Announcement

Collapse
No announcement yet.

125 χρόνια Nintendo, να τα χιλιάσει!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ΟΚ θα πιαστω απο το τελευταιο για το πως απεκτησα το NES.
    Πριν απ'αυτο ειχαμε ενα Atari (απομιμηση) με παιχνιδια στη μνημη αλλα ειχε χαλασει και θυμαμαι για καιρο παιζαμε σε φιλους κιτρινοκασετα. Καποια στιγμη με απαιτηση κυριως του αδερφου μου πεισαμε τους γονεις μου να μας παρουν μια κονσολα πιο ακριβη (αν σκεφτεις οτι τα κιτρινοκασσετα εκαναν ουτε 10.000 αν θυμαμαι καλα) με τη προοπτικη οτι αυτη δε θα χαλαγε μετα απο μισο χρονο .

Τελικα παμε σε εναν τυπο στη Καλαματα που χε μια τεραστεια αποθηκη - πρεπει να κανε χονδρεμποριο αλλα πουλουσε κι ο ιδιος - με παιχνιδια σαν αυτα που πουλανε οι γυφτοι στα πανηγυρια .

Αν κι ειχε κυκλοφορησει και το SNES, Χριστουγεννα του 93 ηταν κατα 99%, πηραμε το NES γιατι ηταν αρκετα φθηνοτερο με το Super Mario Bros. Μ αρεσε δε μπορω να πω αλλα το μεγαλο κολλημα το παθα οταν επαιξα σε ενα φιλο το SMB3 και ειχα τρελαθει να βρω τη κασετα να την αγορασω. Τελικα τη βρηκα σχεδον 2 χρονια μετα απ'οταν αγορασα το NES και επετα απο 2 χρονια εκνα το αλμα στο απολυτο Ν64.
    Do a barrel roll!

Comment

Λοιπόν ακούστε την δικη μου... Τώρα μαθαίνω ότι η κονσόλα με τα ξέρω και γω ποσα παιχνίδια στην μνήμη της δεν ήταν original NES. Μας γελάσανε!

Comment

Εγώ είχα πάει Μινιόν με τον πατέρα μου να πάρω την πρώτη μου κονσόλα (NES) κάπου στο 1989-90. Πάω στο Μινιόν στον τελευταίο όροφο, κλασικά να γίνεται κόλαση και βλέπω ένα cutscene από ένα Donald Duck παιχνίδι στο Master System. Μου έφυγε το καφάσι μιας και ήταν μάλλον το εισαγωγικό βιντεάκι και όχι in game και σκέφτομαι "ρε μπας και πάρω Master System;" Πάω στον χώρο της Nintendo και ρωτάω τον πωλητή:
        -Ποιο είναι καλύτερο το NES ή το MS; και μου λέει 'Τα Nintendo είναι γιαπωνέζικα και τα Sega κινέζικα οπότε NES." :xp:

Ακόμα τον ευχαριστώ που μου έδειξε το μονοπάτι της υπεροχής.

Comment

Originally posted by Enpsty View Post
          'Τα Nintendo είναι γιαπωνέζικα και τα Sega κινέζικα οπότε NES."
          Τωρα εξηγουνται πολλα πραγματα!
          Do a barrel roll!

Comment

Emena h parea mou se konsoles htan Segakides perissotero.
            Entaksei Gameboy eixame oloi mas, alla otan htan thema konsola htan oloi Master System h Mega Drive.
            Egw distyxws pera apo to Gameboy den eixa allh dikh mou konsola mexri pou phra to PS2, alla eftyxws eixame polla konsoladika sthn polh mou opou kai phgaine olo to xarztiliki.
            Ekei asxolithika me oles tis konsoles, tote eixe shmasia na paizoume oxi to ti paizame kai pou paizame
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

Comment

Originally posted by Ren_of_Heavens View Post
              Με το Wii ελάχιστα έχω ασχοληθεί αλλά όποιος έχει συνηθίσει με το nuchuck να παίζει adventures και FPS έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά χειριστήρια που γνωρίζουμε.

Το Wii mote είναι σαν να έχει φτιαχτεί για FPS.
              Κρίμα που το Hydra στo PC δεν έχει προωθηθεί όσο θα έπρεπε.
              I'm back bitches... Version 2.0

Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

Comment

Ε δε νομιζω να ναι καλυτερο το remote απο mouse&keyboard.
                Do a barrel roll!

Comment

Αυτό δεν μπορώ να το πω μιας και τα γούστα διαφέρουν.
                  Για εμένα όμως είναι καλύτερο.
                  Αν είχα επιλογή θα το προτιμούσα. Βέβαια δεν με ενδιαφέρει κανένα multi σε FPS οπότε παίζει και αυτό το ρόλο του.
                  I'm back bitches... Version 2.0

Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

Comment

Εμενα δεν με βολεψε καθολου το wiimote σε fps, μετα το mouse keybord θεωρω οτι του 360 ειναι καλυτερο pad.

