Announcement

Collapse
No announcement yet.

MGS4 SPOILERS!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Λοιπον τελος και απο μενα, επιτελους καταφερα να παιξω το τελευταιο κεφαλαιο της σειρας και εχω να πω πως προκειται για ενα πραγματικα φανταστικο παιχνιδι. Μου αρεσαν ολες οι προσθηκες που ειχαν γινει στον τιτλο ο οποιος κρατησε την βασικη του ταυτοτητα και ταυτοχρονα παρουσιασε μια πιο συγχρονη οπτικη του gameplay. Καθε act ειχε διαφορετικα πραγματα μας δειξει, με κορυφαια για μενα τα πρωτα 2 οπου υλοποιουντουσαν και ολες οι καινουργιες ιδεες. Το μονο που με χαλασε ηταν πως οι 3 τελευταιες πραξεις ηταν αρκετα μικρες και με λιγα gameplay sections (η 3η χαρακτηριστικα μου πηρε το κλασσικο 4ωρο για να την φερω σε περας, ωστοσο περαν του boss το υπολοιπο gameplay κομματι δεν μου πηρε πανω απο μια ωρα... γενικα μου φανηκε οτι δεν υπηρχε σωστη αναλογια αναμεσα στα cut scenes και στο in game υλικο) και δεν τις ευχαριστηθηκα τοσο πολυ...βεβαια φταιω και εγω γιατι επαιζα σε επιπεδο solid και οχι στο big boss που σιγουρα παρουσιαζει την σωστη προκληση για καποιον που εχει ασχοληθει με ολα τα προηγουμενα επεισοδια της σειρας. Το act 4 ηταν απλα κορυφαιο, παρ'οτι και αυτο μικροτερο απο τα 2 πρωτα ηταν μια απιστευτη σκεψη και αριστα υλοποιημενη (ενταξει ημουν συνεχεια με την τριχα καγκελο) που εκλεινε υπεροχα μεσα απο την μαχη με τα metal gears. Γενικα ευχαριστηθηκα που υπηρχε ποικιλια σε αυτα που εδινε το παιχνιδι κατι το οποιο δεν ειχαμε δει στα προηγουμενα μερη. Ξαναλεω οτι βλεποντας συνολικα τον τιτλο η μονη πικρια που μου εχει μεινει ειναι πως το gameplay ηταν πραγματικα κορυφαιο (πχ τα octocamo, MKII και το απιστευτο υλικο απο οπλα ηταν κομματια με τα οποια δεν χορταινα να πειραματιζομαι) αλλα θεωρω οτι δεν ειχε δωθει απλοχερα στον παικτη και τελικα το ingame κομματι ηταν μικρο σε σχεση με το τι μπορουσε να προσφερει. Anyway ο τιτλος θα αγοραστει και θα παιχτει στο hard καποια στιγμη (ειτε σε δανεικο ειτε στο μελλοντικο δικο μου:p ps3) προκειμενου να τον βιωσω οπως του αξιζει...Σκεπτομαι να κανω στο μελλον αυτο που ειχε κανει και o evans , να τα πιασω ολα και να τα παιξω με τη σειρα...Γενικα εχω πωρωθει παρα πολυ.

    Σεναριακα τωρα, διαβασα οσα εχετε γραψει στις προηγουμενες σελιδες και πανω κατω εχουν εκφραστει ολα οσα ηθελα να πω. Σε οτι αφορα το τελος ηθελα η σκηνη με τον Big Boss να ειναι πιο περιεκτικη και φορτισμενη καθως τα περισσοτερα πραγματα που ειπωθηκαν ειχαν ηδη αναφερθει απο την Eva αρκετα νωριτερα. Απο την αλλη ηταν και σκηνη λυτρωσης γιατι αν το τελευταιο κεφαλαιο της σειρας εκλεινε απλα με τον γελοιο γαμο του johny:p (ελεος) και της Meryl θα αυτοκτονουσα. Ο Raiden μου αρεσε που εζησε και δεν ειχε την τυχη των προηγουμενων ninja οπως επισης μου αρεσε και ολο το σκηνικο της επαναληψης των γεγονοτων που υπηρχε κατα την διαρκεια του παιχνιδιου (το σταματημα του outer haven απο τον Raiden σε στυλ rex-grayfox, ο θανατος της Naomi με τον Otacon να ξαναμενει μπακουρι κλπ). Γενικα με αυτη την καταληξη τοσο ο raiden οσο και o snake δικαιολογουν αυτα που ακουστηκαν στο τελος ''we are no longer prisoners of fate'' και η αλυσιδα των επαναληψεων που υπηρχε απο το 60 και το snake eater επιτελους σπαει. Επισης φοβερη ηταν η ανατροπη πως τελικα αυτοι που θεωρουσαμε ως κακους εδω και τοσα χρονια δεν ηταν και τοσο κακοι τελικα. Πραγματικα αρχισα να βλεπω με αλλο ματι τον ocelot που μεχρι τωρα τον μισουσα!!! Επισης φοβερος ο campell, οι τρελες σκηνες του akiba, η σκηκη με τον psycho mantis, η naomi γενικοτερα lol αλλα και η ατακα του snake προς το τελος με την Mei Ling να ρωταει αν υπαρχουν καθολου αποριες πανω στην επιχειρηση...snake σηκωνει το χερι--ε μηπως υπαρχει κανενα τσιγαρο?-- Meryl--Δεν εχουμε ωρα για τα ηλιθια αστεια σου--

