Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vampire Survivors

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vampire Survivors

Ή αλλιώς το κρακ σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού. Ξεκινά σαν το απόλυτο τίποτα, σε βαθμό που δεν ξέρω αν μπορείς να μιλήσεις για gameplay, αποκτά λίγο περισσότερο βάθος, φτάνει σε επίπεδα επιληπτικής κρίσης και, παρόλα αυτά, δε μπορούσα να ξεκολλήσω. Το ιδανικό πράγμα να σκοτώσεις λίγο χρόνο στη διαδρομή, αναμονή ή οτιδήποτε.

Φαντάζομαι το ξέρετε, αλλά ας το περιγράψω. Ένα fan project που έγινε παιχνίδι από έναν Ιταλό, που έκλεψε την ιδέα από ένα σάπιο mobile game, έβαλε textures και ένα σωρό αναφορές σε Castlevania, fantasy, inside jokes, γέμισε easter eggs, unlockables, μυστικάκαι το κυκλοφόρησε για πενταροδεκάρες. Και έπιασε. Πολύ. Προκάλεσε χαμό. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που απλά κινείσαι γύρω γύρω, με αυτόματες επιθέσεις και τυχαίο εξοπλισμό, μαζεύεις XP, αναβαθμίζεις και συνδυάζεις τα όπλα που επιλέγεις από τυχαία επιλογή και υπάρχει μια απλή εξερεύνηση (map items) και κάποια level mechanics για ποικιλία. Ας δούμε το βίντεο Νίκο Ευαγγελάτε.

Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.

Είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, δεν είναι τόσο ανούσιο όσο φαίνεται και είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ. Δε μπορείς να ξεκολλήσεις. Η αρχή είναι απλή - αποφεύγεις τους εχθρούς, που είναι και παραμένουν blobs, μαζεύεις εμπειρία και αναβαθμίζεις τα όπλα σου προσπαθώντας να βγάλεις περισσότερο DPS και προσπαθείς να ζήσεις ως το 30ό λεπτό. Είναι ένα survival game που προσπαθείς να αυξήσεις το DPS σου πιο γρήγορα από τα HP των αντιπάλων, να συνδυάσεις τα όπλα σου σε ισχυρότερα και με πιο αποτελεσματικούς τρόπους, είναι πλήρως autofire

Υπάρχει πλούσιο metagame και τυράκια που σου βάζει πάνω σε αυτή τη συνταγή, με unlockables κλπ, ενώ τα expansions βάζουν νέες, πιο περίπλοκες πίστες, και κάποια νέα mechanics.

Ήταν το τελευταίο πράγμα με το οποίο περίμενα να κολλήσω και να κάνω achievements, αλλά το έκανα. Το προτείνω.
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Καθώς κόστιζε όντως πενταροδεκάρες, τό είχα πάρει και εγώ όταν κυκλοφόρησε. Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα σχετικός με όλα αυτά στα οποία κάνει αναφορές πέρασα 4-5 sessions τα οποία ήταν ο ορισμός του "one more" με κάποια από αυτά να είναι και σε ώρα που παράλληλα ήμουν σε meetings .
    Αν και είναι εθιστικότατο, ευτυχώς δεν βρήκα κίνητρο να συνεχίσω αφού συμπλήρωσα μερικά μισάωρα αλλά μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα το σχεδόν 15ωρο που ασχολήθηκα μαζί του.

Comment

Working...
    X