Announcement

Collapse
No announcement yet.

Role Players Realm

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Oxi aplws diafwnw alla diafwnw kai katheta, den tha analysw toso poly ta legomena mou alla ok krineis ena paixnidi pou egine gia to katharo fanservice kai oxi mono afto alla kai ena kalo paixnidi apo panw.
    Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις ότι διαφωνώ πως το παιχνίδι έγινε για fanservice ή το γεγονός ότι έγινε για fanservice καταρρίπτει τα επιχειρήματά μου. Και δεν είπα πως είναι κακό παιχνίδι. Είπα πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.
    Ta systhmata maxhs pou aneferes den htan kai h epitomh ths kainotomias, to Vagrant story antegrapse to parasite eve gia paradeigma kai to systhma tou FF12 eixe douleftei sto KOTOR poio prin.
    Η αλήθεια είναι πως έχω παίξει ελάχιστα PE και KOTOR και δεν μου είναι οικεία τα συστήματα μάχης τους. Είχε όμως το KOTOR gambits; Είχε σε όλη τη διάρκειά του μάχες που συνέχιζαν να σε εντυπωσιάζουν και να σε προκαλούν από την αρχή ως το τέλος χωρίς να γίνεται φτηνό; Είχε το PE crafting στο βαθμό που είχε το VS και ποικιλία όπλων με ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους που σου μάθαινε το ίδιο το παιχνίδι να χρησιμοποιείς; Το σύστημα μάχης είναι αλληλένδετο με τις μάχες που σου προσφέρει το παιχνίδι. Το FF12 είναι ένα παράδειγμα που κάτι τέτοιο γίνεται σωστά. Το FF13, παρόλο που θεωρητικά έχει καλό σύστημα μάχης (αν και σαν σύστημα το θεωρώ χειρότερο από του 12), προς το τέλος το καταστρέφει αφού σταματάει να σου προσφέρει καινούργια πράγματα (για να μη μιλήσω για το ανούσιο grinding)...
    Mporei na diafwneis me to style tou Nomura ws director alla apokleietai na pisteveis oti vlaptei thn etairia h thn viomhxania ktl ktl
    An apo thn allh to pisteveis, exeis adiko flat out, exei dwsei kapoia apo ta kalytera games pou yparxoun ws director (Kingdom hearts, Dissidia) kai perimenoume na doume ti tha kanei me to Versus XIII, sta ypoloipa htan character designer.
    Προφανώς δεν φτιάχνει όλα τα παιχνίδια μόνος του. Αλλά έχει σημαντική θέση στην εταιρεία και καλώς ή κακώς είναι η βιτρίνα της εταιρείας την παρούσα χρονική στιγμή (όπως ήταν ο Σακαγκούτσης μέχρι και το 10). Δεν είναι τυχαίο πως κάποια πράγματα είναι εμφανή σε πολλές σειρές της Square. Πιστεύω πως σε βάθος χρόνου ναι βλάπτει την εταιρεία (όχι απαραίτητα οικονομικά). Για παράδειγμα πλέον έχω κουραστεί με τα ατελείωτα KH παρόλο που είναι ευχάριστα παιχνίδια και πολύ προσβάσιμα. Το 1 μου άρεσε, έπαιξα το CoM στο GBA που είχε διαφορετικό σύστημα μάχης και ήταν πολύ εντυπωσιακό οπτικά, έπαιξα το 258/2 που για παιχνίδι DS ήταν καλό (αν και η ιστορία ήταν πολύ αργή και λίγη) το 2 δεν το έπαιξα με φοβερό ενθουσιασμό (η ιστορία είναι ένας αχταρμάς ΙΜΟ, το παιχνίδι σε σημείο καταστρέφει το ίδιο του το σύστημα μάχης) και το BBS, αν και θέλω να το παίξω, δυσκολεύομαι να μπω στη διαδικασία να παίξω άλλο ένα KH ειδικά όταν πρέπει να το παίξω 3 φορές.
    Το VSXIII το περιμένω και γω πως και πως (αν είδες δεν έχει πολλές ζώνες και φερμουάρ πράγμα πολύ θετικό) αλλά έτσι όπως πάει θα το δούμε στο PS5. Φοβάμαι πως ο Νομούρα δεν έχει σαφή εικόνα του τι θέλει να φτιάξει.
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

    Comment


    • Gia fanservice game einai poly kalytero apoti tha mporouse na einai.

      Nai to KOTOR exei paromoio systhma maxhs me to FF12 kai to Parasite EVE paromoio systhma maxhs me to Vagrant Story.

