Πιο θεωρείτε καλύτερο; Πιο θα προτείνατε να αρχίσει κάποιος που έχει και τα τρία;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Καλύτερο Castlevania στο DS
Collapse
X
-
Εχω τερματισει το Dawn of Sorrow και δοκιμασα το Portrait of Ruin χωρις να με κρατησει, μου φανηκε λιγο δυσκολο και καπως χαοτικο. Δε βλεπω το λογο να μη ξεκινησεις απο το Dawn of Sorrow που ειναι εξαιρετικος τιτλος.
-
Έχω παίξει και τα 3,και θεωρώ μακράν ανώτερο το Order of Ecclesia.Πολύ πιο δύσκολο από τα άλλα 2 βέβαια,οπότε για αρχή σου προτείνω το Portrait of Ruin που είναι το ευκολότερο.
Προσωπικά,προτίμησα να τα παίξω με τη σειρά που κυκλοφόρησαν,δηλαδή Dawn,Portrait,Order.To Dawn βέβαια μην το παίξεις αν δεν έχεις ασχοληθεί πρώτα με το Aria of Sorrow.Όχι ότι χάνεις κάτι το ιδιαίτερο,storywise μιλωντας.It's up to you.;)Carpe diem
Comment
-
Στο advance είχα παίξει και τα τρία και σε σειρά θα τα έβαζα Aria>Harmony>Circle.
Προσωπικά, από τα τρία του DS, θα προτιμούσα να αρχίσω αυτό που μοιάζει περισσότερο σε Symphony of the Night φιλοσοφία, να έχει δηλαδή και αυτό το ψευδο-rpg στο gameplay του. Πιο είναι έτσι από τα τρία;sigpic
Comment
-
Και τα 3 έτσι είναι.Σου ξαναλέω.Άμα τα έχεις και τα 3 παίξτα με τη σειρά που κυκλοφόρησαν.Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς μόνο με ένα,παίξε το Order.To Dawn μοιράζεται πάρα πολλά κοινά με το Aria,ενώ το Portrait εισάγοντας έναν χαρακτήρα ακόμα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.BTW το Portrait είναι ο μοναδικός τίτλος που δεν έχει τελειώσει ο Ground,και αυτό κάτι λέει για την ποιότητά του,άσχετα αν εμένα μου άρεσε.:xp:Carpe diem
Comment
-
Ωραίο θέμα.
Αν και μου άρεσαν και τα τρία, θα έβαζα πρώτο το ΟοΕ, μετά το PoR και έπειτα το DoS. Μπορείς να δεις και το review μου για το OoE, και να γράψεις καμία απάντηση ώστε να ανεβεί πρώτο στη σελίδα και να αποκτήσει δημοσιότητα.
Ξεχωρίζω το OoE λόγω του ώριμου gameplay, του level design και των γενικότερων μηχανισμών.
Το PoR μου άρεσε για έναν απροσδιόριστο λόγο.
Το DoS μου άρεσε λόγω Aria of Sorrow και μόνο, αν σταθεί μόνο του φαντάζει πιο φτωχό.
Υ.Γ.: Και τα τρία έχουν RPG στοιχεία, σαν το Symphony.
Comment
-
To Aria of Sorrow kai to Order ta thewrw to idio kala, dialeksa prwto to Order mono kai mono epeidh xalasane to artwork sto Aria."Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I."
"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
Greek Gaming Videos
Greek Final Fantasy Forum
Comment
-
Μηπως εννοεις το Dawn κι οχι το Aria; Παντως κι εμενα παρ'οτι μου αρεσε το Dawn of Sorrow παρα πολυ σαν παιχνιδι δε βρηκα καλο το artwork, πολυ anime φαση, δεν θυμιζε τα old school castlevania.
Comment
-
Ψήφισα το OoE που για μένα έχει το πιο ξεχωριστό level design και το καλύτερο σύστημα μάχης. Παρόλα αυτά το DoS είναι πιο κοντά στη λογική του SotN, έχει πιο παραδοσιακό σχεδιασμό και αφού έχεις παίξει και το AoS ίσως να θες να το δεις. Καλύτερο πάντως θεωρώ το OoE με διαφορά. Με το PoR καλύτερα μην ασχοληθείς καθόλου, έχει πολύ απλοικό και επαναλαμβανόμενο σχεδιασμό. Σαν το SotN επαναλαμβάνει τις ίδιες πίστες 2 φορές με άλλους εχθρούς, αλλά σε αντίθεση με το reverse castle, τα διπλά portraits δεν έχουν καμμία ουσιαστική διαφορά και μοιάζει αρκετά cheaper.
