Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hades

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hades

Hades.jpg

Μιας και είναι πολύ δυνατό και έχουν ασχοληθεί κι άλλοι φτιάχνω το δικό του θέμα να μιλάμε για αυτό.

Κατά τη γνώμη μου ανήκει στη χρυσή ομάδα των indies όπως Braid, Spelunky Limbo και Super Meat Boy γιατί καταφέρνει να καινοτομήσει. Πώς; Κάνοντας το repetitive gameplay, την Αχίλλειο πτέρνα των video games, ενδιαφέρον! Συνοπτικά, αυτό το κάνει βάζοντας πολλά power ups (boons), διλήμματα και τυχαιότητα σε κάθε run.

Μιας και είπαμε για Αχίλλειο παίζει και ο Αχιλλέας και εννοείται όλοι οι γνωστοί της ελληνικής μυθολογίας.

Θετικά:

✔ Fast paced action
    ✔ Customizability (σκέφτεσαι πώς να εξοπλιστείς κάθε φορά και πειραματίζεσαι με διάφορα setups)
    ✔ Υπέροχα γραφιστικά στις πίστες

Στα αρνητικά το μόνο σίγουρο είναι οτι είναι δύσκολο και όντως μπορεί να σου φανεί ότι επαναλαμβάνεται αν απογοητευτείς. Πρέπει να το προσεγγίσεις με το σκεπτικό ότι θα χάσεις και ότι θα μάθεις από την κάθε φορά. Παράλληλα εξελίσσεται και το story και βγαίνουν νέα items, αφού το game έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό ότι χάνεις.

Εσείς; Βρήκατε τόσο εθιστικό το gameplay του; Υπάρχει πιο κατάλληλο όπλο πέρα από την ασπίδα; Κονώς υπάρχει σωτηρία χωρίς άμυνα; Αγαπημένα boons; Όταν το τερματίσατε συνεχίσατε; Είναι προφανές ότι έχει πολύ υλικό και true ending μετά την πρώτη απόδραση. Εγώ μέχρι στιγμής έχω παίξει 24 ώρες και έχω αποδράσει μόλις 1 φορά, φυσικά με ασπίδα και καλά power ups χάρη στη θεά τύχη.

Last edited by Ryu_gr; 11-12-2021, 01:53 PM.
    The illusion of free will is an illusion.

Τελειο θεμα και μου δινει την ορεξη να γραψω κατι μετα απο καιρο οσο να ναι. Το παιχνιδι αυτο που θελει να κανει το κανει υποδειγματικα. Ειναι νομιζω η πιο ολοκληρωμενη και προσεγμενη προσεγγιση στο πώς να γινει ενα roguelite κατι ξεχωριστο, τοσο για hardcore gamers, αλλα και για πιο casual ατομα.
    Κανοντας μια ανασκοπηση της γενιας που περασε θα το θεωρουσα ισως το πιο σημαντικο indie της γενιας αυτης.
    Χαιρομαι που σου αρεσε και σε κραταει και ειναι θεμα που σηκωνει κουβεντα για ανταλλαγη ιδεων γιατι πιστευω ο καθενας το παιζει με διαφορετικο τροπο.

Το παιχνιδι το επαιξα πριν κανα χρονο πρωτη φορα στο laptop μου, οπου χοντρικα επαιξα μεχρι τα end credits (10 τερματισμοι) και λιγες ωρες ακομα.
    Τερματισμο πρεπει να ειδα καπου στα 30 runs αλλα δε θυμαμαι ακριβως.

Αυτο που δεν περιμενα με τιποτα ηταν το να το ξαναπαιξω απο το μηδεν, μιας και το εβαλα σε μια φαση τωρα που πηρα Series X (game pass κτλ) και πριν το καταλαβω ξανακολλησα.
    Μη στα πολυλογω ειμαι παλι εκει που ειχα φτασει πριν (credits + λιγα extra runs με αυξημενη δυσκολια κτλ), αλλα για να το τερματισω μου πηρε νομιζω 17 runs. Τωρα εχω δει credits κτλ σε 22-23 ωρες να σκεφτεις αλλα σιγουρα βοηθαει η γνωση του παιχνιδιου.

Το πρωτο σοβαρο τεστ νομιζω ειναι η 3η πιστα και τα 2 bosses στο τελος, αλλα και πιο πριν υπαρχουν αρκετα εμποδια ιδιως αν εισαι στις πρωτες ωρες του παιχνιδιου.
    Για τα οπλα θα πω τοξο αγαπημενο με ασυλληπτη διαφορα απο ολα τα αλλα (και ναι τα εχω δοκιμασει ολα αρκετα). Για την ακριβεια αυτο μου φαινεται σαν easy mode, αλλα το προτιμω γιατι γλιτωνω το πολυ mash που θελουν τα περισσοτερα οπλα μιας και τα dashing attacks ειναι υπερβολικα καλα.

