχε τέτοια προβλήματα θα την θάβαν ολοι, θα γινόταν φασαρια σαν τις κονσολες και γενικά ο κόσμος θα ζήταγε τα λεφτά του πίσω.

                        Originally posted by straier View Post
                        Μπορεί να τα σπάει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν κόστισε το μισό budget του παιχνδιού ίσως δεν άξιζε τον κόπο και μπορούσαν να πάνε αλλού τα λεφτά...
                        Ηδη έγραψα πως το παιχνιδι έχει ποιότητα σε κάθε τομέα, επομένως δεν ειναι μονο ο Reeves. Όσα λοιπόν και να του δώσαν δεν παραμέλησαν άλλους τομεις του παχνιδιού.

                        Σεβαστό σε κάποιον εαν δεν του αρέσει το παιχνιδι, αλλά αυτο δεν συνεπάγεται πως δεν ειναι καλο ως παιχνιδι γενικώς και αοριστως, για κάποιους ειναι καλό. Και σε μένα δεν μου άρεσε το Bioshock ενώ εδώ κάποιοι το αποθέωναν, ή το 75% που έθαψε το Syberia III, σε εμένα μου άρεσε και το απολαυσα, έαν επηρεάζομουν απο αυτο το 75% δεν θα έπαιζα ένα παιχνιδι που εν τέλει παρά τα προβλήματα του μου αρέσε. Ειναι λαθος να μην δοκιμάσεις κάτι επιρρεάζομενος απο τρίτους. Ο κόσμος γενικά λέει και ξελέει.
                        Last edited by BigBOSS; 08-01-2021, 11:33 AM.
                        Star Citizen videos Star Citizen gallery

                        Comment


                        • Originally posted by BigBOSS
                          Ο κόσμος γενικά λέει και ξελέει.
                          Ξέρω πως είχαμε τις διαφορές μας, αλλά θα μου επιτρέψεις, έτσι;

                          Comment


                          • Comment


                            • Κλασική PR κίνηση, οκ το είδα για το τζέρτζελο, από το τίποτα καλό είναι που εξηγήθηκε και είπε πως φταίει αυτός και το σινάφι του και όχι οι developers. Είπε κάποια καλά πράματα, όμως είπε και ψέμματα, του στυλ πως στο τέστινγκ δεν πήραν χαμπάρι την κατάσταση στις κονσόλες, ξεφτιλίκια, ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Και όπως ήταν αναμενόμενο, έκαναν μόκο για τον λόγο που απαίτησαν από τους reviewers να χρησιμοποιήσουν έτοιμα βίντεο κλπ.

                              Θέλουν να παίξουν το χαρτί πως αιφνιδιάστηκαν από την κατάσταση και έκαναν ό,τι καλύτερο. Τρίχες, ξέραν τα πάντα αλλά ήταν γλυκά τα φράγκα. Πόνταραν πως θα έβγαζαν το παιχνίδι, ο κόσμος θα έκανε μόκο και θα έτρωγαν στην υγειά των κορόιδων. Όταν όμως είδαν τα refunds και την απόσυρση από το PS Store, κατάλαβαν πως τα πράματα είναι σοβαρά. Προφανώς έχουν κάποιες αξίες, όμως ήταν πολλά τα χρήματα, αναμενόμενο. Γιατί να το καθυστερήσουν έναν χρόνο όπου και θα γίνεται η μετάβαση στις νέες κονσόλες, όταν έχουν μπροστά τους τις ~150 εκατομμύρια κονσόλες PS4/X1 στην τελευταία Χριστουγεννιάτικη περίοδο που θα είναι δημοφιλείς;

                              Μακάρι σε κάνα δυο χρόνια το παιχνίδι να γίνει αυτό που οραματίζονται, όμως τη φήμη και το καλό όνομα που μόνοι τους έχασαν βλακωδώς, δεν πιστεύω πως θα μπορέσουν να το ξαναχτίσουν. Τουλάχιστον όχι σύντομα.
                              Last edited by Phantom Duck; 15-01-2021, 07:53 PM.

                              PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                              Comment


                              • Originally posted by Phantom Duck View Post
                                Μακάρι σε κάνα δυο χρόνια το παιχνίδι να γίνει αυτό που οραματίζονται, όμως τη φήμη και το καλό όνομα που μόνοι τους έχασαν βλακωδώς, δεν πιστεύω πως θα μπορέσουν να το ξαναχτίσουν. Τουλάχιστον όχι σύντομα.
                                Σε κανα δύο χρόνια κανεις δεν θα νοιάζεται για τις εκδοσεις στις παλιές κονσολες. Οσοι ειναι να το παιξουν οσο καλύτερα γίνεται,το παιζουν ήδη σε pc ή θα το παιξουν σε ps5 και xbox series x. Την πατάτα την έκανε ηδη η CD Projekt ως προς τις εκδόσεις προηγούμενης γεννιάς, αυτο δύσκολα πλέον συμμαζέυεται.
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                                Comment

                                Working...
                                X