Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Tactics: War of the Lions

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evans
    replied
    Spoilers

Πέρασε τόσος καιρός από τότε που το ξεκίνησα και επιτέλους το τερματισα. Θα το έπαιζα για πολύ καιρό ακόμα αλλά κάπου σκέφτηκα ότι να ασχολούμαι μαζί του για 1 χρόνο δεν έχει και πολύ νόημα, οπότε επιτάχυνα την όλη διαδικασία. Οι τελικές μάχες βγήκαν υπερβολικά εύκολα (μόνο στη μάχη με τον Barich έχασα μία φορά). Orlandeau ruins the game . Πραγματικά αν δεν υπήρχε το παιχνίδι θα ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Δε βαριέσαι όμως, και πάλι τέλειο ήταν.

Σεναριακά είναι στην κορυφή μαζί με ελάχιστα άλλα. Πάντα σου σέρβιρε κάτι νέο και πάντα αυτό το "κάτι νέο" άλλαζε αρκετά την εικόνα που είχες σχηματίσει. ΙΜΟ το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού ήταν στις μάχες στο Fort Basselat, όπου Dycedarg σκοτώνει Larg, o Delita τον Goltana, ο Zalbaag μαθαίνει για τη δολοφονία του πατέρα του από τον αδελφό του, ο Deltta παίρνει τα ινία του Southern Sky, αποκαλύπτει στον Orran τους σκοπούς του κτλ. Εκείνο το σημείο το είδα πολλές φορές για να το χωνέψω.

Το τέλος ήταν πάρα πολύ ωραίο. Ουσιαστικά όλοι οι "δυνατοί" έπεσαν (Crown, Church, Northern και Southern Sky), ενώ όλοι οι αλαζώνες ηττήθηκαν/δολοφονήθηκαν (Larg, Goltana, Dycedarg, Delacroix, Delita). Κανένας δεν κατάφερε να πάρει τη δύναμη που ήθελε και οι μόνοι που επέζησαν ήταν αυτοί που κράτησαν μία μετριοπαθή στάση από την αρχή (Ramza, Alma). Ο Delita πολύ τραγική φιγούρα, δεν περίμενα να τελειώσει έτσι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα καν να πεθάνει.

Επίσης μου άρεσε ότι μέχρι και στον τερματισμό έχουμε αναφορές στην προσπάθεια της εκκλησίας να καλύψει τις "αμαρτίες" της (με την εκτέλεση του Orran).

Όντως ένα από τα πιο ώριμα σενάρια που έχω δει σε παιχνίδι. Δεν πέφτει μέσα σε κανένα κλισέ, καταφέρνει να μείνει σε ένα επίπεδο και να εισάγει ασταμάτητα νέα δεδομένα, ενώ το κλείσιμο είναι αυτό που του αρμόζει. Δεν αναλώθηκε σε ένα φτηνό happy ending και καταφέρνει να πιάσει απροετοίμαστο τον παίχτη σε πάρα πολλά σημεία.

Σαν gameplay τώρα δεν του βρίσκω μειονεκτήματα. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν το τρόπος που έπρεπε να ολοκληρώνεις τα errands. Κατά τα άλλα ήταν τέλειο, άπειρα side πράγματα και εξοπλισμοί, άπειροι συνδυασμοί ικανοτήτων και jobs. Θα ήθελα να το ξαναπαίξω με οδηγό για να τα κάνω όλα.

ΥΓ: Εγώ τα ονόματα τα βρήκα εκπληκτικά και πολύ εμπνευσμένα πάντως. Σε όλο το παιχνίδι δεν είχα καμία απολύτως δυσκολία να θυμάμαι διάφορους χαρακτήρες και ποτέ δε δυσκολεύτηκα στην παρακολούθηση του σεναρίου εξαιτίας αυτών, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Έφτασα αισίως στο 4ο (και τελευταίο από ότι ξέρω) κεφάλαιο του παιχνιδιού. Η μάχη με τον Belias με δυσκόλεψε πολύ και χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες για να την καταφέρω. Το τι ακολούθησε βέβαια ήταν μία πολύ καλή ανταμοιβή και δεν μπορώ να γκρινιάξω. Η κλιμάκωση των γεγονότων είναι φοβερή και το script βοηθάει σε αυτό.

Από εδώ και πέρα θα αράξω λίγο και θα ασχοληθώ ξανά με levelling. Θα μάθω κάποια νέα abilities, θα εξοπλίσω όσο καλύτερα γίνεται τους χαρακτήρες μου και γενικά θα προετοιμαστώ για όσα ακολουθούν.

30 ώρες ως τώρα και συνεχίζουμε με τους ίδιους χαλαρούς ρυθμούς. Ένα refresh σε ό,τι έχει γίνει ως τώρα είναι απαραίτητο. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα chronicles.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Η μαλακία είναι οτι σκοπεύω να δώσω μια ~300άρα για κάτι 5.1 ηχεία της logitech που θα πάρω, σύν οτι θέλω ~600ευρά, καθώς 1 Ιουλίου έχει 7ήμερη στην Πάρο με φίλους. Δεν υπάρχει φράγκο πάλι. :S

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Αγόρασε ένα PSP αν μπορείς, πλέον αξίζει πάρα πολύ με αυτά που έχει.