      Epeidh esy kourasthkes na paizeis ta kalytera games ths Square o Nomura den vlaptei aparaithta thn etairia pouthena.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

      "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

      Comment


      • Παντως το συστημα του KOTOR βασιζονταν στους τρίτους κανόνες το dungeons and dragons, οποτε εκ των πραγματων δεν μπορει να σχετίζεται με το XII.

        Comment


        • Opws to systhma maxhs tou VS htan ekseliksh tou PE etsi kai to systhma tou FF12 htan ekseliksh tou KOTOR efoson egw ekei to eida ylopoihmeno prwta ws arxikh idea (kai epeita sto dragon age).

          Kai profanws metafrastike wste na teriazei me ena FF kai oxi me Dungeons and dragons,

          Telos pantwn h syzhtish opws thn kaname kai sto chat den paei allo, efoson adynatw na sas katalavw oson afora ton Nomura sygekrimena sas afinw na pistevete oti thelete kai den to amfisvhtw.

          Egw pistevw pws mia xara ta paei, ta paixnidia pou vagzei einai wraia kai exoun epityxia kai afto mono ws kalo mporw na to dw.
          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
          Kindred, this blade and I.
          "

          "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
          Greek Gaming Videos
          Greek Final Fantasy Forum

          Comment


          • Oυαου,είπατε τόσα που μου είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλα.

            Ας κάνω μια προσπάθεια.

            Εντελώς άκυρο το πορτ του 3 στο psp.Αφού θα είναι απευθείας πορτ ενός παιχνιδιού 5 χρόνων θα είναι εντελώς κλεψιά αν το κοστολογήσουν πάνω από 20 ευρώ.Ports των 5,6 με καλύτερα γραφικά στο στιλ του final fantasy 4 complete θα ήταν πολύ καλύτερες κινήσεις.

            Για αρχή θα πω ότι χαίρομαι που ο ματσουνο παραμένει ενεργός στην βιομηχανία αν και στο πλευρό της level 5.Είναι άσχημο που δεν θα δούμε συνέχειες στα κλασσικά παιχνίδια με τα οποία έχει συνδέσει το όνομά του,αλλά βλέπω πολύ θετικά ένα πολύ ταλαντούχο στουντιο τον προσέλαβε.Ελπίζω να δούμε αξιόλογα παιχνίδια στο μέλλον.

            Τώρα όσον αφορά την σύγκριση νομουρα και ματσουνο,ο δεύτερος κερδίζει κατά κράτος τον πρώτο σε κάθε τομέα,ακόμα και στο gameplay.Tα παιχνίδια που δημιούργησε ο ματσουνο έχουν πέρα από κορυφαίο σενάριο τόσο βαθείς και περίπλοκους μηχανισμούς gameplay που ο νομουρα δεν τα φτάνει.Συμφωνώ πως ο τελευταίος έχει βγάλει καλά παιχνίδια όμως,ειδικά τα twewy και ingdom hearts είναι εξαιρετικά.

            Ακόμα και αν δανείστηκε ground στοιχεία από άλλα παιχνίδια δεν τον μειώνει καθόλου όπως από ότι καταλαβαίνω υποστηρίζεις.Ίσα ίσα,πήρε κάποιες ιδέες και τις εξέλιξε απίστευτα σε βαθμό που να διαμορφώσει παιχνίδια με δικό τους ύφος,gameplay και σύστημα μάχης.Το parasite eve παρόλο που είχε το ίδιο σύστημα targeting με το vagrant δεν είχε ούτε το 1/10 των χαρακτηριστικών/στατιστικών/spells/abilities κτλ κτλ.Το kotor από την άλλη δεν έδωσε τίποτα στο 12 πέρα από την κάμερα,είχε υπερβολικά απλούς μηχανισμούς gameplay για να επηρεάσει το 12,χώρια το ότι είναι γνωστό πως οι γιαπωνέζοι είναι τόσο ξεροκέφαλοι που αγνοούν επιδεικτικά οτιδήποτε δυτικό.

