Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τί παίζετε αυτό τον καιρό;

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by straier View Post

    Ποιοι ιθύνοντες τα έχουν απαγορεύσει; Και τι σημαίνει βασικά απαγορεύσει; Είμαι αρκετά σίγουρος πως μπορείς ακόμα να αγοράσεις την Οδύσσεια ή το Όσα παιρνει ο άνεμος.
    Εννοείται δεν έχουν εξαφανιστεί και από προσώπου γης. Ιθύνοντες λογικά είναι αυτοί που επιβάλλουν τις τάσεις (εταιρείες, παράγοντες κτλ) και κατ' επέκταση εμείς που είτε τις δεχόμαστε είτε όχι.
    Καλώς ή κακώς η σημερινή εποχή είναι υπερευέσθητη σε τέτοια θέματα και συζητιέται σε κύκλους, δεν μπορεί να μην έχεις πέσει και εσύ πάνω σε ανάλογη συζήτηση έστω τυχαία:

    Π.χ. μία πρόσφατη που θυμάμαι είναι στο 14:50 (podcast "Παρακαλώ Υποδεχτείτε...τον Σωτήρη Τσαφούλια" με το Λάμπρο Φισφή):
    O Λάμπρος και η Εβίτα συζητάνε με την Σωτήρη Τσαφούλια για τον 3ο κύκλο του «Έτερος Εγώ», όλο το backstory με το Netflix, τη σημασία της γλώσσας στα πάντα, ...
    The illusion of free will is an illusion.

    Comment


    • Raf
      Raf commented
      Editing a comment
      Ο Τσαφούλιας αναφέρει πως κάποιο Παν/μιο του Πρίνστον έχει απαγορεύσει την Οδύσσεια, κι αυτό μου έκανε τεράστια εντύπωση — διότι όσο παρεμβατική κι αν μπορεί να γίνει η πολιτική ορθότητα στον καιρό μας, δεν θα μπορούσα να φανταστώ το να απαγορεύσει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα ένα από τα πιο κλασικά κείμενα του ανθρώπου. Σε ένα παν/μιο δεν απαγορεύεται και δεν πρέπει να απαγορεύεται απολύτως τίποτα που μπορεί να μελετηθεί.

      Φαίνεται πως αυτό είναι παραποίηση μιας άλλης ιστορίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ένα σχολείο στη Μασαχουσέτη απαγόρευσε τη διδασκαλία Οδύσσεια. Η υπεύθυνη καθηγήτρια το αρνήθηκε, απαντώντας πως κανένα βιβλίο δεν απαγορεύτηκε αλλά απλώς εξαιρέθηκε από το σχολικό πρόγραμμα.



      Last edited by Raf; 18-07-2021, 08:35 AM.

  • Δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) η συντριπτική πλειοψηφία "απαγορεύσεων" σε βιβλία ή ταινίες είναι ουσιαστικά hoaxes και αφορούν στη χειρότερη την αλλαγή του τι διδάσκεται σε σχολεία. Από όσο ξέρω, ούτε Malcom X διδάσκεται ιδιαίτερα στα αμερικανικά σχολεία, παρόλο που είναι πολύ σημαντικός στην πρόσφατη ιστορία τους, αλλά δε βλέπω να ανοίγει ρουθούνι. Και μάλλον για αυτό δε φταίει η "πολιτική ορθότητα" έτσι όπως την εννοούμε τα τελευταία χρόνια αλλά η πατροπαράδοτη πολιτική ορθότητα που υπάρχει εδώ και αιώνες.

