Announcement

Collapse
No announcement yet.

Best Year in Gaming

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εντάξει, είναι θέμα οπτικής γωνίας, όπως είπα. ;)

Οχι ακριβώς, το 2004 ήταν επίσης φορτωμένη χρονιά,ενώ ας πούμε το 2003 δεν είχαμε κυκλοφορίες σταθμούς όπως GTA SA,Halo2,MGS3,MP2,HL2 κτλ.
    [/b]
    Βασικά μόνο το 2004 είχα κατά νου, τα άλλα δυο τα ανέφερα πιο πολύ για χάρη του παραδείγματος.
    "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Οχι ακριβώς, το 2004 ήταν επίσης φορτωμένη χρονιά,ενώ ας πούμε το 2003 δεν είχαμε κυκλοφορίες σταθμούς όπως GTA SA,Halo2,MGS3,MP2,HL2 κτλ.
      [/b]

Oλα sequels δηλαδη καμια καινοτομια, εγω θα συμφωνησω με τα παιδια, εκεινη η περιοδος του 1995 με τα Ν64 και Ρς πραγματικα ειδαμε τα απιστευτα, ωστοσο θελω να προσθεσω και την περιοδο που πρωτοεμφανιστηκαν οι 8μπιτες κονσολες, και το gameboy.

Comment

sorry κιόλας αλλά μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.το 2007 σε σύγκριση με το 98-99 κτλ δεν έχουν καμία σχέση.άλλες εποχές εκείνες,άλλες εποχές οι σημερινές.άλλα στάνταρ,άλλα κριτήρια.άλλες ηλικίες.εμένα προσωπικά μου φαίνεται τελείως άτοπο όλο αυτό.είμαστε με τα καλά μας ;συγκρίνουμε το Goldeneye με το Halo;ναι μεν το δεύτερο επηρεάστηκε πολύ από το πρώτο αλλά λογικό είναι.και το goldeneye επηρεάστηκε από τα doom,quake etc.
        Carpe diem

Comment

Αυτό που συγκρίνουμε είναι οι εντυπώσεις που μας άφησαν αυτά τα παιχνίδια όταν τα παίξαμε και όχι τα ίδια τα παιχνίδια μεταξύ τους.

Comment

Σε επίπεδο κυκλοφοριών φαίνεται ήδη ότι θα έχουμε 2008>>>2007[/b]
            Θα μπορέσεις να το αναλύσεις κάπως;
            Το λέω γιατί λόγω έλλειψης ίντερνετ [τώρα μπαίνω με 3 cents το λεπτό @%#$] είμαι ανενημέρωτος και απλά ξέρω πως το 2007 είχε πάρα πολλές κυκλοφορίες, αναρωτιέμαι πως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν τόσο εύκολα.

Πέρα απο αυτά, 2004 για εμένα. Και απ'ότι αμυδρά θυμάμαι, 1998!

Comment

Βασικά best year in gaming από ποια άποψη;
              Από άποψη ποσότητας κυκλοφορίας ποιοτικών τίτλων, από innovation, από ποια άποψη ακριβώς;

Συμφωνώ κι εγώ πάντως στην μάχη μεταξύ 2007 και 1998, κατά πάσα πιθανότητα οι δυο μεγαλύτερες χρονιές στην ιστορία της βιομηχανίας, προσωπικά και χωρίς να βάζω το συναίσθημα και τη νοσταλγία στη μέση, πιστεύω ότι η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη όλων των εποχών από πλευράς ποσότητας ποιοτικών κυκλοφοριών, τόσες μαζεμένες ποιοτικές κυκλοφορίες δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε, με εξαίρεση το 1998 φυσικά, κάτι βέβαια που είναι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πόσο έχει μεγαλώσει η αγορά τη τελευταία δεκαετία.

Σήμερα ο αριθμός των μηνιαίων κυκλοφοριών είναι σαφώς μεγαλύτερος απ’ ότι 10 χρόνια πριν, κάτι που συνεπάγεται τόσο περισσότερη σαβούρα, όσο και περισσότερες ποιοτικές κυκλοφορίες, εάν μετρήσει κανείς μια μια τις ποιοτικές κυκλοφορίες των δυο περιόδων, έχω την εντύπωση πως θα βρει περισσότερα παιχνίδια στο 2007.

