Announcement

Collapse
No announcement yet.

Resident Evil 4: Prototype

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Τίποτα για αυτό δεν είναι shooter.

Comment

Ναι αλλα ειναι action κι αυτο φαινεται ακομη περισσοτερο στο RE5.
      Do a barrel roll!

Comment

και πάλι όμως είναι horror γιατί χέζεσαι μόνο που βλέπεις τις ορδές πάνοπλων εχθρών να στην πέφτουν από παντού,οργανώνοντας στρατηγικές και κυκλώνοντας σε, και είναι survival γιατί άντε να επιβιώσεις σε ένα στενό χώρο που στην πέφτουν από παντού.
        άρα...ENTER THE SURVIVAL HORROR!!!
        Carpe diem

Comment

file altair mpori na stin peftoun apo pantou alla ehis ena oplostasio ke mporis na agorasis osa ammo thelis na anavathmisis ta opla sou ke etsi na ginis rampo etsi hanete i magia tou survival horror. ah pou ine oi palies doxes tou magnum sta resident evil me ta limited ammo pou ihe prosehes tin kathe sfaira pou erihnes ke herosoun parapano etsi to game.

Comment

δε θυμάμαι πουθενά στο παιχνίδι να αγοράζεις πυρομαχικά.όπλα ναι.αναβαθμίσεις ναι.αλλά πυρομαχικά και γιατρικά όχι(εξαιρούνται τα σπρέη).και χωρίς πυρομαχικά και το καλύτερο όπλο χάνει την αξία του.εγώ πάντως επειδή πάντα φοβόμουν μην ξεμείνω έκανα προσεκτική χρήση των πυρομαχικών μου και χρησιμοποιούσα πάρα πολύ το μαχαίρι.βέβαια στην τελική μάχη είχα τόσα πολλά πυρομαχικά και γιατρικά που μου φάνηκε παιχνιδάκι αλλά γενικά εγώ το έπαιξα όλο έτσι.σαν να έχω λίγα πυρομαχικά.
            ίσως γι'αυτό να μου άρεσε τόσο και να μη με χάλασε τίποτα απ'όσα λέτε.γιατί έπαιξα με τον τρόπο μου και έφερα το παιχνίδι στα μέτρα μου...
            Carpe diem

Comment

Αναρωτιέμαι έχετε δοκιμάσει να παίξετε από την αρχή το RE 4 στο Professional και χωρίς matilda,μπαζούκιες κτλ παρά μόνο με τον αρχικό εξοπλισμό να δείτε πόσο προκλητικό γίνεται σε ορισμένα σημεία?

Το αίσθημα του τρόμου που υπήρχε κάποτε στα πρώτα Resident Evil έχει ξεπεραστεί πια ενώ η αγωνία που προκαλεί η σειρά με την ανανέωσή της δείχνει να αντικαθιστά τον παλιομοδίτικο πια τρόμο.Αλίμονο αν επιμέναμε συνέχεια στα ίδια πράγματα και στις ίδιες συνταγές.

Και μερικά πράγματα γενικά...

Δεν ξέρω τι να πω αλλά σε αυτό εδώ το φόρουμ το μόνο που συμβαίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα είναι η γκρίνια και το παράπονο όπως και η πρώιμη κριτική για παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ή κυκλοφορούν ενώ για κουφολογίες και κινδυνολογίες σε τίτλους που τιμούν τον όρο ποιότητα τύπου Halo 3 και Resident Evil 4 (σαν πρόσφατα παραδείγματα) τα οποιαδήποτε σχόλια απλά στερούνται λογικής.

Καλά τι νομίζετε μερικοί? Ότι αν ασπάζετε απόψεις συντριπτικής μειοψηφίας ή προσπαθείτε να διαφοροποιήσετε τους εαυτούς σας από το γενικό σύνολο θα ωφεληθείτε?Θα νιώσετε ανώτεροι?

Ευκαιρία να αναρωτηθούμε και λίγο που οδεύουμε...διότι η τάση <<αυτό που λέω εγώ είναι σωστό και σας γράφω στα παπάρια μου>> δεν κάνει καλό.Μερικοί εδώ μέσα και τονίζω το ΜΕΡΙΚΟΙ πάσχουν από υπερβολική ψευτουπερηφάνια με την αλαζονία που τους περιβάλλει να βαράει κόκκινο.Ξέρετε ο κόσμος είναι εκεί έξω και όχι σε μία μικρή κοινότητα σε ένα ακόμα forum από τα χιλιάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Επειδή όμως ξέρω ότι θα με γράψετε και θα αρχίσετε κατεβατά με μα και μου και ποιος είσαι εσύ κτλ κτλ.κάντε πρώτα ένα απολογισμό και προσπαθείστε να τα βρείτε με τον εαυτό σας.

