Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tatsunoko vs Capcom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tatsunoko vs Capcom



    Format: Wii
    Release Date: 11/12/08 (Japan)
    Developer: 8ing
    Publisher: Capcom

    Επιτελους η Capcom γυρναει στα VS series, μετα απο αρκετα χρονια απουσιας απ' το προσκηνιο. Το παιχνιδι παραπεμπει ελαφρως στα Marvel VS Capcom. Ειναι 2 vs 2, με 4 κουμπια συνολο (light, medium και heavy attack καθως κι ενα assist button).

    H Capcom διαλεξε να χρησιμοποιησει 1 χαρακτηρα απο καθε σειρα της (Ryu, Chun, Alex απο τα 3 SF, Mega Man, Morrigan, Batsu, Roll και αλλους πολλους), ενω απ τη μερια της Tatsunoko μαλλον θα ζοριστειτε πιο πολυ να αναγνωρισετε καποιον μιας και οι χαρακτηρες της ανηκουν σε σειρες που γνωρισαν ημερες δοξας καποιες δεκαετιες πριν (Tekkaman, Yatterman κτλ).

    Το να αναλυσω το gameplay μια κουβεντα ειναι, αν και σε γενικες γραμμες εχω καταλαβει τι παιζει, απλα υπαρχουν και καποιες τεχνικες για τις οποιες ουτε καν η Capcom δεν εχει δωσει πληροφοριες (βλεπε Baroque - lol, Mega Crash και αλλα).

    Ολη η υπολοιπη ορολογια παντως ειναι γνωστη σε οσους εχουν επαφη με αυτα τα dream match games.

    Υποδειγματικο preview απο το Gamespot παρακαλω με πολλες χρησιμες πληροφοριες:
    http://www.gamespot.com/arcade/action/tats...=6193636&page=1

    Gameplay video απο την Capcom που δειχνει τη χρηση καποιων τεχνικων (κολαση στο τελος με Ryu+Baroque+Supers):
    http://www.capcom.co.jp/tatsucap/info_movies.html


    ---------------

    Κυκλοφορια εκτος Ιαπωνιας δεν προβλεπεται εκτος συγκλονιστικου απροοπτου, αλλα οσοι ειναι να το παρουν και να ασχοληθουν σοβαρα δε θα κολλησουν εκει. Το παραπανω οφειλεται καθαρα σε licensing issues.
    Επισης εγινε γνωστο πως θα υποστηριζει GameCube pads και οχι πως θα παιζε κανεις ετσι, αλλα με καποιον ανταπτορα μπορει καποιος μετα να συνδεσει οποιο χειριστηριο θελει. Τεραστιο + για την προσπαθεια διευρυνσης της user base του τιτλου.

    Εχω ηδη κανει preorder παρα την απαγορευτικη τιμη και παροτι φοβαμαι πως θα τα κανουν παλι θαλασσα στο online, δε μπορουσα να αντισταθω - αλλωστε η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια .

  • #2
    Για να το παίξεις online δεν πρέπει να έχεις αλλάξει το region σε Ιαπωνέζικο, η ακόμα καλύτερα να έχεις JP Wii; To Monster Hunter G Wii για παράδειγμα χρειάζεται τα παραπάνω, αν και αυτό απαιτείται και για να αγοράσεις συνδρομή απο το Iαπωνέζικο wii online shop.



    Comment


    • #3
      Το TvC δεν εχει καν online και εκει τελειωνει το θεμα^^.
      Οπως και να χει ειναι ευκολο να αλλαξω τα regional settings του Wii οποτε χρειαζεται για να παρακαμπτω τετοια θεματα. Τα παντα ειναι ας πουμε.. πληρως παραμετροποιησιμα χαρη στην προοδο της homebrew scene.

      Comment


      • #4
        Εχω ηδη κανει preorder παρα την απαγορευτικη τιμη και παροτι φοβαμαι πως θα τα κανουν παλι θαλασσα στο online, δε μπορουσα να αντισταθω - αλλωστε η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια .
        Το TvC δεν εχει καν online και εκει τελειωνει το θεμα^^.
        ?

