Announcement

Collapse
No announcement yet.

O Tυπος και τα Περιοδικα των videogames

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Είμαι μεγάλος φαν του EDGE. Πέραν του εκπληκτικού εξωφυλλου, βρίσκω τα άρθρα του πολύ σοβαρά και πολύ καλογραμμένα. Ξέρω πως σε πολλούς δεν αρέσουν τα reviews του συγκεκριμένου περιοδικού, αλλά νομίζω πως αυτό είναι κυρίως λόγω του ίδιου του αριθμού που θέτουν ως βαθμολογία στο τέλος και όχι λόγω της ποιότητας του άρθρου. Τα ίδια τα reviews σαν κείμενα είναι πάρα πολύ καλά και ασκούν κριτική εκεί που πρέπει ενώ επαινούν τα θετικά σημεία του κάθε παιχνιδιού.

    Από Ελληνικά περιοδικά έπαιρνα μόνο το PC Master κάθε μήνα για ένα διάστημα λόγω των άρθρων του πάνω στο T4C που έπαιζα μανιωδώς εκείνη την εποχή. Πέραν αυτού δεν ασχολήθηκα ποτέ γιατί πήρα την πρώτη μου κονσόλα με το που τελείωσα το σχολείο πριν μερικά χρόνια.


    Comment


    • #17
      Αυτο το θεμα,βγηκε την καταλληλη στιγμη για μενα.Σ'ευχαριστω ΦΥΓΕ 114
      [/b]

      δυλαδη?

      Comment


      • #18
        O Hideo βγαζει καινουργιο περιοδικο για games, το HideoPro!!!!!!! lololololololololololol
        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

        Comment


        • #19
          <div class='quotetop'>(ΦΥΓΕ 114 &#064; Apr 21 2008, 01&#58;24 PM) [snapback]19403[/snapback]</div>
          δυλαδη?
          [/b]
          http://www.gamers-odyssey.com/forum/index....407&#entry19407

          Comment


          • #20
            λολ

            Comment


            • #21
              Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ένα τεύχος GamePRO,που έκανε στυγνή σύγκριση του SFIII με το Τekken 3 και έλεγε πως το SF3 δεν κάνει την υπέρβαση σε 3d,ένα ακόμη ίδιο game με ίδιους μηχανισμους κτλ ενω έπλεκε το εγκώμιο στο Tekken.Πολύ ατυχής στιγμή κατ&#39;εμέ,αν και "αμερικάνικη". [/b]
              Katia tetoia akrovatika ekane polla to Gamepro, idiaitera me paixnidia pou oi syntaktes den eixan ton xrono, h den hthelan na asxolhthoun, h asxolhthikan ligotero apo oti eprepe.
              Mia texnikh pou iothetisan argotera kai poloi anagnwstes aftwn twn periodikwn kai egw den kserw gia poio logo.

              Ta dika mou parapona apo ta perissotera periodika tou pou asxoloutan me to thema htan perissotero gia tous odhgous strathgikhs tous opoious metefrazan aftousious apo ta Agglika&#33;&#33;&#33;&#33;

              Kai den enow aplws to na metafrazeis ta logia tou typou: "phgene apo edw ekei kai kane afto" alla to na metafrazoun ta items h tous orous tou paixnidiou oi opoioi den eprepe na metafrastousn.

              Metafrastika margaritaria se odhgous Gamepro kai games:

              - To item Loco Weed sto FF7: Trelloxorto
              - H Stash Behind lower tou Maxi sto Soulcalibur: Opisthia tapeinwsh
              - To Sphere Greed tou FFX: Plegma sfairwn
              - To "The Tower" Spathi tou Zidane sto FF9: Psakste pisw apo thn karekla gia na vreite "ton pyrgo" (Poion pyrgo???)

              Kai arketa alla...

              P.S: Mhn diavasei kaneis pote tou thn parousiash tou Final Fantasy 8 apo to Games, tha pathei zhmia....
              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
              Kindred, this blade and I.
              "

              "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
              Greek Gaming Videos
              Greek Final Fantasy Forum

              Comment


              • #22
                Το EDGE είναι πραγματικά αριστουργηματικό έντυπο, απο κάθε άποψη. Δυστυχώς στο μέρος που είμαι δεν μπορώ να το βρω και ελάχιστες φορές έχω την ευκαιρία να το αγοράσω.
                Το GamePro ήταν επίσης πάρα πολύ καλό αλλά τώρα που έχουν περάσει κάποια χρόνια και ξαναδιαβάζω παλιά τεύχη καταλαβαίνω πως ο λόγος του ήταν αρκετά τυποποιημένος, ειδικά την περίοδο 2004-2005. Τα τελευταία τεύχη όμως ήταν κορυφαία και δυστυχώς που έκλεισε.

