Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σύγχρονη εξέλιξη στα ανατολικά RPG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ramparter
    replied
    Το Dragon Age το παρατησα λογω μαχων, να καθεσαι να νταντευεις μερικα ηλιθια bots.

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    To Dragon Age στις κονσολες μπορει, στο pc ομως ειναι πολυ μπροστα. Και επιμενω οτι το συστημα gambits ειναι η μεταφραση του συστηματος μαχης των western rpgs οπως του Baldur's Gate II στις κονσολες, απλως παραλαγμενο για να χωραει στην λογικη του controller. Επειδη στις κονσολες ειναι τελειως αδυνατο να κανεις καθε φορα pause και να επιλεγεις ελευθερα (κοινως "ποντικισια") την οποιαδηποτε εντολη θες να δωσεις με οποιαδηποτε σειρα θελεις, τα gambits βαζουν μεσα σε πλαισια ομαδες εντολων κατα περιπτωση. Ειναι παρα πολυ καλο, ειναι φοβερο, αλλα δεν παυει να ειναι κατι το οποιο εχουμε ξαναδει (εαν δεν απατομαι το KotOR καπως ετσι λειτουργουσε).

Εαν θελετε να μου πειτε οτι τα gambits ειναι οτι καλυτερο σε Jrpgs, τοτε ειμαι μαζι σας 100% και ακομα παραπανω.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    καλυτερο δεν ειναι σε καμια μα καμια περιπτωση σε σχεση με τα Western RPGs, γιατι πολυ απλα τα παραπανω παιχνιδια διαχειριζονται καλυτερα το pacing της μαχης, ή μαλλον σου δινουν την δυνατοτητα να το διαχειριστεις, μη αφαιροντας παραλληλα την στρατιγικη προσεγγιση
    Afto den eipes?

Anyway to Dragon Age pou anafereis den metrei giati to kanei xeirotera apo to FF12.

Ta ypoloipa den ta exw paiksei distyxws, an kai skopevw na to kanw sto mellon.

Pantws endeiktika diafwnw kai egw me to sxolio tou Straier.
    Entaksei gia mena proswpika einai isws to kalytero, alla amfivalw an ksepernaei otidhpote yparxei ekei eksw.

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Ειπα εγω ρε μαστορα οτι το 12 αφαιρει κατι απο στρατηγικη προσεγγιση; Ομως τα gambits ουσιαστικα ειναι μια παραλλαγη παλαιοτερων συστηματων απο αυτα τα παιχνιδια που αναφερω, αντι να κανεις pause και να δινεις εντολες, δινεις γενικες κατευθυνσεις - gambits και αναλογως πορευεσαι. Το FF12 εχει απλως μια παραλλαγη αυτου του συστηματος που υπηρχε χρονια στα δυτικα rpgs.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Giati pws to 12 afairei thn stratigikh prosengish?
    To systima tou einai idio me ta parapanw games.
    (Sto dragon age ta gambits den doulevan teleia pantos, exw parapona.)

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Χωρίς υπερβολές το σύστημα μάχης του είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί σε RPG (W ή J).
    Knights of the Old Republic, Baldur's Gate II, Neverwitner Nights 1, Planescape: Torment, Dragon Age: Origins...

