Announcement

Collapse
No announcement yet.

Autopilot platforming

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Autopilot platforming

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί πρόσφατα έπαιξα 3 παιχνίδια στην σειρά με το ίδιο χαρακτηριστικό.
    Ως autopilot platforming εννοώ τον τρόπο που σε πολλά action/adventures χρησιμοποιείται όποιο platforming υπάρχει. Το γεγονός δηλαδή ότι ο χαρακτήρας πηδάει πλατφόρμες και πιάνεται από εσοχές και περβάζια πατώντας απλά το άλμα και την ανάλογη κατευθύνση με τα πάντα να γίνονται αυτόματα, χωρίς να μπορείς να ελέγξεις το άλμα.
    Τα παιχνίδια ήταν Tomb Raider Underworld, Castelvania:LOS και Enslaved.
    Ειδικά στο Enslaved κάποιες φορές δεν χρειαζότανε καν να πατήσεις την κατεύθυνση.

Καταρχάς καταλαβαίνω ότι ίσως είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι devs να δώσουνε το ανάλογη κινηματογραφική αίσθηση στο παιχνίδι (βλέπε Uncharted) αλλά μήπως παραγίνεται κακό;

Προσωπικά σε ένα τίτλο σαν το Castlevania δεν με ενοχλεί καθόλου. Καταλαβαίνω ότι το όποιο platforming υπάρχει εκεί είναι για να σπάει η μονοτονία των μαχών. Ούτε επίσης με ενόχλεισαι στο Uncharted. Αλλά σε games που το platform στοιχείο δεν είναι απλώς έντονο αλλά σχεδόν το μισό παιχνίδι σαν τα Underworld, Enslaved μου φαίνεται σαν η εύκολη λύση.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Το ίδιο -περίπου- παράπονο υπάρχει για το Prince of Persia (2008)
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Είχαμε μια παρόμοια συζήτηση στο shoutbox με τον Burai τις προάλλες τα ξημερώματα και καταλήξαμε και οι δύο στο συμπέρασμα ότι αυτό που περιγράφεις θα γίνει σωστά όταν υπάρξει σωστή μεταφορά στις τρεις διαστάσεις ενός Metroid σε κάμερα τρίτου προσώπου.
      sigpic

Comment

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου.Μου αρέσει να είναι ευχάριστο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό χωρίς να ζαλίζει @@.Βέβαια οκ κάπου παραγίνεται,και καλό θα ήταν να υπάρχει μια μικρή έστω πρόκληση.Αυτό που λες για το Enslaved πχ,το πρόσεξα κι εγώ από το ντέμο ακόμα.
        Πάντως θεωρώ το platforming των Assassin's Creed για σεμινάριο.Ενώ όσο είναι ο χαρακτήρας μέσα στις πόλεις φαίvεται σαν να είναι στον αυτόματο πιλότο,όταν μπαίνεις σε Tombs & Templar Lairs πραγματικά μου θυμίζει τα παλιά Prince of Persia (Sands of Time Trilogy).And that's exactly where it shines.Στην επίτευξη ισορροπίας.
        Carpe diem

Comment

ναι και εγω το απολαμβανω, περα απο το ποσο ξεκουραστο και χαλαρωτικο ειναι σου δινει την ευκαιρια να χαζεψεις τα σκηνικα αμα αξιζει το κοπο βεβαια και εχει γραφικαρες το αντιστοιχο game
          αλλα ναι δεν παυει να ειναι μια συγχρονη gimmickia και ειναι μερος της ευρυτερης streamline κατευθυνσης που διαλεγουνε να παρουνε πολλα απο τα νεωτερα games πλεον

edit: καλα στο POP (2008) επιπλεον δεν μπορουσες καν να χασεις

Comment

edit: καλα στο POP (2008) επιπλεον δεν μπορουσες καν να χασεις
            Το λιγότερο είναι αυτό. Το χειρότερο (εκτός και αν είδαι ο ραμπίδης) είναι που γενικά πήγαινε μόνο του...μόνο το Α πάταγες και ο χαρακτήρας πραγματικά έκανε παπάδες...

Βέβαια δε με χάλασε σαν παιχνίδι αλλά θα ήθελα περισσότερο challenge, να ΣΚΕΦΤΩ πως να κάνω το platforming, εξάλλου με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε αυτή η σειρά παιχνιδιών (από εποχές amiga/commodore 64)
            Originally posted by Raf

Comment

Originally posted by Somari View Post
              Το λιγότερο είναι αυτό. Το χειρότερο (εκτός και αν είδαι ο ραμπίδης) είναι που γενικά πήγαινε μόνο του...μόνο το Α πάταγες και ο χαρακτήρας πραγματικά έκανε παπάδες...

Βέβαια δε με χάλασε σαν παιχνίδι αλλά θα ήθελα περισσότερο challenge, να ΣΚΕΦΤΩ πως να κάνω το platforming, εξάλλου με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε αυτή η σειρά παιχνιδιών (από εποχές amiga/commodore 64)
              Ααααργκ βουκο, ποσα αστερια εχεις στο Galaxy 2; Καμπιοσαυροι ολοι, μη χασετε ευκαιρια να μου τη πειτε, τεσπα rest my case, δε συνεχιζω να γραφω σ' αυτο το εθελοτυφλο φορουμ....
              Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ramparter View Post
                Ααααργκ βουκο, ποσα αστερια εχεις στο Galaxy 2; Καμπιοσαυροι ολοι, μη χασετε ευκαιρια να μου τη πειτε, τεσπα rest my case, δε συνεχιζω να γραφω σ' αυτο το εθελοτυφλο φορουμ....

Na kai enas pou me katalavainei
                Troll urge fulfilled
                Originally posted by Raf

Comment

Working...
                X