Όμως θα δώσω τη ψήφο μου στο 1998.
              Όπως είπα και πριν το 2007 κερδίζει στην ποσότητα (πάντα ποιοτική), έφερε σίγουρα νέα πράγματα και κυρίως εξέλιξε πολλά, αλλά το 1998 είδαμε ένα μοναδικό συνδυασμό, ποιότητας, ποσότητας, innovation, και νέων πραγμάτων σε βαθμό μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο του 2007, συνολικά λοιπόν και πιάνοντας πιο πολύπλευρα το ζήτημα, θεωρώ το 1998 την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, με το 2007 να παίρνει τον τίτλο των περισσότερων ποιοτικών κυκλοφοριών πάντως.

Με μια γρήγορη σκέψη μου έρχονται στο μυαλό οι παρακάτω τίτλοι, και ποιος ξέρει πόσους ξεχνάω.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
              Panzer Dragoon Saga
              Banjo Kazooie
              Half-Life
              Gran Turismo
              Metal Gear Solid
              Resident Evil 2
              Tekken 3
              Parasite Eve
              1080 Snowboarding
              Crash Bandicoot 3
              F-Zero X
              ISS 98
              Xenogears
              Quake 2

Πραγματικά καταπληκτική χρονιά, και νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς γιατί πάει στο 98 η ψήφος μου, το 2007 επαναλαμβάνω είχε απίστευτη ποσότητα ποιοτικών τίτλων, δεν είχε όμως έναν τίτλο που να σημαίνει σήμερα ότι σήμαιναν για την αντίστοιχη εποχή αρκετές από τις παραπάνω κυκλοφορίες. Ανεπανάληπτος τίτλος το Super Mario Galaxy, το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μετά το Ocarina of Time και αυτό λέει πολλά, αλλά το 1998 η κυκλοφορία του Ocarina of Time για παράδειγμα, σήμαινε πολλά περισσότερα, αντίστοιχα εκπληκτικό το Bioshock, αλλά για τη βιομηχανία του 1998, το πρώτο Half-Life σήμαινε επίσης πολλά περισσότερα, το Tekken 3 επίσης, και φυσικά το Gran Turismo, τίτλος με την σημασία που είχε για τη βιομηχανία το πρώτο Gran Turismo δεν βγήκε το 2007, τίτλοι όπως το Panzer Dragoon Saga, το Xenogears, το Resident Evil 2 ή το Parasite Eve, παίζουν τον αντίστοιχο ρόλο ενός σημερινού Bioshock, Call of Duty 4, Super Mario Galaxy κλπ.

Είναι και το Banjo Kazooie που το βάζω σε με ιδιαίτερη κατηγορία, ένας εκπληκτικός τίτλος που, χωρίς να είναι επαναστατικός, δημιούργησε μια νέα σχολή στα platforms, ξεχώρισε τον εαυτό του από το Super Mario 64 κι έμεινε στην ιστορία τόσο για τη ποιότητα του, όσο και για τη σημασία του στη μετέπειτα εξέλιξη του genre.

Τέλος δυο παρατηρήσεις, το Golden Eye είχε βγει το 1997.
              Ενώ η νοσταλγία είναι μεγάλη παγίδα σε τέτοιες συζητήσεις, άμα καλή ώρα βρεθούν κάποιοι να κάνουν μια αντίστοιχη σύγκριση ανάμεσα στο software του 2016 και στο 2007, η νοσταλγία όταν θυμάται τίτλους από το Galaxy, το Bioshock ή το Halo 3 θα χτυπάει κόκκινο. ;)
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Την περίοδο 1995-1999 δεν ασχολιόμουν σοβαρά με το αντικείμενο, δεν ψαχνόμουν και απλώς έπαιζα τα βασικά RPGs που κυκλοφορούσαν (FFs, BoFs, Panzer Dragoon Saga, Story of Thor, Zelda etc). Από το 2000 και μετά άρχισε να αλλάζει λίγο το τοπίο, άρχισα να ψάχνομαι και να διαβάζω και κανά site/forum. Για μένα η "ώριμη" gaming ζωή μου αρχίζει από το 2003 και μετά, εκεί που άρχισα να ψάχνομαι πολύ, να ασκώ κριτική και να ασχολούμαι περισσότερο.

Αν ήμουν έτσι το 1995 μέχρι το 2000 και ζούσα την PSone περίοδο στο μεγαλείο της, τότε σίγουρα θα θεωρούσα εκείνη την περίοδο την καλύτερη με διαφορά, ακριβώς για το λόγο που είπε ο scatman στο post του. Μετά από χρόνια ασχολήθηκα με μερικά παιχνίδια της εποχής εκείνης, ενώ (δυστυχώς) έχω αφήσει πάρα πολλά στην άκρη (μιλάω πάντα για JRPGs).

