Announcement

Collapse
No announcement yet.

10 χρόνια Game Boy Advance

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 10 χρόνια Game Boy Advance

Ελληνική Κοινότητα Nintendo

10 χρόνια Game Boy Advance, ε; Πως περνάει ο καιρός. Ακόμα έχω ένα ασημένιο Game Boy Advance SP πρόχειρο στο συρτάρι μου (μιας κι όταν ήταν ν' αγοράσω Nintendo DS είχα πλέον δουλειά οπότε δεν χρειαζόταν να πουλήσω το το GBA SP) με διάφορα παιχνίδια όπως το Astro Boy - Omega Factor και το Super Puzzle Fighter II Turbo αραδιασμένα στο ράφι με τα videogames μου. Κι ενώ κυκλοφορεί ήδη το 3DS στην αγορά (για τ' οποίο θα περιμένω να μαζευτούν αρκετοί ενδιαφέρον τίτλοι μέχρι να τ' αγοράσω) ψήθηκα τώρα για ένα Game Boy Micro που παλιότερα το θεωρούσα άχρηστη αγορά.
    - Anime based on videogames list -

Kai egw to ashmenio exw, epeita phra kai ena mavro.
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Δεν ειχα την τυχη να εχω καποιο Game Boy στην κατοχη μου οταν αυτα κυκλοφορουσαν (Game Gear ειχα σαν πρωτη κονσολα, SEGA fan αλλωστε τοτε...) αλλα κατα καιρους δανειζομουν το GBA ενος πολυ καλου φιλου με Mario Kart και Golden Sun (τα εχω τερματισει και τα δυο, εξαιρετικα παιχνιδια). Μετα απο πολλα χρονια βρηκα ενα SP μαυρο και ενα σωρο παιχνιδια με 25 ευρω απο ενα παλικαρι στον στρατό. Bargain απο τα λιγα.

Αν και το πρωτο GBA ηταν αρκετα "ασχημο" σαν κονσολα (εκτος απο τον σχεδιασμο ειχε και πολυ μετρια οθονη χωρις backlight εαν δεν με απατα η μνημη μου, I could be wrong), εν τουτοις τα παιχνιδια που ειχε ηταν αβλεπι οτι καλυτερο για φορητο.

Ευτυχως εχουμε την τυχη να μπορουμε ακομα να παιζουμε καποια εξαιρετικα παιχνιδια του GBA ειτε original (στο DS) ειτε μεσω του παρα πολυ καλου emulation που εχει η κονσολα.
      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

To GBA Advance SP ήταν ο ορισμός της φορητής κονσόλας για μένα. Το βγάζες απ'την τσέπη και βουρ στο πατσά.

Comment

Κι εγώ με την σειρά μου έχω το Original DS με το οποίο παίζω αυτά τα retro παιχνίδια της συγκεκριμένης κονσόλας Game Boy Advance. Ομολογώ ότι έκανα μία πολύ καλή αγορά..
          sigpic

Comment

Αχ , gameboy advance , τι να πρωτοθυμηθώ ; Εγώ είχα αγοράσει από την Αυστρία τα Χριστούγεννα αυτό εδώ το μοντέλο ---> , μαζί με το καταπληκτικό Wario Land 4 , άπειρο λιώσιμο στις διακοπές και στο καράβι και ατελείωτοι τσακωμοί με τον αδερφό μου για το ποιος θα παίξει. Καταλήξαμε στο "ένα gameover ο καθένας" και υσηχάζαμε για λίγο.
            Ένα Καλοκαίρι στην κατασκήνωση βλέπω μία παρέα να παίζουν Pokemon Silver και θυμάμαι είχα πάθει τέτοια πώρωση όπου στο επισκεπτήριο μόλις ήρθαν οι γονείς μου συνέχεια τους μίλαγα για το παιχνίδι και πόσο πολύ το θέλω για να εκπαιδεύσω και εγώ τα δικά μου pokemons και να παίζουμε μάχες με τα παιδιά.Μου το παίρνουν μην μπορώντας να φέρουν αντίρρηση και όπως ήταν φυσικό δεν σήκωνα το κεφάλι μου από το φορητό παρά μόνο όταν οι μπαταρίες τελειώνανε (δεν ξέραμε για επαναφορτιζόμενες τα ζώα τότε ) ή για να φάω . Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του φορητού που θυμάμαι σαν πιτσιρικάς ήταν ότι δεν είχε δυνατότητα να φαίνεται στο σκοτάδι και θυμάμαι πως καταριόμουν από μέσα μου όσους είχαν gameboy advance sp , αλλά και πάλι βολευόμασταν με ένα μαραφέτι που είχε ένα παλικάρι και μας το δάνιζε να παίξουμε οι καμμένοι που δεν είχαμε το sp , το βράδυ. Αυτό εδώ --> ένα φωτάκι που σου επέτρεπε να βλέπεις την οθόνη του κλασσικού advance και το βράδυ.

