Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shenmue 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BigBOSS πότε γύρισες παλλικάρι; Έλεγα ότι εξαφανίστηκες.

    Comment


    • Τελικά το τερμάτισα το παιχνίδι σε περίπου 64 ώρες. Ναι ασχολήθικα αρκετά και με δευτερεύοντα πράματα μέσα στο παιχνίδι, οπως για παράδειγμα τα capsule toys με τα οποία απο ένα σημείο και μετά με έπιασε μανία να μαζεψω οσα περισσότερα μπορώ, αλλα και πάλι το παιχνίδι ειναι σαφως μεγαλύτερο σε διάρκεια απο τα πρώτα δύο Shenmue. Ενδεικτικά αναφέρω πως τα hd remaster Shenmue 1 και Shenmue 2 τα τερμάτισα και τα δύο μαζί σε 66 ώρες ενώ το Shenmue 3 οπως προείπα, σε 64 ώρες.

      Ας ξεκινήσω τώρα απο τα γραφικά, έναν τομέα για τον οποίο το παιχνίδι απο την αρχή δέχθηκε αρκετή ειρωνεία. Ναι το παιχνίδι δεν ειναι επιτομή στον τομέα των γραφικών (λες και θα πρεπε να ειναι) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ειναι ευχάριστο στο μάτι. Ο κόσμος μέσα στον οποίο κινείται ο Ρύο ειναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος, με λεπτομέρεια και μεράκι. Η χρωματική παλέτα ειναι έντονη και ζωηρή θυμίζοντας εποχές dreamcast, Oι βασικοί πρωταγωνιστές, ο Ρυο, η Σένχουα, ο Ρεν κτλ ειναι έξοχα σχεδιασμένοι με ένα ιδιαίτερο στυλ που ρέπει περισσότερο προς το καρτουνιστικό παρά ρεαλιστικό και προσωπικά με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο, δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερα σχεδιασμένο Ρύο. Μεγάλη προσοχή ως προ την σχεδιάση έχει δοθει και στους διάφορους Npcs, όπου εδώ πρέπει να σημειώσω πως ποτέ δεν συνάντησα το ίδιο πρόσωπο Npc δύο φορές. Το χωριό Μπαιλού όπου και ξεκινάει η περιπέτεια, πείθει σε μεγάλο βαθμό, ειναι ένα ησυχο ειδυλλιακκο μέρος μέσα στην φυση. Τώρα κάποια "assets" στα γραφικά που επαναλαμβάνονται, πχ τα textures στα σπίτια των κατοικων του χωριού, ειναι νομιζω καθαρά θέμα του χρηματικού ποσου που ειχαν οι δημιουργοί διαθέσιμο κατά την ανάπτυξη του τίτλου. Γενικά πάντως ως προς τα γραφικά του, το Shenmue 3 ειναι αξιοπρεπέστατο.

      Ως προς την ουσία τώρα, το gameplay δηλαδή, το Shenmue 3 παραμένει απολύτως πιστό στο ύφος και πνεύμα των δύο πρώτων παιχνιδιών. Υπάρχει κύκλος μέρας και νύχτας, ο Ρυο με το που ξυπνάει το πρωί έχει την ημερήσια ρουτίνα και το βράδυ πάει πάλι για ύπνο. Ο τρόπος με τον οποίο προχωράει το σενάριο ειναι ιδιος με αυτόν των αρχικών Shenmue, δηλαδή με τον Ρύο να αλληλεπιδρά με τους Npcs ρωτώντας τον έναν και τον άλλο ώστε να συλλέξει πληροφορίες. Πέρα από το κεντρικό σενάριο προστέθηκαν και ορισμένα δευτερεύοντα quests, που χωρίς να ειναι κάτι το πολυ ξεχωριστό, νομίζω πως αξίζει η ασχολία, αν όχι με όλα έστω με κάποια απο αυτά. Επίσης όντας το παιχνίδι Shenmue δεν θα μπορούσαν να λειπουν άλλες δευτερεύσουσες ασχολίες, δηλαδη mini games οπως arcades, ζάρια και πολλά άλλα που υπάρχουν και στα Shenmue 1/2. Τα arcades βέβαια δεν ειναι τα κλασσικά της SEGA (Οutrun κτλ) για ευνόητους λόγους.