                Comment


                • #23
                  Περα απο το "Games" και το οποιο "Games" πρεπει να παραδεχτουμε πως ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα console specific και official περιοδικα ειναι για τον καδο.Fanboysμος του κερατα,αναξιοπιστια,αισχρα ψευδη (ε αφου τους τα σκαει η αναλογη εταιρεια) και γενικοτερη υποτιμηση της νοημοσυνης του αναγνωστη.

                  Τραγικο παραδειγμα εγγραφου αποτελει επισης το "EGM" (αμερικανικο) το οποιο ειναι προφανες πως "τα παιρνει" ασυστολα κανοντας αρνητικη κριτικη σε προιοντα που δεν "προσφερουν" στην επιχειρηση (παραδειγματα δε θα δωσω για να μην αρχισει κι εδω flaming).Η αθυροστομια δε δινει και περνει ασχετα με το αν το εγγραφο διαβαζεται κι απο ατομα μικροτερων ηλικιων,

                  Το καλυτερο περιοδικο που εχει πεσει στα χερια μου ειναι το βρετανικο "EDGE",ενα εγγραφο που ασχολειται περα απο τις κριτικες και τις ανταποκρισεις με ολη την κουλτουρα και την επικαιροτητα της βιομηχανιας γενικοτερα ενω παραλληλα περιεχει ιστορικες αναδρομες στις δημιουργιες σημαντικων τιτλων κτλ.Το μονο προβλημα που εντοπιζω εχει να κανει με την ανωνυμια των συντακτων πραγμα που καθιστα αδυνατο για τον αναγνωστη να καταλαβει αν ο κριτης του Χ τιτλου ειναι καποιος του οποιου τη γνωμη εχει φτασει να εμπιστευεται.Πιο συγκεκριμενα υπαρχει μελλος της συντακτικης ομαδας που εχει ριξει αδιανοητες κεραμιδες σε πολυ αξιολογους τιτλους (Condemned 2:Bloodshot,The Witcher) και σιγουρα λογω του status του περιοδικου τους εβλαψε τοσο σε επιπεδο πωλησεων οσο εβλαψε και τους ιδους τους developers και την εικονα τους γενικοτερα.
                  <div align="center">

                  "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                  Comment


                  • #24
                    Hard truth about video game journalism

                    Όσο για το EDGE, παρόλο που το αγοραζω κάθε μήνα από το 2002, πρέπει να πω ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πιο σοφιστικέ διαφήμιση του gaming. Ξοδεύει άπειρες σελίδες στα blockbuster της χρονιάς πριν ακόμα αυτά βγουν για να τα προωθήσει, έχει πολυ ευνοική μεταχείριση στα βρετανικά game studios και γενικά έχει χάσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Γράφει ότι ακριβώς περιμένει ο πελάτης, όχι πάντα την αλήθεια. Ακόμα και τα ααφιερώματα που γίνονται για τις τάσεις της αγοράς πολλές φορές είναι κατώτερα των προσδοκιών. Το θέμα είναι ότι πλέον είναι μια πολύ πλούσια εταιρεία με πολλές γνωριμίες, δεν είναι πλέον ο συνεχιστής του Mean Machines.
                    Insert Coin

                    Comment


                    • #25
                      Hard truth about video game journalism

                      Όσο για το EDGE, παρόλο που το αγοραζω κάθε μήνα από το 2002, πρέπει να πω ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από την πιο σοφιστικέ διαφήμιση του gaming. Ξοδεύει άπειρες σελίδες στα blockbuster της χρονιάς πριν ακόμα αυτά βγουν για να τα προωθήσει, έχει πολυ ευνοική μεταχείριση στα βρετανικά game studios και γενικά έχει χάσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Γράφει ότι ακριβώς περιμένει ο πελάτης, όχι πάντα την αλήθεια. Ακόμα και τα ααφιερώματα που γίνονται για τις τάσεις της αγοράς πολλές φορές είναι κατώτερα των προσδοκιών. Το θέμα είναι ότι πλέον είναι μια πολύ πλούσια εταιρεία με πολλές γνωριμίες, δεν είναι πλέον ο συνεχιστής του Mean Machines.
                      [/b]
                      Το διάβασα το άρθρο και το βρήκα παντελώς ανόητο. Ο συγγραφέας προφανώς δεν καταλαβαίνει ούτε καν τα βασικά στοιχεία της αγοράς και δεν ξέρει τι πάει να πει προσφορά και ζήτηση. Business είναι τα παιχνίδια όπως είναι και όλα τα υπόλοιπα μέσα διασκέδασης, ταινίες, τηλεόραση, μουσική. Αν δεν του αρέσει το πως δουλεύει ας μην ασχολείται λέω εγώ. Προσωπικά με ευχαριστεί πολύ το να διαβάζω previews παιχνιδιών στα αγαπημένα μου sites και αν μπορούν κάποιοι να προσφέρουν περισσότερες δουλειές μέσω αυτού, ποιος είμαι εγώ να πω πως αυτό είναι κακό;

