Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εχει φυγει η ορεξη;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καθόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να σου φύγει η όρεξη σε κάτι που σου αρέσει. Εκτός και αν το έκανες από μόδα ή ανικανότητα να κάνεις τα υπόλοιπα. Εκτός και αν η ερώτηση έχει να κάνει με το πόσο παίζεις, αντί με το αν σου αρέσει να παίζεις πλέον.
    Insert Coin

Comment

Kai emena h ore3h gia videogames exei 3e8wriasei h estw den einai h idia opws palia...so +1
      Deus Misereatur...
      Gloria filiorum patres i.e.m.e
      Viva los Vatos Locos

---------------------
      UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL...

Comment

Καταλαβαινω απολυτα το ειδος του θεματος. Ναι, κι εγω βρισκω πλεον τον εαυτο μου να θελει να ασχοληθει αλλα να βαριεται να το κανει. Μαλλον λεω να γραψω ενα σχετικο θεματακι στο blog μου ή οπουδηποτε αλλου με αφησουν (λολ)...
        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Απο τοτε που τελειωσα το σχολειο περναω συχνα φασεις που δεν εχω διαθεση για gaming. λογικο γιατι οσο μεγαλωνω βρισκω νεα ενδιαφεροντα μου παρουσιαζονται διαφορες υποχρεωσεις και προβληματα με αποτελεσμα να εχω πολλα στο μυαλο μου που ορισμενες φορες μου κοβουν την ορεξη για gaming .
          Σιγουρα ομως δεν εχω παψει να γουσταρω το gaming για αυτο και παντα με καποιον τροπο ξαναβρισκω την διαθεση μου .
          βεβαια δεν μπορω να καιγομαι οπως καποτε(αν και υπαρχουν και μερες καψιματος) ουτε μπορω να παιζω οτιδηποτε κυκλοφορει
          αλλα σιγουρα ενα καλο game του γουστου μου εχει τον τροπο του να με επαναφερει στον σωστο δρομο

Comment

Θεωρώ πως καλό είναι να μην προσπαθείς να πολυαναλύεις γιατί δεν νιώθεις τόσο έντονη έλξη για κάτι όσο παλιά. Αυτό είναι το καλό με τον ελεύθερο σου χρόνο. Τον κατανέμεις όπως εσύ θες. Προσωπικά πολλές φορές αν προγραμματίσω να παίξω παιχνίδια κάποια συγκεκριμένη ώρα καταλήγω να κάνω κάτι άλλο γιατί νιώθω πως κάτι που γίνεται καθαρά για ευχαρίστηση πρέπει αν είναι αυθόρμητο. Αν είναι να σου έρθει όρεξη θα σου έρθει, αν όχι μη σκοτίζεσαι κιόλας. Όπως και να έχει όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεσαι αναγκαστικά και πιο επιλεκτικός, αυτό θεωρώ πως είναι νόμος.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Το site των συνταξιουχων gamers

Βασικα εχω παρομοια αποψη με με αυτην των jedah, ryu και evans. Τα video games ειναι ενα χομπι και οπως ολα τα χομπι, με την παροδο των χρονων (και οχι με την ανοδο της ηλικιας) ειτε συνεχιζουν να διατηρουν την γοητεια τους ειτε ξεφτιζουν αναλογα με το χαρακτηρα κυριως του ατομου. Εκει βρισκεται πιστευω η απαντηση... παραλληλα οπως εγραψε ο ryu, ο συγκεκριμενος χωρος εχει περισσοτερες απαιτησεις απ'οτι αλλοι (ο κινηματογραφος για παραδειγμα) σε οτι αφορα τα χρονικα περιθωρια του καθενος.

Διαφωνω με την αποψη οτι το ενδιαφερον χανεται λογω της ελλειψης αξιολογων τιτλων ή του κορεσμου που υφισταται καποιος ο οποιος ειναι χρονια μεσα στο χωρο. Προσωπικα θεωρω τα τεσσερα-πεντε τελευταια χρονια τα καλυτερα που εχει να δειξει η βιομηχανια ως προς την ποσοποιοτητα. Υπαρχουν απειρες νεες ιδεες και πολλοι αξιολογοι τιτλοι αρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις και να ασχοληθεις. Αν ενδιαφερεσαι και σου αρεσει το κανεις, αν οχι απλα ασχολεισαι με κατι που σε γεμιζει περισσοτερο. Και για να ξεκαθαρισω, με το να ασχοληθεις δεν εννοω τα 8ωρα που αναφερθηκαν, αλλωστε μιλαμε για ενα χομπι, για κατι που μας αρεσει να αφιερωνουμε ενα κομματι του ελευθερου μας χρονου.

