Announcement

Collapse
No announcement yet.

Console vs PC vs Cloud gaming (remove amulet of logic before entering)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Altair
    replied
    Originally posted by BigBOSS View Post
    A Way Out Developer Thinks PlayStation 4 Is “Like A Five Year Old PC”

Game director, Josef Fares, stated in an interview with Engadget that the PS4 is not as powerful as we think and that it is holding developers back on games due to this limitation.

“Do you want the honest truth? This machine is not so strong as you think. This is like a five-year-old PC. If consoles were as powerful as PCs are today, you would see all different games. Most of the work developers put out there is to make them work on consoles.”

http://www.thewolfhall.com/a-way-out/
    Ας το βγάλει μόνο σε pc,σιγά.Άμα δεν του αρέσουν οι κονσόλες δε μας νοιάζει.Παιχνίδια υπάρχουν.
    Πλέον και να βγει,έφαγε άκυρο από μένα,το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών να είναι.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Ρε BB ειλικρινα που τα βρισκεις αυτα και τα ανεβαζεις? Ο Josef Fares ξερεις ποιος ειναι? Σκηνοθετης ειναι ο ανθρωπος και απο παιχνιδια εχει βγαλει 1 σε ολη του τη ζωη, το Brothers που παιζει και σε κινητα . Μου αρεσει που το κανεις και quote λες και εφτιαξε το Crysis και δεν την παλευει με τις κονσολες που τον κρατανε πισω .

Ας βαλω και εγω ενα σοβαρο αρθρο

Ενδαιφερον για τις κονσολες 70% ενδιαφερον για το PC 2%. Σεβας
    Last edited by nooto; 16-06-2017, 07:15 PM.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Το 2013 βγήκαν οι κονσόλες, τι περίμενε; Να έβγαζαν κονσόλα πανάκριβη που να είναι relevant 5 χρόνια μετά; Το έκανε η Sony με το PS3 αυτό και κόντεψε να διαλυθεί. Το 2006 το έβγαλε, το 2011 είδε τα πρώτα έσοδά της. Αν ο τύπος δεν θέλει να περιορίζεται, ας βγάζει τα παιχνίδια του μόνο στο PC να είναι χαρούμενος αυτός και όλοι μας. Το παιχνίδι του όμως απ' ό,τι διαβάζω θα βγει και σε κονσόλες (xbone, ps4). Αν θέλει ελευθερία ας πάει PC exclusive όπως κάνουν τόσοι devs χωρίς να παραπονιούνται και είναι ευτιχισμένοι. Αν από την άλλη θέλει περισσότερα φράγκα θα υποστεί το παλαιότερο hardware των κονσολών, είναι απλά τα πράγματα. Αν όμως ακολουθήσει τον δεύτερο δρόμο, τότε ας μην μας λέει τα αυτονόητα, επειδή δεν βοηθάει κανέναν, ούτε τα fanboyz wars στο νετ, ούτε την κουβέντα που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ πέρα.

EDIT
    Μυρίζομαι Ramp edit στον τίτλο
    Last edited by Phantom Duck; 16-06-2017, 06:22 PM.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    A Way Out Developer Thinks PlayStation 4 Is “Like A Five Year Old PC”

Game director, Josef Fares, stated in an interview with Engadget that the PS4 is not as powerful as we think and that it is holding developers back on games due to this limitation.

“Do you want the honest truth? This machine is not so strong as you think. This is like a five-year-old PC. If consoles were as powerful as PCs are today, you would see all different games. Most of the work developers put out there is to make them work on consoles.”

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Γαμώτο,κάνετε σοβαρή κουβέντα και μπήκα με σκοπό να κράξω.

Κατά τ'άλλα το καπέλο στην τιμή νομίζω πως έχει να κάνει καθαρά με royalties γι'αυτό και δεν υπάρχει διαφορά retail/digital.

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Δεν ειναι θεμα πειρατιας νομιζω, αλλωστε βγηκε στην αγορα με denuvo και εκανε λιγο καιρο να σπασει. Γενικα η πειρατια δεν ειναι τοσο μεγαλο θεμα οπως παλια. Νομιζω παιζουν αλλες περιπτωσεις σε retail, γιατι ακομα και σε digital η επίσημη τιμη ειναι πολυ συχνα ιδια με την εκδοση κονσολας.

