Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Πάντως πολλά από τα game-changing features του PS4 περνάνε ασχολίαστα, βλέπε PlayGo, PSN+ που είναι ξεκάθαρα ανώτερο στο gaming content που σου προσφέρει, backwards compatibility με gaikai, screen sharing, remote play κτλ.
Πλέον, έτσι όπως τα έκανε η MS και δείχνοντας τόσο λίγη πίστη στο όραμά της, το PS4 μου φαίνεται 100 φορές καλύτερο. Η μία εταιρεία είχε ξεκάθαρο προσανατολισμό και πίστευε 100% σε αυτό που ήθελε και θέλει να κάνει, ενώ η άλλη ακούει την γκρίνια στο internet και αλλάξει ΤΕΛΕΙΩΣ το στόχο της. Σε βάθος χρόνου τα πράγματα θα πάνε εκεί που τα ήθελε η MS, τουλάχιστον το παράδειγμα της Steam αυτό δείχνει, αντί να θελήσει να βάλει από τώρα κάποια standards, όσο ανεπιθύμητα και αν ήταν, τα πέταξε όλα στον αέρα, δείχνει ότι είναι μία εταιρεία με μηδαμινή αυτοεκτίμηση και κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι.
Δε συμφωνούσα με το προηγούμενο Χ1, αλλά η υλοποίηση του μπορεί να με έβγαζε ψεύτη σε βάθος χρόνου. Ήμουν και είμαι 100% σίγουρος ότι ούτε προσφορές θα είχε, ούτε καλά παιχνίδια θα έδινε μέσα του live, ούτε θα δούλευε τόσο σωστά το family plan. Αν όμως τα κατάφερνε, αν προσέφερε προσφορές επιπέδου steam, τότε και μόνο τότε μπορεί να άνοιγε το δρόμο για ένα νέο digital distribution σύστημα. Τώρα άστα να πάνε...
Σε 2 πράγματα διαφωνούσα κάθετα με το Χ1: στο ότι όλα έπρεπε να ελέγχονται άμεσα από τη MS και στο ότι δεν υποστήριζαν τους ανεξάρτητους παραγωγούς. Ήταν μία κονσόλα καθαρά και μόνο για τα μεγάλα ονόματα.
Τέλος πάντων, πολύ θεωρητικά τα περισσότερα από αυτά, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όταν μία εταιρεία πιστεύει στο όραμά της και μένει πιστή σε αυτό, έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, από μία εταιρεία που κάνει ό,τι να 'ναι. Δυστυχώς οι gamers είναι ηλίθια πρόβατα που για να παίξουν το επόμενο shooter που διαφοροποιείται 1% από όλα τα άλλα που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 6 χρόνια, ή την επόμενη αμερικανιά που δεν προσφέρει τίποτα με τίποτα καινούριο, θα τρέξουν να αγοράσουν το κουτί και θα χαίρονται. Εγώ θα επιμείνω στην αρχική μου απόφαση και δε θα πάρω Χ1, έστω και αν κυκλοφορήσουν κάποια παιχνίδια για τα οποία καίγομαι.
Ποιο οραμα της Σονυ τιποτα δεν εκανε απλα συνεχισε στον ιδιο δρομο με πριν, η ms αυτοκτονησε εντελως στην Ε3 και φανηκε καλη η Σονυ..
Τα free παιχνιδια για οσο εχεις συνδρομη ηταν το μονο advantage που ειχε το PS+ και οπως φανηκε θα εκανε και η ms το ιδιο, τωρα για 360 μονο δεν γνωριζω αλλα ελπιζω να ισχυει και για Χ1. Βεβαια επειδη το game το κρατας για παντα ειναι λιγο δυσκολο να σου δωσουν free launch ετσι απλα.. Δεν ειναι μονο για τα shooters το Χ1, ειμαι σιγουρος οτι θα βγαλει αξιολογους τιτλους αλλα στα χναρια του 360 θα κινηθει πανω κατω, να γινει ξαφνικα ps δεν γινεται..