    Στα παιχνίδια δε, ειδικά στο δυτικό κόσμο, η λογοκρισία έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με 20 χρόνια πριν οπότε μια χαρά θα μπορούσε να βγει το Xenogears σήμερα και να είναι ακόμα πιο προκλητικό.
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

    Comment


    • Μετά το hellblsde senuas sacrifice, RE4 και Plague a tale of innocence που τα τερμάτισα προσφάτως ετεροχρονισμένα, ξεκίνησα το BotW. Έχει ψωμί πολύ αν θες να ασχοληθείς, μου θυμίζει το xenoblade chronicles x σε πολλά. Ίδωμεν..
      Deus Misereatur...
      Gloria filiorum patres i.e.m.e
      Viva los Vatos Locos

      ---------------------
      UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

      Comment


      • Originally posted by enwsiths View Post
        Μετά το hellblsde senuas sacrifice, RE4 και Plague a tale of innocence που τα τερμάτισα προσφάτως ετεροχρονισμένα, ξεκίνησα το BotW. Έχει ψωμί πολύ αν θες να ασχοληθείς, μου θυμίζει το xenoblade chronicles x σε πολλά. Ίδωμεν..
        Για πες δυο λόγια για Hellblade και Plague.
        Originally posted by Squall Leonhart
        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        Originally posted by Ryu_gr
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

        Comment


        • Originally posted by Ramparter View Post
          Ξεκινησα Skyward Sword HD ενω εχω προχωρησει αρκετα και το Samus Returns (ειμαι Area 7 νομιζω από τις 8).
          Πωσ σου φαίνεται; Προσωπικά το θεωρώ το χειρότερο 3D Zelda με διαφορά. Πολύ καλό παιχνίδι φυσικά αλλά με αρκετά θέματα, θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν αρκετά μικρότερο σε διάρκεια. Μάλλον το μοναδικό Zelda game με filler περιεχόμενο.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • Κάνω double post αλλά ήθελα να σχολιάσω για το Xenogears σε ξεχωριστό post.

            Συμφωνώ απολύτως πως πρόκειται για μοναδικό rpg κυρίως όσον αφορά τους χαρακτήρες, την μοναδική πλοκή και τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται. Είναι από τα πιο σημαντικά rpgs όλων των εποχών αναμφισβήτητα. Από την άλλη θα έλεγα πως χρειάζεται αρκετή υπομονή για να το παίξει κανείς. Κάποια dungeons είναι σαν λαβύρινθος και είναι αρκετά δύσκολο να βγάλεις άκρη. Το τελευταίο ειδικά απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως υποτίθεται ότι μπορεί να βγει χωρίς οδηγό.

            Απορώ πάντως πως δεν προκάλεσε αντιδράσεις το περιεχόμενο των Xenogears και Xenosaga. Μάλλον επειδή δεν ήταν και πολύ δημοφιλή στην εποχή τους. Εξάλλου τα είχαν περισσότερο άτομα που ήθελαν κάτι ξεχωριστό σαν εμπειρία και όχι κάτι mainstream.

            Τα Xenosaga πάντως τα θεωρώ καλύτερα και εγώ, το βρίσκω αρκετά καλύτερο όσον αφορά το gameplay κομμάτι. Όπως και να έχει, κανένα από τα δύο δεν θα τα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να παίξει ένα jrpg για να απολαύσει gameplay, βαθύ customisation και σύστημα μάχης. Πρόκειται για heavy story based games με πάρα, πάρα πολύ κείμενο. Τα cutscenes μερικές φορές διαρκούν και 40 λεπτά!!!

            Όσον αφορά την πολιτική ορθότητα που λέτε, ακούγεται πάρα πολύ έντονα ότι όντως υπάρχει η τάση να κόβονται κλασσικά έργα επειδή θεωρούνται φασιστικά/σεξιστικά/αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική ορθότητα. Ακούω μάλιστα ότι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού προσπερνάνε οτιδήποτε πάει πιο πίσω από τον εικοστό αιώνα για αυτούς τους λόγους. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι ισχύει, λέω μόνο ότι ακούω. Όπως και να έχει πάντως δυστυχώς το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κλασσικές σπουδές πλέον θεωρούνται παρωχημένες και κόβονται ερευνητικά προγράμματα και κονδύλια.

            Saint έχεις φτάσει στο δεύτερο cd; Αν ναι πως σου φαίνεται; Η ροή του παιχνιδιού αλλάζει αισθητά εκεί και κάποιοι θυμάμαι είχαν ενοχληθεί. Προσωπικά μου είχε αρέσει πάρα πολύ.