                      Θα σεβαστώ την γνώμη σου Jedah για το EDGE γιατί προφανώς το διαβάζεις πολύ περισσότερο καιρό απ&#39;όσο εγώ απλά θα σου πω ότι εγώ το εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο από πολλά sites/blogs στο internet και ανυπομονώ να το διαβάσω κάθε φορά που βγαίνει.


                      Comment


                      • #26
                        Δεν το κατάλαβες το άρθρο. Δεν κατάλαβες ποιά σημεία θίγει και πόσο σημαντικό είναι το γεγονός να υπάρχει κριτική. Εδώ μιλάμε ότι πλέον οι εταιρείες δεν ασχολούνται καθόλου οι ίδιες με την προώθηση του τίτλου τους, αλλά μισθώνουν αυτούς που θα έπρεπε να κρίνουν τα προιόντα τους. Έχουμε κατακλυστεί από ανίδεους που ευκαιριακά βρίσκουν τρόπο να κονομάνε απλά κάνοντας διαφήμιση, ενώ σου πουλάνε κριτική. Αντί να έχουμε σαν πηγή τον δημιουργό, πλουτίζουμε με τις επισκέψεις και τις συνδρομές μας ανιδίκευτους ανθρώπους. Είναι για λύπηση η κατάσταση και είναι κρίμα που αυτό το χόμπι έχει τόσες βγδέλες πάνω του.

                        Κακό δεν είναι να προσφέρεις δουλειές, κακό είναι να πληρώνεις ανθρώπους άσχετους για να ντύνουν την διαφήμιση σαν κριτική/δημοσιογραφία. Είμαι σίγουρος και το ελπίζω ότι όλη αυτή η φούσκα θα σκάσει με την ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας και την αφύπνιση των game studios. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θέλουμε νταβαντζή για τα αυτονόητα ( news feedback ), αλλά ικανούς κριτικούς για να μην πετάμε τα λεφτά μας.

                        Και το Hollywood είναι μια τεράστια μπίζνα αλλά φροντίζει να διαχωρίζει το PR/Marketing από την κριτική.
                        Insert Coin

                        Comment


                        • #27
                          Δεν είμαι χαζός... καταλαβαίνω τι λέει το άρθρο. Απλά δεν συμφωνώ με αυτά που λέει και τα θεωρώ παρανοήσεις κάποιου που δεν ξέρει πως δουλεύει μία απλή επιχείρηση. Φυσικά και οι εταιρείες προσκαλούν όλα τα μεγάλα site με σκοπό να προωθήσουν αυτοί τους τίτλους τους. Έτσι δουλεύει τώρα η αγορά και αυτό κάνουν. Ο κόσμος σε αυτά τα site μπαίνει και αυτά είναι που γνωστοποιούν τους τίτλους στον κόσμο. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως οι εταιρείες θέλουν να ανεβάσουν το hype για το προϊόν τους όσο μπορούν περισσότερο με όποιον τρόπο πουλάει αυτήν την στιγμή.

                          Επίσης, μην ξεχνάς πως υπάρχουν και τα reviews που προφανώς επηρρεάζονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθορίζονται από τις ίδιες τις εταιρείες και τα PR Departments τους. Τρανά παραδείγματα είναι το Kane & Lynch fiasco στο Gamespot, οι κριτικές του Assassin&#39;s Creed και η αντίδραση της Ubisoft προς το IGn και διάφορα άλλα παραδείγματα.

                          Edit: Το έκανα λίγο πιο κόσμιο έτσι ώστε να συγκεντρωθούμε στο ίδιο το θέμα και όχι στην γλώσσα.


                          Comment


                          • #28
                            Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτές οι εκφράσεις. Μάθε να σέβεσαι τις γνώμες των άλλων και να μην τις χαρακτηρίζεις. Επίσης πρόσεχε τον τόνο και τις εκφράσεις σου για να κρατηθεί και το forum σε ένα επίπεδο.

                            Το άλλο λάθος που κάνεις είναι να δέχεσαι την κατάσταση αυτή, απλά επειδή δημιουργήθηκε.

