Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xbox Series S/X

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Και λεω ψιλο γιατι αν παιξει timed exclusivity δε περιμενω να πουν "σε 12 μηνες θα βγει και σε PS5". Το πιθανοτερο θα ναι προσεγγιση α λα Ori 2 δλδ "nothing to announce now" και σε ανυποπτο χρονο μπορει να σκασει release.

    Η εκτιμηση μου ειναι οτι δε θα υπαρχει ξεκαθαρο pattern γιατι αν γινουν προβλεψιμοι χανουν το οποιο benefit της αποκλειστικοτητας.
    Ναι συμφωνω απολυτα. Εχω και εγω την εντυπωση οτι θα τα κυκλοφορησουν τελικα τα παιχνιδια και σε αλλα συστηματα αλλα ισως και εκεινοι δεν εχουν αποφασισει ακριβως το πως θα προσεγγισουν το ολο θεμα. Το σιγουρο ειναι αυτο που λες, οτι στρατηγικα τουλαχιστον το καλυτερο ειναι να μην υπαρχει ξεκαθαρο pattern ωστε αυτος που θελει να παιξει τα παιχνιδια να το κανει στα συστηματα-υπηρεσιες της MS (λογω του οτι δεν θα ξερει ποτε και αν θα βγουν αλλου), και οταν eventually και σε ανυποπτο χρονο ανακοινωθουν και για τον ανταγωνισμο, να παιρνουν πωλησεις και απο εκει. Σε πρωτη φαση φαινεται σαν win-win, θα δουμε.

    Comment


    • #47
      Ωρα για καποιες εντυπωσεις μετα απο λιγους μηνες ενασχολησης με την κονσολα (XSX).

      - To quick resume ειναι ισως το μεγαλυτερο game changer αυτης της γενιας. Το να εχεις παραλληλα π.χ. 5-6 παιχνιδια σε standby και να κανεις ουσιαστικα alt-tab απο το ενα στο αλλο ειναι το μεγαλυτερο QoL improvement που εχω νιωσει. Η δυνατοτητα να παιζω ενα παραδοσιακο single player game (τυχαιο παραδειγμα Halo Infinite campaign) και να παιζω ενδιαμεσα μια ενα run στο Hades, μια εναν αγωνα στο Forza Horizon 5 και μια καμια πιστα Tetris Effect ειναι κατι φοβερο. Στο παρελθον απλα εβαζα ενα δισκακι στην κονσολα και συνηθως δεν το βγαζα μεχρι να τελειωσω το παιχνιδι γιατι με βολευε η αμεσοτητα αυτη, αλλα ειναι αληθεια πως πολλες φορες αποζητουσα κατι αλλο για ποικιλια και επιτελους αυτο ειναι πιο ευκολο απο ποτε.

      - Το remote play ειναι ενα feature με το οποιο μπορειτε να παιζετε παιχνιδια κανοντας στην ουσια remote stream της κονσολας σας απο κινητο/ταμπλετ/pc. Τωρα π.χ. που ημουν Ελλαδα για γιορτες μπορουσα να παιξω κανονικα τα παιχνιδια μου με αρκετα αξιολογο performance.

      - To cloud play ειναι αυτο που θα περιμενε κανεις, 100% cloud streaming απο τους servers της MS. Πλεον μπορει καποιος να κανει cloud stream ακομα και στην κονσολα του, επιλογη που για καποιους εχει αξια οταν π.χ. θελουν να τσεκαρουν στα γρηγορα ενα game pass game χωρις να εγκαθιστουν κατι που μπορει να πιανει πχ 100gb.

      - To backwards compatibility ηταν ηδη αξιολογο και βελτιωθηκε περαιτερω προσφατα κιολας. Υποστηριζονται αρκετα παιχνιδια OG Xbox, Xbox 360 καποια εξ' αυτων εχουν και σημαντικες βελτιωσεις, οπως Auto-HDR, FPS Boost, Resolution boost. Μακαρι να υποστηριζονταν ακομα περισσοτερα παιχνιδια αλλα εχει γινει σιγουρα μια αρκετα αξιολογη προσπαθεια και δυστυχως καποια παιχνιδια δε θα γινονταν ποτε BC λογω licencing issues που κανουν ενα τετοιο εγχειρημα πρακτικα αδυνατο.

