Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η άνοδος του PlayStation 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Διαφωνώ, πιστεύω οτι το 360 έχει στη βιβλιοθήκη του άλλους, αντίστοιχης ποιότητας τίτλους. Και πάλι, παραπέμπω στο αρχικό thread που επισημαίνει την αντίθεση παρόντος-παρελθόντος - τελευταία μόνο το PS3 είναι σε θέση να ανταγωνιστεί, και μάλιστα σοβαρά.

Παντως το 2008 και το 2009 τα περισσοτερα sites στο τελος καθε χρονιας το PS3 ειχαν ως τη κονσολα με το καλυτερο line-up. Μονο Το 07 ηταν πισω που ηταν η πρωτη χρονια που κυκλοφορησε.Το 08 imo ηταν ισοπαλα.

Σε πωλησεις απ οτι ειδα σε Ευρωπη το PS3 περασε ελαχιστα πριν κανα μηνα το 360.Ιαπωνια ειναι μπροστα αλλα ειναι μικρη η αγορα εκει. Αμερικη το 360 φορτσαρει γερα και με το reach μεσα στη χρονια θα πουλησει πολυ ακομα.
    Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Oχι φιλε οχι. Το sixaxis ειναι απο τα χειροτερα pads.Ειναι πολυ ελαφρυ, δε μου καθονταν καλα στο χερι και η δονηση του DS3 δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτη στο ps2.Να φανταστεις τοτε την ειχα ΠΑΝΤΑ στο off. Με το DS3 ομως χαιρομαι τη δονηση. Ειδικα στο MGS4, OMG, το ελιωσα και με τα δυο pads και πραγματικα καμια σχεση.
      Mia xara einai to sixaxis, sthn arxh kai egw nomisa pws einai xeirotero logw varous, alla telika htan poly kalytero apoti perimena kai sigoura poio anthektiko apo to Dual Shock 2 pou thymamai oti eixa xalasei 3 apo ekeina ta pds (kai fhmizomai sto oti prosexw para poly ta pads mou).

Ta 2 sixaxis mou einai akomh san kainouria.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

To DS2 το εχω 9 χρονια.

Και η δονηση ξαναλεω στο DS3 δεν εχει καμια σχεση με τη δονηση του DS2 που την ειχα παντα στο off.
        Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

θα συμφωνησω με τον Big Boss. Η Sony τα εκανε θαλασσα στο θεμα της τιμης. Το PS3 ειναι η κονσολα που λογικα επρεπε να ειναι πρωτη σε πωλησεις αφου και η προιστορια αυτο ελεγε. Oταν το καταναλωτικο κοινο ειναι ικανοποιημενο απο ενα προιον (και φαινεται ξεκαθαρα απτο Ps2), δυσκολα εγκαταλειπει τις συνηθειες του

Δεν ειναι δυνατον να κοστολογεις ενα προιον οικιακης διασκεδασης στα 600+ euros την ιδια στιγμη που διαχρονικα η τιμη ηταν εως και 200+ euros. Ξεφευγεις εντελως. Eαν εφταιγε το Blue Ray ας εβγαζαν συστηματα φθηνοτερα με δυνατοτητα αναβαθμισης (add-on br).

Τεσπα, παροτι εχει φιξαριστει το συγκεκριμενο θεμα κ εχει ανεβει αρκετα η κονσολα, δε θυμιζει σε τιποτα την προηγουμενη. Λιγοι τιτλοι, λιγα Genres κτλ κτλ
          " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Αzrael διαφωνώ κάθετα. Η απουσία δόνησης και το γέγονος ότι είναι ελαφρύτερο από τα dual shock (που εμένα μου άρεσε) δεν καθιστά ένα χεριστήριο που διατηρεί τον σχεδιασμό του αρχικού dualshock, που σημαίνει εργονομία και καταλληλότητα για σχεδόν όλα τα gameς από pro evo και metal gear έως tekken και devil may cry, το χειρότερο χειριστήριο εκεί έξω. Άντε να δεχτώ ότι είναι χειρότερο από το dual shock 3.