Σιγουρα παιζει ρολο το οτι δεν υπαρχουν platform holder royalties, νομιζω αυτα πρεπει να ειναι 5-6€.
    Σημαντικος λογος νομιζω ειναι πως οι τιμες των digital (ειδικα σε κλειδαδικα) ειναι πολυ ανταγωνιστικες και ολοι πια αγοραζουν digital, οποτε το retail δεν μπορει να ειναι ψηλα. Και φυσικα αυτο που ειπε ο phantom duck, συχνα οι retail κοπιες ερχονται απο αλλου και οχι απο τον επίσημο εισαγωγεα.

Το Tekken παραειχε χαμηλη τιμη, ισως ηταν απλα στρατηγική για περισσοτερες πωλησεις και μαλλον επιασε γιατι ξεπερασε και το Street fighter V σε concurrent users, εκανε σχετικα καλο launch για fighting game σε PC.
    Last edited by Roronoa; 07-06-2017, 01:00 PM.

Leave a comment:

• Phantom Duck
    replied
    Συνήθως οι ΑΑΑ κυκλοφορίες στο PC, παίζουν κάνα 10-20€ πιο κάτω από τις κονσόλες. Το Tekken στην προκειμένη, είχε ονομαστική τιμή 70€ στις κονσόλες και 50€ στο PC. Το πιθανότερο είναι αυτό που λέει ο sub, πως δηλαδή δεν έχουν να πληρώσουν μεσάζοντες. Από την άλλη, η ψηφιακή κυκλοφορία στις κονσόλες, πάλι 70€ είναι αντί να είναι φθηνότερη. Εκεί πιστεύω πως απλά βρίσκουν και το κάνουν.

Βέβαια, αυτό αφορά τις ονομαστικές τιμές. Εγώ το πήρα στο PS4 στα 50€ από σκρουτζομάγαζο, είχαν διάφορα καταστήματα αντίστοιχες τιμές. Μετά την κυκλοφορία του, το παιχνίδι παίζει στα 50-55€. Αντίστοιχα, διάφορα μαγαζιά δίνουν την PC έκδοση στα 40-45€ (ως κωδικό). Γενικά αν ψάξεις υπάρχουν καλύτερες τιμές, όμως γενικά ναι, οι τιμές στα PC είναι λίγο καλύτερες, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας, επειδή μετά πολλές τιμές πέφτουν σε ξεφτίλα επίπεδο, σε όλα τα συστήματα. Π.χ. το Final Fantasy XV αν το πάρεις από το Store (δεν έχει βγει σε PC) έχει ακόμα 50€, μπορείς όμως να βρεις ακόμα στα μαγαζιά την Day One Edition στα 30€. Έχουν και τα καλά τους τα δισκάκια ακόμα και σήμερα, και θα συνεχίσουν για καιρό ακόμα.

Για το ιστορικό, ρώτησα το μαγαζί από όπου πήρα το Tekken αν υπάρχει pre-order κωδικός διαθέσιμος (ένας επιπλέον χαρακτήρας). Μου είπαν πως για να πάρουν κωδικούς, θα έπρεπε να προμηθευτούν το παιχνίδι από την Bandai Namco Ελλάδας, που αν όμως το έκαναν, θα ανέβαινε η τιμή, άρα τα πήραν από αλλού. Άρα βάλε και αυτό το γεγονός στην εξίσωση.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Πιο παλιά αυτό ήταν ο κανόνας γενικά και αν δεν κάνω λάθος είχε να κάνει με το γεγονός ότι για την κυκλοφορία σε pc δεν χρειαζόταν να πληρωθεί κανένα "καπέλο".

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    [MENTION=336]Roronoa[/MENTION] απαράδεκτος. Δηλ. εγώ πρέπει να τα σκέφτομαι όλα;
    Το νέο Tekken από 49,99€

Στο PC

Σε λίγο πιο σοβαρό τόνο, που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή απόκλιση στην τιμή στα retail;

Πέραν του ότι είναι πιο ευάλωτο το PC στην πειρατεία και χρησιμοποιούν ως κίνητρο την τιμή, μήπως εκμεταλλεύονται και το θέμα της αμεσότητας;

Κακά τα ψέματα η πρόσβαση στα console games είναι πιο διαδεδομένη, από την άλλη ένα retail PC game δεν είναι τόσο δημοφιλές στο ευρύ κοινό οπότε πρέπει να παίξει πιο ανταγωνιστικά.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Καλά προφανώς με ethernet θα είναι καλύτερα. Το PC μου ούτως ή άλλως είναι συνδεδεμένο με ethernet αλλά μου φαίνεται ανούσιο αν πρέπει να γεμίσω με καλώδια το σπίτι.
    Αν το pc σου ειναι κοντα στην tv τραβας ενα hdmi και τελος δεν θες steam link, αν ειναι σε αλλο δωματιο θες ενα καλωδιο απο το steam link σε ethernet(switch/πριζα/router) κατι θα εχεις κοντα δεν γινεται, κανεις και ενα cable management και εισαι οκ. Αλλιως wifi και βλεπεις αν παιζει καλα.