Το συστημα μαχης ειναι καλυτερα να το χαρακτηριζες "ενδιαφερον", αλλα ο,τι καλυτερο δεν ειναι σε καμια μα καμια περιπτωση σε σχεση με τα Western RPGs, γιατι πολυ απλα τα παραπανω παιχνιδια διαχειριζονται καλυτερα το pacing της μαχης, ή μαλλον σου δινουν την δυνατοτητα να το διαχειριστεις, μη αφαιροντας παραλληλα την στρατιγικη προσεγγιση που ειναι απολυτως απαραιτητη.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αν με καλύψει σε άλλους τομείς το παιχνίδι δε θα με πειράξει τόσο πολύ αυτό. Αν σε επίπεδο gameplay είναι τόσο καλό, το σενάριο, εφόσον δεν είναι κακό, δε θα με πειράξει. Εξάλλου προσωπικά είμαι κάθετα ενάντια της λογικής, ενδιαφέρον σενάριο μέσα από gameplay – αγγαρεία.
    Χωρίς υπερβολές το σύστημα μάχης του είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί σε RPG (W ή J). Το σενάριο δεν είναι σε καμιά περίπτωση κακό και η παρουσίαση του είναι καταπληκτική μέσα από πολύ προσεγμένα cut-scenes.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    To FF12 mporei na to vreis "ligo" senariaka, dhladh den tha se xortasei, alla olo to ypoloipo paixnidi emena proswpika me sklavwse, den mporw na skeftw tipote asxhmo na kritikarw.
    Αν με καλύψει σε άλλους τομείς το παιχνίδι δε θα με πειράξει τόσο πολύ αυτό. Αν σε επίπεδο gameplay είναι τόσο καλό, το σενάριο, εφόσον δεν είναι κακό, δε θα με πειράξει. Εξάλλου προσωπικά είμαι κάθετα ενάντια της λογικής, ενδιαφέρον σενάριο μέσα από gameplay – αγγαρεία.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Μιλάει για το σημείο που πρέπει να τουμπανιάσεις τo Sin για να μπεις μέσα του (αν κατάλαβα καλά). Εκεί έχει time attack .

Συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Straier, για το FF X ειδικά ανέφερα ακριβώς τα ίδια πράγματα σε ένα φόρουμ που με διώξανε.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    και να τους βάλω να πάρουν την δυνατότητα Double Hit(Final Fantasy X), γιατί έχω να αντιμετωπίσω το last boss το τεράστιο εναντία του Time Attack...
    Den kserw gia poio game milas alla afto den einai FF, poso malon to FF10 pou les.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Αισθητικά και gameplayικά το FF12 παίζει χωρίς αντίπαλο. Ο κόσμος του είναι ίσως ο πιο πλούσιος και ολοκληρωμένος που έχω δει σε παιχνίδι, αρκετά πιο ρεαλιστικός και προσγειωμένος όμως σε σχέση με άλλα FF ειδικά σε θέματα αρχιτεκτονικής.
    Τώρα για το FF8: το Junction System είναι από τα αγαπημένα μου συστήματα αν και ομολογώ πως είχε τις αδυναμίες του. Τρελαινόμουν να προσπαθώ να βρω πώς θα βάλω τα μαγικά που έχω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το χρονικό παράδοξο το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Ο Λαγκούνα ήταν ΦΟΒΕΡΟΣ και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων ο καλύτερος του Νομούρα, κατά τη γνώμη μου(Edea ftw!)。

Το FFX από την άλλη νομίζω ότι πέτυχε απόλυτα σε θέμα χαρακτήρων και ιστορίας. H πορεία μέσα στο παιχνίδι ήταν ένα pilgrimage και νομίζω πως ήταν απόλυτα πειστικό. Ακόμα και το γεγονός ότι ο Tidus ήταν εκνευριστικός από την πολύ χαρά του συνέβαλε στη δύναμη της ιστορίας και του τερματισμού. Το Sphere Grid, αν και δε με χάλασε ιδιαίτερα, το βρήκα μάλλον αδιάφορο και περιοριστικό σε πειραματισμούς. Έχουν υπάρξει σαφώς καλύτερα συστήματα σε FF.

Δεν θεωρώ κανένα FF generic RPG. Κάθε καινούργιο παιχνίδι της σειράς είχε κάτι ιδιαίτερο και κάτι καινούργιο να δώσει και ΠΑΝΤΑ ο ρυθμός τους ήταν υποδειγματικός. Τα FF ως ναυαρχίδα της Square είναι πάντα απίστευτα προσεγμένα και καλοδουλεμένα και αυτό φαίνεται και τα κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα RPG.

