Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η άνοδος του PlayStation 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Dj Solid View Post
    Πωπω, ειναι φοβερο να βλεπεις την προσπαθεια καποιων παιδιων να εξηγησουν στους αλλους με απλα και κατανοητα λογια την πραγματικοτητα και αυτη να πεφτει στο κενο μονο και μονο επειδη οι παρωπίδες ειναι πολυ μεγαλες.
    θα προτιμουσα παντως να μου πεις σε τι διαφωνεις απο αυτα που εγραψα και οχι να υποτιμας την αποψη μου.

    btw και εγω με απλα και κατανοητα λογια νομιζω οτι επιχειρηματολογω.Eκτος αν ειναι τοσο μπερδεμενα τα παρακατω.
    Originally posted by hideo
    Mαζι σου.Η κατασταση εχει αλλαξει.Αλλά γιατι κανουμε λες και εγινε κατι σπανιο και εξωπραγματικα απιστευτο στην ιστορια του gaming.
    Tα πραγματα ειναι πολυ απλα.Η διαφορα αυτη του τοτε και του τωρα ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη που δεν δικαιολογει επαινους σημερα αλλα ουτε και σκληρη κριτικη εκεινη την εποχη.




    Originally posted by Dj Solid View Post
    Δεν υπηρξε κανενα αδικαιολογητο θαψιμο στην αρχη του PS3. Οταν ζητας απο τον καταναλωτη 600 δολαρια, πρεπει να δικαιολογησεις και τον λογο.
    Πως να το δικαιολογησει δλδ?Νομιζω οτι ζηταμε πραγματα που απλα δεν γινονται.Εφτιαξε μια κονσολα που κοστιζε τοσο και την εδινε τοσο.Δεν γινoταν να δικαιολογησει αυτα τα χρηματα,Πως το λενε...δεν ειναι εφικτο.
    Ηταν αδυνατον να ειχε το συνολο του software που δικαιολογουσε τα 600.

    Comment


    • Originally posted by hideo View Post
      Όπου βάζετε Halo εγώ θα πετάω objection.Η πρώτη εικόνα Hideo είναι cut scenes με τα γραφικά που παιχνιδιού και υπάρχει αυτούσιο μέσα στο παιχνίδι.Το δεύτερο είναι CGI και έγινε για διαφημιστικούς λόγους.

      Το Halo 3 προσφέρει τον καλύτερο σύνολο όλων αυτών που απαρτίζουν τον τεχνικό τομέα για τις κονσόλες μέχρι στιγμής μέσα στην μάχη.Βαρέλια σου έρχονται στην μούρη,grenades,dynamic lighting,animation νερού από κι εκεί,πολλοί Covenant,μπαμ μπαμ μπόλικο χωρίς θέατρο και scripted σκηνές μέσα στο gameplay.Δεν έχει ωραία ανθρώπινα μοντέλα αλλά κάνει τόσα πράγματα σωστά που ότι άλλο έχω παίξει και μιλάμε να έχω ασχοληθεί σοβαρά σε αυτή την γενιά λέγε με Resistance 2, Killzone 2, Gears of War, Batman, Mass Effect 2, Resident Evil 5, Uncharted 2 δεν μου κάνει την ίδια εντύπωση.

      Παίξτε λίγο την ONI Alpha Site στο ODST στο Campaign που αν περιμένεις σου έρχονται δεκάδες Covenant και τα Wraiths να σε βρέχουν από πάνω ή δοκιμάστε στο Halo 3 την Covenant μέσα στους δακτύλιους που βρέχει πιθήκια και Flood χωρίς ίχνος scripted και όλα αυτά με εκρήξεις.μηχανισμούς φυσικής και μετά άντε να κάτσω να πορωθώ με 5 εχθρούς που κρύβονται πίσω από πεζούλια και ελικόπτερα να ρίχνουν από πάνω για θέατρο αλλά όχι είμαι υπερβολικός, έχει χάλια φάτσες, έχει aliasing, είναι Xbox 360 τι να κλάσει τώρα η κονσόλα, τα sites που διαβάζω λένε ότι δεν φτουράει εμφανισιακά πια, στα fora γκαρίζουν.Θέλω να βλέπω την φάτσα του Kratos ή του Shepard σε τέλεια λεπτομέρεια και να νομίσω ότι είμαι εγώ.Δεν γουστάρω άλλα πράγματα.