Comment

αυτο το thread (και γενικα η νοοτροπια των nintendo fanboys) μου θυμιζει μια ατακα του steve ντουζου απο μια σκηνη των "χουλιγκανς: κατω τα χερια απο τα νιατα"

"εγω και εσυ καποια μερα θα πεθανουμε. η ομαδα θα μεινει."

οπου ομαδα βαλτε nintendo
                      sigpic

Comment

Γιατί δε φοράει παντελόνι;
                        Τα touch screens εμειναν κι εχουν δωσει ιδεες και στο moblie market. Επισης το Wii remote δεν εφερε μονο τη κινηση (που οντως σε μεγαλο βαθμο δεν αλλαξε κατι) αλλα και τα pointer controls στις κονσολες. Το επισημαινω γιατι οι περισσοτεροι (συμπεριλαμβανομενου κι εμενα) ακουμε Wii remote και το μυαλο μας παει αυτοματα στο waggling . Επισης δε θα υπηρχε το Kinect που μπορει να το κραζουν οι gamers ομως εχει βρει το δρομο του σε developers εφαρμογων κι ειναι αντικειμενικα ενα καλο και προσιτο εργαλειο για αναγνωριση κινησης.
                        Τα touch screens προϋπήρχαν του DS και ήταν λογική εξέλιξη των κινητών. Η ουσία είναι αν προσφέρει καλύτερο χειρισμό ή παιχνίδια που δε θα γίνονταν χωρίς touch screen. Η απάντηση είναι νομίζω σε μεγάλο βαθμό όχι και αυτό το βλέπεις στα κινητά στα οποία η έλλειψη συμβατικού χειρισμού είναι παραπάνω από εμφανής. Καμία σχέση με τα χειριστήρια προηγούμενων κονσολών που ουσιαστικά εδραίωσαν τη σημερινή μορφή των χειριστηρίων βήμα βήμα.
                        Τα pointer controls τι ακριβώς κάνουν και είναι τόσο σημαντικά; Το Kinect πιο πολύ μοιάζει με το EyeToy παρά με το Wiimote (αν και θα έλεγα πως και το Wiimote είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το EyeToy). Και ναι είναι πολύ καλό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σωρό εφαρμογές μια φθηνή τεχνολογία που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ πιο ακριβή και δυσπρόσιτη αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν άλλαξε σημαντικά τον τρόπο που παίζουμε.
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Η εικόνα παραπάνω αποδεικνύει ότι η nintendo πάντα κοίταζε εναλακτικούς χειρισμούς άσχετα από την δύναμη του hardware. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.
                          Επίσης μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει το ρήμα 'αναγκάζω΄.
                          Δεν θα ελεγα οτι αυτο που δειχνει η εικονα ειναι οτι ''κοιταζε εναλλακτικους χειρισμους''. Αυτο που εκανε ηταν οτι εισηγαγε, ανεπτυξε και μορφωποιησε αυτο που σημερα ονομαζουμε pad. Μεχρι το N64 βλεπουμε εξελιξη χειριστηριων πανω σε ενα κοινο αξονα και με γνωμονα καθε φορα τα games και τις αναγκες των παικτων και των ιδεων των developers (οχι των ιδεων της Nintendo). Αυτος ειναι και ο λογος που θεωρω το pad του Ν64 απο τα πιο καινοτομα ολων των εποχων μιας και αποτελει την επιτομη ολων των παραπανω και φτιαχτηκε σε μια εποχη που κυκλοφορουσαν χιλιαδες περιφεριακα-χειριστηρια για να παιζεις καλυτερα το ταδε ειδος game σβηνοντας τα ουσιαστικα απο το χαρτη και παρουσιαζοντας ολες τις διαφορετικες λειτουργιες τους σε ενα χειριστηριο (analog, rumble, δυο pads σε ενα λογω 3ων grips, σκανδαλες).

Αυτο με τα ''εναλλακτικα'' ηρθε με το Wii και το DS. Εγω συμφωνω με αυτο που ειπε ο Ground παντως περι ''εξαναγκασμου''. Υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στα πρωτα pads και σε αυτο του Wii κυριως επειδη οι developers επρεπε να το λαβουν υποψην τους αν ηθελαν να δημιουργησουν κατι για την κονσολα. Με αλλα λογια τα πρωτα pads ηταν φτιαγμενα με τετοιο τροπο που ας πουμε εκαναν τους devs να αισθανονται πιο ελευθεροι για τις δημιουργιες τους (σε σχεση με τις αλλες κονσολες) ενω αντιθετα με αυτο του Wii επρεπε να λειτουργησουν με σαφως πιο κλειστο τροπο (απότι εκαναν σε ολη την υπολοιπη βιομηχανια) αφου περα απο το παιχνιδι που εφτιαχναν, επρεπε ντε και καλα να εχουν στο μυαλο τους και τα motion controls...