Στο θέμα των εφηβικών χαρακτήρων ισχύει σε μεγάλο βαθμό ειδικά από το FF7 και μετά αλλά εφόσον γίνεται με όμορφο τρόπο δε με ενοχλεί. Είναι όμως κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και ένα ρίσκο που η Square δεν προτίθεται να πάρει για λόγους δημογραφικού (φαντάζομαι). Μάλλον γι'αυτό με το που έφυγε ο Sakaguchi από τη Square έβγαλε το άχτι του με ένα χαρακτήρα υπερβολικά μεγάλης ηλικίας (ουσιαστικά μόνο ένας χαρακτήρας του καστ είναι έφηβος).
    Δεν διαφωνώ σε όσα είπες, αλλά με προβληματίζει περισσότερο που πρέπει να αναβαθμίσω σαν τρελός τους χαρακτήρες ΧΩΡΙΣ cheat και να τους βάλω να πάρουν την δυνατότητα Double Hit(Final Fantasy X), γιατί έχω να αντιμετωπίσω το last boss το τεράστιο εναντία του Time Attack...

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αισθητικά και gameplayικά το FF12 παίζει χωρίς αντίπαλο. Ο κόσμος του είναι ίσως ο πιο πλούσιος και ολοκληρωμένος που έχω δει σε παιχνίδι, αρκετά πιο ρεαλιστικός και προσγειωμένος όμως σε σχέση με άλλα FF ειδικά σε θέματα αρχιτεκτονικής.
    Τώρα για το FF8: το Junction System είναι από τα αγαπημένα μου συστήματα αν και ομολογώ πως είχε τις αδυναμίες του. Τρελαινόμουν να προσπαθώ να βρω πώς θα βάλω τα μαγικά που έχω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το χρονικό παράδοξο το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Ο Λαγκούνα ήταν ΦΟΒΕΡΟΣ και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων ο καλύτερος του Νομούρα, κατά τη γνώμη μου(Edea ftw!)。

Το FFX από την άλλη νομίζω ότι πέτυχε απόλυτα σε θέμα χαρακτήρων και ιστορίας. H πορεία μέσα στο παιχνίδι ήταν ένα pilgrimage και νομίζω πως ήταν απόλυτα πειστικό. Ακόμα και το γεγονός ότι ο Tidus ήταν εκνευριστικός από την πολύ χαρά του συνέβαλε στη δύναμη της ιστορίας και του τερματισμού. Το Sphere Grid, αν και δε με χάλασε ιδιαίτερα, το βρήκα μάλλον αδιάφορο και περιοριστικό σε πειραματισμούς. Έχουν υπάρξει σαφώς καλύτερα συστήματα σε FF.

Δεν θεωρώ κανένα FF generic RPG. Κάθε καινούργιο παιχνίδι της σειράς είχε κάτι ιδιαίτερο και κάτι καινούργιο να δώσει και ΠΑΝΤΑ ο ρυθμός τους ήταν υποδειγματικός. Τα FF ως ναυαρχίδα της Square είναι πάντα απίστευτα προσεγμένα και καλοδουλεμένα και αυτό φαίνεται και τα κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα RPG.

Στο θέμα των εφηβικών χαρακτήρων ισχύει σε μεγάλο βαθμό ειδικά από το FF7 και μετά αλλά εφόσον γίνεται με όμορφο τρόπο δε με ενοχλεί. Είναι όμως κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και ένα ρίσκο που η Square δεν προτίθεται να πάρει για λόγους δημογραφικού (φαντάζομαι). Μάλλον γι'αυτό με το που έφυγε ο Sakaguchi από τη Square έβγαλε το άχτι του με ένα χαρακτήρα υπερβολικά μεγάλης ηλικίας (ουσιαστικά μόνο ένας χαρακτήρας του καστ είναι έφηβος).

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    To FF8 prospathise na kanei kati allo, alla den doulepse toso kala.

To FF10 gia mena htan kalo paixnidi, akoma kai senariaka, to mono parapono mou einai h eleipsh poikilias stous eksoplismous kai to linearity, to opoio omws htan perissotero eisagwgh gia enan poio real scale kosmo (FF11 kai FF12).
    Epishs me kairdise kai mena to Sphere grid, ingenius systhma (mexri pou eida ta gambits ).