Comment

Exei edw kai kamposo kairo (3-4 mhnes) pou eixa psilostamatisei na paizw paixnidia epishs, o kyrios logos htan epeidh varethika.
                Opws to poly to kyrie elehson to varietai kai o papas, einai poly fysiko kapoia stigmh na varetheis kati pou kaneis sunexeia.
                Afto pou xreiasthka htan ena mikro dialeima gia na mou leipsoun kai ligo.

Epishs ligo poly oloi mas pleon dialegoume ta paixnidia pou theloume na paiksoume.
                Sto endiameso diasthma pou den exei kati pou perimenoume, kanoume alla pragmata.

Proswpika emeina ekplhktos apo ton eafto mou gia kati 18wra pou xtyphsa me to Dissidia pou to perimena ena xrono twra...
                Twra exw mia lista apo 10 paixnidia pou perimenw gia to 2010, endiamesa den kserw ti tha kanw, alla parolo pou eimai 27 xronwn sas diavevaiw pws tha pesei apistefto kapsimo otan afta tha vgoun me to kalo
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Προσωπικα θεωρω τα τεσσερα-πεντε τελευταια χρονια τα καλυτερα που εχει να δειξει η βιομηχανια ως προς την ποσοποιοτητα.
                  Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Ευτυχώς που υπήρξαν τα posts των songoku, ryu και jedah. Για μία στιγμή αισθάνθηκα τρελό geek .

Comment

Δε θα πω κάτι καινούριο: κι εγώ πέρασα αυτή τη φάση, όχι τόσο να μην παίζω videogames αλλά να παίζω και να μη με διασκεδάζουν, να τα παίζω απλά για να τα τερματίσω. Συνέβη εκεί γύρω στο 2007, όπου έχοντας το PS2 από το 2001 το είχα πλέον βαρεθεί και σε συνδυασμό με το ότι ήμουν πρώτο έτος αλλάζοντας και πόλη, είχα βρεθεί στο σημείο να έχουμε καταλήψεις ΣΕΡΙ από τα Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα και παρόλ' αυτά να μη βρίσκω χρόνο να παίξω τίποτα! Είχα καταλήξει να λιώνω στα gaming sites & forums και όταν ερχόταν η ώρα να παίξω τα ίδια τα παιχνίδια να βαριόμουν...

Αυτό άλλαξε όταν από τον Οκτώβριο του '07 με το που μείωσε η Sony την τιμή του PS3 στα 400€ αποφάσισα να αγοράσω την κονσόλα και μαζί μία Bravia. Όλα πλέον ήταν καινούρια, ανανεώθηκε το ενδιαφέρον μου, υπήρχαν οι εναλλακτικές προτάσεις για πιο "μικρά" παιχνίδια από το PSN, επιτέλους είχα σε κονσόλα multiplayer μέσω Internet (μη μου πείτε ότι είχε και το PS2, γιατί... ) καθώς και τα παραδοσιακά HD games τύπου Uncharted που κάθε παραδοσιακός gamer θέλει. Από ένα σημείο και μετά βέβαια, άρχισε να με διακατέχει άγχος να προλάβω να παίξω όλα τα games που έβγαιναν (σε Blu-ray και PSN) τη στιγμή που έβγαιναν... Αποτέλεσμα; Να αρχίζω να τα παίζω σε fast-forward και όταν έπαιζα το X παιχνίδι να σκέφτομαι το Χ+1 που θα πάρω μετά...

Αυτό κράτησε 3-4 μήνες, όπου είπα ότι δε θα αφήσω το NeoGAF να με δηλητηριάζει άλλο () και θα παίζω κάθε παιχνίδι με τους ρυθμούς που θέλω εγώ, χωρίς να αγοράζω Ό,ΤΙ βγαίνει ακόμα και αν πρόκειται για ΑΑΑ game, γιατί πολύ απλά... ΔΕΝ προλαβαίνω! Ειδικά τώρα που μπαίνω 4ο έτος στο περίφημο ίδρυμα ΕΜΠ (aka Έκανες Μαλακία; Πλήρωνε) με βλέπω να μη βρίσκω χρόνο ούτε για τα απαραίτητα.