            Envsith καλώς ήρθες. Το Zelda θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερο game που έχω τα τελευταία χρόνια και το open world του είναι άνετα το καλύτερο που έχω δει. Έχω ρίξει πάνω από 150 ώρες και ακόμα δεν το έχω βαρεθεί σε αντίθεση με πολλά άλλα που μετά από τόσες ώρες ήθελα απλά να τελειώσουν. Ποτέ δεν ένιωσα ότι έκανα αγγαρεία και πως έκανα το ίδιο πράγμα συνέχεια. κάθε φορά που έβαζα να παίξω έβλεπα και κάτι καινούριο. Τώρα αν το XCX είναι και αυτό έτσι όπως λες το ξεκινάω άμεσα.


            Tidy!

            Do not blame me.Blame yourself or God.
            In Matsuno we trust.

            Comment


            • Originally posted by Deus View Post

              Πωσ σου φαίνεται; Προσωπικά το θεωρώ το χειρότερο 3D Zelda με διαφορά. Πολύ καλό παιχνίδι φυσικά αλλά με αρκετά θέματα, θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν αρκετά μικρότερο σε διάρκεια. Μάλλον το μοναδικό Zelda game με filler περιεχόμενο.
              Θεωρω οτι ειναι εξαιρετικο μεχρι στιγμης παιχνιδι που καηκε απο το χειρισμο του. Αν τα motion controls ειναι προβληματικα, τα button ειναι για γελια καθως το μονο που καναν ειναι 1:1 translation της κινησης στο right stick. Κριμα γιατι μ αρεσει πολυ ο κοσμος, οι περιοχες εξω απ τα dungeon που αποτελουν οι ιδιες puzzles προκειμενου να μπεις στα dungeons, η εξερευνηση, οτι τα λεφτα εχουν νοημα και εχει πραγματα να αγορασεις. Κι η ιδεα των σεντουκιων που ξεκλειδωνεις στην επιφανεια και ανοιγεις στο Skyloft μ αρεσει.
              Do a barrel roll!

              Comment


              • Παρόλο που θα προτιμούσα να μην έχει motion controls εμένα δεν με ενόχλησαν και τόσο και από ότι καταλαβαίνω είμαι ο μόνος. . Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι έχει αρκετά θέματα. Μέχρι τη μέση είχα ακριβώς την ίδια γνώμη με εσένα αλλά μετά το παιχνίδι άρχισε να με κουράζει. Υπερβολικά εύκολο, όλο το παιχνίδι έχει μόνο 3 περιοχές στις οποίες επιστρέφεις συνέχεια. Πάσχει με άλλα λόγια από έλλειψη ποικιλίας, κάτι το οποίο δεν χαρακτηρίζει με τίποτα τη σειρά. Επίσης, έχει αρκετό filler, οι τελευταίες 10 ώρες gameplay θα μπορούσαν απλά να κοπούν χωρίς να επηρεάσουν καθόλου το παιχνίδι. Είναι το μόνο 3d zelda που βαρέθηκα προς το τέλος και απλά το έπαιξα αγγαρεία για να το τελειώσω.

                Δεν θέλω να σε ξενερώσω πάντως, αυτή είναι καθαρά η δική μου προσωπική γνώμη, πολλοί άλλοι το βρήκαν φοβερό μέχρι το τέλος.


                Tidy!

                Do not blame me.Blame yourself or God.
                In Matsuno we trust.

                Comment


                • Εφαγα τη πρωτη ξενερα με τον Imprisoned και στην ιδεα οτι θα τον αντιμετωπισω αλλες 2 φορες δε ψηνομαι καθολου

                  Μετα απο μερες "απαιξιας" συνεχισα λιγο σημερα, ειμαι στο σημειο που μπηκα στην καταιγιδα μεσα. Καπου εδω ξεκιναει η επιστροφη στα ιδια μερη αν δε κανω λαθος. Για να δουμε.
                  Do a barrel roll!

                  Comment


                  • Πωπω τον είχα ξεχάσει τον Imprisoned one.