To FF12 mporei na to vreis "ligo" senariaka, dhladh den tha se xortasei, alla olo to ypoloipo paixnidi emena proswpika me sklavwse, den mporw na skeftw tipote asxhmo na kritikarw.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Για το Final Fantasy VIII συμφωνώ, το generic πήγαινε περισσότερο στο X, αλλά όπως και να χει, είναι αυτό που λες κι εσύ, τίποτα δε δούλεψε τόσο καλά. Προσωπικά βρήκα ιδιαίτερα προβληματικό τίτλο το VIII. Τώρα τα υπόλοιπα είναι κυρίως υποκειμενικά, ειδικά αναφορικά με το VIII, αν εξαιρέσουμε τον όμορφο κόσμο, δε μου έχει μείνει τίποτα από το παιχνίδι. Για μένα όλος ο προσανατολισμός του είναι τελείως αδιάφορος, ή για να ακριβολογώ αχώνευτος. Πραγματικά δε τον μπορώ με τίποτα. Το X επίσης, πιο κλασικό στις gameplay δομές, αρκετά σεναριακά κλισέ, αδιάφοροι στη πλειονότητά τους χαρακτήρες.

Θα σου έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δε τα ευχαριστήθηκα, ειδικά στο πρώτο playthrough. Κανέναν δε θεωρώ κακό ή ακόμα και μέτριο τίτλο, καλοί τίτλοι είναι, απλά θεωρώ τις βαθμολογίες που πήραν υπερβολικές. Τώρα παραληρήματα του τύπου η σειρά πέθανε μετά το VII κλπ, είναι για γέλια. Σε γενικές γραμμές όμως, δε θεωρώ ότι έχουν τόσο άδικο όσοι παρατηρούν μια πτώση από το peak της σειράς (VI-VII) και μετά.

Καιρό τώρα, στόχος είναι να παίξω το XII, ειδικά μετά τα όσα έχετε πει όλοι γι’ αυτό. Εμπιστεύομαι τη κρίση σου, αλλά και απ’ όσα έχω δει, αισθητικά μου φαίνεται πιο ώριμο από τους προηγούμενους τίτλους, δε ξέρω αν κάνω λάθος. Για μένα μετρά πολύ αυτό, είναι ο λόγος που πχ σιχάθηκα το The World Ends with You, αν και σαν τίτλος ήταν αρκετά ποιοτικός.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Κάτσε ρε συ, το FF VIII με την καμία δεν το λες generic JRPG. Είχε πάρα πολλά νέα στοιχεία και η δομή του gameplay του ήταν αρκετά διαφορετική από τα συνηθισμένα. Εδώ δεν υπήρχε equip σύστημα, το magic system ήταν κάτι καινούριο, η αναβάθμιση των στατιστικών βασιζώντας σε ένα πρωτότυπο για τότε σύστημα και είχε την προσθήκη του card game και διαδραστικών limit breaks. Δε λέω ότι όλα δούλευαν τέλεια, αλλά ήταν μία νέα άποψη, ένας πειραματισμός άμα θέλεις, που δεν πέτυχε, αλλά σίγουρα δεν ήταν και άσχημος. Η αισθητική από την άλλη ήταν αρκετά ρεαλιστική, πολύ διαφορετική από αυτά που είχαμε δει ως τότε στη σειρά και προσωπικά γούσταρα το εφηβικό στοιχείο που αναφέρεις. Ούτε με αυτά που λες για το Χ συμφωνώ, δε θα έλεγα ότι είναι έντονο το εφηβικό στοιχείο. Ούτε εγώ έμεινα ικανοποιημένος με το σενάριό του, το ζήτημα όμως είναι ότι αποδίδεται πολύ ωραία, ο κόσμος όντως βρίσκεται με το άγχος της εμφάνισης του Sin και αυτό ο παίχτης το νιώθει.

Leave a comment:

Working...
X