      Να και η όλη ουσία στο θέμα...
      We're not about only having two or three characters of a certain type on screen at any time with tons and tons of detail on them. Because that's not what really matters to the evolved gameplay experience. It's getting a wider breadth of characters, vehicles, weapons, all effects and vistas and the environments. We don't shortchange the environments. We don't limit the player to an isolated area, and everything outside that is totally faked. No, you can get into those nooks and crannies and use them to your advantage.
      Χέστε με τώρα...

      Εννοείται ότι τα γράφω με μία δόση αστειϊσμού αλλά καταλαβαίνετε πως το εννοώ.Σας αγαπάω όλους αλλά δεν σας κάθομαι και που το λέω κάθε στιγμή που βρω ευκαιρία με κάνουν Halo fanboy επειδή είμαι Άθεος και υποστηρίζω Sangheili δόγμα.

      Comment


      • Στο μονο που θα διαφωνησω με τον DJ ειναι στα περι launch του ps2...και τοτε ο παραλογισμος χτυπαγε κοκκινο. Κατα τα αλλα, πραγματικα παιδια δεχτειτε το, το θαψιμο που εφαγε η sony δεν ηταν αδικαιολογητο. Η δικια μου αποψη ηταν πως ο μονος λογος που θα επαιρνε καποιος την κονσολα καποιο καιρο πριν ηταν 2-3 αποκλειστικοτητες και κυριως το brand (που οντως δημιουργει εμπιστοσυνη). O ανταγωνισμος εκανε τα παντα καλυτερα, πολυ φθηνοτερα, καταφερε να αποκτησει παραδοσιακα ps only παιχνιδια ενω παραλληλα εδινε και πραγματα που δεν τα εβρισκες πουθενα αλλου. Το οτι τωρα η κατασταση εχει αλλαξει ειναι αποτελεσμα πολυ δουλειας στο εσωτερικο της εταιριας, οι ανθρωποι προσπαθησαν, προσπαθουν και τελικα εχουν καταφερει να γυρισουν το παιχνιδι προς το μερος τους. Ειναι αστοχο να λεμε οτι η εταιρια δεν κινηθηκε προς αυτη την κατευθυνση ή πως ολα ηταν μερος ενος προμελετημενου σχεδιου (δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα αλλα στη γενικη εικονα που εχω απο τα posts). Αλλωστε το οτι η επιχειρηματολογια μετακινηθηκε απο ατακες του τυπου ''το ps3 εχει καλυτερα γραφικα'' σε συζητηση σε επιπεδο sοftware δειχνει πολλα...

        Anyway, προσωπικα αυτη την εικονα εχω και ειναι πραγματικοτητα πως υπηρξε μια σειρα απο κινησεις που μου κεντρισαν το ενδιαφερον και τελικα με οδηγησαν στην αγορα του ps3. Πιστευω πως ο οποιος αρνητισμος του παρελθοντος δεν ηταν θεμα fanbοyσμου (τουλαχιστον εδω μεσα) αλλα καθαρης λογικης απο την σκοπια του καταναλωτη.

        Comment


        • Mα εγω Ren δεν ειπα κατι κακο για το Halo.Για την ιστορια το ειχα παιξει στο xbox το πρωτο και δεν μου ειχε κανει εντυπωση,μπορει ομως να το παιξω τωρα και να πορωθω,γιατι εχω αλλαξει κατα πολυ τα κριτηρια μου απο τοτε.
          Παρενθεση το παραπανω.

