Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Most Difficult Game

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• The Most Difficult Game

Πιο είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχετε παίξει μέχρι τώρα? Πιο σας έκανε να θέλετε να χτυπάτε τον μοχλό πάνω στο κεφάλι του χαραχτήρα μέσα στο παιχνίδι? Περιγράψτε αυτές τις όμορφες σας στιγμές, πείτε τις εμπειρίες σας, don't be shy .

Προσωπικά μου αρέσει το παιχνίδι να έχει κάποια δυσκολία, και αν μου αρέσει πολύ γενικά και με ευχαριστεί να το ξαναπαίξω τότε το δοκιμάζω σε ακόμα πιο δύσκολα difficulties.

...And the Oscar goes to...

God Of War 1

Έχω λατρέψει γενικά το παιχνίδι, και μου άρεσε η ιδέα να το τελειώσω και στο πιο δύσκολο mode (God Mode), για να δω και κάποια extra πράγματα στο παιχνίδι. Είχα ακούσει πως είναι υπερβολικά δύσκολο, όμως δεν βαριέσαι, έχω παίξει κιάλα δύσκολα παιχνίδια... Έτσι έλεγα. Το παιχνίδι γενικά ήταν παρα πολύ δύσκολο, κάποιες φάσεις σου έσπαγαν κυριολεκτικά τα νεύρα, ήθελαν να πεθάνεις ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ! Μια δύσκολη φάση που θυμάμαι, ήταν λίγο πριν να πάρεις το κουτί τις Πανδώρας, εκεί που κινείται το πάτωμα με σμήνη από πουλια να σε πολιορκούν. Όμως αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην πιο δύσκολη φάση που έχω παίξει ποτε σε παιχνίδι... Αυτή δεν είναι άλλη από την φάση με τους κλώνους λίγο πριν το τέλος. Αφού χάσεις πάνω από 30-40 φορες, αρχίζεις να σκέφτεσαι "Δεν γίνετε, κάποιο λάθος θα υπάρχει. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο, δεν υπάρχει περίπτωση. Μάλλον η κατασκευαστές το έφτιαξαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σε αφήνει το παιχνίδι να προχωρήσεις άλλο. Ναι, έτσι πρέπει να είναι, ΝΑΙ *&%^&# το $^%&#@$!@ τους ΝΑΙ!". Μέχρι και στο GameFAQS είχα μπει για να δω αν πράγματι γίνετε να είναι τόσο δύσκολο, αν κάνω κάτι λάθος, αν υπάρχει κάτι που δεν βλέπω. Έλεγε κάποια πράγματα, κάποια hints (μα τι hints, απλά έπρεπε να σκοτώνεις χωρίς να πεθάνεις, και ήταν απλά ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ).

Έπαιζα για 3-4 μέρες, 2-3 ώρες περίπου κάθε φορα... και όταν σκότωσα και το τελευταίο clone, γονάτισα όπως ο Λεωνίδας στην ταινία 300. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να κερδίσεις κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια! Όταν μετά από λίγο σκότωσα το τελευταίο boss, και ήμουνα στο σημείο που πρέπει να ανεβείς τις σκάλες για να καθίσεις στον θρόνο, πάτησα το start button (ξέχασα για ποιον ακριβώς λόγο), και τότε ήταν που τα είδα όλα... Το παιχνίδι ΜΑΓΚΩΣΕ, έμεινε μια μαύρη εικόνα στην οθόνη και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα! Το PC το είχα ακόμη ανοιχτό στο FAQ που έψαχνα για hints, και μόλις έκανα scroll down ακριβώς κάτω από εκεί που διάβαζα έγραφε κάτι σαν "ΠΡΟΣΟΧΉ. ΜΗΝ ΠΑΤΉΣΕΤΕ ΤΟ START ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΗΜΕΊΟ ΕΠΕΙΔΉ ΣΤΟ GOD MODE ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΈΧΕΙ GLITCH ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ" :ph34r: ................ "AHHH!!!!!!!!! !!!!!!! (Κοιτάζοντας ψιλά με την camera να κάνει zoom out από το πρόσωπο μου.)"

Τελικά αναγκαστικά είδα τα extra videos από YouTube... Όχι, δεν θα ξαναπερνούσα ότι πέρασα για να τα δω.

<span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

ke ego to idio Aion olo to game den otan toso diskolo alla ekini i skini itan extreme

Comment

Οντως,θυμαμαι οτι το God of War μου ειχε βγαλει την Παναγία,τελικα το παρατησα,δεν αντεξα αλλο.Αλλα το πιο δυσκολο για εμενα ηταν το πρωτο Crash Bandicoot που ειχε βγει στο PS2.Ηταν και σπαστικο,εκανε δυο χρονια μεχρι να φορτωσει.Υποτιθεται οτι ηταν παιχνιδι που απευθυνοταν σε παιδια&#33;Δεν ειχα και memory card τοτε και θυμαμαι οτι ειχα κολλησει σε ενα boss και ειχα βαλει σκοπο να μην κλεισω το PS2 αν δεν το περνουσα.Τελικα,περασε πανω απο μια ωρα και εγω ακομα προσπαθουσα..Ηθελαν ομως οι γονεις μου να κατσουν στην τηλεοραση και εφαγα ταπα.Δεν ειμαι τοσο ασχετος ρε παιδια&#33;Αληθεια,ηταν δυσκολο&#33;

Comment

Εγώ παίδες θα ψηφίσω Battletoads. Το πήρα κατά τύχη από το Μινιόν ως παιδί επειδή δεν είχαν το MK2 που έψαχνα και έκατσα ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ καλοκαίρι για να το τελειώσω. Παιχνιδάρα

Comment

Hoshigami για Playstation (κι οχι το αποβρασμα για DS).

