Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metal Gear Solid (Ανασκόπηση)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    ^ Αναφορικά με τις ενστάσεις σου Xeno γύρω απο την σκηνοθεσία του 4 - με τις οποίες συμφωνώ εννοείται - θέλω απλώς να αναφέρω ότι ο Kojima με το 4 (και πιστεύω και με το Phantom Pain) απλώς έκανε ένα βήμα παραπάνω προς το κινηματογραφικό κάλεσμα που έχει απο τα γεννοφάσκια του,ακόμα και αν αυτό σημαίνει σουρεαλισμό,υπερβολή,γραφικότητα και κλισέ σκηνές/ατάκες.Πάραυτα εννοείται ότι συμφωνώ.

    Υ.Γ. Mέχρι στιγμής και με βάσει αυτά που έχω δεί : MGSV >>>>>>>>>>>>>>MGS4

    Comment


    • #17
      MGS4 spoilers:

       
      Tha diafwnisw me thn telikh maxh.
      To teliko Boss fight htan kai gamw.

      Me kerdise poly to skhnothetiko kolpo pou pernaei apo ola ta Metal gear se afthn thn maxh, me tis mpares, thn mousikh kai thn proswpikothta tou Ocelot na allazoun.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

      "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

      Comment


      • #18
        MGS4 spoilers:

         
        Για τη σκοπιμοτητα του ολου εγχειρηματος δε διαφωνω, απλα σαν μαχη πιστευω πως δεν ειχε ενδιαφερον και μετα απο τοσα bosses θα ηθελα ενα proper final boss και αυτο απλα να ναι το τελευταιο βημα πριν το ending ξερω γω.

        Comment


        • #19
          Fist fight στο ηλιοβασίλεμα ρέιιι τι λέτε τώρα!!!!!ΈΠΟΣ.
          sigpic

          Comment


          • #20
            Συγκεκριμένα την άποψη μου πάνω σε αυτά που έγραψες και δεν σου άρεσαν Xeno ίσως την γράψω αύριο γιατί τώρα δεν προλαβαίνω. Γενικά όμως και συνοπτικά θα πω:

            Στα περισσότερα διαφωνώ, αλλά συμφωνώ στην ουσία αυτών που λες .

            Το MGS4 δεν είναι άλλο ένα game της σειράς, είναι ένα fan service του Kojima προς τους long time fans, το οποίο δημιουργηθηκε τότε ως ένα αποχαιρετιστήριο κύκνειο άσμα έτσι ώστε να λειτουργήσει σαν το αντίο της σειράς προς τους φανατικούς followers της. Αν το δεις αποστασιοποιημένα είναι λογικό να σου φανεί σαν αχταρμάς γιατί είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων, τόσο story wise όσο και gameplay wise. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.

            Αν δεν νοιώσεις σοκ και δέος στο act 4, τότε απλά το game δεν φτιάχτηκε για εσένα.

            In conclusion, συμφωνώ διαφωνώντας .

            Comment


            • #21
              Καταλαβαινω την αποψη σου και δε διαφωνω, απλα να πω πως ουτε σοκ, ουτε δεος ενιωσα, απλα χαμογελουσα κατα διαστηματα με τα (ουκ ολιγα) winks στο παρελθον της σειρας. Δε με ενοχλησε κατι, απλα οταν το core experience το βρισκω flawed, τοτε δε μου γυαλιζει το ματι με καμια κορδελα και κανενα περιτυλιγμα.

              Comment


              • #22
                Συμφωνώ με Xeno σε όλα..

                Comment


                • #23
                  Και γω να διαφωνήσω.Το act 4 έσπειρε.Η τελική μάχη επίσης.Η τελευταία σκηνή φοβερή και αναπάντεχη.Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
                  Nintendo I.D.: paixtis
                  3ds friend code: 2664-2347-7128

                  Comment


                  • #24
                    MGS 4 spoilers:

                     
                    Εγώ πάντως είχα ανατριχιάσει όταν πήγα στο Shadow Moses στο MGS4 και άρχισε να παίζει η μουσική απο πίσω, μου ερχόταν να ρίξω manly tears.