Ωραίες εποχές

Comment

Το original Game Boy Advance είχε πολύ μέτριο design, ενώ η απουσία light source ήταν πέρα για πέρα απαράδεκτη. Ναι μεν πουλούσε σα τρελό, αλλά ακόμα δε μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν δυο ολόκληρα χρόνια για να αξιωθεί η Nintendo να μας δώσει τα...βασικά. Απογοήτευση η οποία μεγάλωνε από το πολύ μέτριο, από άποψης software, λανσάρισμα της κονσόλας. Χωρίς killer ups, χωρίς ιδιαίτερα ποιοτικούς τίτλους κλπ.

Ο καιρός περνούσε και θυμάμαι ότι μόλις είδα τις εικόνες από το Game Boy Advance SP έπαθα πλάκα με το redesign της κονσόλας. Τόσο με το απείρως πιο καλαίσθητο design της, όσο και με το πόσο ώριμο έδειχνε για gaming handheld. Πραγματικά με είχε εντυπωσιάσει πάρα πολύ, ειδικά σε μαύρο χρώμα. Έτσι λοιπόν, μιας και εκείνο το καιρό το GBA είχε χτίσει μια πολύ δελεαστική βιβλιοθήκη, μπήκα στον πειρασμό και το αγόρασα, ως σωστός πλατφορμάς, μαζί με τα...Sonic Advance και Klonoa.

Το οποίο Sonic Advance, εκείνη την εποχή, θα θυμάστε ότι συνοδευόταν από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα τύπου...0MG Sonic in t3h Nintendo c0ns0l31. Ευτυχώς βέβαια ήταν και πολύ καλός τίτλος, όπως και το Klonoa, οπότε μου έκατσε καλά.

Γενικά σίγουρα θα θυμάμαι το Game Boy Advance για την εξαιρετική του βιβλιοθήκη, μια βιβλιοθήκη στην οποία και θεωρώ ότι ξεχωρίζει το τρίπτυχο:

Metroid Zero Mission - Legend of Zelda: Minish Cap - Castlevania: Aria of Sorrow

Για τα Zero Mission και Aria of Sorrow, πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ιερά τέρατα Super Metroid και Symphony of the Night (τουλάχιστον ως προς το gameplay). Αυτό το, τραγικό imo, art direction να μην είχε το Aria μόνο...

Από την άλλη, όσον αφορά το Minish Cap, πάντα πίστευα δυο πράγματα γι αυτό.

1: Ότι αν είχε 2-3 dungeons παραπάνω και, παράλληλα, δανειζόταν μερικά στοιχεία από το Majora’s θα μιλάγαμε, μάλλον, για το κορυφαίο 2D Zelda.

2: Ότι (όσο ποιοτικό κι αν ήταν) η μικρή οθόνη ενός handheld περιόριζε κάτι που στην οθόνη της τηλεόρασης θα ευνοούταν πολύ περισσότερο. Πάντα πίστευα ότι θα ήταν καλύτερα αν αντί του Wind Waker παίρναμε το Minish Cap στο GameCube. Και μόνο στην ιδέα του πως θα παρουσιαζόταν στη τηλεόραση, και με γραφικά Wind Waker, η εναλλαγή αυτή ανάμεσα στον κανονικό κόσμο και αυτόν των Minish...

Ακόμα κι έτσι όμως, πήραμε έναν φοβερό τίτλο, ό,τι πιο κοντά στα A Link to the Past και Link’s Awakening.

Γενικά έχω να θυμάμαι αρκετά από τη βιβλιοθήκη του GBA.