Θυμαμαι με εχει δυσκολεψει τοσο πολυ που οταν το τερματισα ειπα πως δε θα το ξαναπαιξω ποτε
          " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Κάποιοι παλιοί θα θυμούνται το απίθανο Castlevania Adventure.
            Από πιο πρόσφατα παιχνίδια το SMT: Lucifer&#39;s Call μου φάνηκε απελπιστικά δύσκολο.
            https://www.emulator-zone.com
            I am an iteration closer to my desired solution!
            The World Ends With You

I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
            Castlevania Lords of Shadow

I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
            Hyperdimension Neptunia

Comment

Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε τέτοιο θέμα...
              Αυτή η λίστα που έχει πολύ γέλιο&#33;

Battletoads και Trojan μου έρχονται άμεσα στο μυαλό. Τα πρώτα 2 της σειράς Mega-Man από κάποιο σημείο και μετά... UltimateFightingChampionship για το PS. Fester&#39;s Quest (αν και το έφτασα στο τελευταίο boss μετά από χρόνια), Rygar (ίσως γιατί ήμουν μικρός και δεν είχα ιδέα που να πάω και τι να κάνω)...

Comment

ναι εχει ξαναγινει παρομοιο θεμα και ειχα πει το Shinobi του Ps2, το οποιο ειναι και πατατα.

Comment

ναι εχει ξαναγινει παρομοιο θεμα και ειχα πει το Shinobi του Ps2, το οποιο ειναι και πατατα.
                  [/b]
                  Διαφωνώ. Απλά βγήκε σε μια εποχή όπου η βιομηχανία άρχισε να παράγει τίτλους που σε παίρνουν από το χέρι και έχουν γραμμική πρόκληση. Ο λόγος που μας φαίνεται δύσκολο είναι γιατί πιστεύω το παίζουμε λάθος. Απλά πλέον μας είναι δύσκολο να παίζουμε τα παιχνίδια όπως θέλει ο κατασκευαστής και να προσαρμοζόμαστε. Είμαστε απλά καλομαθημένοι. Το ίδιο ισχύει και για πολλά παιχνίδια που χαρακτηρίζονται δύσκολα, με κυριότερο παράδειγμα τα Shmups.

Νομίζω πάντως το θέμα υπάρχει και επιπρόσθετα τα list threads έχουν γίνει κουραστικά.
                  Insert Coin

Comment

Μπορείτε να μου δώσετε link? Επειδή έψαξα και δεν βρήκα τίποτα.

Όσο για το Shinobi, συμφωνώ ότι ήταν πολύ δύσκολο (ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχω παίξει σίγουρα), και επίσης συμφωνώ ότι δεν είναι πατάτα.

<span style="font-family:Century Gothic">MAY THE RATS EAT YOUR EYES&#33; I am now lost to your cause&#33; The Darkness comes...&#33; IT WILL DAMN US ALL&#33;&#33;&#33; </span>

Comment

Οντως,θυμαμαι οτι το God of War μου ειχε βγαλει την Παναγία,τελικα το παρατησα,δεν αντεξα αλλο.Αλλα το πιο δυσκολο για εμενα ηταν το πρωτο Crash Bandicoot που ειχε βγει στο PS2.Ηταν και σπαστικο,εκανε δυο χρονια μεχρι να φορτωσει.Υποτιθεται οτι ηταν παιχνιδι που απευθυνοταν σε παιδια&#33;Δεν ειχα και memory card τοτε και θυμαμαι οτι ειχα κολλησει σε ενα boss και ειχα βαλει σκοπο να μην κλεισω το PS2 αν δεν το περνουσα.Τελικα,περασε πανω απο μια ωρα και εγω ακομα προσπαθουσα..Ηθελαν ομως οι γονεις μου να κατσουν στην τηλεοραση και εφαγα ταπα.Δεν ειμαι τοσο ασχετος ρε παιδια&#33;Αληθεια,ηταν δυσκολο&#33;
                      [/b]

τι μου θυμισες...πανδυσκολα bosses....ΤΕΡΑΣΤΙΟ LOADING.....the nightmares, the nightmares&#33;&#33;&#33;
                      My blog:Doppel&#39;s Den