      Πέρα από αυτά προστέθηκαν στο παιχνίδι και κάποια, ας πούμε, rpg στοιχεία, με τον Ρύο να έχει πλέον lvl attack, endurance και kung fu. Mάλιστα καθώς ο Ρύο κινείται μέσα στο παιχνίδι, σταδιακά πεφτει η αντοχή του και πρέπει να αναπληρώνεται με την κατανάλωση τροφών που αγοράζονται απο καταστήματα διάφορων npcs. Αλλο ένα νέο στοιχείο ειναι και τα βοτανα, herbs, τα οποία ειναι διασκορπισμένα σε όλη την εκταση του χάρτη και τα οποία αφού συλλεχθούν δεν επανεμφανιζονται. Μαζεύοντας λοιπόν τα βότανα συμπληρώνεις herbal sets τα οποία ειτε τα πουλάς είτε τα ανταλλάσεις με κινήσεις kung fu, το ίδιο ισχύει και για τα capsule sets καθώς και για κάποιους συνδιασμούς αλλων αντικειμένων.

      Σχετικά με την κάμερα, αν και αρχικά είχα τις επιφυλλάξεις μου, τελικά δεν αντιμετωπισα κάποιο ιδιαιτερο θέμα ενώ εξυπακούεται πως τα controls ειναι πολύ καλύτερα απο τα αρχικά Shenmue. To σύστημα μάχης αρκετοί λένε πως ειναι ένα βήμα πισω σε σχέση με τα prequels, αν εξαιρέσουμε την απουσια λαβών (δεν ξερω γιατι δεν βάλαν, ισως εξαιτιας budget) εγώ το βρίσκω καλύτερο απο το άγαρμπο των πρώτων παιχνιδιών. Με το συστημα μάχης, και την απομνημόνευση κινήσεων ασχοληθικα πολυ περισσότερο στο Shenmue 3 παρά τα στα δυο πρώτα παιχνιδια και σε αυτο σε οδηγει και το ίδιο το παιχνιδι με την ύπαρξη, οπως προανέφερα των attack, endurance, kung fu lvl. To συστημα μάχης έχει χτισtει κατά τέτοιον τρόπο ώστε θες δεν θες εισαι αναγκασμένος να προπονηθεις μαθαινοντας νέες κινησεις που σε ανεβάζουν το attack αλλα και να κανεις διάφορες ασκησεις kung fu (horse stance κτλ) που σε ανεβάζουν το endurance.Ως Ρύο δηλαδη δεν εισαι ο απολυτος μαμάω και δέρνω Mπρους Λι, αλλά πρέπει να προπονήσε και να βελτιώνεσε σε αυτο το κομμάτι, δηλαδή των πολεμικών τεχνών.

      Τα quick time events ειναι ελάχιστα, νομιζω οχι πάνω απο πέντε με έξι. Σεναριακά δεν θα γραψω κάτι, λογω και των spoilers απλώς θα αναφέρω πως το Shenmue 3 αφορά σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη σμίλευση της σχέσης Ρύο και Σένχουα, ενώ οπως θα ειδατε και απο τα βιντεο εμφανίζονται παλαιοι χαρακτήρες όπως ο Ρεν και φυσικά εμφανιζονται και νέοι. Συνοψιζοντας λοιπόν, το παιχνίδι ειναι πολύ καλό, είναι ένα πραγματικό Shenmue, αυτό άλλωστε ήταν εμφανές και απο τα βιντεο προ της κυκλοφοριας. Κατά την γνώμη μου δύσκολα δεν θα ικανοποιήσει κάποιον που του άρεσαν τα δυο πρώτα Shenmue. Tις τελευταιες ημέρες διάβασα εδώ πως θα κυκλοφορήσουν και τρια story expansions, οπότε θα έχουμε να παιξουμε κάτι παραπάνω μέχρι το Shenmue 4 που ελπίζω να μην αργήσει τόσο όσο αργησε να έρθει το Shenmue 3.

      Αν έβαζα στο Shenmue 3 έναν βαθμό αυτος θα ήταν 85/100.

      Star Citizen videos Star Citizen gallery

      Comment


      • Πολυ ωραιο post man . Ελπιζω να πιασω συντομα το ΙΙ και να παρει αυτο σειρα μετα. Το μονο κακο ειναι οτι απ'οτι λες (και το διαβασα γενικα και στα reviews) δεν τελειωνει την ιστορια, μακαρι να παει καλα γενικα και να δουμε τα επομενα πιο συντομα.

        Comment


        • Πόσα έχουν σκοπό να βγάλουν;
          Originally posted by Squall Leonhart
          I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
          Originally posted by 丹野
          Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
          Originally posted by Ryu_gr
          υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

          Comment


          • Εάν θυμάμαι καλά, ο Σουζούκι σκοπευε ήδη απο εποχές Dreamcast να ολοκληρώσει την ιστορία σε πέντε παιχνίδια. Οπότε ξέραμε πως το Shenmue 3 δεν θα ολοκληρώνει την περιπέτεια του Ρύο.
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Καλά ναι, ξέραμε εξ αρχής πως θα χρειαστεί Shenmue 4 & 5 & ό,τι άλλο προκύψει. Και γενικά όντως ο Suzkuki είχε αναφέρει πως είχαν σκοπό να είναι κάμποσα παιχνίδια επί εποχές Dreamcast. Τώρα αν θυμάμαι καλά, είχε πει πως σκοπεύει να τα συντομεύσει επειδή δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να βγει π.χ. Shenmue 7, όμως δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν βγει και Shenmue 5.