Το προβλημα πιθανον να ειναι βεβαια στην ιδια την ιδεα των motion controls που προσωπικα θεωρω οτι δεν προσφερει απολυτως τιποτα, ισα ισα που, περα απο καποια spesific nintendo παιχνιδια, χειροτερευουν την εμπειρια οπου αλλου εχουν μπει (και αυτο φαινεται κατα κυριο λογο στα παιχνιδια των αλλων 2 εταιριων που προσπαθησαν κατι αντιστοιχο στην πορεια). Επισης αυτο που λετε για τα fps imo δεν ισχυει ουτε κατα διανοια.

Παντως σαν συλληψη (ενος pad που θα λειτουργουσε στα παντα και καλυτερα απο καθε περιφεριακο, πχ racing games προσομοιωση ως τιμονι, adventures-προσομοιωση pointer, fps με σαφες potential κλπ) ηταν φοβερη αλλα οπως ειπα ισως και λογω της ιδιας της τεχνολογιας αλλα και το πως τελικα εφαρμοστηκε, περισσοτερο περιορισε την εταιρια στο ''εναλλακτικο'' παρα την βοηθησε στο να φτιαξει το επομενο mainstream pad (μιλωντας για το wii ως gaming system για dedicated gamers και οχι για το wii ως home entertainment system για το ευρυτερο κοινο που ασχοληθηκε μαζι του).

Για την ακριβεια το μονο παιχνιδι που θεωρω οτι κερδιζει απο τα motion controls ειναι το Tearaway και αυτο οχι λογω χειρισμου αλλα λογω περιεχομενου του ιδιου του game.

Comment

Ωραία κουβέντα,keep it up.
                            Η πρώτη μου κονσόλα της Ν ήταν το Gameboy.Πριν από αυτό,είχα ένα atari με πολλά παιχνίδια,κάπου πρέπει να είναι χωμένο ακόμα.
                            Πρέπει να ήταν κάπου 93-94 αν θυμάμαι καλά,είχα πάει στο χωριό του θείου μου και ήμουν εκεί με ένα ξάδελφο και μου δείχνει το gameboy.Λέω δε με ενδιαφέρει, προτιμώ τα κανονικά παιχνίδια.Μου λέει δοκίμασε θα σου αρέσει.Δοκίμασα tetris και ένα ακόμα που δε μου κάνανε καμία εντύπωση βαρέθηκα με τη μία.Μου δίνει το Super Mario Land.Λέω,άντε να το παίξω κι αυτό να μη με πρήζει.Εντάξει αυτό ήταν κόλλησα.Μου το ζήταγε να του το δώσω πίσω και του έλεγα όχι τώρα παίζω εγώ.Fast forward στα χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς,είμαι εμ τους γονείς μου σε κάποιο μαγαζί,δε θυμάμαι αν ήταν το ΜΙΝΙΟΝ ή κάποιο άλλο.Βλέπω τον ζωολογικό κήπο playmobil βλέπω και το gameboy bundled με 3 παιχνίδια λέω στους δικούς μου να πάρω τον ζωολογικό κήπο playmobil αφού μπορούσαμε να πάρουμε μόνο ένα.Μου λένε ωραία,αυτό από μας,από τη γιαγιά τι θες;Κι έτσι πήρα το πρώτο μου gameboy bundled με τα Burai Fighter,Dr Mario,Motocross Maniacs.
                            Fun fact:To Dr Mario ο πατέρας μου το είχε λιώσει.Το έπαιζε στο δυσκολότερο επίπεδο και το τερμάτιζε.Κι εγώ με τους φίλους μου,με το ζόρι βγάζαμε τις πρώτες πίστες.
                            Carpe diem

Comment

To mono paixnidi pou epaize o dikos mou pateras htan to tetris kai afto otan htan neos :/
                              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                              Kindred, this blade and I.
                              "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                              Greek Gaming Videos
                              Greek Final Fantasy Forum

Comment

Eμένα έπαιζε Space Invaders,Dr Mario και πλέον ναρκαλιευτή και πασιέντζα.Και παίζει πιο πολλές ώρες από μένα σύνολο.Κρίμα που σε ότι άλλο πήγα να τον μυήσω ξενέρωσε.
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X