Raphael το 360 δεν έχει ούτε ένα game με την ευρηματικότητα και ιδιοφυία του LBP, ούτε ένα game με την ποιότητα της Naughty Dog, ούτε ένα game που να πλησιάζει τον τεχνικό τομέα του Killzone 2, ούτε ένα game που να μπορεί να συγκριθεί με το έπος Metal Gear Solid 4, game παρόμοιο με το Heavy Rain ή το The Last Guardian ή το ακόμη και το flower ή wipeout ΗD γιατί όχι. Τέλος το 360 δεν έχει ούτε ένα game που να τρέχει σε καθαρό 1080p. Όπως και το PS3 φυσικά δεν έχει game με την AI του single του Halo 3 και ίσως κάτι σαν το Alan Wake. Αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς PS3

Τέλος δεν είπα πως αδίκως το forum είχε αρνητική εντύπωση για το PS3, ανέφερα απλώς τι επικρατούσε.

edit
            Ground zero κι εγώ συμφωνώ στο περί ανθεκτικότητας του sixaxis. Έχω δύο χρόνια το ίδιο και μοναδικό χειριστήριο, έχω τερματήσει πάνω από 20 games και έχω παίξει εκατοντάδες ώρες, εντούτοις οι μοχλοί και όλα τα πλήκτρα λειτουργούν άψογα (βέβαια κι εγώ προσέχω).
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Δεν ειπα πως ειναι το χειροτερο, αλλα απο τα χειροτερα. Cheap plastic. MGS4 χωρις DS3 δε λεει με τπτ, ψαξτο και θα δεις γιατι το λεω.
              Ground_Zero:

Comment

Originally posted by BigBOSS View Post
                Raphael το 360 δεν έχει ούτε ένα game με την ευρηματικότητα και ιδιοφυία του LBP, ούτε ένα game με την ποιότητα της Naughty Dog, ούτε ένα game που να πλησιάζει τον τεχνικό τομέα του Killzone 2, ούτε ένα game που να μπορεί να συγκριθεί με το έπος Metal Gear Solid 4, game παρόμοιο με το Heavy Rain ή το The Last Guardian ή το ακόμη και το flower ή wipeout ΗD γιατί όχι. Τέλος το 360 δεν έχει ούτε ένα game που να τρέχει σε καθαρό 1080p. Όπως και το PS3 φυσικά δεν έχει game με την AI του single του Halo 3 και ίσως κάτι σαν το Alan Wake. Αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς PS3
                Μ' αρεσει που προσπαθεις να εισαι και αντικειμενικος.
                Do a barrel roll!

Comment

Πιστεύω πως τα υπερ-απλουστεύεις. Είμαι σίγουρος οτι κάποιος εύκολα θα μπορούσε να παρουσιάσει τα πράγματα αντίστοιχα και για το 360.

Τέλος δεν είπα πως αδίκως το forum είχε αρνητική εντύπωση για το PS3, ανέφερα απλώς τι επικρατούσε.

Ναι, όμως το forum δεν υπήρξε περισσότερο 'anti-PS3' απο τη πλειοψηφία των forum στο net.

Comment

Εγω θα σχολιασω μονο το θεμα περι Sixaxis: ειναι αβλεπη ενα απο τα χειροτερα χειριστηρια ολων των εποχων σε κονσολα για πολλους λογους:

- Τα triggers του ειναι απλως απαραδεκτα. Οποιος παιξει ας πουμε Modern Warfare 2 και στις δυο κονσολες, θα καταλαβει αμεσως το τι εννοω. Και μονο η παραλογα μικρη διαδρομη τους αφαιρει πολλα απο την ακριβεια που θα ηθελε καποιος. Το ιδιο ησχυει και για τα υπολοιπα κουμπια. Δεν ειναι δυνατον να λεει η SONY οτι καθε κουμπι ειναι αναλογικο με 200+ επιπεδο πιεσης και ενας κοινος παικτης να μην ξεχωριζει πανω απο 3 σημεια πιεσης.

