Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Βασικα οσον αφορα το DMC 3 οπως ειπα ουτε εγω το εχω παιξει αλλα νομιζω δε πρεπει να ειναι καλυτερο του 1 αλλιως δεν θα κυκλοφορουσαν και την 3.5 εκδοση του. το 4 παλι εννοειτε οτι θα ειναι καλυτερο αφου κυκλοφορει σε νεα κονσολα, και δυστηχως δεν εχω Ps3 να του ριχνα μια ματια.
τωρα τα Final Fantasy δυσκολο να πουμε πως εξελισονται γιατι καθε επεισοδιο ειναι ακριβως σαν διαφορετικο παιχνιδι! παντως και σ'αυτα νομιζω πως υπαρχει μια μειωση του ενδιαφεροντος, δηλαδη σιγουρα δεν υπαρχει κοινο φανατικο οπως στα 6-7-8...
Καθομουν αγαπητοι gamers και σκεφτομουν:Ποιος ειναι ο τιτλος και σε ποια σειρα που με εκανε να πω "Ναι,πραγματικα ειναι σαφως καλυτερο απο το πρωτο".Στο μυαλο μου ηρθε κατευθειαν το Panzer Dragoon Zwei.O πωτος τιτλος ειναι φυσικα κλασσικος,ομως η βελτειωσεις και το scale του δευτερου κανουν το Panzer Dragoon να μοιαζει με beta.Υπαρχουν παρα πολλες σειρες που εξελιχθηκαν υγειως μεσα στα χρονια ομως για αυτους θα μιλησω σε αλλη φαση.Ακουω τις δικες σας εμπειριες...
[/b]
Αυτό είναι το κλασικότερο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τη λέξη sequel, κυρίως γιατί μιλάμε για άμεση συνέχεια χωρίς να μεσολαβεί πέρασμα σε επόμενη γενιά hardware, το Zwei είναι ο ορισμός του καλού sequel, παίρνει ένα παιχνίδι και το βελτιώνει πραγματικά σε κάθε τομέα, από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Adventure of Link < A link to the Past
Super Mario Land < Super Mario Land 2
No comments απλα.
Metroid 2 < Super Metroid
Streets of Rage < Streets of Rage 2
Bournout < Bournout 2 < Bournout 3
Τα Burnout είχαν συνεχώς ανοδική πορεία στα τρία πρώτα παιχνίδια της, καταπληκτικής αυτής, σειράς, κάτι που σπάνια συμβαίνει με sequels.
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
The world is coming to an end...θα συμφωνησω με τον BigBoss.Αν κι ο ιδιος δεν εξασκει αυτο που παρεθεσε,εχει δικιο σε αυτη την περιπτωση - καλο ειναι να περιοριζομαστε σε τοποθετησεις που αφορουν θεματα τα οποια κατεχουμε σε καποιον (αξιοπρεπη) βαθμο.Τωρα οσο για την τροπη που παιρνει το θεμα,παρακαλω μεινετε in - topic,δε θελω να γινει κι αυτο troll's paradise...
<div align="center">
"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>
Όπως είπε και ο Evans Shadow Hearts Covenant στο χαλαρό...δίχως να περάσει καμία γενιά ο τίτλος πήγε 1000 βήματα μπροστά από τον προκάτοχό του.
Επίσης MGS 2<<<MGS3. Το ξέρω ότι αυτό πολύ λίγα άτομα το πιστεύουν αλλά εμένα το 3 με καταγοήτευσε
DMC 3>>>> DMC1(για το 2 εντάξει ούτε λόγος,δεν ήταν κακό αλλά σίγουρα το χειρότερο της σειράς).Απλά καλυτέρεψε σε όλους τους τομείς το προηγούμενο.Δεν έκανε το μπαμ διότι ξέραμε τι περιμέναμε,Dante rulez
Ta Burnout όπως είπε και ο Loggo,πραγματικά το ένα καλύτερο του άλλου με αποκορύφωμα το 3
τωρα τα Final Fantasy δυσκολο να πουμε πως εξελισονται γιατι καθε επεισοδιο ειναι ακριβως σαν διαφορετικο παιχνιδι! παντως και σ'αυτα νομιζω πως υπαρχει μια μειωση του ενδιαφεροντος, δηλαδη σιγουρα δεν υπαρχει κοινο φανατικο οπως στα 6-7-8... [/b]
Ekselhksh yparxei ean ksereis na vreis tis omoiothtes metaksy twn paixnidiwn, twra oson afora thn meiwsh endiaferontos sthn Ellada h opoudhpote allou einai ektos thematos.
"Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I." "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..." Greek Gaming Videos Greek Final Fantasy Forum
Όπως είπε και ο Evans Shadow Hearts Covenant στο χαλαρό...δίχως να περάσει καμία γενιά ο τίτλος πήγε 1000 βήματα μπροστά από τον προκάτοχό του.