Πριν παμε στα boons, να πω πως τα mirror of fate skills και τα keepsakes ειναι πολυ σημαντικα. Για keepsakes σχεδον παντα ξεκιναω την 1η πιστα με αυτο του Thanatos (pierced butterfly) που σου δινει extra % dmg για καθε room που βγαζεις χωρις να δεχτεις damage. Στη 2η πιστα συνηθως εβαζα αυτο που σου δινει extra gold (chtonic coin purse - Hypnos) και στην 3η πιστα το old spiked collar (Cerberus) που δινει + max hp. 4η πιστα το επαιζα πιο safe με lucky tooth (Skelly) για ενα ακομα death defiance. Μετα παιρνεις και αλλα καλα, αλλα εχεις ακομα δρομο (βλ. pom blossom).

Ειναι σημαντικο να ξεκλειδωσεις οσο περισσοτερα πραγματα μπορεις και απο το house of the contractor, αλλα κυριως απο το mirror of fate. Εκει αν δεν το εχεις δει εχεις 2 skills σε καθε row, οποτε απλα βαζεις οποιο προτιμας, αν και σχεδον παντα ειχα τα default, αλλα προς τα τελευταια skills της λιστας εβαζα καποια εναλλακτικα. Παντως κατεληγα με μερικα που σου δινουν extra dmg αν κανεις inflict 2 status ailments ή με ενα αλλο που σου δινει extra chance να τυχουν δωματια με power ups (dadealus hammer etc) αντι για δωματια με κλειδια / nectars κτλ.
    Προφανως το να παρεις 3 death defiance ειναι ο,τι πιο σημαντικο αλλα οπως καταλαβαινεις πρεπει να τα κανεις max ολα σιγα σιγα.

Για boons και επιλογες σε καθε δωματιο μεγαλη κουβεντα. Παντα Daedalus hammer πρωτη προτεραιοτητα, τα υπολοιπα τωρα αναλογα τα γουστα. Οταν μαθεις τα mini bosses αξιζει να πηγαινεις για αυτα τα rooms αν ειναι να κερδισεις 2 boons παντως. Για επιλογες απο θεους νομιζω πως η Δημητρα ειναι φοβερη αν και την ξεκλειδωνεις αφου παιξεις την τελικη μαχη μια φορα. Αθηνα αξιζει για το dashing deflect, πολυ σημαντικο αν εχεις melee build. Ερμης πολυ σημαντικος και ταιριαζει σε καθε build γιατι μπορει να σου δωσει extra speed, extra dash, + gold σε καθε δωματιο που μπαινεις και αλλα πολλα σημαντικα support skills. Αρτεμις επισης πολυ σημαντικη γιατι σου δινει πολυ critical. Για status ailments προτιμω Αρη με διαφορα θα λεγα και οι υπολοιποι οπως κατσουν (Διας ο χειροτερος μου ισως, οι αλλοι καλυτερα). Επισης πολυ σημαντικος ο Chaos. Παντα παω εκει και αξιζει τη θυσια και με το παραπανω.

Μετα εχεις αλλα extras τυπου να κλεψεις οταν σου δοθει η ευκαιρια τα λεφτα του Χαρου και τοτε αν τον νικησεις στη μαχη που ακολουθει παιρνεις μονιμη εκπτωση στο καταστημα του.
    Επισης καλο ειναι να δωσεις σε καθε χαρακτηρα ενα νεκταρ για να παρεις τα keepsakes τους.
    Απο χαρακτηρες που συναντας στη διαδρομη η Ευρυδικη στον 2ο κοσμο νομιζω ειναι πολυ σημαντικη γιατι ο,τι και να διαλεξεις θα καταληξεις με καλυτερα boons.

Γενικα το παιχνιδι οσο προχωρας θα γινεται πιο ευκολο οποτε συνεχισε και θα βλεπεις σε πραγματικο χρονο ποσο γρηγορα αλλαζουν τα πραγματα.
    Μετα εχει αλλα κολπα βεβαια για να σε κρατησει αλλα θα τα δουμε στην ωρα τους.

Χαιρομαι που σου αρεσε τοσο και περιμενουμε το επομενο ποστ!

Comment

Ωραίος μου ανανέωσες το ενδιαφέρον για πιο πολλά runs με τις χρήσιμες πληροφορίες.

Keepsakes έβαζα μόνιμα το κολάρο του Κέρβερου (γενικά όπου έβλεπα health το επέλεγα αμέσως 😆). Οπότε θα δοκιμάζω τόξο και τα keepsakes που είπες.

Συμφωνώ με τους θεούς, το τερμάτισα με Δήμητρα και Άρτεμις. Η Άρτεμις μετέτρεψε το dash της ασπίδας σε projectile οπότε αν λες ότι το τόξο είναι easy mode σκέψου τόξο με άμυνα (noob detected 😅 ). Daedalus hammer επίσης αναβάθμιζε τρελά την ασπίδα (π.χ. +400% damage σε εχθρούς με armor!).