      - To game pass ειναι οντως μια πολυ δυνατη εμπειρια που αποτελει και εξαιρετικο value for money, αλλα περαν αυτου ειναι και μια διαφορετικη φιλοσοφια και προσεγγιση στο θεμα του gaming library. Να πω επ' ευκαιριας πως αν το σκεφτεται κανεις μπορει να βαλει game pass με περιπου 80-100ε το πολυ για 3 χρονια, οταν η επισημη τιμη ειναι 13ε το μηνα αν δεν κανω λαθος.
      Αυτο που βλεπω λοιπον ως τωρα ειναι πως εχω τις παρακατω επιλογες.
      α) Ολα τα first party games, πραγμα που καθε μερα που περναει θα ειναι και πιο σημαντικο, δεδομενων των κινησεων της MS τα τελευταια χρονια.
      β) Πολλα EA games λογω του EA pass implementation στο game pass.
      γ) Πολλα indie games, αλλα καλα, αλλα λιγοτερο καλα, αλλα σιγουρα μιλαμε για παιχνιδια που πολλοι θα τσεκαρουν και καποια θα τα ξεχωρισουν, ενω αλλιως δε νομιζω να εδιναν ποτε 15-20ε για να δοκιμασουν κατι που θα ειχαν αμφιβολιες (το ιδιο επιχειρημα βεβαια ισχυει και για μη indie games).
      δ) Πολλα παιχνιδια τα οποια ερχονται στην κονσολα day 1 ακομα και αν δεν ειναι first party, πραγμα που δειχνει πως το πλανο της MS οντως αποδιδει και ως τωρα ειναι win-win (ή και win-win-win) για microsoft, developers, gamers.

      Κλεινω εδω για την ωρα - απλα ηθελα να γραψω καποιες εντυπωσεις σχετικα συνοπτικα. Το προσημο για μενα ως τωρα ειναι σιγουρα θετικο αν αναλογιστω ποσα παιχνιδια εχω παιξει ηδη και περαν αυτου ειναι καλο και το ολο user experience, οποτε δηλωνω χαρουμενος και ελπιζω να συνεχισουν στους ιδιους ρυθμους γιατι αυτη τη στιγμη εχουν ενα πολυ καλο momentum.

      Comment


      • #48
        Ωραίο post και χαίρομαι που διαβάζω καλά λόγια για το Xbox, στην εποχή του One είχε πέσει αρκετά και νομίζω η ίδια η MS το υπέσκαπτε κάνοντας το PC σχεδόν Xbox με gamepass και games του (προφανώς όχι όλα τα games αλλά γιατί να μην έχω PC και PS4 ή Switch για μια δυνατή συλλογή;).

        Originally posted by Xeno View Post
        - Το remote play ειναι ενα feature με το οποιο μπορειτε να παιζετε παιχνιδια κανοντας στην ουσια remote stream της κονσολας σας απο κινητο/ταμπλετ/pc. Τωρα π.χ. που ημουν Ελλαδα για γιορτες μπορουσα να παιξω κανονικα τα παιχνιδια μου με αρκετα αξιολογο performance.
        Μη μου πεις ότι η κονσόλα ήταν εξωτερικό; 😮

        Originally posted by Xeno View Post
        Να πω επ' ευκαιριας πως αν το σκεφτεται κανεις μπορει να βαλει game pass με περιπου 80-100ε το πολυ για 3 χρονια, οταν η επισημη τιμη ειναι 13ε το μηνα αν δεν κανω λαθος.
        Αυτό πώς γίνεται; Βρήκα ότι βάζεις Xbox Live Gold 3x12 μήνες και μετά ενεργοποιείς gamepass, ισχύει; Αυτό κοστίζει γύρω στα 130 ευρώ συν το gamepass για ένα μήνα (1 ευρώ αν είναι σε προσφορά).
        The illusion of free will is an illusion.

        Comment


        • #49
          Ωραίος Xeno, καλορίζικο το μηχάνημα!

          Ωραίο ποστ εντυπώσεων. Το Pass είναι όντως καταπληκτική υπηρεσία και ότι πιο vfm υπάρχει αυτήν την στιγμή. Ώρες ώρες μπαίνω και εγώ στον πειρασμό να αγοράσω Xbox.

          Το quick resume πάντως ομολογώ πως δεν το είχα ακούσει καθόλου, ακούγεται πολύ βολικό, από ότι καταλαβαίνω λειτουργεί σαν τις εφαρμογές στα smartphones που δεν κλείνουν απλά τίθενται στο προσκήνιο.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment

          Working...
          X