Originally posted by Evans View Post
    Τα καλώδια κρύβονται, απλώς θέλει δουλειά που συνήθως είναι άπειρα βαρετή.

Ένα ακόμα κακό του PC gaming btw. Με κονσόλες έχεις δύο καλώδια, με υπολογιστές 25. XD
    Δες λιγο psvr και τα ξαναλεμε..

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Τα καλώδια κρύβονται, απλώς θέλει δουλειά που συνήθως είναι άπειρα βαρετή.

Ένα ακόμα κακό του PC gaming btw. Με κονσόλες έχεις δύο καλώδια, με υπολογιστές 25. XD

Leave a comment:

• straier
    replied
    Καλά προφανώς με ethernet θα είναι καλύτερα. Το PC μου ούτως ή άλλως είναι συνδεδεμένο με ethernet αλλά μου φαίνεται ανούσιο αν πρέπει να γεμίσω με καλώδια το σπίτι.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Δεν ειναι η ταχυτητα της γραμμης για αυτο το εθεσα λαθος, η ποιοτητα του δικτυου σου/router παιζουν ρολο στο in-home.Το wifi σε αρκετους κανει παρεμβολές απο αλλες συσκευές η δεν εχει καλο σημα η ριχνει πακετα ειδικα αν το εχουν μακρια με αποταλεσμα added latency/stutters. Aπο θεμα latency/bandwidth transfer υπάρχουν αρκετα συγκριτικά στο yt και το optimal λενε ειναι ethernet στο router. Το wifi σε αρκετους ειναι choppy με lag και ζορίζεται στα 1080p@60 και εννοειται με 5ghz καλο router αλλιως το ξεχνας.

Υπάρχουν και αυτα να δεις

και αρκετα video αν ψαξεις yt.

Παντως θεωρω τελευταια την επιλογη wifi, μονο αν δεν μπορεις να τραβηξεις ethernet η powerline.

Leave a comment:

• straier
    replied
    παλιά και ανακριβη πλέον στοιχεία

βλέπω στο ps4 πουλησε 4.32 εκατομμυρια http://www.vgchartz.com/game/71482/t...r-3-wild-hunt/

στο xbox one 1.42 εκατομμύρια http://www.vgchartz.com/game/71481/t...r-3-wild-hunt/

στις κονσολες η συντριπτικη πλειοψηφεια που πωλήθικαν ειναι κουτάτα, σε συσκευασία.

στο steam κοντά στα 3 εκατομμύρια http://steamspy.com/app/292030

δεν υπάρχουν στοιχεια για GOG αλλα ξέρουμε πως περισσοτεροι αγορασαν την έκδοση του GOG (οπως κι εγώ) άρα πρεπει εκει να πουλησε τουλάχιστον αλλά 3 εκατομμύρια κομμάτια, που ειναι 100% καθαρό κέρδος για αυτους.

Αρα στο pc με τους πειρατές, ένα DRM FREE απο την πρώτη μέρα παιχνιδι , σημειωνει περισσότερες πωλήσεις απο ps4 και xbox one μαζι.
    Παλιά και ανακριβή τα στοιχεία οπότε ας αρχίσουμε να ψυχανεμιζόμαστε μερικά... Δηλαδή για να αλλάξουν τα στατιστικά τόσο πολύ από ένα σημείο και μετά (δεδομένου μάλιστα ότι οι πλειοψηφία των sales γίνεται σχεδόν πάντα τους πρώτους μήνες) σταμάτησε να πουλάει εντελώς στις κονσόλες και συνέχισε μόνο στο pc. Φυσικά στις κονσόλες δεν υπάρχουν digital sales.

Συγνώμη, ο θόρυβος βλέπεις...