        Οπως και να χει ειναι ευκολο να αλλαξω τα regional settings του Wii οποτε χρειαζεται για να παρακαμπτω τετοια θεματα. Τα παντα ειναι ας πουμε.. πληρως παραμετροποιησιμα χαρη στην προοδο της homebrew scene.
        Αλλάζωντας το region δεν χάνεις ότι έχεις κατεβάσει/αγοράσει; H υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνεις back-up και δεν τον γνωρίζω.



        Comment


        • #5
          To 1o post που εκανες quote ειναι πανω απο μισο χρονο παλιο και τοτε δεν ξεραμε καλα καλα αν θα χει online το παιχνιδι. Η κοινη λογικη ελεγε πως θα εχει αλλα τελικα κανεις δεν μπηκε στον κοπο να προσθεσει αυτο το feature στο παιχνιδι.
          Thumbs down στην 8ing.

          Comment


          • #6
            Δεν πρόσεξα την ημερομηνία εισαγωγής του πρώτου post οπότε δικό μου λάθος.
            Πάντως κρίμα που δεν έχει online play, το μοναδικό fighting game που έχι στο Wii αν δεν κάνω λάθος atm είναι το Brawl και αυτό είναι για κλάμματα online απο την εμπειρία μου με αυτό εώς τώρα (εκτός και αν έκαναν τίποτα για να ''φτιάξουν'' το online performance αν και αμφιβάλλω, έχω πάνω απο 6 μήνες να παίξω το παιχνίδι)



            Comment


            • #7
              Japanese Tatsunoko vs. Capcom Matches part 02Original source: http://nicovideo.jp/watch/sm5978603kubo seems like he is having fun for a change - doesn't go f...


              Να γιατι τα παιχνιδια αυτης της σχολης (VS series Marvel/X-men/Tatsunoko) ειναι τελειως εξω απ τα νερα μου και νομιζω πως δε θα ασχοληθω σοβαρα με αυτα ποτε.
              Το παραπονο μου δεν εχει να κανει με το κατα ποσο broken ειναι, αλλα με τη λογικη του combo system αυτων των τιτλων.

              Comment


              • #8
                Straight from Capcom.com εχουμε νεα για το US Localization του τιτλου:


                Features:
                • 26 fan-favorite characters from the Tatsunoko and Capcom universes face-off in this stylish 2D fighter
                • Tag-team battles and customized two-character fighting techniques produce a wild, dazzling spectacle
                • Wi-Fi Online gameplay allows worldwide matches
                • Four battle modes include Friend, Rival, Free and Ranked Battles
                • Match-ups are not restricted to just “Friends”
                • Earn Points and Titles (for Title Creation) for all to see
                • All-new VS gameplay mechanics creates a new way for fans to return to the series
                • More than 20 Mini-game provide additional multiplayer fun
                • Enhanced control schemes offer a simplified control scheme option and allow use of the Classic Controller and Gamecube Controller
                • Wii-exclusive
                Κραταω τα bolded επειδη:

                - Πλεον το online επισημοποιηθηκε. A dream come true? Να ναι καλα το Capcom-Unity.com ξαναλεω πως ειναι ΜΕΓΑΛΟ θεμα η επικοινωνια developers και fans.
                - Wii exclusive = βαζει τερμα στις ελπιδες για κυκλοφορια σε αλλα formats.
                - 26 chars = more chars απο το JPN TatsuCap. Απ οτι λενε 1 χαρακτηρας της Tatsu θα βγει λογω θεματος με licenses και θα μπουν extra και απο τις 2 πλευρες. Δωστε Samurai Pizza Cats λεμε (αντε και Speed Racer).

                Η πλακα ειναι πως δε μου αρεσει το παιχνιδι τοσο πολυ γιατι ουτε τα Marvel μου αρεσαν ποτε, αλλα οκ ισως του δωσω μια 2η ευκαιρια......... καποτε.

                Comment


                • #9
                  Είναι λίγο Poor man's Street Fighter IV, αλλά επειδή είμαι Wii+PC gamer, δεν διαθέτω το SF IV (και δεν καταδέχομαι να το παίξω χωρίς controller οπότε το PC ver δε μας κάνει) γι αυτό το περιμένω ανυπόμονα για το oldschool fighting fix μου.