Γενικά, πλέον προσπαθώ να μένω όσο το δυνατόν ανεπηρέαστος από την επικαιρότητα και με εξαίρεση κάποια παιχνίδια που απλά δε γίνεται να μην τα πάρω Day 1 (λέγε με MGS4), τα περισσότερα προσπαθώ να τα παίζω έστω και με μερικούς μήνες καθυστέρηση. Για παράδειγμα, το Resident Evil 5 το αγόρασα γύρω στο Μάιο, ενώ τον Ιούλιο πήρα επιτέλους το Valkyria Chronicles που τόσο καιρό ήθελα να πάρω. Επίσης -και με κίνδυνο της ζωής μου με όλα αυτά εδώ τα SF geeks - ακόμα ΔΕΝ έχω πάρει το Street Fighter IV και ούτε πρόκειται πριν το 2010, γιατί προηγούνται άλλα, πχ το Tekken 6..! Φυσικά, επειδή η gaming επικαιρότητα είναι απίστευτα διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα και κάθε μέρα έχει ενδιαφέρουσες ειδήσεις, δε σημαίνει ότι δε συνεχίζω να ξοδεύω χρόνο σε sites τύπου NeoGAF αλλά με πιο ώριμη συμπεριφορά (κούνια που με κούναγε lol).

ΥΓ. Σε όσους έχουν για κύρια κονσόλα το Wii, δεν με εκπλήσσει που αρχίζουν να βαριούνται το gaming. Η κονσόλα είναι ο θάνατος του gamer! Διευκρινίζω ότι και Gamecube είχα και Wii πήρα στο launch το Δεκέμβρη του '06 και ευτυχώς μου έκοψε να τo πουλήσω τα περασμένα Χριστούγεννα ύστερα από 2 χρόνια πλήρους απογοήτευσης (η χαρά με το Wii Sports δεν κράτησε μετά από 1 μήνα...). Ειδικά τώρα που motion controls θα έχει και το PS3 και το 360, τα οποία έχουν φτάσει και στα ίδια επίπεδα τιμών με το Wii, δυσκολεύομαι να βρω έναν λόγο να πάρει κάποιος Wii... Ακόμα και τα λεγόμενα hardcore games που έχει, εκτός από το ότι δε συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τα αντίστοιχα των HD κονσολών, είναι σαφώς κατώτερα και από τα αντίστοιχα του PS2. Doppelganger, αγόρασε PS3 ή 360 και θα ξαναβρείς το φως σου.

Comment

Το θεωρω λογικο αν καποιος παιζει πολλα χρονια να βαρεθει για καποιο διαστημα.Εγω απο τα τελη του 2005 επαιζα ελαχιστα μεχρι το Πασχα του 2008 που επαιζα κανονικα παλι.Τωρα που γυρισα στη πολη που σπουδαζω και εχω crt με βλεπω παλι να σταματαω .Ενα καλοκαιρι στις 40" στα 1080p φταιει.

Οπως και να χει ειναι λογικο να μην αγοραζει καποιος οπως παλια.Εχει ξευτιλιστει το θεμα με τα 70ε το παιχνιδι και διαρκεια του single 10 ωρες.Ουσιαστικα πληρωνουμε 10/ωρα gameplay.Απο την αλλη ομως ολα τα games εχουν και online features αλλα καποιος σαν εμενα που προτιμα τα σολο δυσκολευται να συνηθισει στο νεο αυτο φαινομενο(το gears of war φταιει για ολα )

Παλια δεν ηταν ετσι...θυμαμαι games οπως tomb raider 2,the last revelation στο action/adventure ειδος(το αγαπημενο μου)να κρατανε παρα πολυ και να νιωθεις πως ο χρονος και το χρημα δεν πηγαν χαμενα.Games οπως το soul reaver ας πουμε εγω δεν ξαναδα.Να εχεις την εννοια του ολοκληρωμενου δλδ.Τωρα απλα προχωρας και σκοτωνεις και αντε γεια.

Υπαρχουν εξαιρεσεις οπως τα καθαροαιμα action οπως τα DMC,που εχουν πολλα να κανεις μεχρι να τα τελειωσεις στο full,αλλα και αυτα πλεον λιγα ειναι που θα σου δωσουν κατι καλο για να τα τελειωσεις.

Το θεμα ειναι μεγαλο και κυριως ειναι διαφορετικο για τον καθενα αν εχει βαρεθει καποια στιγμη ή οχι.