                    Επίσης στο Metal Gear Solid 4 λάτρεψα το Act 3, πολύ stealth setting εκείνη η περιοχή.

                    Για μένα τα αγαπημένα μου Metal Gear Solid:
                    1>3>4>2

                    Comment


                    • #25
                      Στο μονο που δεν θα συμφωνησω με τον Xeno ειναι η αναφορα στο gameplay καθως πιστευω πως αν και οντως οι shooter βασεις ειχαν τεθει, δεδομενου οτι τιτλος παιζει μπαλα και σε αλλα επιπεδα, θεωρω οτι σαν συνολο ηταν κατι σχετικα νεο, τουλαχιστον απο πλευρας λειτουργικοτητας και δομης (ειδικα αν αναλογιστουμε οτι προκειται και για Ιαπωνικο τιτλο). Τα υπολοιπα που αναφερεις σαφως και ειναι υπαρκτα και εγκειται στην οπτικη του καθενος το πως θα τα εκλαβει...


                      Απο κει και περα, ναι το MGS 4 ειναι I love to hate τιτλος και σημερα θα ελεγα οτι αν το δει κανεις κατω απο το αυστηρο video-game πρισμα , δεν ειναι ολοκληρωμενο σαν παιχνιδι. Το Guns of the Patriots ουσιαστικα τελειωνει στο δευτερο act, επειτα -σε οτι αφορα το τι παρουσιαζει αλλα και στο τι δινει στον παικτη μεσω gameplay- εiναι μια μιξη movie-fan service με λιγο απο video game. Για παραδειγμα το 4ο act μπορει να ηταν κορυφαιο ως προς το presentation σχεδον για ολους, ωστσο αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ουσιαστικα ηταν ενα κεφαλαιο στο οποιο κυκλοφορουσε ς σε αδειους χωρους και εβλεπες σκηνες απο το παρελθον.

                      Να πω και εγω οτι το παιχνιδι εχει μπολικες κωμικοτραγικες σκηνες στα ορια της φαρσοκωμωδιας (σε σημειο που νομιζεις οτι βλεπεις fan-made παρωδια) που δεν μπορω να καταλαβω για πιο λογο μπηκαν. Να συμφωνησω και στο οτι ο τιτλος ειναι σε ουκ ολιγες στιγμες τραβηγμενος σεναριακα ενω θα πω για αλλη μια φορα οτι εκδηλη η προσπαθεια του Kojima να εξηγησει τα παντα και να πει επιτελους το αναθεματισμενο farewell με συνεπεια να γινεται φλυαρος σε παρα πολλα σημεια.

                      Οπως και να εχει προσωπικα εμεινα πολυ γεματος παρα τα οποια πραγματα δεν μου αρεσαν και το μονο μου πραγματικο παραπανο ειναι οτι σαν παιχνιδι δεν εδινε στον παικτη να παιξει λιγο παραπανω...

                      Xeno το Peace Walker ειναι σαφως πιο προσγειωμενο αν και αυτο εχει ενα wtf ευρημα πανω στο οποιο δομει την ιστορια του. Επισης πιστευω οτι θα ξενερωσεις με το real ending (αν κρινω απο τα οσα εγραψες) που ακολουθει mgs 4 λογικη και το θεμα ειναι οτι με βαση τα οσα εχουν δειξει μεχρι στιγμης, απο κει παιρνει σκυταλη το phantom pain . Θα ηθελα επισης να ακουσω την αποψη σου δεδομενου οτι σαν τιτλος εχει μπολικο gameplay αλλα απο την αλλη σχετικα διαφορετικη διαρθρωση ενω ειναι αισθητο και οτι ειναι δομημενο για φορητη κονσολα.

                      Btw θα ριξω και εγω ενα ακομα marathon οταν βγει η legacy edition (θελω πολυ να δω τα hd remasters αλλα και να παιξω το Peace Walker με 2 αναλογικους).

                      Edit: Παντως εχει πλακα το πως αλλαζει η αποψη σου καθως μεγαλωνεις, τα πρωτα μου post ειναι το 2008 και κανω ακρως θετικα σχολια για το Portable Ops που πλεον θεωρω unplayable

                      Comment

                      Working...
                      X