Announcement

Collapse
No announcement yet.

Console vs PC vs Cloud gaming (remove amulet of logic before entering)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Grimmtak
    replied
    Είστε μερικά άτομα εδώ μέσα που εκτιμώ αρκετά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με το trash topic.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Αλήθεια οι hardcore ninty fans τι απέγιναν; κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω, ή αφομοιώθηκαν στα αλλά στρατόπεδα;

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Originally posted by nooto View Post
    Μα βρε καλε μου αυτο λεγεται εξελιξη, δεν ειναι αλλαγη του PC gaming. Δηλαδη με τη δικη σου λογικη το pc gaming αλλαξε γιατι πλεον δεν βαζεις δισκετες αλλα κατεβαζεις τα παιχνιδια απο το internet και ετσι ειναι πιο προσβασιμο. Λογικο δεν ειναι? Αφου τα παντα γινανε πιο προσβασιμα ειναι achievement οτι το pc δεν παιρνει δισκετες?
    Δηλαδη απλα χρησιμοποιώ λάθος ορολογια. Οκ, το PC gaming εξελίχθηκε πολυ τα τελευταια χρονια , μαζι με αλλες αλλαγες που δεν ειναι μεσα στον ορισμο της εξελιξης, οπως για παραδειγμα η αλλαγη τακτικης απο τους publishers στην ημερομηνια κυκλοφοριας multiplatform παιχνιδιων που ειναι πολυ πιο συχνα πια day one. Ομολογώ πως ειναι καλυτερα ετσι.

Οι κονσολες δεν ειχαν καν online χρονια πριν, δεν ειχαν καν εκπτωσεις χρονια πριν και το κοστος μια χαρα μειωθηκε στο μισο αν σκεφτεις το μισθολογικο πλαισιο σημερα και μια 20-30ετια πριν. Επισης δεδομενου οτι καποια χρονια πριν ο console gamer δεν ηξερε τι ειναι fps ή wrpg περισσοτερα παιχνιδια ηρθαν στις κονσολες απο τα pc αποτι στο pc απο τις κονσολες. Το αλλο σημαντικο ειναι οτι τα ειδη που ηρθαν στις κονσολες απο τα pc κονσολοποιηθηκαν σε οτι αφορα το interface και το interface αυτο σε πολλες περιπτωσεις διατηρηθηκε και στα pc. Αντιθετα, οτι ηρθε απο τις κονσολες στα pc περασε αυτουσιο χωρις καμια διαθεση προσαρμογης.

Edit: Για να ειμαι πιο δικαιος ισως πρεπει να πω οτι το impact των παιχνιδιων που ηρθαν στις κονσολες ηταν πολυ μεγαλυτερο απο το impact των παιχνιδιων που ηρθαν απο τις κοσνολες στα pc. Αυτο δειχνει και το ποσο σημαντικα παιχνιδια ή ολοκληρα ειδη ειχαν τα pc ως αποκλειστικοτητες. Σε αυτο επαιξε βεβαια ρολο και η πτωση ποιοτητας στους τιτλους της ιαπωνικης βιομηχανιας που ηταν το κυριο pool της δευτερης μετατοπισης που περιγραφω.
    Αν το κοστος στις κονσολες μειώθηκε στο μισο τοτε στα PC μειώθηκαν στο 1/4? Pretty good.
    Το Ps3 και το wii ειχαν δωρεαν Online, οχι πια. Το Ps4/xbone και το switch χρεωνει/θα χρεωνει. Αυτο ειναι μεγαλη διαφορα.
    Κοιτα ηρθαν πολλα παιχνιδια σε κονσολες απο PC και πολλα απο κονσολες σε PC. Αλλα μερικα απο τα genres ηρθαν με "δειγματα". Ελαχιστα mmorpg, ελαχιστα strategy, λιγα περισσοτερα adventures. Για την βαρυτητα και το "consolisation" ισως εχεις δικιο αλλα δεν εχω χρονο να δω ποια μεγαλα PC gamers ηρθαν σε κονσολες.