                    Για να πω και μια καλή κουβέντα για τον τίτλο, να μην θάβω συνέχεια, τα αγαπημένα μου σημεία ήταν στην έρημο και συγκεκριμένα οι γρίφοι που αξιοποιούν το time travel mechanic. Πανέξυπνο απλά.


                    Tidy!

                    Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

                    Comment


                    • Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στο Series S ήταν ένα απωθημένο ετών: το Battlefield 1, αριθμός που παραπέμπει στο θέμα του, τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ή και στη βαθμολογία που θα μπορούσε να πάρει σε review με άριστα το 5. Αυτό που με τράβηξε στο B1 ήταν το πρωτότυπο θέμα, καθώς πιστεύω πως ο Α'ΠΠ είναι υποτιμημένος στα media και ειδικότερα στα games. Δυστυχώς τα πλεονεκτήματά του σταματούν κάπου εκεί. Κρίνοντας μονάχα το campaign και γνωρίζοντας πως δεν είναι η εστίαση του τίτλου, έχω να πω πως κυρίως απογοητεύτηκα παρά οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για μια dumbed-down εμπειρία, ένα πολύ βασικό παιχνίδι από άποψη ιστορίας και μηχανισμών που ουσιαστικά πολύ λίγα πράγματα εξελίσσει από τον ορυμαγδό των world war shooters των αρχών των '00s.

                      Γράφω εδώ αντί για το Just Finished επειδή τελείωσα μόνο τις μισές ιστορίες του campaign.
                      Last edited by Raf; 01-11-2021, 08:03 PM.

                      Comment


                      • Γινεται ενας χαμουλης, ειμαι χαμενος μεταξυ backlog, gamepass και νεων αγορων.

                        Στο χαλαρο με παρεα παιζω Mario Party Super Stars - το καλυτερο μετα τη χρυση εποχη του Ν64.

                        Σε single ειπα επιτελους να ασχοληθω με Arkham City αφου εκανα ενα γρηγορο playthrough στο Asylum να το θυμηθω - παραμενει παιχνιδαρα αλλα πια δειχνει τα χρονια του.

                        Δοκιμασα και Avengers αλλα μαλλον δε θα συνεχισω, παντελης ελλειψη γριφων και εξερευνησης, τερμα γραμμικο και ξυλο.

                        Επισης ξαναβαλα μετα απο 3 χρονια το Tomb Raider DE για να το τελειωσω, το χα αφησει πολυ κοντα στο τελος.

                        Απο αυριο θα μπει και Forza Horizon 5 στο μενου ενω σε 2 βδομαδες εκτος απροοπτου θα παρω Brilliant Diamond, τη μοναδικη αγορα για το Νοεμβρη.
                        Do a barrel roll!

                        Comment


                        • Απο αυριο θα μπει και Forza Horizon 5 στο μενου
                          Αυτό το περιμένω κι εγώ, φαίνεται πολύ δυνατό. Με 71 reviews πατάει στο 91% στο Metacritic.
                          Last edited by Raf; 04-11-2021, 12:46 PM.

                          Comment


                          • Μια διορθωση μονο, αυριο ειναι το early access, οι πλεμπαιοι θα το παιξουμε απο Τριτη 9/11.

                            Originally posted by Raf View Post

                            Αυτό το περιμένω κι εγώ, φαίνεται πολύ δυνατό. Με 71 reviews πατάει στο 91% στο Metacritic.

                            Ακομη μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε οτι απο 77 reviews στο MC, το χαμηλοτερο σκορ ηταν 8.
                            Do a barrel roll!

                            Comment


                            • Κριμα που δεν βγαλανε το Ninja Warriors για υπολογιστη. Αναγκαστηκα να το παιξω στο Ryujinx (στο Yuzu κρασαρε).
                              Αρκετα καλο παιχνιδι, μου θυμισε λιγο το Elevator Action Returns. Το τερματισα δυο φορες αλλά ο τελικος boss μου εφαγε στη δευτερη προσπαθεια πολυ ωρα γιατι ειχα διαλεξει τη Yamsha. Τελος παντων, τα ξεκλειδωσα ολα και περιμενω να βγει στο Steam.....

                              Comment

                              Working...
                              X