            Ο δε νομουρα δημιουργεί καλά παιχνίδια αλλά έχω ράμματα για την γούνα του.Δεν μου αρέσει το πως χειρίζεται τα kingdom hearts.H σειρά έχει φτάσει πολύ κοντά στο σύνδρομο του fifa,σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε ένα καινούριο παιχνίδι και πλέον το ομολογώ πως η σειρά έχει σταματήσει να μου προκαλεί το δέος που μου προκαλούσε πριν 2 χρόνια.Επίσης θα είναι εντελώς χαζή κίνηση αν βγάλει τρίτο dissidia,ήδη ένα sequel ενός καθαρά service τίτλου(παρόλο που είναι καλός) είναι αρκετό.Ας προσπαθήσει επιτέλους να μας δώσει κάτι καινούριο.Καλά με το versus μόνο ένας θεός ξέρει τι παίζει και είναι κρίμα γιατί φαίνεται ότι ο τίτλος αποτελεί κάτι πραγματικά καλό και φρέσκο.Τέλος δεν μου αρέσει ούτε εμένα η υπερβολική ποζερια.

            Straier δώσε μια ευκαιρία στο bbs.Μην φοβάσαι,ο κάθε ήρωας έχει εντελώς διαφορετικό gameplay,ιστορία,bosses και σε μεγάλο βαθμό επισκέψιμες περιοχές.


            Tidy!

            Do not blame me.Blame yourself or God.
            In Matsuno we trust.

            Comment


            • Den yposthrizw oti o Matsuno einai xeiroteros, yposthrizw oti o Matsuno den ekane ta syshmata maxhs sta paixnidia sta opoia htane director, epishs yposthrizw oti afta ta systhmata maxhs ta eixame dei kai poio prin.
              O Straier apofasise na mpleksei ta systhmata maxhs me tous directors kai egw aplws apanthsa.

              Mou fenetai periergo pou den theleis kai allo Dissidia, den kserw an asxolithikes me ta prwhgoumena 2 alla htan toso kala ws fighting games pou egw proswpika thelw opwsdhpote na dw kati se megalh konsola.

              Den kserw kata poso exei o Nomura gnwmh to se poia konsola tha vgainei kathe KH game, to oti epelekse na ta kanei apeftheias synexeies nai, alla to se poia konsola mporei na mhn einai dikh tou apofash kathara.

              To thema pozeria opws eipe o xeno eite sou aresei eite oxi, ara oute kalo einai oute kako kai ara den tha eprepe na to lamvanoume katholou ypopshn mas, emena maresei para poly.
              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
              Kindred, this blade and I.
              "

              "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
              Greek Gaming Videos
              Greek Final Fantasy Forum

              Comment


              • Πάντως ο lead μίας ομάδας είναι και αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Ο κόσμος λέει τα ίδια πράγματα και για τον Steve Jobs και την Apple: δεν τα έφτιαχνε μόνο αυτός τα προϊόντα, αλλά ήταν το αποτέλεσμα του αθροίσματος των ιδεών πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Χαίρω πολύ, αυτός έπαιρνε όμως την τελική απόφαση και τίποτα δεν έβγαινε στη φόρα αν δεν είχε το approval του. Κατ' επέκταση το ίδιο ισχύει και στον κινηματογράφο και σε πόσα άλλα media, σκηνοθέτης, μουσικοσυνθέτης κτλ είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για μία δημιουργία, έστω και αν υπάρχουν ηθοποιοί, κάμεραμεν, boomen κτλ.

                Comment


                • Ys Celceta (PSVita):






                  Comment


                  • Den me entypwsiazoun ta grafika pantws.
                    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                    Kindred, this blade and I.
                    "

                    "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                    Greek Gaming Videos
                    Greek Final Fantasy Forum

                    Comment


                    • Imo ο Matsuno ειναι σιγουρα πολυ πιο ιδιαιτερος και ξεχωριστος δημιουργος απο τον Nomura. Οτιδηποτε εχει φτιαξει εχει αφησει εποχη, ειναι αντικειμενο συζητησης μεχρι σημερα και εχει επηρεασει σε διαφορες κλιμακες την βιομηχανια... Επιπλεον θα ελεγα οτι οι δουλειες του ειναι στο συνολο τους πολυ ωριμες (σε καθε επιπεδο) ακομα και σε εποχες που το μεσο δεν ηταν ετοιμο να προσφερει στο κοινο κατι τετοιο.