          Ηθελα να καταληξω στο οτι δεν βλεπω κατι κακο στο να υπαρχουν αυτα τα trailers για διαφημιστικους λογους οπως λες,αλλα δεν καταλαβαινω γιατι βλεπουμε μονοπλευρα καποια πραγματα.
          Ολες οι εταιριες το κανουν.Το ιδιο κανει και η sony.Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα.

          Comment


          • Originally posted by hideo View Post
            Mα εγω Ren δεν ειπα κατι κακο για το Halo.Για την ιστορια το ειχα παιξει στο xbox το πρωτο και δεν μου ειχε κανει εντυπωση,μπορει ομως να το παιξω τωρα και να πορωθω,γιατι εχω αλλαξει κατα πολυ τα κριτηρια μου απο τοτε.
            Παρενθεση το παραπανω.

            Ηθελα να καταληξω στο οτι δεν βλεπω κατι κακο στο να υπαρχουν αυτα τα trailers για διαφημιστικους λογους οπως λες,αλλα δεν καταλαβαινω γιατι βλεπουμε μονοπλευρα καποια πραγματα.
            Ολες οι εταιριες το κανουν.Το ιδιο κανει και η sony.Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα.
            Ρε αγαπούλη αστειεύομαι.Δεν τα λέω με κακό σκοπό.Απλά διευκρίνιση κάνω και το πως προτιμώ να χρησιμοποιείται το hardware.Τα trailers αυτά μία χαρά είναι.Διαφήμιση να γίνεται,hype να ανεβαίνει, η πόρωση το ίδιο και πάει λέγοντας αλλά 250 ευρώ για Wii day one ποτέ δεν έδωσα.

            Comment


            • Originally posted by nooto View Post
              Κατα τα αλλα, πραγματικα παιδια δεχτητε το, το θαψιμο που εφαγε η sony δεν ηταν αδικαιολογητο. Η δικια μου αποψη ηταν πως ο μονος λογος που θα επαιρνε καποιος την κονσολα καποιο καιρο πριν ηταν 2-3 αποκλειστικοτες και κυριως το brand (που οντως δημιουργει εμπιστοσυνη). O ανταγωνισμος εκανε τα παντα καλυτερα, πολυ φθηνοτερα, καταφερε να αποκτησει παραδοσιακα ps only παιχνιδια ενω παραλληλα εδινε και πραγματα που δεν τα εβρισκες πουθενα αλλου.
              Οντως ο ανταγωνισμος τα εκανε ολα καλυτερα,πολυ φθηνοτερα δεν εχω διαφωνησει ποτε σε αυτο το κομματι.

              btw Μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις γιατι μεσα απο αυτες(και εφοσον τις κανεις με σοβαρα ατομα μου εχουν κατι να πουν,οπως ισχυει κατα κυριο λογο εδω δλδ) μπορεις να διαβασεις πραγματα που ουτε καν ειχαν περασει απο το μυαλο σου και να βελτιωθεις και εσυ ο ιδιος στον τροπο σκεψης σου.
              Δεν με εχει πεισει κανεις ομως ακομα οτι ηταν δικαιολογημενο το θαψιμο.

              Ναι ο ανταγωνισμος ηταν μπροστα και απολυτα δικαιολογημενα μπροστα,γιατι ειχε ενα χρονο ηδη στην αγορα.Αυτος ειναι λογος για να θαψουμε το ps3?το λογικο ειναι να περιμενουμε ενα χρονο την κονσολα να δουμε πως θα παει το πραγμα ή να την θαψουμε γιατι δεν καταφερε να πηδηξει ενα χρονο για να ειναι οσο ετοιμο ηταν το 360 ενα χρονο μετα την κυκλοφορια του?