Θεωρω οτι ειναι καλα νεα αυτα για οπαδους του 360 που ειχαν ξενερωσει με τα DRM και τα always online και ειχαν σκοπο να πανε στη Σονυ, αυτος που ηθελε ps4 δεν θα αλλαξει γνωμη οτι και να του δωσεις.. Ειναι και το θεμα της τιμης ακομα που εχει το μεγαλυτερο αντικτυπο στις πωλησεις οποτε δεν νομιζω οτι εκανε και κατι τρομερο η ms ισα ισα επεσε στα ματια οσων πιστευαν στο οραμα της.
Αν δεν θελεις shooters και big budget παραγωγες θεωρω οτι το pc ειναι η καλυτερη πλατφορμα, το ps4 μπορει να ειναι πιο indie friendly αλλα ειναι mainstream κονσολα οπως και να το κανουμε και θα δεις και εκει μεγαλες παραγωγες..
Gia peite mia, epeidh den kserw, ti enweis Evans otan les backwards compatibility me to Gaikai?
Pws leitourgei afto kai poso Backwards compatible einai?
"Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I." "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..." Greek Gaming Videos Greek Final Fantasy Forum
Η Σονυ έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό τα τελευταία χρόνια με in-house παραγωγές και υποστήριξη πολλών ανεξαρτήτων, αυτό τη διαφοροποιεί αρκετά έως πολύ και από την Ν και από την MS. Σαν κονσόλα είναι με διαφορά αυτή που προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία όσον αφορά τη θεματική των παιχνιδιών, σε αντίθεση με την MS, που είναι η χαρά του block buster fan και της Ν που υπάρχει μόνο για τα first party της.
Τώρα το πλεονέκτημα του PSN+ μάλλον δεν το καταλαβαίνεις, μιλάμε για 6 παιχνίδια το μήνα σε 3 διαφορετικά συστήματα και αν δεις τι δίνουν... ok δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να λέμε τι θα κάνει κάποτε η MS, με τα τωρινά δεδομένα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ούτε θα έδινε καλά games, ούτε καινούρια, ούτε θα έκανε μεγάλες εκπτώσεις.
Τα τελευταία σχόλιά μου αναφέρονταν σε αυτούς που περίμεναν να φύγει το DRM για να επενδύσουν στο μηχάνημα. Δηλαδή μία εταιρεία προσπαθεί να σου επιβάλλει κάποια μέτρα με τα οποία διαφωνείς, τα υποστηρίζει 1 και κάτι μήνα και εσύ κράζεις και όταν ξαφνικά σου λέει "ξέρεις, τα παίρνω πίσω" τρέχεις και την υποστηρίζεις; Give me a break...
Edit:
Ground η Sony είχε πει παλιότερα ότι μέσω του gaikai (streaming παιχνιδιών ουσιαστικά) θα μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια που έχεις αγοράσει μέσω του PSN. Δε νομίζω να εφαρμόζεται αυτό και στα φυσικά αντίτυπα των παιχνιδιών, αλλά το Flower για παράδειγμα, ή ότι άλλο PSN content έχεις, θα είναι διαθέσιμο μέσω streaming.
Dhladh oti paixnidi exeis agorasei mesw PSN gia to PS3 einai diathesimo sto PSN tou PS4 xwris na to ksanagoraseis?
Kai isxyei kai gia ta games tou PS1 afto?
"Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I." "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..." Greek Gaming Videos Greek Final Fantasy Forum
Ενταξει κοιτα μπορει να το βλεπεις ετσι αλλα δεν ειναι η hipster εναλλακτικη επιλογη η Σονυ ισα ισα πρωτη ειναι αυτη τη στιγμη, σαν καποιους που λενε εναλλακτικη κτλπ την ...Apple.. Μπορει να προσφερει ποικιλια αλλα οι πωλησεις με βαση τα mainstream παιχνιδια γινονται, ενα titanfall για παραδειγμα εχει πολυ μεγαλυτερο βαρος απο ενα flower για τους περισσοτερους. Και αν μπορουσε θα ειχε περισσοτερα block buster να εισαι σιγουρος, απλα γιατι αυτα πουλανε συστηματα.
Και επισης βγηκε η Σονυ και κατα του DRM και υπερασπιστης του δικιου, ποια η Σονυ που προσπαθει συνεχεια εδω και χρονια να μας πλασαρει τα δικα της μεσα(με σκοπο το δυσκολοτερο σπασιμο και τον ελεγχο) την Sony που εχει Sony Music και Sony Pictures καθως εχει κανει και αυτο https://en.wikipedia.org/wiki/2005_S...ection_scandal
Οποιος νομιζει οτι δεν θελει DRM η Sony γιατι ειναι καλη και αγια και σεβεται τους καταναλωτες δεν ξερω τι να πω πραγματικα..
Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά λογικά ναι. Αν έχω πχ InFamous 2 αγορασμένο σε ψηφιακή μορφή, θα μπορώ να το παίξω μέσω του streaming της Gaikai στο PS4. Προφανώς απαιτεί σύνδεση στο ιντερνετ αυτό το πράγμα και δεδομένου ότι μιλάμε για cloud gaming οι επιδόσεις μπορεί να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά είναι μία λύση που φαντάζει καλή.
edit:
Δεν αναφέρθηκα σε DRM, ούτε είπα ότι η Sony είναι η εναλλακτική λύση του gaming. Εξάλλου, εναλλακτικοί μπορεί να χαρακτηρισθούν μόνο οι developers, έχει οι εταιρείες που δημιουργούν πλατφόρμες ανάπτυξης και διακίνησης. Αυτό που λέω είναι ότι προσφέρει έδαφος για νέες ιδέες και ποικιλία, κάτι που δεν κάνουν στον ίδιο βαθμό (ή δεν κάνουν καθόλου) οι άλλες δύο εταιρείες που ανέφερα.
Δεν μιλαγα για εσενα γενικα το ειπα.. Εναλλακτικη προταση για εμενα ειναι η Nintendo, οι αλλες 2 μου φαινονται ολοιδιες mainstream επιλογες με τη μονο κριτηριο επιλογης ποια block buster προτιμω περισσοτερο..
Mάλιστα.... Δηλαδή τώρα σε περίπτωση που όντως ισχύουν όλα αυτά και δεν αλλάξουν κάποια στιγμή στο μέλλον, η Microsoft που με το One απευθύνεται σε "ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό" και όχι "στα λιγοστά αυτά άτομα που γυροφέρνουν στα forums και ονομάζονται gamers" έκανε πράξη πράγματα που αφορούν ακριβώς το πρώτο και βασικότερο target group της, τους gamers. Για να λιώσει και αυτή η καραμέλα με τον εμφατικότερο τρόπο.
Απλα υπολογισαν οτι θα τους στηριξει το fanbase του 360 και θα κερδισουν και non-gamers με τα κinect kαι τα TV-TV-TV, μολις ειδαν οτι δεν γινεται αυτο και χανουν και το US market τα γυρισαν κωλοτουμπα.. Οπως εχουμε ξαναπει μονο με νουμερα καταλαβαινουν οι εταιρειες..
Εγώ τα πράγματα τα βλέπω πολύ απλά, η κάθε εταιρεία προσφέρει αυτά που προσφέρει και ο καθένας επιλέγει ανάλογά με τις προτιμήσεις του. Εγώ προτιμώ το ps4, όχι γιατί γράφει sony πάνω, αλλά επειδή πολύ απλά στις κονσόλες της διασκέδασα περισσότερο, προτιμώ τα δικά της 1st party games και αναμένω περισσότερο τις ανακοινώσεις από τα δικά της studios. Ακόμα μου αρέσει ο προσανατολισμός και η φιλοσοφία που έχει υπέρ των indie και στους πιο quirky/ιδιαίτερους τίτλους. Τόσο απλά.
Πολυεθνικες ειναι BB που δραστηριοποιουνται παντου και εχουν κοινο σκοπο, επισης αυτο ελειπε να μην ελεγαν και συγνωμη μετα απο τετοιο φιασκο..
Οπως εσύ μπορεί να έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην MS στα πάντα γιατί έχεις του λόγους σου, έτσι και ο BB μπορεί να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον ιαπωνικό corporate code of ethics της sony .
Καταρχάς γνωρίζετε ότι η οικονομική κατάσταση της Sony δεν είναι και στα καλύτερά της με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στην Αμερική για να ανασάνει οικονομικά. Προσθέστε το γεγονός ότι η μόνη κερδοφόρα πηγή εσόδων που έχει είναι η ασφάλεια ζώης (ναι έχει και τέτοιο τομέα) και τότε μπορείτε να καταλάβετε γιατί μας παρέχει το PS Plus με τα ωραία του καλούδια και τις εξτρά παροχές.
