Announcement

Collapse
No announcement yet.

Game On 2.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Game On 2.0

Η συγκεκριμένη έκθεση, που αφορά φυσικά τα video games και έχει διοργανωθεί σε πολλές χώρες, ήρθε και στην Ελλάδα.

Διαρκεί από 16 Δεκ. έως 31 Ιανουαρίου στην "Τεχνόπολη" στο Γκάζι.

Η έκθεση παρουσιάζει τα video games από την αρχή τους μέχρι σήμερα!

Πήγατε; Πώς σας φάνηκε;
    The illusion of free will is an illusion.

Den phga egw proswpika alla parathetw thn gnwmh tou Darcia apo Animeplanet:

Λοιπον, περασα και εγω μια βολτα το Σαββατο, τωρα που ειναι νωρις γιατι μετα οι κονσολες και οι τηλεορασεις μπορει να χαλασουν απο τη συνεχη προβολη και ηθελα να εχει και κοσμο.

Καταρχας δεν υπαρχει ουτε μια πινακιδα που να καθοδηγει τους επισκεπτες για το που βρισκεται η εκθεση. εχασα κανα τεταρτο ψαχνοντας και ρωτωντας. πρεπει να περασεις ειτε μεσα απο παιδοτοπο είτε μέσα απο μια μισανοιχτη πυλη. Παλι καλα που ειχε αφισες εκει κοντα

τετοιο πραγμα ειναι απαραδεκτο. δεν ειναι ολοι οι επισκεπτες ντοπιοι Πειραιωτες ή Αθηναιοι να μυριζουν τα νυχια τους.
    Θετικα:
    Ο χωρος μεσα τωρα αν και μικρος ειναι καλα οργανωμενος.
    Ειχε αρκετο υλικο απο βιντεοκονσολες όπως και αφισες, περιγραφες κλπ.

προβληματα:

Σε αρκετες θεσεις αλλα ελεγε η περιγραφη και αλλη κονσολα και παιχνιδι επαιζες ή δεν έγραφε τιποτε απολύτως. Πχ ενω εγραφε Doom/PC και μια συντομη περιγραφη, εβλεπες μπροστά σου ένα ιαπωνικο shooter της Jaleco με τιτλο Game Paradise. Ενα αλλο ιαπωνικο (απο το Urusei Yatsura) ειχε κλειδωμενο το χειρισμο

To υλικο σε γενικες γραμμες ειναι λιγο και ο χωρος δεν βολευει καθολου αν θες να παιξεις τις παλιες κονσολες. Το καλωδιο του χειρiστηρίου λογω του αντικλεπτικου/προστατευτικου τζαμιου ειναι πολυ μικρο και πρεπει να εχεις το χερι χαμηλα, κατι κουραστικο.

Μονο 3 φλιπερακια απο τα οποια το ενα λειτουργουσε και ηταν συνεχως πιασμενο (λογικο).

Eνα Arcade Atomiswave (Rumble Fish o τιτλος, fighter, ειχε ιαπωνικη πριζα) ειχε προβλημα στην οθονη και επρεπε να τις δωσεις ενα χτυπημα για να φτιαξει. Θα βαραω τον αντιπαλο, θα βαραω και την οθονη....

Το παιχνιδι Sonic the Hedgehog το παιζεις μεσω Xbox 360 (Sonic Mega Collection) και οχι απο το κανονικο Sega Megadrive. Ξενερωμα.

Ενω ειχε aρκετες κονσολες δεν ειχε και απο τα πιο δημοφιλη παιχνιδια. Πχ δεν ειχε το Super Mario 3 και απο το Saturn είχε μόνο το Saturn Bomberman.

Οι οθονες επειδη ειναι καινουργιες και λογω του καδρονιου κανουν cropping και ενα μερος της εικονας χανεται. εδω οντως ειναι δυσκολο να κανεις κατι, οπως και το οτι δεν μπορεις να ακους καλα τον ηχο.

Και σαν αποτελεσμα ο κοσμος ειχε παρατησει τις παλιες κονσολες και επιανε τα ραλλυ (Dayton USA) ή έπαιζε τις καινουργιες κονσολες (PS3, ΧΒΟΧ 360) και τα τρισδιαστατα παιχνιδια. Ποιος ο λογος να πληρωνεις για να παιζεις τα καινουργια παιχνιδια....Πανε στα ηλεκτρονικα να παιξεις και κανα μποουλινγκ.