Δεν μου ερχεται στο μυαλο καποιο παιχνιδι που να θελω να παιξω και να μην μπορω στην κονσολα, σε αντιθεση με μια 10ετια πριν που υπηρχαν ενα σωρο. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι εχουμε περασει κατα τα γνωστα σε μια multi everything περιοδο. Το point μου ηταν οτι ειχαμε μετατοπιση ολοκληρων ειδων που ηταν αποκλειστικα σε συγκεκριμενα συστηματα σχεδον σε καθε διαθεσιμο συστημα και οτι πλεον ο developer δεν λειτουργει με τη λογικη οτι αυτο θα το βγαλω μονο στο pc ή μονο στην κονσολα (εκτος σπανιων περιπτωσεων). Τωρα εσυ εμενεις στη γνωστη ρητορικη του ποιος την εχει μεγαλυτερη. Ωραια υπαρχουν και παιχνιδια που δεν ηρθαν στις κονσολες ενω οτι game υπαρχει στον πλανητη κυκλοφορει στο PC. Happy?
    Το τι θες να παιξεις εσυ δεν εχει σχεση με το τι κυκλοφοριες υπαρχουν, ισως δεν εχεις κανει ερευνα και δεν ξερεις. Και εγω δεν θελω να παιξω τα περισσοτερα απο τα console exclusives, αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Eστω και λιγοτερα πια γιατι οντως περισσοτερες μεγαλες κυκλοφοριες ειναι πια multiplats οποτε μενουν τα first party. Ναι δεν συμφερει να μην βγαζεις ενα παιχνιδι παντου, ισχύει αυτο και τα περισσοτερα ΑΑΑ games ειναι multiplat, και σε PC τα "μεγαλα παιχνιδια" ειναι λιγοτερα. Αλλα σε PC ανθουν πραγματικα τα indie games, που δεν ειναι πια τοσο indie οσο παλια.
    Γενικα αυτη η πρωτη φραση ειναι η κλασσικη peasant λογικη του οτι δεν ειναι σε κονσολα δεν μου αρεσει και δεν με ενδιαφερει αρα δεν υπαρχει. Υπαρχουν δεκαδες PC games που αξιζουν τον χρονο καποιου.

Εγω δεν κερδιζω κατι με το να μην υπαρχουν αυτα τα παιχνιδια στις κονσολες, οσοι μενουν προσκολλημενοι μονο σε κονσολες χανουν. Ειμαι υπερ του ολα τα παιχνιδια να ειναι διαθεσιμα παντου, ειτε κονσολα ειτε PC. Αλλα κανουμε μια κουβεντα για το πια πλατφορμα αξιζει περισσοτερο τα λεφτα μας και τον χρονο μας και το ποσα παιχνιδια εχει η καθε πλατφορμα ειναι ισως ο σημαντικοτερος λογος. Αν εσυ γινεσαι triggered οταν καποιος να αναφερει πως κυκλοφορουν περισσοτερα παιχνιδια σε PC (αντικειμενικα κιολας) να βαζω ενα trigger warning.
    Last edited by Roronoa; 17-05-2017, 05:37 PM.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by BigBOSS View Post
    Ναι ειναι καρακομπλεξάρα, γιατι απο τη μια δεν παραδέχεται οτι το ps4 ή xbox one του δεν μπορει να τα βγάλει πέρα με την pc έκδοση του Witcher 3 (ως προς το φαινεσθαι) και απο την αλλη ειρωνευεται τα "σάπια γραφικά ¨του Zelda BOTW σε Wiiu και Switch και επέρεται για τα γραφικά που δινει η κονσολα του. Αυτοι που εσυ λες πως εκτιμουν το καλο gameplay.
    Οκ έτερον εκάτερον, όσο κομπλεξάρα είναι ο Πισάς που προσπαθεί να πείσει τον κονσολά ότι δεν περνάει καλά με την κονσόλα (λες και ο καθένας θέλει οδηγίες για το τι πρέπει να γουστάρει) άλλο τόσο κομπλεξάρας είναι ο xboxας που προσπαθεί να πείσει για το ίδιο τον switchα.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Ναι ειναι καρακομπλεξάρα, γιατι απο τη μια δεν παραδέχεται οτι το ps4 ή xbox one του δεν μπορει να τα βγάλει πέρα με την pc έκδοση του Witcher 3 (ως προς το φαινεσθαι) και απο την αλλη ειρωνευεται τα "σάπια γραφικά ¨του Zelda BOTW σε Wiiu και Switch και επέρεται για τα γραφικά που δινει η κονσολα του. Αυτοι που εσυ λες πως εκτιμουν το καλο gameplay.

Leave a comment:

Working...
X