    Σε αυτα που δεν μου αρεσαν και τοσο μπαινει το οτι οι απειρες αποριες που ειχε δημιουργησει ολο αυτο το τρελο σεναριο καταφεραν και απαντηθηκαν σε ενα cut scene περιπου στη μεση του παιχνιδιου ( ενταξει οχι και τοσο αρνητικο σαν γεγονος αλλα ενιωσα μια απομυθοποιηση:p), οι αστειες σκηνες σαπουνοπερα με τον otacon να κλαιγεται, η σταση της Meryl απεναντι στον snake (δεν με επεισε οτι ξαφνιαστηκε ή οτι ενιωσε κατι που τον ειδε ετσι στην πρωτη τους συναντηση -ελεος ειχατε περασει τοσα μαζι lol-) και φυσικα ο τελικος γαμος... Α, επισης και εγω δεν καταλαβα τον θανατο της Naomi..

    Εν τελει παντως ο ηρωας παρ'οτι δεν πεθαινει αμεσα συνεχιζει και κραταει την τραγικοτητα...Imo το τελος ειναι πιο σκληρο ετσι οπως δωθηκε παρα με το αν σταματαγε στην αυτοκτονια.

    Anyway ενα πραγματικα φοβερο παιχνιδι που αξιζει να παρει κανεις ps3 για χαρη του...Ηδη με εχει πιασει νοσταλγια που το ξανασκεπτομαι... Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το αγορασω και εγω γιατι καποια στιγμη πρεπει να ξαναπαιχτει οπωσδηποτε.

    Comment


    • #77
      Ωραία τα είπες και χαίρομαι που εν τέλει σου άρεσε. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το έπαιξα και το έχω ήδη νοσταλγήσει απίστευτα πολύ, τόσο το ίδιο όσο και την όλη αναμονή για την κυκλοφορία του. Θυμάμαι τελευταίες μέρες πριν την κυκλοφορία πώς έκανα, άγχος για να βρω PS3, πώρωση με το playthrough όλης της σειράς και έκσταση όταν ήρθα σπίτι με το νοικιασμένο PS3 και MGS4 και είδα την οθόνη των τίτλων (btw κανένα σχόλιο για αυτήν; εγώ όταν την είδα έλιωσα).

      Η αλήθεια είναι ότι οι σκηνές που δε σου άρεσαν ΙΜΟ χαλάνε αρκετά το όλο feeling του τίτλου και απορώ γιατί τις πρόσθεσαν. Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την τελική σου άποψη, αλλά έπεσαν ΟΛΕΣ στο τέλος του τίτλου και πραγματικά κάπου λες "Πώς το έκαναν τόσο λάθος στο τέλος;"

      Μέχρι το θάνατο της Naomi το παιχνίδι το πήγαινε εξαιρετικά, από εκεί και μετά κάπου μπερδεύτηκαν οι δημιουργοί του. Λες και άλλαξαν σκηνοθέτη . Τέλος πάντων, overall αυτό που μένει είναι ο άπειρος διάλογος με την Eva, οι σκηνές στο Shadow Moses και φυσικά το τέλος.

      Τελειώνοντας να πω ότι ο μαραθώνιος μετράει άπειρα. Σκέψου τώρα να παίζεις ολόκληρο το MGS 1, να βγάζεις το παιχνίδι μετά τον τερματισμό και να ηχεί ακόμα στα αυτιά σου το The best is yet to come. Αμέσως να βάζεις MGS 2 και να το ξεκινάς με τις σκέψεις του 1. Μετά αντίστοιχα να βάζεις το 3 ενώ σκέφτεσαι τα ΙΜΟ τέλεια σκηνικά του 2 και τελειώνοντας και το 3 να έχεις να παίξεις το 4 για να δεις το φινάλε όλων. Για μένα ήταν πραγματική αποκάλυψη, τα είχα όλα φρέσκα στο μυαλό μου, είδα τον Snake να περνάει όλες τις φάσεις του, να αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και να τελειώνει με αυτόν τον τρόπο, χαρακωμένος και με 6 μήνες να ζήσει ενώ ταυτόχρονα ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα. Τι μου θυμίζεις ρε songoku :p .

      Comment

      Working...
      X