- Η απουσια δονησης. Οτι και να λετε, ηταν τεραστιο θεμα. Και μονο το feedback και τις πληροφοριες που μπορει να σου δωσει ενας τετοιος μηχανισμος σε πολλα παιχνιδια (προσωπικα δεν μπορω να παιξω GT πλεον χωρις δονηση) ειναι must. Επισης ο ολος χειρισμος της SONY σε αυτο το ζητημα, με τις δικαιολογιες περι προβληματος με το motion control και τις μηνυσεις και τα δικαστηρια δεν βοηθησε καθολου. Τελος, το motion sensor του χειριστηριου ειναι απλως για γελια. Το Logitech Wingman Extreme που ειχα στο PC μου 10 χρονια πριν (και ακομα εχω) λειτουργει πολυ καλυτερα.

Τα πραγματα τα οποια προσεφερε το Sixaxis τα προσεφερε ποιο νωρις ο ανταγωνισμος, και αυτα που εκανε το Sixaxis τα εκανε καλυτερα ο ανταγωνισμος. Ετσι λοιπον θεωρω οτι επρεπε αυτα τα ζητηματα που ανεφερα να εχουν λυθει πριν ακομα απο την κυκλοφορια της κονσολας. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι προκειται για ενα ασχημο χειριστηριο, το οποιο ειναι απλως ενα κακο κομματι πλαστικου. Λεω ομως οτι θα επρεπε με την κυκλοφορια της κονσολας να ειναι πολυ καλυτερο.
                    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Originally posted by Azrael View Post
                      δε μου καθονταν καλα στο χερι
                      Αυτο τωρα ειναι το πλεον αντικειμενικο κριτηριο :xp:.

Και για το βαρος που λες, ειναι εντελως θεμα συνηθειας. Εγω οταν πρωτοεπαιξα με το sixaxis μου εκανε κακη εντυπωση το βαρος (επειδη ειχα συνηθησει τοσα χρονια με DS2) αλλα τωρα το θεωρω το νορμαλ βαρος και με ξενιζει το "βαρυ" DS2 οταν βαζω να παιξω κανα game στο ps2.

Για το ps3 τωρα.
                      Για εμενα τα πραγματα ειναι απλα το ps3 ειχε κακη πορεια α) βγηκε μετα το Χ360 και β) ειχε πολυ υψηλη τιμη ολα τα αλλα ειναι παπαριες ή απόρρεια των δυο που ανεφερα πχ η μικρη install base "εσπασε" τα exclusives του ps3 και οχι η αλλαγη και καλα πολιτικης των εταιρειων (η μαλλον σωστοτερα η μικρη install base εκανε τις εταιριες να πανε σε multiplatform πολιτικη ειτε να στραφουν προς το X360) .

Α και αυτα για το Xbox live που λεει και ο DJ οσον αφορα τα Home, user interface,headset και NXE μου φαινονται αστεια (imo). Για εμενα το μονο που παιζει ρολο ειναι το περιεχομενο (games) και που εχεις περισσοτερους φιλους.

Comment

Καλα Big Boss μην τρελαθουμε, δε λεω, εχεις καποιο δικιο σε οσα λες αλλα η δοση υπερβολης πραγματικα χτυπαει κοκκινο. Ουτε το dual shock ειναι το καλυτερο και το πιο εργονομικο χειριστηριο (βλεπε fps), ουτε το 360 εχει ελλειψη τιτλων ποιοτητας αντιστοιχης των οσων αναφερεις, ουτε το ps3 εχει φτασει το 360 στις πωλησεις... Επισης για το sixaxis ειμαι +1000 με τον azrael, ευτυχως που υπαρχει πλεον το ds3 μεσα στα πακετα.