Νομίζετε ότι ο κύριος Tretton μας σέβεται επειδή η εταιρεία του δεν έβαλε DRM και used game policy? Αν η Sony είχε την οικονομική ευχέρεια θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τέτοιο ρίσκο. Η MS από την άλλη καλώς ή κακώς έχει τα φράγκα να καλύψει αποτυχίες και να αλλάζει τα σχέδιά της. Προσωπικά, χαίρομαι που συνήλθε έπειτα από την "πίεση" των καταναλωτών διότι η αγορά δεν θέλει και δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα μοτίβα. Ο χρόνος θα φανερώσει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα διότι δεν σαν κρύβω ότι η MS μπορεί να αλλάξει στάση αν το Xbox One έχει μια αξιοπρεπέστατη πορεία τα πρώτα χρόνια παρουσίας στην αγορά.
Πάντως εντύπωση μου κάνει που περάσατε ορισμένοι στα ψίλα την χρέωση συνδρομής για το PS Plus. Θα μου πείτε ότι γι' αυτά που προσφέρει αξίζει αλλά εδώ και χρόνια βλέπατε σαν σημαντικό πλεονέκτημα το τσαμπέ και τώρα που πάει να το κόψει κάνετε τον κινέζο?
Με τα σημερινά δεδομένα άλλα πλεονεκτήματα του PS 4, PS Plus εκτός τις τιμής και του ανώτερου στα χαρτιά hardware δεν υπάρχουν. Τα 100 ευρώ ναι δεν είναι μικρό ποσό αλλά μια φορά θα τα δώσεις. Εσείς οι χρήστες PS 3 που αγοράσατε το μηχάνημα στα πρώτα του χρόνια τότε που από θέμα τιμής, software, κατώτερης απόδοσης στα third parties βρίσκόταν σε χειρότερη θέση από το Xbox 360 δεν είδα να πτοήστε. Εδώ κάποιοι πήρατε Wii day one και ακόμα το κλαίτε.
Όσον αφορά την τεχνική ανωτερότητα του PS 4 την είδατε ακόμα σε κάποιο τίτλο που παίζει για να συγκρίνουμε ποιος τα δείχνει πιο ωραία? Είδατε ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο PS 3 και στο Xbox 360? Για ένα Uncharted 3 ή Killzone 3 εγώ σας παραθέτω ένα Gears of War 3 ή Halo 4. Όλα αυτα έχω παίξει στην ίδια HDTV. Στην τελική βάζετε ένα Crysis 3 console version (η οποία δεν συγκρίνεται με το PC, τι να λέμε τώρα) και τα ξεπερνάει στο τεχνικό τομέα όλα τα παραπάνω.
Για να κλείσω, θεωρώ ότι όλα είναι θέμα γούστου. Εγώ προσωπικά κουράζομαι να παίζω με Dualshock χειριστήριο και προτιμώ του 360 που το βρίσκω ανώτερο. Επίσης, οι όποιες αποκλειστικότητες έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι πιο ενδιαφέρουσες από τις αντίστοιχες του PS 4. Η online υπηρεσία της MS όπως και να το κάνουμε μέχρι σήμερα είναι καλύτερη. Το μόνο αρνητικό που υπάρχει είναι η τιμή. Τα υπόλοιπα ακόμα δεν τα έχουμε δει στην πράξη και δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν στην τελική τους μορφή διότι δόξα το Θεό απο μπλα μπλα και θεωρίες έχουμε χορτάσει.
Για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί fanboyισμού και άλλα τέτοια ευτράπελα που προσωπικά το βλέπω ως ανωριμότητα, δεν τρέφω καμιά συμπάθεια προς την κάθε Sony ή MS. Αν η οποιαδήποτε εταιρεία μου προσφέρει ένα προϊόν που με καλύπτει τότε ναι θα δώσω τα λεφτά μου αλλα ως εκεί. Αγάπες, συμπάθειες, δηλώσεις τύπου ξέρεις είναι Ιαπωνική εταιρεία, Αμερικάνική, Κινέζικη, ναι βγήκε ο Hirai, Spencer, Tretton, Iwata και μας είπε πόσο γαμάτοι είμαστε και πόσο καλά τα κάνουνε είναι χαζομάρες.
Comment