Λοιπόν, steam controller σε RTS πιστεύω θα έπαιζε άψογα. Τα track pads λειτουργούν με εκπληκτική ακρίβεια κι έχουν φοβερό haptic feedback, ενώ μπορείς να παραμετροποιείς τα πάντα πάνω στο χειριστήριο. Η Valve έκανε πραγματικά εκπληκτική δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Προφανώς η όλη παραμετροποίηση δεν είναι ό,τι πιο user friendly έχεις δει, μιας κι απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν τι κάνουν (πολύ ορολογία που κάθε άλλο παρά colloquial είναι), αλλά αξίζει τον κόπο.

Το steam link λειτουργεί εκπληκτικά τόσο μέσω γραμμής, όσο και μέσω WiFi. Βέβαια η σύνδεση που έχω έχω είναι υπερβολικά γρήγορη και το router είναι επίσης καλό, οπότε δεν ξέρω πώς θα λειτουργούσε σε πιο απλές γραμμές. Το συνέδεσα μία φορά μέσω 5Ghz channel και δεν είδα κάποια ουσιαστική διαφορά. Αν θέλεις να δοκιμάσεις την εμπειρία του steam link, Μπορείς να το κάνεις με ένα οποιοδήποτε laptop πάντως (in-home streaming λέγεται η λειτουργία).

Αλήθεια, Skype δεν μπαίνεις πλέον; XD
    Αν μενεις εξωτερικό και εχεις καλη γραμμη ναι, αν εισαι ελλαδα με 50αρα vdsl ισως, αν εχεις peasant ελληνικη γραμμή η μονη λυση καρφωτα στο router με ethernet. Παντως και σε video που βλεπω με καλες συνδεσεις στο wifi εχει θεματακια, υπαρχει και η λυση του powerline αν δεν εχεις κοντα lan.

Το steam link με εχει βολέψει απίστευτα πάντως.

Το controller το φερνεις στα μετρα σου και εχει πολλες επιλογες, απλα δεν ειναι καλύτερο για παιχνίδια με native controller support, στα υπολοιπα αναλογα το configuration μπορει να βολεψει, πχ στο golf it που στην ουσια πρεπει να βαλεις δυναμη κάνοντας drag και release το mouse δεν βολεψε καθολου δεν μπορουσα ποτε να πετυχω τη δυναμη που θελω με το touchpad ενω με το mouse ευκολα.
    Χμμμ με ιντρίγκαρε αυτό που λες για RTS αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να το πιστέψω... Δε με νοιάζει τόσο στα παιχνίδια με native controller support άλλωστε δεν είναι δύσκολο να συνδέσω το ps3 controller στο pc.
    Δεν είμαι εξωτερικό πλέον αλλά στο steam link τι σημασία έχει το Internet που έχεις; Από ό,τι καταλαβαίνω όλα γίνονται μέσω router (θα ήταν βλακεία να στέλνει δεδομένα μέσω ιντερνετ και να τα ξαναπαίρνει από εκεί). Όχι ότι έχω router της προκοπής βέβαια. Απλά μου φαίνεται ανούσιο αν πρέπει να το συνδέσω με ethernet... To in-home-streaming είναι πρόγραμμα της Valve; Το κλασικό wifi streaming μέσω windows δεν είναι τόσο γρήγορο πάντως... Και τo powerline δυστυχώς δε μπορεί να μπει σε πολύμπριζα από ότι φαίνεται.

Μπαίνω skype αλλά κυρίως σαββατοκύριακο.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by BigBOSS View Post
    παλιά και ανακριβη πλέον στοιχεία

βλέπω στο ps4 πουλησε 4.32 εκατομμυρια http://www.vgchartz.com/game/71482/t...r-3-wild-hunt/

στο xbox one 1.42 εκατομμύρια http://www.vgchartz.com/game/71481/t...r-3-wild-hunt/

στις κονσολες η συντριπτικη πλειοψηφεια που πωλήθικαν ειναι κουτάτα, σε συσκευασία.

στο steam κοντά στα 3 εκατομμύρια http://steamspy.com/app/292030

δεν υπάρχουν στοιχεια για GOG αλλα ξέρουμε πως περισσοτεροι αγορασαν την έκδοση του GOG (οπως κι εγώ) άρα πρεπει εκει να πουλησε τουλάχιστον αλλά 3 εκατομμύρια κομμάτια, που ειναι 100% καθαρό κέρδος για αυτους.

Αρα στο pc με τους πειρατές, ένα DRM FREE απο την πρώτη μέρα παιχνιδι , σημειωνει περισσότερες πωλήσεις απο ps4 και xbox one μαζι.
    Digital console sales δε βλέπω πουθενά να αναφέρονται.Κλασσικά double standards.

Leave a comment:

Working...
X