              Originally posted by nooto View Post
              Το οτι τωρα η κατασταση εχει αλλαξει ειναι αποτελεσμα πολυ δουλειας στο εσωτερικο της εταιριας, οι ανθρωποι προσπαθησαν, προσπαθουν και τελικα εχουν καταφερει να γυρισουν το παιχνιδι προς το μερος τους. Ειναι αστοχο για μενα να λεμε οτι η εταιρια δεν κινηθηκε προς αυτη την κατευθυνση ή πως ολα ηταν μερος ενος προμελετημενου σχεδιου (δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα αλλα στη γενικη εικονα που εχω απο τα posts).
              Εχω γραψει και παραπανω τους λογους για τους οποιους διαφωνω με αυτο το κομματι.
              Και ξαναλεω οτι δεν αλλαξε κατι ουσιαστικο η sony.Η κονσολα ειχε δημιουργηθει ωστε να δειξει πραγματα κυριως αργοτερα και οχι στην αρχη.Τα παιχνιδια αυτα δεν ηταν ιδεες που βγηκαν μετα απο την κακη ας πουμε αρχη του ps3 αλλα προυπηρχαν.Ηταν στρατηγικη της εταιριας να επενδυσει σε αυτην την γενια σε first party δημιουργιες οπου θα εδειχναν καποια στιγμη τις δυνατοτητες τις κονσολας.Ηταν επιλογη να κανει μια κονσολα που θα αντεξει στο χρονο(cell-blu ray).Για αυτο και τονισα πριν οτι το hw ηταν το ιδιο το 2005.Aυτο ειναι το hw που δινει σημερα σε πολλους την αισθηση οτι υπαρχει πολυ μελλον για την κονσολα.Η στροφη της εταιριας στις first party δημιουργιες ηταν και ο σιγουρος τροπος για να το αναδειξει.

              Comment


              • Προσέξτε να δείτε, γιατί όσοι υποστηρίζετε πως η κριτική δεν ήταν δικαιολογημένη μου φαίνεται ότι ξεχνάτε μια πολύ σημαντική παράμετρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αν η κριτική προς το PS3 ήταν δικαιολογημένη ή όχι, δεν είναι υποκειμενικό. Το αν μια κριτική είναι ή όχι βάσιμη, έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτή στέκει βάσει κάποιων συγκεκριμένων σταθερών που ισχύουν ανά τις περιόδους. Αν το δεις έξω από όλα, τότε ναι, δε τρέχει τίποτα. Το PlayStation 3 έκανε τον κύκλο που κάνει λίγο πολύ κάθε καινούργια κονσόλα. Αρχίζει αδύναμα, με τις ελλείψεις της, με τα προβλήματά της, και σε βάθος χρόνου ανεβαίνει. Δεν αντιλέγει κανείς. Όμως αυτά είναι μεταβλητά, αλλάζουν ανάλογα με τις εκάστοτε περιπτώσεις.

                Αν το PS3 άρχιζε τη σταδιοδρομία του σε μια tabula rasa αγορά, χωρίς standards κλπ, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν είχαμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση όμως. Αντίθετα, είχαμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου τα standards είχαν ήδη τεθεί γι’ αυτό, πριν από αυτό, στην αγορά. Ο ανταγωνισμός έκανε τα πάντα καλύτερα και φθηνότερα. Τα standards υπήρχαν, το θέμα ήταν πόσο καλά θα κατάφερνε να ανταποκριθεί σε αυτά το μηχάνημα της Sony. Το PS3 λοιπόν, πήρε κάτω από τη βάση σε αυτόν τον τομέα, εξ ου και η σκληρή, απόλυτα δικαιολογημένη, κριτική σε αυτό.

                Προφανώς και θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να προσφέρει εξαρχής μια πρόταση αντίστοιχα δελεαστική με εκείνη του 360. Αλλά για ενάμιση χρόνο, το PS3 όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά έδινε την εντύπωση ότι είναι έκτος τόπου και χρόνου των σταθερών που είχαν ήδη τεθεί. Έδινε την εντύπωση ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει αντίπαλος, ότι δεν υπάρχουν standards στη αγορά. Ότι μπορεί να έχει ό,τι τιμή θέλει, ό,τι ποιότητα software θέλει, ό,τι ελλιπείς υπηρεσίες θέλει κοκ. Ε δεν είναι ό,τι θέλεις, είναι ό,τι πρέπει για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Σε exclusives, σε τιμή, σε online interface, στη ποιότητα των multiplatform τίτλων, σχεδόν σε όλα έπαιρνε κάτω από τη βάση αναλογικά των σταθερών που είχαν τεθεί.