Εγώ πάντως είμαι στις 27 ώρες και το παιχνίδι γίνεται κάθε λεπτό και καλύτερο. Δε γράφω συχνά εδώ γιατί θέλω να τα πω μία και καλή. Είμαι και ο τελευταίος που το παίζει, οπότε ό,τι και να πω έχει ήδη ειπωθεί .

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Έπαιζα χθές το Fire Emblem (το 1ο του GBA ).
    Θυμάμαι πόσο μου άρεσε όταν το χα πρωτοπαίξει πριν 2-3 χρόνια. Το άρχισα λοιπόν και παίζοντας το, θυμήθηκα γύρω στην 10η πίστα την περιγραφή του FFT απο τον Ground. Ρε γαμώτο καταστράφηκε η ευχαρίστηση μου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, αλλά σκεφτόμουνα όσους παίζουν το FFT και πόσο καημένος είμαι εγώ που αναγκάζομαι να παίζω αυτό το game με τα απαρχαιομένα mechanics και τα υπερπαιδικά γραφικά και την κλισέ ιστορία και την ευκολία των πίστών και, και, και... και το πάρατησα απογοητευμένος με λίγα λόγια.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ HYPEΡΙΣΜΕΝΟΣ.
    Σκέφτομαι να πάω να αρπάξω το PSP ενός πιτσιρικά που ξέρω, να αγοράσω το War of The Lions και να μην του δώσω ποτέ.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Den eipa pws to FFTA den htan diaskedastiko, akoma kai to FFTA2 exei ta shmeia tou, wraies proklhseis, wraia bosses ktl ktl, alla polla vhmata pisw apo ton prokatoxo tous distyxws.

Alla ksexasa 2 poly shmantika pragmata na anaferw sto prwhgoumeno post mou:

- To prwto Tactics den vasizetai se missions.
    Aftos einai IMO kai enas apo tous kyrioterous logous pou einai poio endiaferon, h plokh tou einai arketh gia na se krathsei mexri to telos, xwris na kanei olo to game ena terastio "sidequest" me xiliades anousia missions.

- Sto FF Tactics den yparxoun Judges opws sta Advance series.
    To Concept tou Judge mou arese, omws h ylopoihsh tou apetyxe asxhma kai sta 2 Advance games (poly ligotero sto deftero vevaia).
    Anti na kanoun thn empeiria kalyterh, thn ekanan eknevristikh, mono afto ftanei.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Well said Ground. Πρέπει να πούμε όμως ότι στα σίγουρα το TA είναι αρκετά διασκεδαστικό, παρόλα τα μειονεκτήματά του.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Oi diafores se sxesh me to Advance:

- Den yparxoun fylles, oloi einai anthrwpoi ektos apo ta terata pou pianeis, ta terata den exoun jobs omws.

- Ta jobs twn xarakthrwn einai monadika kai kyriws me diaforetika animation sta abilities, se antithesh me to FFTA opou polla jobs htan sthn ousia to idio class alla gia diaforetikh fyllh (PX: Gladiator - Soldier h Mog Knight - Knight).

- Ta abilities ta mathaineis mazevontas Job points opws experience kai oxi kanontas equip kapoio anepithimhto oplo gia megalo xroniko diasthma.
    Epishs afta ta Job Points mporeis na ta ksodepseis opws epithymeis mathenontas ta abilities me opoiadhpote seira, xwris na perimeneis mexri to telos tou paixnidiou gia na matheis "Flare" p.x se antithesh me to FFTA opou anagastika prepei na perimeneis na sou tyxei to oplo pou sou mathainei to ability gia na to xrhsimopoihseis.

- To Senario apla den sygrinetai, as poume aplws pws ta Tactics Advance einai paidika.

- To game efoson den kaneis power leveling einai dyskolo.
    Alla apo thn apopsh tou proklhtikou kai oxi tou anikhtou.
    Afto perissotero epidh oi "Random Battles" einai idiou epipedou me esena opws sto FF8.
    (Oi maxes istorias einai fixed BTW).

- To senario mporei na einai ligo dyskolo na to parakolouthiseis, logw twn almatwn sthn istoria pou kanei alla kai logw twn pollwn prwtagwnistwn, omws eftyxws gia emas to paixnidi provlepei kai prosthetei thn epilogh "CHRONICLES" opou mporeis na deis mia syntomh perigrafh tou ti exei symvei prin kai meta apo ena cutscene, kathws kai to idio to cutscene opote theleis.
    Etsi pote den prokeitai na xatheis.
    Sthn olh empeiria prosthetoun ta panta, akoma kai h mikroteres leptomeries opws ta onomata kai h perigrafh ths kathe topothesias, h h perigrafh twn idiwn twn xarakthrwn paizoun rolo.