Το τελευταίο Sonic της κλασικής σχολής της σειράς στο πρόσωπο του πρώτου Sonic Advance, αλλά και τα άλλα δυο πιο μοντέρνα entries που, παρά τις αδυναμίες τους, ήταν ποιοτικοί τίτλοι. Το Circle of the Moon (το Harmony of Dissonance δε το έχω παίξει), ή το Advance Wars και το πρώτο Fire Emblem εκτός Ιαπωνίας. Το εξαιρετικό Metroid Fusion, αλλά και το Ninja Five-O, τον τίτλο – αποτέλεσμα μιας, μάλλον παθιασμένης, νύχτας με πρωταγωνιστές τα Shinobi, Bionic Commando και Rolling Thunder.

Γενικά, μιας και θυμήθηκα εκείνη την περιβόητη και, άστοχη όπως αποδείχθηκε τελικά, ατάκα της Nintendo περί 3rd pillar επί DS. Πάντα έβλεπα το Game Boy Advance ως ένα εξαιρετικό 3rd pillar δίπλα στα Super Nintendo και Mega Drive. Χρόνια του πολλά λοιπόν και συνεχίζει να ζει μέσω του PSP μου. Όμορφα πράγματα.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Αυτό το, τραγικό imo, art direction να μην είχε το Aria μόνο...
                Ayami Kojima htan to artwork tou Arria, mia xara htane...
                Mhpws to mperdeveis me to Dawn of Sorrow tou DS pou htan generic anime style?
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Ωχ ναι lol.

Αν και, για την ιστορία, ούτε το σχέδιο του Soma μου άρεσε, ούτε οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι.
                  There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

Ναι, αφου παίζω το game πραγματικά το artwork είναι ΧΑΛΙΑ!

Χμ, game boy advance!!!!

Θυμάμαι τότε η Nortek διαφήμιζε λίγο παραπάνω τα προιοντα της Νιντεντο αποτι σήμερα και το gamecube(παρολο που πατωσε) και τα game boy που πούλησαν τρελά.
                    Κάνα χρόνο μετά το gc είδα στην τηλεόραση κάτι γαμάτες διαφημίσεις του sp, και θυμήθηκα κάτι παιδιά που έπαιζαν color, έκανα σα τρελός για αυτό το μηχάνημα!
                    Το κόκκινο μου άρεσε πάρα πολύ (και το μαύρο) και έτσι πήρα το κόκκινο.
                    Πρώτα πήρα το NES mario bros.

Η αδερφή μου φυσικά ήθελε και αυτή οπότε πηρε και αυτη ενα γαλαζιο.

Τώρα η κατάσταση τους είναι λίγο άθλια.
                    Με τα games που έχω(είχα τουλαχιστον για μερικα)
                    Mario classic
                    Zelda classic
                    Super Mario World
                    Super Mario bros. 3
                    Super Mario Superstar Saga(LOVED DIS GAME)αλλα το έχασα
                    Asterix Obelix XXX κατι τετοιο τιποτα σπουδαιο τοχασα
                    Street Fighter 2 Turbo revived
                    Pokemon Saphire
                    Yu-gi-oh Double pack (πολυ καψιμο)
                    Tony Hawk's underground 2 (επειδή μου άρεσε το skate σαν σπορ)

Παντα ήθελα το zelda, ακομα το θελω.

Comment

Αν και, για την ιστορία, ούτε το σχέδιο του Soma μου άρεσε, ούτε οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι.
                      Ο Σόμας μου άρεσε πάρα πολύ, ιδιαίτερα η Dracula μορφή του (έκανε περμανάντ). Για τις αποχρώσεις τι να πω δε με πείραξαν καθόλου, ίσως το αγαπημένο μου Castlevania.
                      Originally posted by Squall Leonhart
                      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                      Originally posted by 丹野
                      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                      Originally posted by Ryu_gr
                      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Originally posted by straier View Post
                        Ο Σόμας μου άρεσε πάρα πολύ, ιδιαίτερα η Dracula μορφή του (έκανε περμανάντ). Για τις αποχρώσεις τι να πω δε με πείραξαν καθόλου, ίσως το αγαπημένο μου Castlevania.

BITCH!!!!!!!