                Ήταν μια πρόταση σχεδόν εντελώς αδιάφορη για κάποιον που δεν είναι fanboy και ό,τι πούλαγε, το πούλαγε με τον αυτόματο πιλότο που ακούει στο όνομα fanbase και brandname. Μη συγκρίνουμε τώρα το που βρισκόταν σαν πρόταση εκείνη τη περίοδο το PlayStation 3 σε σχέση με σήμερα. Είναι κάτι παραπάνω από τη μέρα με τη νύχτα.

                Τέλος, επειδή το βλέπω να έρχεται, ναι το PlayStation 2, τυπικά, ήταν σε ακόμα χειρότερη θέση από το PlayStation 3, με ακόμη κατώτερο software και μια πρόταση που δεν ανταποκρινόταν στο παραμικρό των σταθερών που είχαν τεθεί από το Dreamcast. Η περίπτωση του Dreamcast και του PlayStation 2 όμως, για ευνόητους λόγους, είναι εντελώς διαφορετική.

                Ρίχνω επίσης κι ένα sign στα posts των DJ, nooto, αλλά και Ren για το Halo. Τεχνικός τομέας δεν είναι μόνο τα textures και τα πολύγωνα, αυτά είναι το προσωπείο.
                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                Comment


                • Loggo θα συμφωνησω με τα παραπανω.
                  Αλλα θεωρω υπερβολη το μερα με την νυχτα.Επισης βλεπω οτι εχει περασει ως fact to ισοπεδωτικό ''δεν ειχε παιχνιδια το ps3'' που διαβαζα απο την περιοδο πριν βγει (?) το ps3 μεχρι και ενα χρονο μετα.

                  Originally posted by Loggo
                  Ήταν μια πρόταση σχεδόν εντελώς αδιάφορη για κάποιον που δεν είναι fanboy και ό,τι πούλαγε
                  Δλδ οποιος το πηρε τοτε ειναι fanboy?Η κριση για την επιλογη μιας κονσολας κονσολας ειναι διαφορετικη για τον καθενα.
                  Για παραδειγμα εμενα το πρωτο που μου ερχετε στο μυαλο σαν λογος επιλογης του ps3,ακομα και απο το λανσαρισμα της κονσολας ,ειναι η αξιοπιστια της sony.Πως γινεται καποιος που ειχε τα ps1-ps2 να μην εχει ως πρωτη επιλογη και το 3?Ειναι ικανος ο ενας χρονος που φυσιολογικα εμεινε πισω η κονσολα(οπως και οι προηγουμενες της sony) να αλλαξει σε καποιον την εικονα για την εταιρια?

                  Ποιος μπορει να ειναι λοιπον fanboy?Αυτος που αγορασε ps3 λαμβανοντας υπ'οψη του την πορεια των ps1-ps2(και οντας απολυτα ικανοποιημενος απο την εταιρια) ή αυτος που ευκολα καταδικασε την κονσολα(Ps3) τον πρωτο χρονο κυκλοφοριας της?

                  Comment


                  • Ναι είναι σωστά αυτά που λες, ειδικά τα περί αξιοπιστίας κλπ είναι απόλυτα λογικά, γι’ αυτό είπα "σχεδόν" στο προηγούμενο post. Όχι αποκλειστικά, κατά βάση όμως, το PS3, όπως και οι περισσότερες κονσόλες τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας τους δηλαδή, φαντάζουν δελεαστικές κυρίως στην fanbase της εκάστοτε εταιρίας. Το PS3 βέβαια είχε και το brandname. Με αυτά τα δυο πήγαινε στον αυτόματο πιλότο τον πρώτο ενάμισι χρόνο.