Επομένως, μένει η περίοδος 2002-2006, η PS2 JRPG era, που κατ'εμέ είναι το ίδιο κορυφαία, αν όχι καλύτερη, από την αντίστοιχη PSone era. Επίσης, ακριβώς επειδή αυτή είναι η περίοδος που ψάχτηκα και χάρηκα περισσότερο από κάθε άλλη το gaming (παρόλο που παίζω παιχνίδια από τα 3 μου, δηλαδή από το 1990-1991), αυτή θεωρώ και την καλύτερή μου.

Αν έπρεπε να επιλέξω μία χρονιά, θα επέλεγα 2006, λόγω των κυκλοφοριών του, καθώς και 2007. Όπως είπε ο boy, φυσικά, το 2008 φαίνεται πραγματικά το πιο υποσχόμενο. Όλη η νέα γενιά θα δείξει τα δόντια της.

Τέλος, έτσι για να ξεφύγω λίγο, αν έπρεπε να διαλέξω και μία γενιά, θα επέλεγα την τωρινή.

Comment

Well said στα 2 παραπάνω ποστ.

Oλα sequels δηλαδη καμια καινοτομια, εγω θα συμφωνησω με τα παιδια, εκεινη η περιοδος του 1995 με τα Ν64 και Ρς πραγματικα ειδαμε τα απιστευτα, ωστοσο θελω να προσθεσω και την περιοδο που πρωτοεμφανιστηκαν οι 8μπιτες κονσολες, και το gameboy.
                  [/b]

Φίλε ΦΥΓΕ114 θεωρείς τα συγκεκριμένα <<απλά sequels>> σε συνολική ποιότητα;
                  όσο για το καθόλου καινοτομία το περνάς τόσο αψήφιστα...
                  όλα σχεδόν τα αναφερόμενα έφεραν μεγάλες αλλαγές-βελτιώσεις από τους προκατόχους τους και νεωτερισμούς στις αντίστοιχες σειρές τους.
                  Πέραν αυτών, το ΗL2 παραμένει μοναδική εμπειρία άφταστο σε ατμόσφαιρα και με ιδέες(gravity gun κτλ) που εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα
                  Από την άλλη το Ηalo 2 ήταν το πρώτο μαζικό online console fps, το μεγάλο μπαμ για το Live, πρώτο σε online matches στο Live μεχρι και το Η3 στο XBOX360 (ή το CoD4 πιο πρόσφατα)

όσο για το 2004 ως χρονιά δεν ανέφερα πολλά ακόμη όπως το φαινόμενο WoW,ή τίτλους όπως Far Cry,Fable,το λανσάρισμα PSP & DS,το Rome: Total War (P.E.K. speaketh),Unreal Tournament 2004,Katamari Damacy,Pikmin 2,Ninja Gaiden,Riddick,Metroid: Zero Mission,Star Wars: Battlefront,Call of Duty: United Offensive,DOOM 3,Syberia II,Trackmania,Vampire: The Masquerade - Bloodlines και τόσα άλλα...

Τέλος, για τα παρατιθέμενα ονόματα fps ήταν απάντηση στο ερώτημα <<Το 98 είδαμε το GE,το 2007 τι είδαμε;>> μη βγαίνουμε εκτός νοήματος ;)

Θα μπορέσεις να το αναλύσεις κάπως;
                  Το λέω γιατί λόγω έλλειψης ίντερνετ [τώρα μπαίνω με 3 cents το λεπτό @%#&#036;] είμαι ανενημέρωτος και απλά ξέρω πως το 2007 είχε πάρα πολλές κυκλοφορίες, αναρωτιέμαι πως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν τόσο εύκολα.

Πέρα απο αυτά, 2004 για εμένα. Και απ&#39;ότι αμυδρά θυμάμαι, 1998&#33;
                  [/b]
                  βλέπε εδώ (ποστ # 1 , 12 κτλ.):
                  http://www.gamers-odyssey.com/forum/...?showtopic=212

Υ.Γ. άντε και Χριστός Ανέστη παιδιά.
                  NDS themes

Comment

Φίλε ΦΥΓΕ114 θεωρείς τα συγκεκριμένα <<απλά sequels>> σε συνολική ποιότητα;
                    όσο για το καθόλου καινοτομία το περνάς τόσο αψήφιστα...
                    όλα σχεδόν τα αναφερόμενα έφεραν μεγάλες αλλαγές-βελτιώσεις από τους προκατόχους τους και νεωτερισμούς στις αντίστοιχες σειρές τους.
                    Πέραν αυτών, το ΗL2 παραμένει μοναδική εμπειρία άφταστο σε ατμόσφαιρα και με ιδέες(gravity gun κτλ) που εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα
                    Από την άλλη το Ηalo 2 ήταν το πρώτο μαζικό online console fps, το μεγάλο μπαμ για το Live, πρώτο σε online matches στο Live μεχρι και το Η3 στο XBOX360 (ή το CoD4 πιο πρόσφατα)