              PK World - Τα πάντα για Disney comics!

              Comment


              • Δυστυχώς έφαγα μεγάλη ήττα πέφτοντας σε bug όπου αν κάνεις save 10:59 πέφτεις σε μαύρη οθόνη μετά το load (μάλλον επειδή πάει να μπει cut-scene στις 11 και δεν πρέβλεψαν το conflict).
                Επίσης για την ιστορία ούτε η φυσική έκδοση μου έχει σταλεί.

                Τον σκοπό του τον πετυχαίνει έχοντας δώσει βάση στον μεγάλο κόσμο με έντονα χρώματα και ζωντάνια, οπότε καταφέρνει να σε βυθίσει. Από θέμα δράσης πάσχει μέχρι στιγμής, φεύγοντας απ'το χωριό δεν δίνεις πολλές μάχες στο story ενώ αναλώνεσαι πολύ στο να πηγαίνεις από το ένα σημείο στο άλλο κάνοντας ερωτήσεις. Αυτό προφανώς γίνεται για να ανακαλύψεις και να αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο (games, μαγαζιά, side-quests κτλ όπου υπάρχει αρκετό βάθος), αλλά θα προτιμούσα πιο στιβαρή εμπειρία στο main story.

                Τέλος μερικά cut-scenes, χαρακτήρες και ομιλίες σε προσγειώνουν και σου υπενθυμίζουν ότι ενώ η ομάδα είχε τις καλύτερες προθέσεις κάποια πράγματα ήθελαν παραπάνω χρόνο-χρήμα. Στο επόμενο Shenmue είμαι αισιόδοξος ότι αυτές οι αδυναμίες, που ευτυχώς δεν είναι πάρα πολλές αλλά υποσκάπτουν την εμπειρία (© Raf), θα έχουν εξαληφθεί.

                Προς το παρόν, φορτώνω προηγούμενο save και ξαναξεκινάω απ'το χωριό.
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • Raf),
                  Και καλά λόγια έκφραση;

                  Comment


                  • Originally posted by Ryu_gr View Post
                    Δυστυχώς έφαγα μεγάλη ήττα πέφτοντας σε bug όπου αν κάνεις save 10:59 πέφτεις σε μαύρη οθόνη μετά το load (μάλλον επειδή πάει να μπει cut-scene στις 11 και δεν πρέβλεψαν το conflict).
                    Αντε ρε σοβαρά, προσωπικά καθολη την διάρκεια που έπαιξα δεν συναντησα ουσιαστικά κανένα bug και δεν ειχα κανένα CTD, μια μόνο φορά χωθηκα σε ενα περιεργο κοίλο σημειο με κατι βράχια και σφηνωσα, απο αυτά που μπορούν να συμβούν δηλαδή σε κάθε game. Πέρα απο αυτό το πταίσμα τίποτε άλλο.

                    Star Citizen videos Star Citizen gallery

                    Comment


                    • BigBOSS είναι γνωστό πρόβλημα και στο PS4. https://www.youtube.com/watch?v=wZLNYMpfiYM

                      Raf από εσένα διάβασα τη φράση και μου άρεσε, νομίζω στο θέμα του Zelda

                      Comment


                      • Υπονομεύουν την εμπειρία είχα γράψει, αλλά το ρήμα που χρησιμοποίησες είναι ακριβέστερο. /offtopic

                        Comment


                        • Το Shenmue επιστρέφει με DLC-mini game στις 21 Φεβρουαρίου!

                          dlc.jpg

                          https://www.eurogamer.net/articles/2...ter-this-month

                          Το τελείωσα και εγώ πριν μερικές βδομάδες με τη συνολική εμπειρία να είναι θετική.

                          Κατά τη γνώμη μου και αφήνοντας πίσω συναισθηματισμούς πρόκειται για ένα καλό game του 7,5/10 που ήθελε λίγο ακόμα προσπάθεια για να φτάσει το σκαλοπάτι του 8/10 των πολύ καλών games.

                          Δεν θα επιλέξω την οδό feels like Shenmue, plays like Shenmue 10/10 κτλ. που κι αυτό δεν ισχύει 100% γιατί τα 2 πρώτα ήταν αψεγάδιαστα στην υλοποίηση.