Δεν υπαρχει καταστημα να αγορασεις ενα παιχνιδι ή κάτι σχετικό (πχ περιοδικα, λυσεις παιχνιδιων, μουσικη παιχνιδιων κλπ)

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:

Δεν μπορεις να παιξεις φορητη κονσολα παρα μονο με χειρηστιριο και βλεποντας το παιχνιδι στην οθονη και μονο το GameBoy. αυτο ομως δεν ειναι φορητη κονσολα....

Oυτε Atari Lynx, Neo Geo Pocket, GP32, GBA κλπ. Μονο στη βιτρινα υπαρχουν σβησμενα. απαραδεκτο

Αν ειναι ετσι την πρωτη φορα, ελπιζω του χρονου να βελτιωθουν
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Περασα και εγω μεσα στις γιορτες. Γενικα οκ δεν ηταν τιποτα το ιδιαιτερο, συνοπτικα ενας χωρος που μπορουσες να παιξεις πανω απο 100 παιχνιδια. Υπηρχε πολυ υλικο απο το παρελθον-παρον τοσο απο κονσολες οσο και απο arcades και ο προσανατολισμος κατα 50% στα fighting και racing παιχνιδια προκειμενου να μπορεις να παιξεις με τους φιλους σου multi. Το daytona btw μου κινησε και εμενα το ενδιαφερον γιατι ηταν στο παραδοσιακο arcade με τα τιμονια . Προφανως υπηρχαν ελλειψεις και πολλα πραγματα που περιμενα να δω εν τελει δεν τα ειδα.

Πολυς χωρος ειχε δωθει στα kinect-move που ειχαν μαζεψει και τον περισσοτερο κοσμο (για να πω την αληθεια και εγω εκει καθησα ). Επισης υπηρχε και μια τεραστια οθονη που μπορουσες να παιξεις το gran tourismo σε 3d οπου επισης γινοταν χαμος.

Overall οπως ειπα ηταν σχετικα καλη εμπειρια απλα εγω περιμενα κατι τελειως διαφορετικο. Θα ηθελα να υπαρχουν-βιντεο προβολες με ντοκιμαντερ που να μιλανε για την ολη πορεια του μεσου, ιστορικες αναφορες σε καθε εταιρια κλπ, θα ηθελα τα παιχνιδια να ειναι ταξινομημενα ανα εποχη που παρουσιαστηκαν (και οχι παλια και συγχρονα μαζι) και τελος θα ηθελα να υπαρχει μια συντομη ιστορικη περιγραφη του καθε τιτλου-εταιριας διπλα απο καθε παιχνιδι οπως σε εκθεσεις αλλου τυπου (σε καποια η αληθεια ειναι οτι υπηρχε).

Ετσι οπως το ειχαν στησει ηταν απλα ενας χωρος που ειχε μεγαλο αριθμο παιχνιδιων για να παιξεις...παραλληλα υπηρχε μεγαλος προσανατολισμος στα multi και motion games (kinnect-move-wii) ωστε να υπαρχει κινηση και διαθεση για παρεα και χαβαλε απο τον κοσμο.

Να σημειωσω οτι εγω ειδα φορητες κονσολες στις οποιες επαιζες κανονικα (υπηρχαν στα τραπεζακια της τελευταιας αιθουσας)

Το θετικο παντως ειναι οτι υπηρχε πολυς κοσμος απο διαφορες ηλικιες. Χαρηκα που τοσο μεγαλος αριθμος ανθρωπων τιμησε ενα event με τετοιο θεμα.

Comment

Ευτυχώς που βαριόμουνα να πάω...Από ότι κατάλαβα δεν έχασα και τίποτα

Comment

Μην κρίνετε μόνο από το post του Darcia, κι εγώ πήγα προκατειλημμένος αλλά πέρασα τέλεια. Το τι arcade έπαιξα δε λέγεται, στάνταρ θα ξαναπάω. Ρίξτε μια ματιά σε άλλες εντυπώσεις στο internet, τα 10 € που έδωσα στην είσοδο τα πήρα πίσω και με το παραπάνω με τόσα παιχνίδια. Αποκορύφωμα το Out Run σε Arcade και το 8πλό Bomberman στο Saturn.