[/b]
                    Προφανως και δεν ειναι απλα sequels , μιλαμε για πολυ ποιοτικους τιτλους τρομερα παιχνιδια κλπ κλπ, αλλα πως να το εξηγησω, δεν με συγκηνει τοσο η εξεληξη, οσο το να φτιαξεις ενα νεο ειδος, μια νεα μορφη gameplay απο το μηδεν, οπως πχ το Zelda Ocarina of Time, ή το Goldeneye, απο κει και περα σημερα παιζουμε τελεια shoot em up ποδοσφαιρακια και αλλα, αλλα οσο τελεια και να ειναι, το δεος που μας προκαλεσαν τα Mortal Kombat, ISS Deluxe, Mace the Dark Age, Teken, Super Mario 64 και τοσα αλλα που εθεσαν βασεις, που εκαναν τομες, που προσανατολησαν το gameplay σε αυτο που απολαμβανουμε σημερα σιγουρα δεν μπορει να συγκρηθει με κανεναν τιτλο περασμενης και τωρινης γενιας, μοναδικη εξαιρεση για μενα που μαλλον επιβεβαιωνει και το κανονα ειναι το GEARS OF WAR οταν ειδα αυτο το παιχνιδι ειχα μεινει καπως...

ετσι...

Comment

μην ξεχνάς ότι τότε όμως η βιομηχανία ήταν ακόμα σε αναπτυσσόμενο στάδιο.λογικό είναι να μην βγαίνουν πλέον νέα είδη παιχνιδιών.αν το καλοσκεφτείς βέβαια και οι τίτλοι που ανέφερες δεν ήταν κάτι το πρωτότυπο τότε που κυκλοφόρησαν.απλά εξέλιξαν κάτι που είχαν κάνει χρόνια πριν.
                      Carpe diem

Comment

ε καλα με αυτη τη λογικη τα παντα ειναι εξελιξη των 8 μπιτων κλπ, λεμε για παιχνιδια που ηταν οντως επανασταση, το Μαριο 64 ηταν, οπως και να το κανεις, δε κανενα αλλο παιχνιδι τοτε δε πηγαινες οπου γουσταρες, και το golden eye επισης ειχε και αυτο φοβερες καινοτομιες και τοσα αλλα.

Comment

To gears που αναφέρεις τι καινοτομίες προσφέρει???Μου φαίνεται ότι είναι απλώς game που σου αρέσει και όχι κάτι που θα θεωρούσες πραγματικά πρωτοποριακό.
                          Σίγουρα πάντως τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε κάτι το πραγματικά επαναστατικό,πρωτοποριακό πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
                          Nintendo I.D.: paixtis
                          3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

διαφορουμικη αντιπαραθεση για το gears? λολ&#33;&#33;&#33;

τωρα τι να κατσω να εξηγω... μηπως οτι για πρωτη φορα ολα σε ενα παιχνιδι ηταν τελεια...?

Comment

Ισως να μη προκειται για την καλυτερη περιοδο που εχω ζησει,ομως κατα τη γνωμη μου αξια σημειωσης ειναι η χρονικη περιοδος 2003/2004.Τεραστιος αριθμος αξιολογων τιτλων οπως SW:KotOR,Halo 2,PoP Warrior Within,Ninja Gaiden,Panzer Dragoon Orta,Otogi:Myth of Demons,SCandora Tomorrow,Fable και πολλα ακομα που αν καθησω να παραθεσω θα μου φυγει ολη η μερα.

Φυσικα δε μπορει κανεις να ξεχασει και χρονιες οπως το 1998 (Panzer Dragoon Saga) ομως νομιζω πως η παραπανω αναφορα δικαιολογει τη σταση μου απεναντι στη συγκεκριμενη περιοδο.
                              <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

το λέω για τελευταία φορά.οι συγκρίσεις είναι άτοπες.όσο επαναστατικά ήταν τα OoT,Goldeneye etc άλλο τόσο επαναστατικά ήταν τα Halo,Half-Life etc.δεν αναλύω.απλά παίξτε τους τίτλους να καταλάβετε.όπως άλλωστε ήταν και το dino crisis 2.όσοι το έχουν παίξει,και παίζουν ακόμα παιχνίδια δράσης σε τρίτο πρόσωπο ίσως να καταλάβουν.ΤΕΛΟΣ
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X