Announcement

Collapse
No announcement yet.

Downloadable Content

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Downloadable Content

    Αφορμη για το θεμα που ανοιγω ειναι το DLC του Mega Man 9.H Capcom εχει DAY 1 για τον τιτλο DLC,το οποιο εκτος των αλλων εχει για αγορα difficulty levels!Φτασαμε στο σημειο να αγοραζουμε παιχνιδια στα οποια αφαιρειται επιτηδες content ωστε να σε αναγκασουν να πληρωνεις παραπανω για να το αποκτησεις!Εκτος αυτου αξια αναφορας ειναι η EA και η Bandai Namco:

    -H EA πρωτη εβγαλε DLC cheats για παιχνιδι τα οποια πληρωνεις (Godafther για το 360)

    -Η Βandai Namco επισης εχει κοψει content απο το Βeautiful Katamari(πιστες και διαφορα extras) και το Soul Calibur 4(costumes) το οποιο ειναι ΜΕΣΑ στα dvd και σε αναγκαζει να αγορασεις keys που το ξεκλειδωνει

    -H Criterion(που ανηκει στην ΕΑ!) κανει ακριβως το αντιθετο,στο Burnout Paradise προσθετει συνεχως νεο content χωρις κανενα κοστος(αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που αγορασα προσφατα το παιχνιδι).

    Ποια ειναι η γνωμη σας για το θεμα?


  • #2
    Εντάξει έχει παραγίνει το κακό...

    Θυμάμαι πρώτος το είχε αναφέρει ένας συντάκτης του gamepro(όνομα δεν θυμάμαι) στο review του Oblivion για 360.Εκεί έλεγε για μια armor για το άλογο σου που μπορείς να αγοράσεις από το net που είναι must buy μιάς και το άλογο δίχως αυτήν πεθαίνει εύκολα.Αναρωτιόταν αν θα γίνεται έτσι σε άλλα games,δηλαδή αν κάτι τόσο must πρέπει να αγοραστεί...(δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό,δεν έχω παίξει το game)

    Όπως βλέπουμε λοιπόν αυτό το φαινόμενο όλο και μεγαλώνει...Πλέον για να παίξεις ΠΛΗΡΩΣ το game πρέπει να πληρώσεις.Διότι content όπως hard modes,πίστες κτλ είναι πολύ σημαντικά...

    Το μόνον καλό με αυτό το feature είναι ότι η εταιρία μπορεί να προσθέσει υλικό στο παιχνίδι αφού έχει κυκλοφορήσει με αποτέλεσμα να κρατά τους fans και να δίνει extra time στο παιχνίδι.Αλλά καγκουριές τύπου δίνω key για πράγματα ΜΕΣΑ στο dvd είναι απαράδεχτες... <_<


    Comment


    • #3
      Entaksei h periptwsh me ta costumes tou soulcalibur den einai kati to aparaithto gia to game opote den se anagazoun na ta agoraseis toulaxiston, omws to fact oti einai hdh mesa kai den ta dinoun apo thn arxh einai ontws aparadekto...
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

      "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

      Comment


      • #4
        Καταρχην κανεις δεν αναγκαζει κανεναν να αγορασει κατι. Αν αυτο το καταλαβουν οι καταναλωτες τοτε σιγα σιγα οι εταιρειες θα δουν που τους παιρνει να χρεωνουν και που οχι.

        Αν δε ξερω λεπτομερειες δε μπορω να κρινω αν αξιζει κατι για αγορα για μενα,ειναι θεμα τιμης και περιεχομενου, τι δινω και τι παιρνω δηλαδη.

        Απ&#39;την αλλη σιγουρα μετραει θετικα το δωρεαν περιεχομενο σε παιχνιδια. Στο Team Fortress 2 εχουν βγει παρα πολλα updates με achievements, unlockables και πιστες κι ειναι προγραμματισμενα να βγουνε πολλα ακομη.

        Do a barrel roll!

        Comment


        • #5
          Καταρχην κανεις δεν αναγκαζει κανεναν να αγορασει κατι. Αν αυτο το καταλαβουν οι καταναλωτες τοτε σιγα σιγα οι εταιρειες θα δουν που τους παιρνει να χρεωνουν και που οχι.

          Αν δε ξερω λεπτομερειες δε μπορω να κρινω αν αξιζει κατι για αγορα για μενα,ειναι θεμα τιμης και περιεχομενου, τι δινω και τι παιρνω δηλαδη.

          Απ&#39;την αλλη σιγουρα μετραει θετικα το δωρεαν περιεχομενο σε παιχνιδια. Στο Team Fortress 2 εχουν βγει παρα πολλα updates με achievements, unlockables και πιστες κι ειναι προγραμματισμενα να βγουνε πολλα ακομη.
          [/b]
          Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.Απλά τα πράγματα.

          Comment


          • #6
            Ναι ρε παιδιά ΑΛΛΑ όταν μιλάμε για MUST πράγματα(όπως την πανοπλία του αλόγου που ονόμασα,αλήθεια υπάρχει κάτι τέτοιο?) τότε ΓΙΑΤΙ να τα πληρώνουμε?