Comment

Προσωπικα τρομαζω περισσοτερο οταν σε ενα παιχνιδι περπαταω για αρκετη ωρα χωρις να βλεπω κανεναν.
                Do a barrel roll!

Comment

ne to eho pexi ke teliosi sto profesional horis to matilda ke mpazoukes. file altair otan ekanesanavathmisi ena oplo automata gemizan ta ammo sou episis to shotgun nomizo to striker etsi legotan an thimame otan to anavathmises full ihe 100 rounds of ammo. ke file ren of heavens den niotho anoteros apo kanenan ke oute thlelo na to pexo anoteros aplos anixa auto to topic gia na po tin gnomi mou ke na do ke tis dikes sas apopsis.ke kati allo pou to ipa xana den ipa pos to resident evil 4 ine kako game antithetos mou arese san ena action shooting game auto pou thelo na po ine pos gia mena itan resident evil mono sto onoma auti ine i prosopiki mou apopsi protimo ton paliomoditiko tromo. vevea tha agoraso to resident evil 5 ke opio allo resident evil ke tha to efharistitho kiolas

Comment

Ένα πράγμα ξεχνάτε το Resident Evil ήταν μόνο το πρώτο και όλα ξεκίνησαν κατά την άποψη μου με ένα κακό localazation στον τίτλο.

Το παιχνίδι λέγεται BIOHAZARD και έχει να κάνει με βιολογικά όπλα. Δεν είναι παιχνίδι που ασχολείται με το μεταφυσικό(Silent Hill) και το Horror(Alone in The Dark).

Είναι Survival Horror τίτλος δηλαδή η ανησυχία το να μην πεθάνεις και να είσαι στην τσίτα συνέχεια. Έτσι το Resident Evil ένα λόγω τεχνολογικών δυσκολιών τότε έδωσε μια άλλη μορφή τρόμου με τις στατικές κάμερες και τα λεγόμενα "jump scares" άλλα ρε παιδιά ήμαρτον θέλετε να μου πείτε ότι τρομάζετε ακόμα με αυτά τα πράγματα;

Το Biohazard 4 είναι το παιχνίδι που ορίζει το Survival Horror δεν υπάρχει στιγμή που να μην είσαι σε εγρήγορση, φοβερά προσεγμένο στο Action στοιχείο και με γρίφους επιτέλους που δεν είναι απαρχαιωμένοι.

Πείτε όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι ότι δεν ήταν φοβερό όταν έσωσες την Ashley την νύχτα και έπρεπε να αποφεύγεις τα δόκανα,να την κρύβεις σε κιβώτια που αλληλοβοηθούνταν να περάσουν εμπόδια. Το παιχνίδι σε μηχανισμούς ήταν πολύ μπροστά, δεν ανησυχούσες μόνο για την δικιά σου επιβίωση αλλά είχες και την Ashley.

Τα Boss fights ήταν απλά φοβερά με στρατηγική και έπρεπε να σκεφτείς για να τα βγάλεις από την μέση και όχι την κλασσική μαλακία, βρες δυνατό όπλο σκότωσε δυνατό εχθρό.

Χρησιμοποιούσες το περιβάλλον για να λύσεις γρίφους μέχρι και να προστατευτείς από πύρα, ακόμα και στρέψεις παγίδες που προορίζονταν για σένα εναντία στους εχθρούς σου.

Θα μπορούσα να γράφω κατεβατά για το τίτλο πόσο εξελιγμένο είναι σε σχέση με τους προκατόχους του αλλά δεν νομίζω ότι θα πιάσουν τόπο λόγω της μαλακισμένης νοσταλγίας που δημιουργεί το Resident Evil 1 και δεν αφήνει να δουν την εξέλιξη και την αρτιότητα που έχει καταφέρει το Resident Evil 4.

Δεν αντέχω άλλο την συνταγή με την βίλα, τις ηλίθιες κλειδωμένες πόρτες,τις στατικές κάμερες και τους γρίφους χωρίς νόημα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Comment

Ένα πράγμα ξεχνάτε το Resident Evil ήταν μόνο το πρώτο και όλα ξεκίνησαν με ένα κατά την άποψη μου με ένα κακό localazation στον τίτλο.

Το παιχνίδι λέγεται BIOHAZARD και έχει να κάνει με βιολογικά όπλα. Δεν είναι παιχνίδι που ασχολείται με το μεταφυσικό(Silent Hill) και το Horror(Alone in The Dark).