- Ta effects pou exoun xrhsimopoihthei gia ta spells kai ta abilities einai fysika se allo epipedo apo to FFTA. Monadiko meiwnekthma to slowdown sthn PSP ekdosh, meta apo ligo omws ginetai amelhteo.

- To kalytero apola einai omws o peiramatismos me tous ekatontades syndiasmous eksoplismwn alla kai abilities mexri na vreis thn dikh sou teleia omada.

- Epeita apo ola afta, menei kai to diplo. To FFTA edine thn dynatothta coop play, alla oxi Versus.

Genika to game den xanei se tipote IMO apo kanena allo Tactical RPG.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Breeding επί της ουσίας δεν έχει. Πιάνεις τέρατα και μετά αυτά αφήνουν αυγά που μπορεί να είναι μία από τις 3 εκδόσεις του ίδιου τέρατος.
    Οι κανονικοί χαρακτήρες έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως ποικιλία και επιλογές.
    Υπάρχουν μόνο άνθρωποι για χαρακτήρες, άντρες και γυναίκες και σχεδόν όλες οι κλάσεις εκτός από 2 είναι διαθέσιμες σε όλους.
    Η ιστορία είναι κορυφαία, από τις καλύτερες που έχω δει (καμία σχέση με το ΦΦΤΑ) και εντελώς ενήλικη.
    Με λίγα λόγια είμαστε στο μεσαίωνα και βρίσκεσαι στη μέση μιας "μεταπολίτευσης" γεμάτη ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα κλπ. Οι χαρακτήρες είναι πάρα πολλοί με διάφορα κίνητρα και σκοπούς και αυτό ίσως κάνει κάπως δύσκολη την παρακολούθηση.
    Είναι όπως ειπώθηκε αρκετά δύσκολο (εκτός αν είσαι powerleveled) αλλά με όμορφο τρόπο. Κατά μία έννοια έχει στοιχεία στρατηγικής που δεν υπάρχουν στο ΦΦΤΑ (το οποίο ούτως ή άλλως ήταν τόσο εύκολο που δε χρειαζόσουν οποιαδήποτε στρατηγική) πράγμα που το κάνει να φαίνεται ως συνέχεια του ΦΦΤΑ και όχι το αντίστροφο.
    Πάρτο πάρτο!

Leave a comment:

• _Lloyd
    replied
    [Off topic]
    Lol, σήμερα πνίγομαι από υποχρεώσεις και όμως διαβάζοντας τα posts σας έχω σχεδόν ψηθεί να τα παρατήσω όλα καθώς και ό,τι game έχω αρχίσει και να τρέξω Πλαίσιο/Μultirama/Whatever και να το αγοράσω, χωρίς καν να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Άτιμοι.
    Υ.Γ: Σε σχέση με το FFTΑ; Πατάει στα ίδια μονοπάτια; Διαφορές; Όλα αυτά περί breeding μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα.
    [/Off topic]

Edit: Μόλις τώρα διάβασα προσεκτικά το post του Evans περί διαφορετικότητας από το FFTΑ (αυτό ίσως είναι και καλό για μένα, but anyway) a little bit more info would be appreciated.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Μου αρέσουνε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Εξξάλου δεν πιστεύω να αποδειχθεί πιο δύσκολο στρατηγικά απο τίτλους σαν το Civilization που είναι και ο αγαπημένος μου.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι δε θα σου αρέσει πάντως chrisTop . Είναι τόσο διαφορετικό (και τόσες εκατοντάδες φορές πιο δύσκολο και στην παρακολούθηση αλλά και στο παίξιμο) από το FFTA που πραγματικά είναι σαν να παίζεις κάτι τελείως άσχετο. Δοκίμασέ το πάντως, δε χάνεις τίποτα, μπορεί μάλιστα να με βγάλεις ψεύτη ;) .

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Το FFTA ειναι βαρετο, πραγματικα εχασα ενδιαφερον πολυ νωρις στο παιχνιδι.
    Για το FFT του PSP απλα δεν εχω λογια να το περιγραψω.
    Πολυ ανετα μεσα στο overall top 3 μου σε rpgs (οκ αντε top 5 στην παρα πολυ χειροτερη).
    Βρες κανα PSP και παιξτο και αν δε βρεις PSP παρε το δικο μου που τρωει σκονη εδω και πολυυυυυ καιρο (κανει παρεα στο DS).

Yaz Matsuno λεμεεεεεε!!

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Mpa... lypsidria apo psp emulators..
    Den exw asxolhthei kiolas, alla den nomizw.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Είμαι τεράστιος fan. Αμα είναι τόσο καλύτερα απο το FFTA τότε πραγματικά περιμένω τεράστιο διαμάντι. Πρέπει να το δανειστώ απο κάποιον γαμώ %*^%@*%. Emulator για PSP παίζει? ^_^

Leave a comment:

Working...
X