            Όταν το content δεν είναι must(όπως τα κουστούμια του SC) τότε πάω πάσο,δεν τίθεται πρόβλημα...Αλλά όταν μιλάμε για Hard Level,πίστες,εξοπλισμούς ε τότε κάπου παρατραβάει το πράγμα...

            Το Free βέβαια είναι στα πολύ θετικά,εννοείτε πως κανείς δεν μιλάει για αυτό


            Comment


            • #7
              Δεν ειναι must η πανοπλοια του αλογου στο Oblivion, ενα αξεσουαρ ειναι, δινει αμυνα στο αλογο αλλα ελαχιστη σημασια εχει στο παιχνιδι. Εν τω μεταξυ ηταν το πρωτο dlc του Oblivion και κοστιζε 2&#036; μολις. Τα επομενα κοστιζαν το ιδιο κι ειχαν quests και πιο ενδιαφεροντα πραγματα. Δεν ηταν τοσο ασχημα. Εγω βεβαια τα αγορασα ολα μαζι σε retail μορφη για 10? κι ισως γι αυτο δε παραπονιεμαι .
              Do a barrel roll!

              Comment


              • #8
                Λολ ρε ναι,αν έχανες το άλογο έκλεβες άλλο(γο).
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                Comment


                • #9
                  Κι επειτα ειχες fast travelling, αλογο στο oblivion μονο στην αρχη χρησιμοποιησα.
                  Do a barrel roll!

                  Comment


                  • #10
                    Και στο wipeout pulse το dlc χρεώνεται πλέον (4 download packs με 1 σκάφος και 2 πίστες το καθένα για ?2.50) ενώ την εποχή του wipeout pure ήταν εντελώς δωρεάν. Βέβαια το pulse είναι κάπως πιο ολοκληρωμένο σαν τίτλος, ενώ το pure είχε λίγες καινούργιες πίστες και η υπόσχεση για επιπλέον content παρηγορούσε κάπως. Δεν είναι η χειρότερη περίπτωση dlc που υπάρχει (του megaman 9 είναι όντως ενοχλητική) και σκέφτομαι να τα κατεβάσω (αν δεν hackarω το μηχάνημα για να τα έχω τσάμπα) αλλά και πάλι, είναι 10? για σημαντικό content που ξέρεις ότι υπάρχει και δεν έχεις για τον τίτλο.

                    Κατά τη γνώμη μου το dlc έπρεπε να υπάρχει μόνο για αισθητικές προσθήκες (όπως costumes, skins κλπ) ή ακόμα και αποστολές/περιοχές που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με το ήδη ολοκληρωμένο παιχνίδι και όχι για να αποτελεί την εύκολη δικαιολογία για ένα βιαστικό και ελλειπές προϊόν ή για αισχροκέρδεια όπως στην περίπτωση του να κλειδώνεις περιεχόμενο που έχεις ήδη πουλήσει στο καταναλωτή μέσω του retail game.

                    Comment


                    • #11
                      Σαφεστατα καθε στοιχειο DLC πρεπει να εχει την εννοια του extra, δλδ να μην αποτελει στοιχειο απαραιτητο για την πληρη ολοκληρωση/εκμεταλλευση του τιτλου απο τον καταναλωτη, εκτος κι αν ειναι δωρεαν.Τωρα οσον αφορα το προβλημα της υπερβολης αρκει να σκεφτομαστε πριν αγορασουμε κατι.Αν ακολουθηθει αυτη η λογικη σε σολλογικο επιπεδο (οπως αναφερθηκε και πιο πανω) οι devs θα καταλαβους τι πρεπει να δινουν στον κοσμο και για τι να τον χρεωνουν.
                      <div align="center">

                      "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                      Comment


                      • #12
                        Το DLC ειναι ενα θεμα το οποιο μου φερνει στο μυαλο την φραση που συνηθιζω να λεω: ενα μαχαιρι ειναι απλα ενα εργαλειο. Μπορεις να κανεις το πιο νοστιμο φαγητο με αυτο, μπορεις ομως να κανεις και τον πιο ασχημο φονο. Το θεμα ειναι το πώς θα το χρησιμοποιησεις.

                        Αυτο το οποιο θα πρεπει να εχουμε εξαρχης ειναι ολοκληρωμενα παιχνιδια. Ποιος δεν θυμαται την περιπτωση του Championchip Manager 4, το οποιο crashαρε οποτε θυμοταν γιατι απλα κυκλοφορησε βιαστικα και κατω απο την πιεση της Eidos; Και μετα απο καμια 20αρια patches ειχε φτιαχτει (αλλα ηταν πλεον πολυυυυυ αργα...);

                        DLC δεν σημαινει fixαρισμα, αλλα εμπλουτισμος. Εαν ενας τιτλος εχει να κερδισει κατι, αυτο το κερδιζει με την αρχικη κυκλοφορια του. Εαν ο developer εχει ακομα καποιες ιδεες και θελει να τις παρουσιασει στον τιτλο του, μπορει να το κανει μεσω του DLC. Επισης μπορει απλα να κραταει ζωντανο ενα τιτλο ο οποιος ειναι σχετικα παλιος, εχει ομως ακομα να δωσει καποια πραγματα. Κλασσικο παραδειγμα το HL2 με τα episodes. ΟΚ, δεν ειναι ακριβως DLC, αλλα και μονο το γεγονος οτι μπορεις να κατεβασεις τα επεισοδια μεσω Steam λεει κατι για το ολο ζητημα.