Είναι Survival Horror τίτλος δηλαδή η ανησυχία το να μην πεθάνεις και να είσαι στην τσίτα συνέχεια. Έτσι το Resident Evil ένα λόγω τεχνολογικών δυσκολιών τότε έδωσε μια άλλη μορφή τρόμου με τις στατικές κάμερες και τα λεγόμενα "jump scares" άλλα ρε παιδιά ήμαρτον θέλετε να μου πείτε ότι τρομάζετε ακόμα με αυτά τα πράγματα;

Το Biohazard 4 είναι το παιχνίδι που ορίζει το Survival Horror δεν υπάρχει στιγμή που να μην είσαι σε εγρήγορση, φοβερά προσεγμένο στο Action στοιχείο και με γρίφους επιτέλους που δεν είναι απαρχαιωμένοι.

Πείτε όσοι έχετε παίξει το παιχνίδι ότι δεν ήταν φοβερό όταν έσωσες την Ashley την νύχτα και έπρεπε να αποφεύγεις τα δόκανα,να την κρύβεις σε κιβώτια που αλληλοβοηθούνταν να περάσουν εμπόδια. Το παιχνίδι σε μηχανισμούς ήταν πολύ μπροστά, δεν ανησυχούσες μόνο για την δικιά σου επιβίωση αλλά είχες και την Ashley.

Τα Boss fights ήταν απλά φοβερά με στρατηγική και έπρεπε να σκεφτείς για να τα βγάλεις από την μέση και όχι την κλασσική μαλακία, βρες δυνατό όπλο σκότωσε δυνατό εχθρό.

Χρησιμοποιούσες το περιβάλλον για να λύσεις γρίφους μέχρι και να προστατευτείς από πύρα, ακόμα και στρέψεις παγίδες που προορίζονταν για σένα εναντία στους εχθρούς σου.

Θα μπορούσα να γράφω κατεβατά για το τίτλο πόσο εξελιγμένο είναι σε σχέση με τους προκατόχους του αλλά δεν νομίζω ότι θα πιάσουν τόπο λόγω της μαλακισμένης νοσταλγίας που δημιουργεί το Resident Evil 1 και δεν αφήνει να δουν την εξέλιξη και την αρτιότητα που έχει καταφέρει το Resident Evil 4.

Δεν αντέχω άλλο την συνταγή με την βίλα, τις ηλίθιες κλειδωμένες πόρτες,τις στατικές κάμερες και τους γρίφους χωρίς νόημα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
                      [/b]

Μπορει να εχεις δικιο αλλα εγω και πιστευω και καποια αλλα ατομα αυτο ακριβως αγαπησαμε απο τα resident evil φιλε akira.
                      Deus Misereatur...
                      Gloria filiorum patres i.e.m.e
                      Viva los Vatos Locos

---------------------
                      UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

Μπορει να εχεις δικιο αλλα εγω και πιστευω και καποια αλλα ατομα αυτο ακριβως αγαπησαμε απο τα resident evil φιλε akira.
                        [/b]
                        Καλή η νοσταλγία αλλά υπάρχει και η εξέλιξη, το resident evil είναι σαν την πρώτη σου αγάπη στο σχολείο που την θυμάσαι και νοσταλγείς το αγνό συναίσθημα της πρώτης φοράς όταν ήσουν 7 χρονών ΑΜΑ την δεις ΤΩΡΑ μπορεί να είναι μια φακλάνα με σπυράκια και να ζέχνει από το 1 μέτρο. Εκεί σου φεύγουν νοσταλγίες και ψάχνεις να βρεις την πόρτα για να μην σε γνωρίσει και θυμηθεί τα παλιά και εκτιμάς περισσότερο την νέα σου κοπέλα.

Comment

Καλή η νοσταλγία αλλά υπάρχει και η εξέλιξη, το resident evil είναι σαν την πρώτη σου αγάπη στο σχολείο που την θυμάσαι και νοσταλγείς το αγνό συναίσθημα της πρώτης φοράς όταν ήσουν 7 χρονών ΑΜΑ την δεις ΤΩΡΑ μπορεί να είναι μια φακλάνα με σπυράκια και να ζέχνει από το 1 μέτρο. Εκεί σου φεύγουν νοσταλγίες και ψάχνεις να βρεις την πόρτα για να μην σε γνωρίσει και θυμηθεί τα παλιά και εκτιμάς περισσότερο την νέα σου κοπέλα.
                          [/b]
                          LOL ρε akira&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33; &#33;&#33; Για το παραδειγμα που αναφερεις οκ , αλλα το resident evil ειναι κατι σαν την &#39;&#39;ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ&#39;&#39; : Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ...
                          Deus Misereatur...
                          Gloria filiorum patres i.e.m.e
                          Viva los Vatos Locos

---------------------
                          UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

sorry guyz,but define horror please.