                  Comment


                  • #10
                    Δεν ειναι poor man's sf ειναι αλλη φιλοσοφια τελειως αν και οντως προτιμω κατα πολυ αυτη του sf4 γιατι ποτε δε μπηκα στο κλιμα του tagging και της υπερβολης στα combos που κρατανε μισο λεπτο και βαλε.
                    Στο PC το ξερεις και με το παραπανω οτι μπορεις να συνδεσεις απο SNES controller μεχρι Wiimote οποτε μια χαρα μπορεις να το παιξεις το SF4 με ΟΠΟΙΟΝ τροπο επιθυμεις και βασικα εχεις περισσοτερες επιλογες για input device απο οποιοδηποτε αλλο format.

                    Για το TvC εδωσα 75$ για να το εχω day 1 japanese και τωρα λογικα η αξια του επεσε σαν τη μετοχη της General Motors.
                    Οπως και αν χει δεν αποκλειω το να παρω την european edition αν υπαρξει αφορμη (aka παρεα+καλο netcode).
                    Δυστυχως αμφιβαλλω παρα μα παρα πολυ και για τα 2..

                    Comment


                    • #11
                      Το ξέρω πως μπορείς να συνδέσεις ότι controller θες στο PC, αλλά δε μου αρέσει να παίζω τέτοιου είδους παιχνίδια στο PC, ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Θα το δοκιμάσω βέβαια λίγο (download εννοείται :Ρ), αλλα δε θα ασχοληθώ πολύ.

                      TvC είναι πιο fun-oriented παρά tournament-oriented να φανταστώ. Είμαι πολύ εναντίον των gaming tournaments (εκτός όσων γίνονται για pure fun) και των e-sport. Ίσως γι αυτό το λόγο και μόνο να το απολαύσω περισσότερο από το SFIV, γιατί πολύ απλά δε θέλω να μπαίνω στο internet και να διαβάζω tier lists για τους χαρακτήρες συνέχεια ή banned stages etc (a-la Brawl, αν και εκεί είναι εντελώς γελοία η κατάσταση και εκτός κάθε ελέγχου).

                      Comment


                      • #12
                        Imo δεν υπαρχουν fun και tournament oriented παιχνιδια στο ειδος.
                        Eιναι καθαρα θεμα πως το βλεπει ο καθε gamer.. Και στα 2 γινονται τουρνουα.. και στα 2 υπαρχουν tiers, απλα στο TvC οι διακυμανσεις των tiers ειναι τερατωδεις σε σχεση με το SF4 γιατι λογω των μηχανισμων του το combo system ειναι απιθανο να μην εχει κενα τα οποια καποιοι εκμεταλλευτηκαν αν μπορω να το πω και κανουν infinite combos.
                        To tag system φερει μεγαλη ευθυνη στο παραπανω, οπως και διαφορες τεχνικες που κανουν relaunch τον αντιπαλο.
                        Βεβαια υπαρχει τροπος να κανεις interrupt τον αλλον οταν εκτελει combo ΑΝ εχεις αρκετες μπαρες για να κανεις μια τεχνικη ~mega crash~.

                        Οπως και να χει απλα ηθελα να πω πως ολα αυτα αν θες τα παιζεις με παρεα για χαβαλε και αν γουσταρεις τα παιζεις με παρεα αλλα και με αλλους λιγο πιο σοβαρα. Το tourney level ειναι τραβηγμενο οποτε το αφηνω απ εξω, παντως οι gamers κανουν τη διαφορα και οχι τα games.

                        Comment


                        • #13
                          Πάντα προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος της παρέας ή καλύτερος από οποιονδήποτε τυχαίνει να συναντήσω σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, απλά δεν μου αρέσει να διαγωνίζομαι για λεφτά ή ακόμα χειρότερα για φήμη σε κάτι που έχει σχεδιαστεί για pure fun, γιατί πραγματικά, όλα τα καλά παιχνίδια σχεδιάζονται με σκοπό να διασκεδάσουν και όχι να γίνουν e-peen tourneyfest.