                        Γνωμη μου ειναι πως θα πρεπει το DLC να ειναι ουσιαστικο, και απο πλευρας προσθηκων αλλα φυσικα και απο τιμολογιακης αποψης. Δεν ειναι δυνατον να πληρωνει ενας gamer 40 ευρω για ενα παιχνιδι και να πληρωνει και αλλα 5 με 10 ευρω σε content το οποιο δεν αποτελει ουτε το 10% του παιχνιδιου. Και στην τελικη ποσο μπορει να αξιζουν 10 και 20 στολες στο Soul Callibur;

                        Πολυ καλο DLC ειχε το WipeOut Pure, το οποιο και εχω κατεβασει κι εγω. Μαλιστα παιζω συνεχως με το σκαφος της PUMA και τις πιστες που ειχε εκεινο το πακετο, οπως επισης και ακουω την old school μουσικη που ειχε ενα αλλο πακετο. Και ολα αυτα δωρεαν. Αυτο ειναι κατι το οποιο συμφερει μια εταιρια: να δινει στο κοινο μικρα πακετα δωρεαν περιεχομενου, ακομα και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ, αρκει αυτα τα πακετα να αξιζουν πραγματικα να ασχοληθει ο παικτης και να μην ειναι μονο ονομα και διαφημιση. Τοτε μπορει να δημιουργησει ακομα και μεγαλυτερη προσμονη και hype για τον επομενο τιτλο.

                        Τωρα κατι περιπτωσεις που διαβασα παραπανω, νομιζω οτι πιο πολυ διωχνουν κοσμο απο το παιχνιδι παρα δημιουργουν ζητηση. Και νομιζω οτι πλεον ο κοσμος του gaming δεν τρωει κουτοχορτο για να μην μπορει να αναγνωρισει ασχημες κινησεις. Αλλωστε η αμεσοτητα και η ωμοτητα του internet δεν επιτρεπει σε τετοια λαθη να περασουν απαρατηρητα.

                        Τελειωνοντας, να πω οτι ειμαι σαφως υπερ του DLC, αρκει αυτο να ειναι ειτε δωρεαν ειτε λογικο απο πλευρας κοστους. Και φυσικα να ειναι κατι το οποιο πραγματικα αξιζει να εχει καποιος, και οχι φανφαρες και μαλακιες για να ασχολουμαστε τζαμπα με καποια παιχνιδια.
                        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                        Comment


                        • #13
                          Kαλα τα λες Dj, θα διαφωνησω μονο σε ενα πραγμαLC - αρπαχτη υπαρχει ακομα γιατι (δυστυχως) υπαρχουν ακομα θυματα σε αυτον τον τομεα.

                          Στην πραγματικοτητα ειναι θεμα προσωπικης επιλογης.Για καποιον πχ μπορει να ειναι καλη ιδεα να αγορασει μερικες ακομα στολες στο SCIV και να του φαινεται σα καλη επενδυση.Σε καποιον αλλο μπορει να φανταζει κοροιδια.

                          Το μονο στο οποιο νομιζω συμφωνουμε ολοι ειναι πως προκειται για απαραδεκτη κλοπη να μας πασαρουν σα DLC κατι το οποιο βρισκεται ηδη μεσα στο DVD.Εδω τα σχολια ειναι περιττα.
                          <div align="center">

                          "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                          Comment


                          • #14
                            Κοιτα, για μενα DLC δεν νοηται εαν δεν ειναι εντελως νεο περιεχομενο. Δεν μπορω να φανταστω τους λογους για τους οποιους ενας developer περναει καποιες εργατοωρες για να φτιαξει κατι μεσα στην αρχικη εκδοση ενος παιχνιδιου και μετα βαζει ενα "κλειδωμα" για να το χρεωσει υπο την μορφη DLC. Ειναι εντελως απαραδεκτο και καταφανης καταπατηση δικαιωματων του καταναλωτη. Εαν ειναι τοσο καλο πια αυτο το υλικο, τοτε μονο καλο θα κανει στο ιδιο το παιχνιδι απο την αρχη, και οχι μετεπειτα που μπορει να μπουν καποια χιλιαδες ευρω παραπανω στα ταμεια της οποιασδηποτε εταιριας.


                            Ναι θυματα υπαρχουν. Αλλα δεν γινεται να στηριζονται εκει αυτα τα φαινομενα...
                            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                            Comment

                            Working...
                            X