Επίσης MGS 2<<<MGS3. Το ξέρω ότι αυτό πολύ λίγα άτομα το πιστεύουν αλλά εμένα το 3 με καταγοήτευσε
DMC 3>>>> DMC1(για το 2 εντάξει ούτε λόγος,δεν ήταν κακό αλλά σίγουρα το χειρότερο της σειράς).Απλά καλυτέρεψε σε όλους τους τομείς το προηγούμενο.Δεν έκανε το μπαμ διότι ξέραμε τι περιμέναμε,Dante rulez
Ta Burnout όπως είπε και ο Loggo,πραγματικά το ένα καλύτερο του άλλου με αποκορύφωμα το 3
Βασικα οσον αφορα το DMC 3 οπως ειπα ουτε εγω το εχω παιξει αλλα νομιζω δε πρεπει να ειναι καλυτερο του 1 αλλιως δεν θα κυκλοφορουσαν και την 3.5 εκδοση του. το 4 παλι εννοειτε οτι θα ειναι καλυτερο αφου κυκλοφορει σε νεα κονσολα, και δυστηχως δεν εχω Ps3 να του ριχνα μια ματια.
τωρα τα Final Fantasy δυσκολο να πουμε πως εξελισονται γιατι καθε επεισοδιο ειναι ακριβως σαν διαφορετικο παιχνιδι! παντως και σ'αυτα νομιζω πως υπαρχει μια μειωση του ενδιαφεροντος, δηλαδη σιγουρα δεν υπαρχει κοινο φανατικο οπως στα 6-7-8...
[/b]
Το πρωτο dmc εκανε την εισαγωγη στη σειρα και ειναι λογικο πολλοι να το εχουμε αρκετα ψηλα , ωστοσο αν τους δουμε σαν αυτονομους τιτλους το dmc 3 ειναι πολυ καλυτερο του πρωτου...εκτος των αλλων το 3.5 δεν κυκλοφορησε για τον λογο που αναφερεις , απλα στηριχθηκαν στην επιτυχια του τριτου μερους και εδωσαν μερικες παραπανω επιλογες . Το dmc4 τελος , παρ'οτι κυκλοφορει σε νεα γενια παρουσιαζει εξελιξη αναλογη με αυτην απο το πρωτο στο τριτο χρησιμοποιωντας το νεο hardware για να δωσει το ολο αποτελεσμα σε hd μορφη . Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο . Για το GT που ανεφερες επισης διαφωνω καθως πιστευω οτι η σειρα εχει παρει την κατιουσα εδω και πολυ καιρο ( ελπιζω να με διαψευσει το 5 ) , αλλα οκ ολα αυτα ειναι αποψεις ;) ;) .
On topic τωρα θα συμφωνησω πως ενα απο τα πιο τρανταχτα παραδειγματα καλυτερου sequel ειναι το burnout 3 . Θα προσθεσω το half life 2 που εξελιξε οχι μονο το πρωτο παιχνιδι αλλα δημιουργησε κατα καποιο τροπο σχολη για τα επομενα fps στα θεματα φυσικης και στο πως αυτη χρησιμοποιειται αλλα και το halo3 που το θεωρω την πιο αρτια υλοποιηση περασματος απο την μια γενια στην αλλη . Κρατησε ακριβως τον ιδιο κεντρικο πυρηνα χρησιμοποιωντας τις νεες δυνατοτητες του hardware για να επεκτεινει την δομη του gameplay αποφευγοντας τις οπτικες φαμφαρολογιες δινοντας ετσι ενα συνολο σαφως αρτιοτερο απο τους προκατοχους του .
System Shock -> Bioshock, αν και οι αλλαγές φαίνονται κυρίως στο art direction
Xenogears -> Xenosaga, επίσης (θα αποφύγω να το αναλύσω μιας και υπάρχει κι ο Evans εδώ)
Original Donkey Kong -> Donkey Kong Land -> Donkey Kong 64, τεράστιες στροφές στο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Το μόνο κοινό που καταλήγουν να έχουν μεταξύ τους είναι ο γορίλας πρωταγωνιστής κι ο τίτλος.
no problem.άλλωστε κι εγώ δεν ήμουνα σίγουρος μιας και πριν το bioshock ήταν το system shock 2,οπότε σκέφτηκα μήπως το πρώτο λεγόταν shell shock όπως και έγραψες αλλά τελικά με μια πρόχειρη ματιά στη wikipedia όχι.2 system shock,1 bioshock.τέλος... ;)
Morrowind owns Oblivion (by far).
SystemShock 2 owns BioShock (αν και το δευτερο ειναι πολυ πιο οριμο και προβληματισμενο το SS2 ειναι ενας απο τους αρτιοτερα υλοποιημενους τιτλους που επαιξα ποτε.Πολυ πιο επιβλητικη ατμοσφαιρα,απειρως πιο τρομακτικο και σχεδον τελεια σκηνοθετημενο).
<div align="center">
"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>
δεν είπα ότι είναι καλύτερο το μεταγενέστερο από το προηγούμενο.απλά εξελιγμένο.σου δίνει δηλαδή την εντύπωση πως πραγματικα πρόκειται για σίκουελ.εγώ αυτό κατάλαβα ότι ζητάει το θέμα και γι'αυτό τα έγραψα έτσι.
για να μην ξεφύγουμε να αναφέρω ένα παράδειγμα που μου ήρθες τώρα στο μυαλό.
Dino Crisis-Dino Crisis 2
Comment