                          Συμφωνώ με αυτό που λες, οι developer σε αντίθεση με τον Kalgan του WoW πχ που έχει όνειρο ζωής να πάει το WoW στους ολυμπιακούς αγώνες δεν σχεδιάζει το παιχνίδι για να γίνονται circlejerks μεταξύ φανατικών του παιχνιδιού για το παγκόσμιο τρόπαιο. Αυτό το προκαλούν οι gamer από μόνοι τους.

                          Ελπίζω να έγινα σαφής για το τι εννοούσα.

                          Επίσης, προτιμώ ένα game όταν δεν είναι εντελώς balanced, γιατί μπορείς να παίζεις ως underdog character και να κερδίζεις και αισθάνεσαι καλύτερα από το να κέρδιζες με top tier, hehe.

                          Comment


                          • #14
                            Απολυτα balanced game δεν εχει υπαρξει ποτε και δε θα υπαρξει (οκ 1-2 παιχνιδια το πλησιασαν αυτο αλλα δεν εχει νοημα να το αναλυσουμε).
                            Κοινως ακομα και στο SF4 εχει τεραστια αξια το να νικας με Vega, Dan, Sakura κτλ και αντιστοιχα στο TvC θα χαρει κανεις παιρνοντας νικες με Polymar ή Soki. Kαταλαβαινω τι λες και ουτε εγω χαιρομαι να νικαω με cheap χαρακτηρες γιατι ετσι η νικη χανει τη μιση της αξια.

                            Παντως οταν λεμε κατι ανταγωνιστικο εδω, δεν απεχει και πολυ απο αυτο που περιγραφεις. Θες να εισαι 1ος στο χωριο οπως λες οπως και εγω, αλλα ποια ειναι η πολη; Στο TvC δεν υπαρχει πολη εκτος αν βαλουμε στο παιχνιδι την Ιαπωνια... Εδω καλα καλα χωριο δεν υπαρχει.
                            Το να θες να εισαι 1ος μεταξυ γνωστων δεν ειναι και λιγο, οι περισσοτεροι nintendo gamers θελουν απλα να κανουν χαβαλε παιζοντας 4p multiplayer games .

                            Κανεις δεν εκανε λογο παντως για pro tourneys/λεφτα/e-penis.
                            Ακομα και τα τουρνουα που γινονται εδω σε διαφορα SF ειναι πιο χαλαρα απ ο,τι θα νομιζεις, απλα κι εκει υπαρχουν οι πιο διαβασμενοι/λιωμενοι και αυτοι που πανε στο χαλαρο, αλλα στην τελικη οκ, ολοι εχουν ελπιδες γιατι στην εκβαση του καθε αγωνα θα πρεπει να συνυπολογιστουν παρα πολλοι παραγοντες, απο το mind game του καθενος, μεχρι την τυχη.

                            Comment


                            • #15
                              Ναι, δεν έχεις και πολύ άδικο, απλά δε θα κάτσω να "προπονούμαι" κιόλας για να γίνω ο καλύτερος, lol. Απλά παίζοντας και διασκεδάζοντας ανεβάζω και το skill level μου, με φυσιολογικό τρόπο από τις ώρες gameplay που ξοδεύω στον τίτλο επειδή μου αρέσει. Δηλαδή είναι εντελώς διαφορετικός ο αυτοσκοπός.

                              Το SF IV έχει πολλά tourneys, λίγα εκ των οποίων είναι "σοβαρά", δηλαδή παίζονται λεφτά ή οποιοδήποτε δώρο-έπαθλο, αλλά πχ το Brawl και το Melee έχει πολύ λίγα Tourneys σχετικά με το SF IV, αλλά πέφτει σφαγή και πολλοί διαγωνίζονται σαν να εξαρτάται η ζωή τους από αυτό. Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί, αλλά στο SmashBoards μπορείς να δεις τα πιο pathetic τυπάκια όλης της γης μαζεμένα αν ενδιαφέρεσαι (δεν λεω πως όλοι είναι έτσι, Mind you, απλά μεγάλο σύνολο του forum εκείνου).

                              Το ξέρω πως δεν αναφέρθηκες σε pro level, απλά κουβέντα να γίνεται. Νομίζω είναι φυσική εξέλιξη της συζήτησης περί tiers/balance/whatever.

                              Comment

                              Working...
                              X