Comment

Ασε,μετα απο αυτο το παιχνιδι δεν ξανασχοληθηκα με τον Crash&#33;Αλλο δυσκολο παιχνιδι που ειχε βγει καθαρα για να σου τρωει τα λεφτα ηταν το Power Instict,ενα beat&#39;em up το οποιο απλα δεν γινοταν να το τερματισεις.Στο arcade ποτε δεν ειχα νικησει πανω απο 4-5 αντιπαλους και οταν μετα απο χρονια το βρηκα στο MAME και ειπα να το τερματισω,εβαλα cheat για να μην χανω ενεργεια και να μην τελειωνει ο χρονος και τον τελευταιο τον κερδισα μετα απο κανα τεταρτο,αφου πρωτα θα επρεπε να εχω χασει 30 ευρω,αν το επαιζα σε arcade&#33;

Comment

Στην μνήμη μου έχει μείνει το revenge of the shinobi που έπεζα μικρός, να πάρει δηλαδή, μια φορά το έφτασα στην προτελευταία πίστα και έχασα&#33; από τότε δεν το ξανάπιασα xD
                          "The fate of destruction is also the joy of rebirth"

Final Fantasy XI: Wings of the Goddess: Sylph World: Ixador: Paladin 75

Comment

Εχω παρατηρησει μετα απο τοσα χρονια που ασχολουμαι με το αντικειμενο πως οι τιτλοι (ή οι καταστασεις) που φαινονται υπερβολικα δυσκολοι στην πραγματικοτητα ειναι γεματοι απο ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ κι οχι ουσιαστικη προκληση (καλυτερο ΑΙ πχ ή λιγοτερα μεσα για να επιτυχεις τον στοχο σου).Σε αυτο το κλιμα λοιπον θα παραθεσω τον μονο τιτλο ο οποιος με εκανε να ΣΠΑΣΩ χειριστηριο (οχι κατα λαθος, ηθελα να το κανω και το εκανα γιατι ΜΠΟΡΟΥΣΑ&#33; ).Προκειται για το...

Halo 2 (Legendary mode).

Ναι, ο τιτλος ειναι piece of cake στο normal κι εχει ενδιαφερον στο Heroic (απο αποψη δυσκολιας παντα) ομως στο Legendary ειναι απλα κατι αλλο...snipers που σε σκοτωνουν απο το πουθενα αν εκτεθεις για 1 sec (κυριολεκτικα) με μια βολη, elites που ριχνουν συνεχως headshots ακομα και με το plasma rifle, grunts που εκσφενδονιζουν grenades με μαθηματικη ακριβεια και φυσικα ο,τι εχει χερια σε σκοτωνει με μια melee attack (αυτο το στοιχειο του τιτλου το θεωρω και το πιο imba σε ολοκληρη τη σειρα, ευτυχως το εφτιαξαν στο Halo 3).Στο 13ο sequence ο Chief πρεπει να εξοντωσει εναν στρατο απο Sangheili generals (προκειται για αντιπαλους που ουτε τα grenade sticks δεν μπορουν να σκοτωσουν) σε εναν χωρο ιδανικο για να σε περικυκλωσουν.Ως γνωστον το ΑΙ δε χαριζει καστανα και η χριστοπαναγια παει συννεφο...τελικα φυσικα τερματισα τον τιτλο αλλα μου κοστισε ενα pad και δεκα χρονια απο τη ζωη μου...

Αξιοσημειωτη αναφορα ειναι και ο Raam του GoW στο insane...αν παιζεις μονος σου (στο co - op ειναι ρομπα) ειναι πραγματικα τραγικη η κατασταση...εδω δεν εχεις καν φιλικη ΑΙ που να λειτουργει, ο Dom ειναι dumb as a brick οταν ελεγχεται απο τη CPU...
                            <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

θα έγραφα και εγώ για το Halo 2, μιας και είναι το δεύτερο ίσος δυσκολότερο παιχνίδι που έχω παίξει (Legendary Mode).

Είναι όπως τα λες. Το A.I είναι ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟ (πιθανότατα το ανώτερο που έχω δει σε παιχνίδι). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα ήταν οι Elites, αν δεν τους αποτέλειωνες θα έκανε recharge η ασπίδα τους και θα έπρεπε να ξαναρχίσεις από την αρχή. Είχα κολλήσει στο πρώτο στάδιο θυμάμαι, σε ένα δωμάτιο με πολλούς Elites, και Grants από ψιλά με πολυβόλα. Ποτε δεν το έχω τελειώσει. Είχα προσπαθήσει αρκετά, αλλα όχι πολύ. Ίσος ξαναδοκιμάσω στο μέλλον. Τα νεύρα πάντως πολλά, παρα πολλά. Έχω ακούσει ότι τα αλλα στάδια στο παιχνίδι δεν είναι τόσο δύσκολα όσο το πρώτο, ισχύει?

Το Gears Of War το παίρνω σε λίγες μέρες. Έχω ακούσει ότι ο τελευταίος αρχηγός στο δύσκολο mode είναι σχεδόν unbeatable.

Όπως και να έχει, respect για to Halo 2 Legendary Mode, και R.I.P στον μοχλό που δεν ήταν αρκετός για να νικήσει το A.I του παιχνιδιού.

Comment

Working...
                              X