το re4 όπως έχω ξαναπεί δεν έιναι παιχνίδι που σε τρομάζει όπως τα προηγούμενα,αλλά σε κρατάει στην τσίτα όλη την ώρα.ΙΜΗΟ πάντα,πιο τρομακτικοί είναι μερικές δεκάδες χωριάτες με όλων των ειδών τα όπλα παρά μερικά αργοκίνητα ζόμπι που πετάγονται και σου κάνουν ΜΠΟΥ&#33;τρομάξατε;δε νομίζω.
                            [/b]
                            Δεκτά όλα αυτά και σαφέστατα και τα μεταδίδει το Resident Evil 4, αλλά το να είσαι στη τσίτα, σε ένταση, σε εγρήγορση τέλος πάντων, το να αγχώνεσαι για τα πυρομαχικά, το πώς θα ξεφύγεις από τα ζόμπι κλπ, δεν έχει σχέση με το αίσθημα του τρόμου. Όλα τα παραπάνω είναι μεγάλη επιτυχία του Resident Evil 4 που κατάφερε, με εξαιρετικό μάλιστα τρόπο, να τα μεταδώσει στον παίχτη, αλλά δεν έχουν σχέση με τον τρόμο. Το Resident Evil 4 κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του στο να σε βάζει σε ένα κλίμα έντασης, άγχους και εγρήγορσης, αλλά δε σε τρομάζει, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Το να προτιμάει κανείς τα κλασικά, unplayable σήμερα, Resident Evil από το αριστουργηματικό Resident Evil 4 είναι τουλάχιστον υπερβολικό, στη πραγματικότητα δε μπορεί κάποιος έχοντας παίξει το Resident Evil 4 να θέλει να επιστρέψει στα απαρχαιωμένα mechanics της προ 4 εποχής. Αυτό που λέτε πως αγαπήσατε στα κλασικά Resident Evil δεν ήταν τα σπαστικά controls που σ’ έκαναν να τρέχεις πάνω στους τοίχους, οι στατικές κάμερες κλπ, αλλά η πιο adventure based φιλοσοφία και τα πιο συχνά σκηνικά που σε ξάφνιαζαν (παρά σε τρόμαζαν) η τέλος πάντων μια πιο δυναμική προσπάθεια της σειράς να σου μεταδώσει το αίσθημα του τρόμου.

Όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, αυτό που χρειάζεται δεν είναι το prototype αντί του 4 και τα παρωχημένα σκηνικά των 90’s, αλλά η Capcom να ψαχτεί πάνω στη παρούσα φόρμουλα, να βρει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ Action και Adventure σκηνικών και να δώσει ίσως μια πιο horror (με την ένια του τρόμου) υφή στη σειρά, με τη Resident Evil 4 φόρμουλα όμως, prototype και classic Resident Evil δεν υπάρχει το 2008.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

sevome tis gnomes olon edo mesa pedia alla ego epimeno pos to resident evil prepi na epistrepsi stis rizes tou auto omos den prokite na gini giati to resident evil 4 poulise para polli ke apo edo ke pera ta epomena resident evil tha ine prota apo ola action shooting game horis puzzle oute grifous mono na pirovolas ke na pirovolas.etsi ke ego otan tha agorazo ta epomena resident evil tha xero ti na perimeno apo auta apo apopsis gameplay tora to storyline as min to sizitiso giati aplos sto re4 den ipirhe.tora gia na kalipso tin mania pou eho me ta survival horror tha perimeno to silent hill 5, to siren 3,fatal frame 4 ke isos ke to dead space.

Comment

<div class='quotetop'>(albert wesker &#064; Aug 17 2008, 11&#58;54 AM) [snapback]35462[/snapback]</div>
                                sevome tis gnomes olon edo mesa pedia alla ego epimeno pos to resident evil prepi na epistrepsi stis rizes tou auto omos den prokite na gini giati to resident evil 4 poulise para polli ke apo edo ke pera ta epomena resident evil tha ine prota apo ola action shooting game horis puzzle oute grifous mono na pirovolas ke na pirovolas.etsi ke ego otan tha agorazo ta epomena resident evil tha xero ti na perimeno apo auta apo apopsis gameplay tora to storyline as min to sizitiso giati aplos sto re4 den ipirhe.tora gia na kalipso tin mania pou eho me ta survival horror tha perimeno to silent hill 5, to siren 3,fatal frame 4 ke isos ke to dead space.
                                [/b]

ελπίζω να μην υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα εκεί έξω και κάνουνε κάνα petition για επιστροφή στις ρίζες γιατί τότε πάει,θα πηδηχτεί το franchise,κι αντί να εξελλιχτεί και να κάνει βήματα εμπρός θα επιστρέψει εκεί απ&#39;όπου ξεκίνησε.και θα είναι πολύ κρίμα.και αν και δεν συμφωνώ πλήρως με τον Loggo ίσως τελικά να αποδειχτεί η καλύτερη απόφαση να το κάνουνε πιο ισορροπημένο όσον αφορά το action & το horror στοιχείο.
                                πάντως εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σειρά ως έχει.
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X