Μόνο μία συμβουλή για όσους επιχειρήσουν Bomberman. Αν βάλετε 8 παίχτες battle, φροντίστε να είναι ΟΛΟΙ human controlled, ακόμα και όσοι δεν παίζουν. Ο λόγος είναι πως δεν γίνεται reset, επομένως αν ξεκινήσετε 3 παίχτες και θέλουν να μπουν άλλοι 4, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι ένας από τους οχτώ παίχτες πάρει πρώτος 3 (ή περισσότερες) νίκες, έτσι περιμένετε άπειρες ώρες μέχρι να νικήσει ένας από τους 8. Αν είναι όλοι human controlled μπορούν να αυτοκτονήσουν επιτόπου (εκτός ενός) και να λήξει το παιχνίδι. Το πρόβλημα θα λυνόταν αν υπήρχε η κονσόλα σε κοινή θέα, όμως κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό σε τέτοια έκθεση.

Είχα κάνει κι εγώ ένα thread στο forum αλλά δε βαριέσαι

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

Για πειτε λοιπον εσεις που πηγατε, απο arcade cabinets τι ειχε;
            Δωστε ονοματα στο λαο αναλυτικα (και πειτε μας αν επαιζε free play σε αυτα ).

Comment

Επίσης οι φωτογραφίες που έχει στο site είναι από τη δική μας έκθεση; Δείχνουν πολύ καλή οργάνωση!
              Μια επίσκεψη πάντως πιστεύω αξίζει για όσους μπορούν!

Comment

Όποιος μπορεί ας πάει! Για μένα ήταν πολύ καλή εμπειρία! Έχει μέσα πάρα πολύ υλικό που με μια επίσκεψη δε θα μπορέσεις να το χορτάσεις! Τι να πρωτοδιαβάσεις, τι να πρωτοπαίξεις!
                Χωρίς πλάκα προτείνω να πάτε από τη στιγμή που ανοίγει μέχρι που κλείνει!
                Πολύ καλή ποικιλία από το παρελθόν και το παρόν!
                Σίγουρα δεν έχει να δοκιμάσεις τα πάντα όλα αλλά και να τα είχε θα έπρεπε να πήγαινες κάθε μέρα όλη την ώρα για να τους ρίξεις έστω μια ματιά! Δεν γίνεται όλα τα video games να μπούνε σε μια έκθεση!

Εγώ πραγματικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος!

Comment

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν γινόταν το Game On στην Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί δεν μπόρεσαν να πάνε λόγω της κρίσης. Οπότε θέλω να ξέρω, αν θα γίνει στο μέλλον και στην Θεσσαλονίκη? Κι εδώ έχουμε την ΔΕΘ και αυτοί το έριξαν στην Τεχνόπολις στην Αθήνα(και λέω WTF?)?
                  sigpic

Comment

Originally posted by Tanno View Post
                    Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν γινόταν το Game On στην Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί δεν μπόρεσαν να πάνε λόγω της κρίσης. Οπότε θέλω να ξέρω, αν θα γίνει στο μέλλον και στην Θεσσαλονίκη? Κι εδώ έχουμε την ΔΕΘ και αυτοί το έριξαν στην Τεχνόπολις στην Αθήνα(και λέω WTF?)?
                    Πριν κάποια χρόνια είχε παρόμοια έκθεση και στην Θεσσαλονίκη, στο NOESIS. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ακριβώς η ίδια ή με άλλο όνομα. Αλλά πάντως ήταν με δωρεάν είσοδο! (Το πιο σημαντικό) Αλλά από κίνηση νομίζω δεν είχε καθόλου. Οπότε ίσως για αυτό δεν ξανά έγινε

Αν θυμάται ο Larharl περισσότερα ας γράψει
                    Sundays are made for sleeping in. Sundays are made for walking around in baggy clothes, watching movies, nursing headaches and hanging out with your friends at the café. Sundays are NOT made for going to the worst neighborhood in town to find a kid who might be able to give you the information necessary to infiltrate a powerful cult that plans to take over the known universe. That's what Mondays are for.
                    ---------------------
                    animEΛ_ΛΑΣ

Comment

Working...
                    X