                      Ο Nomura ειναι πολυ πιο ''μεσος'' δημιουργος με την εννοια οτι τα παιχνιδια που εχουν την υπογραφη του ειναι σιγουρα πολυ πιο προσβασιμα στο μεσο ορο του gaming κοινου. Το στυλ του (σε επιπεδο σεναριου, character design κλπ) ειναι πιο κοντα σε καθιερωμενες νορμες και τασεις που κυριαρχουν στην αγορα. Απο κει και περα βεβαια ειναι και ενας ανθρωπος που προσωπικα με αφησε αφωνο ειδικα με τα δειγματα γραφης του σε τιτλους οπως το ΒΒS... και το επιτευγμα το θεωρω σιγουρα τεραστιο καθως καταφερε να κλεισει παρα πολλα ''σεναριακα'' ζητηματα με τροπο τοσο απολυτο που πραγματικα δεν εχω δει κατι αντιστοιχο σε καποιο αλλο videogame ή γενικοτερα ιστορια που εξελισσεται προοδευτικα μεσω sequels (δειτε ας που με το απαραδεκτο τελος της σειρας lost και φανταστειτε απο την αλλη ενα τελος που πραγματικα θα σας εντυπωσιαζε και θα εκλεινε ολα τα ερωτηματα με φανταστικο τροπο).

                      Btw το FFXII δανειζεται στοιχεια απο το KotOR ok, αλλα θεωρω οτι το FFXII βρισκεται σε τελειως διαφορετικο επιπεδο (μιλια μακρια) σε οτι αφορα το συστημα μαχης (οχι μονο στις βελτιωσεις αλλα στο συνολο των νεων ιδεων εισηγαγε). Αυτο γινεται ακομα πιο σαφες πιστευω αν παιξει κανεις το dragon age που παροτι μεταγενεστερο, παρουσιαζει ενα συστημα που σε καμια περιπτωση δεν ειναι για παραδειγμα τοσο λειτουργικο...

                      Εdit: Εγω χαρηκα για το FFIII, δεν το εχω παιξει και πλεον θα εχω 1-9 ολα στο psp

                      Comment


                      • Πανέμορφο το Ys.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • FF XIII-3?

                          Comment


                          • What the? Giati tosh fagwmara me to sygekrimeno?
                            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

                            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

                            Comment


                            • Συμφωνώ απολύτως σε όλα με το ανωτέρω ποστ του νοοτο.

                              Matsuno>>>nomura χωρίς όμως να λέω ότι ο δεύτερος βγάζει κακά παιχνίδια,ίσα ίσα η ομάδα του μας έχει δώσει πολύ καλά games και πιστεύω ότι αν σοβαρευτούν λίγο και φτιάξουν κάτι καινούριο και όχι και άλλα sequel θα μας δώσουν εξαιρετικά games.

                              Btw ground θα ήθελα να δω figting final fantasy σε hd μηχάνημα αλλά ΟΧΙ στο στιλ των dissidia.Θα προτιμούσα κάτι σε στιλ street fighter.Ένα καθαρά skill based βαθύ figting game με χαρακτήρες από πολλά ff,πολλά modes παιχνιδιού (όχι όπως τα street fighter που δεν έχει τίποτα) και μπόλικο υλικό που να αφορά τα final fantasy που να ξεκλειδώνεται σαν ανταμοιβή όσο παίζεις,combo challenges,training modes και ότι άλλο καθιστά σήμερα ένα fighting game αξιόλογο.Εγώ με κάτι τέτοιο θα είχα τρελή όρεξη να ασχοληθώ και φαντάζομαι και πολλοί γενικά.Το dissisia από την άλλη είναι παιχνιδάρα και έχω ασχοληθεί αλλά δεν θα ήθελα άλλο.

                              Το νέο της ημέρας για το τέλος.Θα κυκλοφορήσει νέο expansion για το final fantasy 11.Πέρα από νέες περιοχές θα έχει 2 νέες κλάσεις,quests κτλ κτλ



                              At this weekend's VanaFest 2012, a semi-annual fan festival for long-running MMORPG Final Fantasy XI, a brand new expansion pack entitled Seekers of Adoulin was announced. Adventurers will gain access to the newly-revealed lands of Adoulin, a western continent with port towns, dense jungles, and sandy beaches. The expansion will feature an all-new storyline, centered around some tantalizing key words like "Tartarus" and "Yggdrasil." In addition, players will be able to master two new jobs, one of which is confirmed to be Geomancer. The other job is only hinted at on the game's official website, but some believe it could be Mystic Knight. What do you think?



                              Tidy!

                              Do not blame me.Blame yourself or God.
                              In Matsuno we trust.

                              Comment


                              • Den tha to afisoun na pethanei afto to game sthn square lol
                                Krima pou den paizw pleon.

                                Deus den thewrw thn Square ikanh na kanei ena fighting game san to Street Fighter.
                                Dissidia ok, Bushino Blade nai alla afta den htan conventional fighting games.
                                Kala tha htan alla den to vlepw.
                                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                                Kindred, this blade and I.
                                "

                                "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                                Greek Gaming Videos
                                Greek Final Fantasy Forum

                                Comment

                                Working...
                                X