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΒασικά το PoR είναι τόσο εύκολο σε σχέση με τα άλλα δύο που είναι σαν ένα ευχάριστο διάλλειμμα ανάμεσα στα 2 παιχνίδια.
Comment
-
Tελικά έβαλα το Ecclesia που έχει και γυναίκα και κόλλησα δυο ώρες τώρα. Μου αρέσει πολύ που δεν περιορίζεται σε κάστρο και πας σε πολλές περιοχές. Φοβερό το σκηνικό με το καράβι στο backround και το boss στο lighthouse. Τώρα είμαι σε μια υποθαλάσσια περιοχή που μου θύμισε Maridia από Super Metroid. Ωραίο και το σύστημα με τα glyphs, πολλοί συνδυασμοί και όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο περιορισμένος μου φαίνεται ο χώρος των τριών slots.sigpic
Comment
-
Για το Portrait κωλύομαι να πάρω θέση μιας και το άφησα σχετικά νωρίς.
Ανάμεσα στα Dawn και Ecclesia πάντως, καθαρά ποιοτικά, δε θα έλεγα ότι υπερέχει σημαντικά κάποιο από τα δυο. Με όποιο και να άρχιζες δηλαδή καλυμμένος θα ήσουν ενώ, ειδικά αν σου άρεσε το Aria, με το Dawn θα γούσταρες πολύ.
Θα έλεγα παντως ότι το Ecclesia έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, αφενός, λόγω του μεγαλύτερου βάθους που χαρακτηρίζει το σύστημα μάχης του, αφετέρου, γιατί, έστω και δειλά, κάνει κάποιες αλλαγές στη δομή του κόσμου σε σχέση με το μοντέλο του Symphony οι οποίες και του δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας.
Καθαρά υποκειμενικά, ανάμεσα στα Dawn και Ecclesia προτιμώ εύκολα το δεύτερο κυρίως λόγω της αισθητικής και της ανεβασμένης δυσκολίας. Ειδικά σε επίπεδο αισθητικής θεωρώ ότι είναι το κορυφαίο Castleoid μετά το Symphony. Τέλος, θα έλεγα ότι και σε επίπεδο ατμόσφαιρας έχει επίσης ένα προβάδισμα έναντι του Dawn.There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Comment
-
Επομένως αφήνω το Portait για το τέλος κι αν το παίξω τελικά. Το Ecclesia στο normal κλασσικά και έχει αρχίσει να δυσκολεύει τώρα στο Skeleton Cave. Με ταλαιπωρούν τα light mobs γιατί δεν έχω αποκτήσει ακρίβεια με τα orbs και, παρόλο που έχω τρια builds, πάντα θα βρεθεί μια περίπτωση λίγο πιο κάτω που θα χρειαστεί να κάνω pause και να τα αλλάξω. Βασικά μου δίνει και την αίσθηση ότι τρέχει ή το τρέχω πολύ γρήγορα, οι περιοχές αλλάζουν συνεχώς με αποτέλεσμα συνέχεια να αντιμετωπίζω νεα mobs πριν προλάβω να εξοικειωθώ με κάποιο ρυθμό. Ελπίζω να ανοίγει πιο κάτω, να δώσει δλδ και ένα κλασσικό κάστρο.
Μου αρέσει πάντως αυτή η world map φιλοσοφία, με το χωριουδάκι στη μέση για αγοραπωλησίες και quests. Aνεβάζει γενικότερα επίπεδο το παιχνίδι πιστεύω. Πάντως, σαν γενικότερη παρατήρηση, το Symphony of the Night πραγματικά ήταν σταθμός για την εξέλλιξη της σειράς, ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό που παίζω τώρα θα διέφερε τόσο πολύ με αυτό που έπαιζα στο Snes.sigpic
Comment
Comment