Παρεμπιπτόντως στα 31-32 runs το τερμάτισα πρώτη φορά και χρόνο περίπου 22-23 ώρες.

Originally posted by Xeno View Post
      σιγουρα βοηθαει η γνωση του παιχνιδιου.
      Εκεί πιστεύω είναι η συνταγή επιτυχίας του. Χάνεις, μαθαίνεις και μετά θες αμέσως να ξαναπαίξεις. Φυσικά με υπομονή και να είσαι εντάξει με αυτό, αν πας να καθαρίσεις βιαστικά με full επίθεση δεν φτάνεις μακρυά, η ενέργεια φεύγει για πλάκα με λίγες απροσεξίες.

Για το hype τώρα, o Thanatos είναι πολύ boss που σκάει με υφάκι και μουσική Final Fight, γούσταρα που σε κάθε hit κάνει 9999 επειδή είναι... ο θάνατος (είχα να το δω απ' το Omnislash του Cloud. Rip enemies ☠).

Προφανως το να παρεις 3 death defiance ειναι ο,τι πιο σημαντικο
      Και εδώ μια ιστορία, με είχαν γλεντήσει οι εχθροί γιατί κλασσικά έπαιζα μηχανικά και βιαστικά και είχα χάσει όλα τα defiance και σε κάποια φάση συναντάω νομίζω τον Πάτροκλο και έχει 2 επιλογές: Refill all death defiance stocks. Την άλλη δεν τη θυμάμαι καν και είπα εντάξει υπάρχουν θεοί! 😆

Στις ερωτήσεις τώρα, βλέπω credits όταν το τερματίσω 10 φορές χωρίς απαραίτητα να επιλέξω έξτρα δυσκολίες που βγαίνουν μετά τον 1ο τερματισμό;

Επίσης αυτό πώς γίνεται;

extras τυπου να κλεψεις οταν σου δοθει η ευκαιρια τα λεφτα του Χαρου

Comment

Τα keepsakes προτεινω να τα αλλαζεις συνεχεια μεταξυ πιστων. Αλλωστε αν τα βγαλεις πολλες φορες κρατας το οποιο οφελος ειχες ηδη κερδισει (extra gold/extra hp).
        Για τα οπλα τωρα το τί σου αρεσει/ταιριαζει ειναι τελειως υποκειμενικο οποτε αυτο θα το βρεις μονος σου στην πορεια. Απο φιλους εχω ακουσει καθε πιθανη απαντηση σαν αγαπημενο οπλο, περαν του αρχικου ισως (sword). Επισης ψαξε τι ειναι τα weapon aspects σε περιπτωση που δεν τα εχεις δει/ξεκλειδωσει ακομα.

Ναι βλεπεις credits στις 10 φορες χωρις να ανεβασεις δυσκολια. Παρολαυτα στο προτεινω οταν νιωσεις ανετος στο παιχνιδι γιατι αν παιζεις πχ με 1 εξτρα ποντο δυσκολιας με το ταδε οπλο τοτε μετα απο καθε boss παιρνεις παλι τα αρχικα rewards (titan's blood / diamond / ambrosia κτλ). 1 ποντος δυσκολιας με αλλο οπλο --> παλι το ιδιο, 2 ποντοι δυσκολιας --> ξανα το ιδιο κτλ κτλ.

Αυτο με τον χαρο τωρα τυχαινει μια στις τοσες. Κοιτα γενικα πισω του και θα δεις ενα τσουβαλι με λεφτα πεταμενο στο πατωμα καποια φορα, οποτε αν κανεις interact με τα λεφτα θα δεις τι ακολουθει.

Το παιχνιδι σου δινει απειρες επιλογες και μπορεις να κανεις καθε run σου πολυ ιδιαιτερο. Φοβερη δουλεια τι να λεμε, ναρκωτικο απο τα λιγα.

Comment

Το έπαιξα σε Xbox, πολύ ωραίο οπτικοακουστικά και σίγουρα εθιστικό. Το προβλημά του είναι ότι δεν παίζεται σε μικρά sessions πολύ εύκολα, αν το αφήσεις μια εβδομάδα ψάχνεσαι. Πάρα πού καλή επιλογή σε όσους αρέσκονται να παίζουν ατέλειωτες ώρες και συχνά. Δύσκολο για τους υπόλοιπους.
          Insert Coin

Comment

Σίγουρα για τερματισμό θέλει συνέπεια και ζεστά αντανακλαστικά και αν το αφήσεις θα έχεις πρόβλημα. Το ίδιο ένιωθα και στο Spelunky 2.
            Είναι όμως και πώς θα το δεις, αν δεν περιμένεις απογοήτευση και πας με το σκεπτικό όσο καταφέρεις, νομίζω παίζεται και σαν διάλειμμα για arcade.

Comment

Working...
            X