                          Στο 3 έχουμε τα εξής θετικά (που όντως ισχύει το Shenmue feeling):

                          Μεγάλος κόσμος, εθιστικά arcade στοιχεία, μουσική. Οι μάχες στο dojo και η arena ήταν τα αγαπημένα μου. Επίσης level up, εκμάθηση νέων κινήσεων, part-times jobs προσφέρουν επαρκές gameplay που αποτρέπει να γίνουν αγγαρεία. Υπάρχουν άπειρα αντικείμενα να αγοράσεις, τα περισσότερα απλά υπάρχουν για να ενισχύσουν την εμπειρία ( Raf πιο ωραίο ρήμα;;;), αλλά κάθε αντικείμενο έχει λεπτομέρειες και περιγραφή ενώ φυσικά πολλά χρησιμεύουν για να πάρεις κινήσεις, να τα χρησιμοποιήσεις σε sidequests κτλ. Επίσης λίγα επιλεγμένα cut-scenes με kung fu είχαν ωραίο animation. Πολύ μ' αρέσει όπως εμφανίζονται τα γράμματα των κινήσεων όταν τις μαθαίνεις.

                          Στα αρνητικά:
                           
                          Πολλοί χαρακτήρες είναι και κινούνται σαν καρικατούρες. Η τύπισσα του ξενοδοχείου απλά δεν βλέπεται. Επίσης το "hey you, you need to pay for your room tonight, don't tell me you don't have any cash? No, i do" το άκουσα τόσες φορές που δεν πρόκειται να το ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Πολλά cut-scenes είναι αρκετά cult και δεν μπορώ να καταλάβω πώς εγκρίθηκαν. Η maiden να πλακώνει τους κακούς με τη σκούπα και ο άλλος με την κοιλιά. Όταν συνεργάστηκαν δε, νόμιζα ότι έβλεπα παρωδία. Επίσης στο τέλος μέγα λάθος κατ' εμέ αντί να δώσουν 100% δραματικό τόνο έβαλαν τον Ren να δέρνει ένα ποζερά και ο Ryo να απαντά "how are we even friends?"... μπροστά στον Lan-Di! Απαράδεκτον. Τέλος θα προτιμούσα να υπάρχει μεγαλύτερο progress στο story. Στο τέλος περπάταγαν και έλεγαν το ίδιο ποίημα ο καθένας ξεχωριστά.


                          Θέλωντας να κλείσω με θετικό σχόλιο μπορώ να πω το ευχαριστήθηκα και χωρίς πάλι προκαταλήψη κατάφερε εύκολα να με κρατήσει για 40-50 ώρες.
                          Last edited by Ryu_gr; 21-01-2020, 03:38 PM.
                          The illusion of free will is an illusion.

                          Comment


                          • Μια μικρή διορθωση το παραπάνω dlc έχει κυκλοφορησει πριν δύο μέρες δηλαδη στις 21 Ιανουαρίου. Το dlc που με διαφορά με ενδιαφέρει είναι αυτό που θα προσθέτει νέα ιστορία. Από την άλλη το συγκεκριμένο dlc μου φαινεται πως έχει καπως τσιμπημένη τιμή με βάση αυτά που προσφέρει.

                            Eπίσης κάπου κάτι διάβασα πως το Shenmue 4 ειναι ήδη στα σχεδια του Σουζούκι, άνετα θα βοηθούσα εάν έκαναν νεο kickstarter.

                            Να δούμε τι θα γίνει
                             
                            εκεί στο Σινικό Τείχος όπου τελειωνει το τριτο παιχνιδι
                            Last edited by BigBOSS; 23-01-2020, 08:27 PM.
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • Δοκίμασε κανείς το νέο story DLC με τον τύπο απο το δεύτερο Shenmue (όπου με τα φλυτζάνια έκανε το chawan sign); αξίζει;

                              Εχει τιμή 5.99 ευρώ
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • Μιας και μου ήρθε σήμερα η physical έκδοση ας αναφέρω 2 περιστατικά με ελληνικό (ή σχεδόν) χρώμα.

                                Πολύ μου έκανε εντύπωση και σχεδόν με συγκίνησε η ελληνική αφιέρωση στη 2η μόλις σελίδα του guest-book του ξενοδοχείου!

                                Αρκετές σελίδες πιο κάτω υπάρχει κι άλλη αφιέρωση, αυτή τη φορά με άρωμα... 1821! Αναφέρει επίσης και το 1905, αναρωτιέται ποιο γεγονός να εννοεί, καμμιά ιδέα; 🤔

                                Τέλος βάζω και μία in-game photo με το γνωστό μας τάβλι για να νιώσουμε πάλι οικεία 😁 (ή να στεχωρηθούμε που μπορεί να έχει κινέζικη προέλευση).
                                You do not have permission to view this gallery.
                                This gallery has 3 photos.
                                The illusion of free will is an illusion.

                                Comment

                                Working...
                                X