                    Από κει και πέρα, ναι, θεωρώ ότι σήμερα το PS3 σαν πρόταση είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον πρώτο ενάμιση χρόνο του. Σήμερα όχι απλά έχει προσαρμοστεί, και με το παραπάνω, στα standards, αλλά πλέον θέτει το ίδιο standards στην αγορά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
                    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

                    Comment


                    • Για το ''μερα με την νυχτα'' ειχα στο μυαλο μου τα games.Kακώς βεβαια γιατι εσυ εννοουσες το πακετο.
                      Σιγουρα υπαρχει μεγαλη διαφορα για πολλους λογους.Παιχνιδια,τιμη,αναβαθμιση του psn κτλ κτλ.

                      Υπαρχουν ακομα ομως πολλα περιθωρια βελτιωσης.

                      Comment


                      • Να πω μονο οτι Hideo, δεν υποτιμησα κανεναν. Οταν ομως καποιος επαναλαμβανει συνεχως επιχειρηματα τα οποια ειναι de facto αποδεδειγμενα και δεν τα λαμβανουμε υποψην απλα και μονο επειδη η γνωμη μας βασιζεται στον εγωισμο μας παρα στην λογικη, τοτε δεν ειμαι εγω αυτος που υποτιμα καποιον.

                        Αλλωστε ξερετε ολοι σας πολυ καλα πως , τουλαχιστον οταν εγω προσωπικα αποδεικνυομαι λαθος, το παραδεχομαι και δεν φοβαμαι να το πω.

                        Και φυσικα καταλαβαινουμε ολοι μας οτι δεν ειναι και κατι προσωπικο στην μεση. Ειναι μια κουβεντα και μονο.
                        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                        Comment


                        • Originally posted by Dj Solid View Post
                          Και φυσικα καταλαβαινουμε ολοι μας οτι δεν ειναι και κατι προσωπικο στην μεση. Ειναι μια κουβεντα και μονο.
                          Αυτο ειναι δεδομενο.

                          Comment


                          • Originally posted by Raphael View Post
                            Το Heavy Rain ήταν ανέκαθεν, πριν το βίντεο, στην ανάπτυξη.

                            [/SIZE]
                            To Heavy Rain δεν ηταν ΠΟΤΕ υπο αναπτυξη πριν απο εκεινο το βιντεο. Το βιντεο εκεινο το εδειξε η SONY για να εξαρει τις τεχνικες δυνατοτητες του PS3, και οταν ο κοσμος που το ειδε τρελαθηκε, η SONY εδωσε το πρασινο φως για την αναπτυξη ενος παιχνιδιου με βαση αυτο. Εαν τωρα ηταν παντα στο μυαλο του developer (μου διαφευγει το ονομα του τυπα τωρα) και αν ηθελε και ειχε σχεδια να το κανει, αυτο δεν παει να πει οτι ο τιτλος "ηταν υπο αναπτυξη".

                            Θα ψαξω και το κειμενο με την πηγη και θα το ποσταρω.
                            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                            Comment


                            • Αυτό είναι ένα post-απάντηση του David Cage.When QD began to work on this project? year? two years?
                              >>>>> For Heavy Rain, Feburary 06.


                              Απαντήθηκε 14 Ιουνίου 2006.
                              Heavy Rain. Is it final game? or just the technology name?
                              >>>>> Final title of the game... hopefully.


                              Πώς άλλωστε έδωσαν το τίτλο ενός απλού tech demo στο συνολικό παιχνίδι;

                              Wikipedia:

                              Quantic Dream highlighted that the technology demo is just a sample of things achievable in a limited amount of time, and that during the making of the prototype, they still were in the middle of research and development efforts for the game itself.

                              Quantic Dream started working on Heavy Rain in February 2006. It was announced at E3 2006...


                              Comment


                              • Εχεις δικιο.

                                H SONY μετα το demo πηρε την αποφαση να εκδοσει το παιχνιδι. Οποτε ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που ειπα. Thumbs up.
                                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                                Comment

                                Working...
                                X