                            Τουλάχιστον ας αφήσουμε και καναν άλλο να το διαβάσει να μας πεί και αυτός την γνώμη του.

                            Κανείς δεν είπε ότι είσαι χαζός, αλλά σίγουρα είσαι πολύ επιθετικός απέναντι σε κάτι που δεν ξέρω αν το κατάλαβες.
                            Insert Coin

                            Comment


                            • #29
                              Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτές οι εκφράσεις. Μάθε να σέβεσαι τις γνώμες των άλλων και να μην τις χαρακτηρίζεις. Επίσης πρόσεχε τον τόνο και τις εκφράσεις σου για να κρατηθεί και το forum σε ένα επίπεδο.

                              Το άλλο λάθος που κάνεις είναι να δέχεσαι την κατάσταση αυτή, απλά επειδή δημιουργήθηκε.

                              Τουλάχιστον ας αφήσουμε και καναν άλλο να το διαβάσει να μας πεί και αυτός την γνώμη του.

                              Κανείς δεν είπε ότι είσαι χαζός, αλλά σίγουρα είσαι πολύ επιθετικός απέναντι σε κάτι που δεν ξέρω αν το κατάλαβες.
                              [/b]
                              Κριτική ασκώ πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και τον συγγραφέα, όχι σ&#39;εσένα. Με την κριτική ενός άρθρου συνεπάγεται και ο χαρακτηρισμός της γνώμης του άλλου. Ίσως οι λέξεις που διάλεξα να μην ήταν και οι καλύτερες αλλά πως γίνεται να ασκήσει κάποιος (ο συγγραφέας) κριτική πάνω σε κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνει ο ίδιος; Πράγματι αν το δεις από την πλευρά του υπέρμαχου της αντικειμενικότητας του τύπου, μπορεί να σου φανεί λάθος. Το θέμα είναι πως έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός, έτσι δουλεύουν οι επιχειρήσεις και είναι αναπόφευκτο το να δημιουργηθεί η κατάσταση στην οποία αναφέρεσαι. Την αποδέχομαι γιατί πιστεύω ότι έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα και πως περισσότερα θετικά βγαίνουν από αυτήν την υπόθεση παρά αρνητικά.


                              Comment


                              • #30
                                Φιλε μου Αλεξανδρε, πρωτα απο ολα θα σου πω οτι το γεγονος οτι μιλας με καποιους ανθρωπους ανετα δεν παει να πει οτι δεν θα πρεπει να σεβεσαι και τα λεγομενα τους. Αυτος ο σεβασμος λοιπον φαινεται και απο τις λεξεις που χρησιμοποιεις αλλα και απο τον τροπο που εκφραζεσαι. Θα πρεπει να ξερεις λοιπον οτι ο (πολυ σεβαστος φιλος) Jedah ειναι καποιος ο οποιος ασχολειται χρονια με το θεμα και αυτο το εχει αποδειξει εδω και καμια πενταετια (τοσα δεν ειναι ρε jedah απο την αρχη του GP/CGM forum? ). Δεν θα μιλουσες ετσι σε καποιον τον οποιο ηξερες και σεβοσουν, και το ξερω γιατι δεν προκαλεις και αυτο φαινεται. Οποτε καλο θα ειναι να συνεχισεις να σεβεσαι και να μιλας λιγο πιο ομορφα.

                                Απο εκει και περα: για το EDGE ο Jedah εχει ενα δικιο, αλλα απο την αλλη θα πω οτι προτειμω αυτο που μου δινει το EDGE απο την σαπιλα της πλειονοτητας του ελληνικου τυπου, και αυτο φιλαρακι μου το εχουμε ξαναπει παρα πολλες φορες. Προσωπικα διαβασα και θεωρω ευχαριστη εκπληξη το GamesTM, το οποιο ειναι ΚΑΙ χορταστικο σαν περιοδικο αλλα ΚΑΙ ουσιαστικο. Βεβαια κακα τα ψεματα, στην εποχη του απολυτου news feed μεσω ιντερνετ, ενα περιοδικο δεν το παιρνεις για να ενημερωθεις αλλα για να διαβασεις τις αποψεις και τα σχολια καποιων ανθρωπων οι οποιοι εχουν καποια εμπειρια. Το αν συμφωνεις ή αν σου αρεσει ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα.

                                Και μια παρακληση: Jedah, κανε μας την χαρη να περνας λιγο πιο συχνα απο δω, η παρεα σου ειναι κατι το καλο για πολυ κοσμο... Και δεν εχουμε πει ακομα και πολλα για το DOOM&#33;&#33;&#33; :Ρ
                                :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                                Comment

                                Working...
                                X