Για μενα τα πραγματα ειναι απλα: Μειωση της τιμης σε προσβασιμο επιπεδο + πολυ δυνατες αποκλειστικοτητες (δυνατοτερες απο την κονσολα της microsoft) για το 2009 και το 2010. Τουλαχιστον εγω γι'αυτους τους δυο λογους το αγορασα. To σημαντικο κατα τη γνωμη μου ειναι πως περα απο τιτλους κραχτες τυπου uncharted, η βιβλιοθηκη περιλαμβανει παιχνιδια οπως το little big planet, το demon's souls, το valkyria chronicles (και αλλα τα οποια ερχονται heavy rain, last guardian κλπ) που ομολογουμενως δεν υπαρχουν πουθενα αλλου. Πιστευω πως η sony ειναι η πρωτη φορα που ανταγωνιζεται σοβαρα και ισως ξεπερνα τους αντιπαλους της σε θεματα software.

Comment

Toulaxiston ta Triggers tou sixaxis doulevoun, to D-pad twn ypoloipwn einai aplws diakosmhtiko.

Proswpika thewrw shmantikotero to D-pad apo opoiodhpote trigger button, opote kai thewrw thn apopsh sas oti einai to xeirotero ever, akyrh.

Sthn eleipsh donishs tha symfwnisw mazi sas.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

ούτε ένα game με την ποιότητα της Naughty Dog
                            Βασικά BigBOSS η ποιότητα του uncharted σε τι έγγειται???Στα πολύ καλά του γραφικά???Ποιος σου είπε ότι, αν εξαιρέσεις τα γραφικά βεβαίως, δεν υπάρχουν games υψηλής ποιότητας στο 360???Kαι βέβαια υπάρχουν.

Επίσης δεν χρειάζεται όλοι να γουστάρουμε το lbp.Μπορεί εσύ να το θεωρείς επαναστατικό εγώ το βλέπω ως κάτι ανούσιο(δεν θέλω flaming άποψή μου είναι ).

Τέλος καλό θα ήταν να μην αναφέρεις τίτλους που δεν έχουν βγει ως λόγους για το ότι το ps3 είναι ποιοτικότερο,καλύτερο κ.ο.κ.Ας βγουν πρώτα ας τους δοκιμάσουμε και μετά τα λέμε.
                            Nintendo I.D.: paixtis
                            3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

Εγώ πήρα το ΠΣ3 μου με Διπλοσόκ3 μαζί και είναι μια χαρά και πάρα πολύ ελαφρύ και με δόνηση και με σχήμα που ξέραμε και αγαπήσαμε και με σταυρό της προκοπής.
                              Τι πρόβλημα έχει το PSNetwork; Εμένα μια χαρά μου φαίνεται και είναι και τσαμπέ. Αν δεν ήταν τσαμπέ μάλλον δε θα είχα καν ονλαιν. Το επιχείρημα για το bluetooth είναι αστείο πάντως από τη στιγμή που βρίσκεις με κάτω από 20 ευρώ ενώ ένας χρόνος Xbox Live κάνει τα διπλά.
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Originally posted by Ground_zero View Post
                                Toulaxiston ta Triggers tou sixaxis doulevoun, to D-pad twn ypoloipwn einai aplws diakosmhtiko.

Proswpika thewrw shmantikotero to D-pad apo opoiodhpote trigger button, opote kai thewrw thn apopsh sas oti einai to xeirotero ever, akyrh.

Sthn eleipsh donishs tha symfwnisw mazi sas.
                                Θα συμφωνουσα μαζι σου εαν ημουν κατεξοχην fighting gamer σαν κι εσενα (δλδ να εχω μελετησει τοσο πολυ το genre). Αλλα στα παιχνιδια που παιζω προσωπικα (και ξερεις οτι ειναι τα περισσοτερα) το d-pad δεν ειναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ μεγαλο προβλημα για το 360. Ναι, ειναι, δεν το συζηταω, αλλα τα πλεονεκτηματα του 360 controller σε σχεση με το Sixaxis (και κατ' επεκταση του Dual Shock 3) ειναι σαφως περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα.

Σαφως κι εχεις δικιο βεβαια σε οτι αφορα τα παιχνιδια που πρεπει να παιξεις με d-pad. Ειδικα στο Tekken 6 εχω σιχτιρισει απειρα...
                                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Working...
                                X