7 χρόνια ύστερα από το τελευταίο αριθμημένο Tekken (το T6 κυκλοφόρησε το 2009, κοίτα να δεις πώς περνάνε τα χρόνια), έχουμε το νέο installment της σειράς. Το οποίο θα μου επιτρέψετε να πω πως κάνει το Tekken να φαίνεται καλύτερο από ποτέ άλλοτε. Δείτε το παραπάνω trailer, κατά προτίμηση σε full window, HD, με τέρμα τον ήχο. Η εικόνα με τους χαρακτήρες δεν τους έχεις όλους επειδή έχουν ανακοινωθεί και άλλοι (π.χ. Bob & Master Raven), όμως είναι ενδεικτική.
Έχουμε διάφορες αλλαγές σε σχέση με το Tekken 6 & Tekken Tag Tournament 2. Τα γράφω περιληπτικά, όποιος θέλει να το ψάξει περισσότερο, μπορεί να βρει άπειρα βιντεάκια στο νετ, μιας και έχει κυκλοφορήσει σε arcades στην Ιαπωνία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Αυτά τώρα πρόχειρα. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα και να μου διαφεύγουν. Θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017 σε PS4 / Xbone / PC. Δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με cross play, θα το δούμε εν καιρώ. Το σκέφτομαι πάρα πολύ να το αγοράσω day one, κάτι που έχω να κάνω αιώνες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα το συνοδεύσω με καινούργια κάρτα γραφικών ή με PS4, θα δείξει. Όσοι ενδιαφέρεστε, δείτε το βίντεο με τα highlights από το πρόσφατο Evo 2016 που έγινε πριν μερικές ημέρες. Έχει σχεδόν ό,τι ανέφερα παραπάνω.
- Έβγαλαν το bound. Δεν μου άρεσε καθόλου ο μηχανισμός, και ήταν ο κύριος λόγος που δεν ασχολήθηκα με το ΤΤΤ2. Είχα μεγαλώσει με τα παλιότερα Tekken, και δεν μου άρεσε καθόλου η ιδέα να κάνεις ένα launcher για να τον πετάς στον αέρα και να του τρως με juggle την μισή ζωή, ενώ ο αντίπαλος κάθεται και κοιτάει. Τα juggle βέβαια τα ξεκίνησε το Tekken 5, όμως μου φαίνονταν πιο ισορροπημένα, ενώ συνήθως του έτρωγες κάτι λιγότερο από το 1/3 της ζωής. Με το bound όμως το θέμα παραπήγε. Εδώ αντικαταστήθηκε με έναν μηχανισμό που μοιάζει με bound μεν, όμως είναι πιο δύσκολο να συνεχίσεις το combo, ενώ δουλεύουν διαφορετικά και τα wall mechanics απ' ό,τι βλέπω. Γενικά, μου αρέσει πολύ ό,τι βλέπω.
- Armor κινήσεις. Πώς είναι το focus στο SF IV; Κάπως έτσι. Τρως το damage μεν, όμως αν χτυπήσεις τον αντίπαλο, έχεις το πάνω χέρι.
- Rage Arts, δηλαδή σούπερ κίνηση. Με το που εμφανιστεί η rage μπάρα λόγω χαμηλής ζωής, ο κάθε χαρακτήρας έχει μία ξεχωριστή κίνηση που κάνει σούπερ ντούπερ κίνηση. Η κίνηση έχει armor, όμως δεν μπορείς να συνεχίσεις με άλλο combo. Με το που κάνεις την κίνηση, πετύχεις - δεν πετύχεις τον αντίπαλο, τo rage το ξοδεύεις. Ωραία πράματα.
- Rage Drive, δηλαδή εναλλακτική σούπερ κίνηση. Με το που εμφανιστεί πάλι η rage μπάρα, κάνεις εναλλακτική σούπερ κίνηση. Δεν έχεις armor, όμως απ' ό,τι έχω δει, άπαξ και τον πετύχεις, μπορείς να συνεχίσεις με combo. Πετύχεις δεν πετύχεις τον αντίπαλο, το rage το ξοδεύεις.
- Slow Motion. Όταν και οι δύο είναι σε χαμηλή ζωή και θέλουν σχεδόν ένα χτύπημα, μπαίνει σε αργή κίνηση, με το hype να εκτοξεύεται στον θεό. Πολύ απλό και πολύ πετυχημένο ταυτόχρονα. Από τις καλύτερες προσθήκες του παιχνιδιού. Ειδικά όταν βλέπεις τίποτα τελικούς, το κοινό από κάτω παραληρεί.
- Έβαλαν τον Akuma / Gouki guest star. Αφού πειραματίστηκαν στα fireballs με την Eliza του Tekken Revolution, έβαλαν επίσημα και Street Fighter χαρακτήρα στο παιχνίδι. Οι μηχανισμοί του είναι εξωφρενικά όμοιοι με τα προηγούμενα παιχνίδια του, όμως ταιριάζει απόλυτα στο σύμπαν της σειράς. Συν του ότι είναι ο καλύτερος εμφανισιακά Akuma που έχουμε δει ποτέ. Προφανώς ετοιμάζονται για το Tekken X Street Fighter για το οποίο όπως λένε έχουν κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, όμως δεν εμφανίζουν τίποτα επειδή και αυτοί και η Capcom, μόλις έβγαλαν τους νέους τίτλους τους, επομένως θα έχουμε περισσότερα νέα όταν παλιώσουν λίγο τα Tekken 7 & SF 5 .
- Story mode. Επηρεασμένοι προφανώς από τα Mortal Kombat, είπαν επιτέλους να βάλουν και αυτοί cinematic story mode. Το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ καλό, ενώ ο Akuma παίζει βασικό ρόλο και συνδέεται άμεσα με τους Mishima. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Μακάρι επιτέλους το story mode να γίνει αναπόσπαστο μέρος των fighting. Για τους pro ίσως είναι αδιάφορο, όμως για τον απλό κοσμάκη που θέλει να έχει μία single player εμπειρία, είναι ταμάμ.
Αυτά τώρα πρόχειρα. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα και να μου διαφεύγουν. Θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017 σε PS4 / Xbone / PC. Δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με cross play, θα το δούμε εν καιρώ. Το σκέφτομαι πάρα πολύ να το αγοράσω day one, κάτι που έχω να κάνω αιώνες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα το συνοδεύσω με καινούργια κάρτα γραφικών ή με PS4, θα δείξει. Όσοι ενδιαφέρεστε, δείτε το βίντεο με τα highlights από το πρόσφατο Evo 2016 που έγινε πριν μερικές ημέρες. Έχει σχεδόν ό,τι ανέφερα παραπάνω.
Comment