Comment

Πάντως με τις φορητές κονσόλες της Nintendo ήμουν τυχερός απ' αυτήν την άποψη:
                          Όταν είχα την ευχέρια να πάρω GBA κυκλοφορούσε το GBA SP τ' οποίο κι αγόρασα. Όταν είχα την ευχέρια να πάρω DS κυκλοφορούσε το DS Lite τ' οποίο κι αγόρασα. Κι έτσι γλύτωσα τα λεφτά που θα έδινα στις αρχικές εκδόσεις τους που ήταν μπακατέλες. Μάλλον η Nintendo επίτηδες το κάνει και βγάζει τις βελτιωμένες εκδόσεις τους μετά από λίγο καιρό μόνο μετά τις αρχικές. Τουλάχιστον με το Game Boy είχαν περάσει αρκετά χρόνια μέχρι να βγει το Game Boy Pocket όπου το κόστος κατασκευής του ήταν πιο φθηνός απ' ότι εαν το κυκλοφορούσαν κατευθείαν το 1989 (σημειωτέον το Pocket βγήκε το 1996). Αντιθέτως, η έλλειψη φωτισμού στο GBA ήταν απαράδεκτη. Anyway, ας αφήσω τις γκρίνιες στην άκρη.

Η καλύτερη περίοδος για μένα με το GBA ήταν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας την χρονική περίοδο Μάιος 2004 - Φεβρουάριο 2005 (όταν είχε βγει και το Nintendo DS, δηλαδή) όπου όταν έβγαινα στις εξόδους μου και έμενα στο σπίτι του θείου μου (υπηρετούσα στην Χίο σημειωτέον) αποτελούσε από τις καλύτερες συντροφιές (πλην του καλοκαιριού όπου το GBA το 'χε ο αδελφός μου και πήγαινα για μπανάκια, ταβερνούλες και καφεδάκια με άλλα παιδιά από τον στρατό που κάναμε καλή παρέα). Και μια από τις καλύτερες αναμνήσεις στην Χίο; Όταν ανακάλυψα ένα μικρό κατάστημα παιχνιδιών που σε μια γωνία είχε μια απίστευτη ποικιλία από παιχνίδια GBA που θα ζήλευαν κι αθηναϊκά καταστήματα και μάλιστα σε καλύτερες τιμές. Ο δε ιδιοκτήτης του; Aν και προφανώς άσχετος με videogames ήταν ευγενικότατος, εξυπηρετικός και τίμιος. Όταν του ζήτησα να μου δείξει τι παιχνίδια είχε μου έβγαλε από το ράφι ό,τι παιχνίδια είχε και καθόταν σε μια γωνία ήσυχος χωρίς να με πρήζει ή να προσπαθεί να μου το παίξει ειδικός πλασάροντάς μου μαλακίες. Και έψαχνα μάλιστα αρκετή ώρα μέχρι να καταλήξω τι κασέτες ν' αγοράσω. Τελικά κατέληξα στο Kirby and the Amazing Mirror με 30 euro και το Astro Boy - Omega Factor με 25 euro. Και τα δύο παιχνίδια είχαν βγει το 2004 (την αγορά την είχα κάνει το φθινόπωρο του 2004). Και το Astro Boy - Omega Factor αποτελεί από τις must επιλογές για GBA ως μια από τις καλύτερες δημιουργίες της Treasure. Και το Kirby and the Amazing Mirror; Eίναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που λάτρεψα και μ' έκανε fan της σειράς (παλιότερα είχα παίξει μονάχα το Kirby's Dreamland που τερματίζεται σε μια μέρα ακόμα κι αν είσαι μικρό παιδί) και τ' οποίο δεν έχω τερματίσει ακόμα μιας κι είναι χαώδες (πράγμα πρωτάκουστο για Kirby τίτλο).
                          - Anime based on videogames list -

Comment

Vetus ξέρω ποιο μαγαζάκι λες,γιατί κι εγώ Χίο υπηρέτησα και το συγκεκριμένο μαγαζάκι το είχα κάνει πλούσιο.Σε ποια μονάδα ήσουνα ρε;
                            Carpe diem

Comment

Originally posted by straier View Post
                              Καλά ναι, προφανώς, άλλωστε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εντελώς υποκειμενικό. Προσωπικά πάλι, θα ήθελα να δω πιο σκούρες και μουντές αποχρώσεις από αυτές που πήραμε τελικά στο Aria. Το δε σχέδιο του Soma, πραγματικά δε το χώνεψα ποτέ. Σαν παιχνίδι πάντως ήταν εξαιρετικό

Υ.Γ. Άσε το Aria τώρα και πήγαινε να δεις Καμπαμαρού στα ελληνικά γιατί το χρωστάς στον εαυτό σου, μη σου πω και σε όλα τα παιδιά της...«γενιάς μας» που βρίσκονται σε αυτό το forum.

Comment

Working...
                              X