Εβανς σου ευχομαι να μη χασεις ποτε αυτη την ορεξη.
                      Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Παρομοια φαση ειχα περασει και εγω στο διαστημα ''τελος ζωης dreamcast-αγορα ps2'' και κρατησε γυρω στα 2 χρονια.Εκεινο το διαστημα επαιζα μονο pes και σπανια δοκιμαζα κατι αλλο(μονο καποιον πολυ δυνατο τιτλο ισως).Nομιζα οτι επειδη μεγαλωνα αρχιζα και να βαριεμαι αυτο το χομπι .
                        Ηταν φαση ομως και περασε.Λιγο πριν μπω στο στρατο ημουν πορωμενος οσο ποτε αλλοτε με τα video games.Στα 26 μου πλεον,θεωρω απιθανο να σταματησω να ασχολουμαι με αυτο το χομπι.Σιγουρα θα υπαρξουν περιοδοι οπου θα βαρεθω και θα ασχοληθω με κατι αλλο,αλλα ως εκει..

υγ.Απο Τριτη ειμαι σε αδεια.Σχεδον 3 μηνες μεσα αντεξα λοολ.Καιρος να λιωσω λιγο στο ps3

Comment

Καλά δεν είναι τόσο θέμα του να σταματήσει να ασχολείται κανείς, όσο κυρίως διαφορετικής κατανομής του χρόνου. Προσωπικά δε νομίζω ότι θα σταματήσω να ασχολούμαι ποτέ. Και τώρα κακά τα ψέματα, άμα βγει κανα Shenmue III ή κανα Panzer Dragoon Saga 2 πχ, η real life τρώει τρελό pause, μέχρις ότου αμφότερα να τερματιστούν τουλάχιστον δις.
                          Ε μα.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Το Panzer Dragoon Saga 2 θα το φας εδώ ή να το τυλίξουμε για το σπίτι;
                            Originally posted by Squall Leonhart
                            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                            Originally posted by 丹野
                            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                            Originally posted by Ryu_gr
                            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Πάντως τώρα με το 360 η όρεξή μου έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά. Μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα (20 μέρες περίπου) τερμάτισα 6 παιχνίδια και πάω για άλλα δύο, πράγμα που ποτέ ξανά δεν έχει ξαναγίνει. Βέβαια τις πρώτες μέρες, όπως είναι και λογικό βέβαια, το έκαιγα αλλά μετά κατάλαβα πως δεν άξιζε.
                              Τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει πολύ γι'αυτό και ψάχνομαι και έχουν αρκετά θετικά (μη ανιχνεύσιμα απο τους αμύητους όπως συμβαίνει με κάθε τομέα ψυχαγωγίας) αλλά πέρα απο ένα λογικό όριο καταντάει σπατάλη χρόνου. Το δικό μου όριο, και νομίζω γύρω απο αυτό κυμαίνεται και το καθολικό, είναι οι δύο ώρες την ημέρα, για να μιλήσω πρακτικά. Η αλήθεια είναι, και δε νομίζω οτι μπορεί κάποιος να διαφωνήσει με αυτό, οτι άλλη αίσθηση θα σου αφήσει στο τέλος της ημέρας ένα βιβλίο που το τελείωσες μονοκόμματα παρά ένα παιχνίδι που το τελείωσες μονοκόμματα (ακόμα και αν αυτό είναι το MGS παραδείγματος χάρη). Αυτό συμβαίνει θεωρώ γιατί τα βιντεοπαιχνίδια ζυμώνονται αρνητικά με το πέρασμα των χρόνων, βλέπουμε κιόλας την απροκάλυπτη κερδοσκοπία που κρύβεται πίσω απο αυτά. Δεν είναι μία σταθερή αρχέγονη αξία όπως η λογοτεχνία ή κάτι το οποίο έχει καθιερωθεί ως κλασσικό πια, όπως ο κινηματογράφος.
                              Αναγνωρίζω βέβαια πως πίσω απο πολλά παιχνίδια κρύβονται ταλαντούχοι δημιουργοί με πρόθεση να δώσουν κάτι αξιόλογο στο κόσμο, είτε αυτό είναι ένα artwork, είτε ένα πολύ καλό soundtrack είτε μία ιστορία πρωτότυπη που επεκτείνεται σε σοφιστικέ διαλόγους και φιλοσοφικούς προβληματισμούς.
                              Χάνεται η όρεξη λοιπόν γιατί χάνεται και το μεράκι. Θα καταντήσουμε να κατεβάζουμε δεδομένα απο το ίντερνετ και να αγοράζουμε και άλλα πραγματάκια για να παίξουμε "ολοκληρωμένα" αυτό που κατεβάσαμε. Wallpapers, maps, themes, image packs, μαλακίες και παπαράκια, εκεί που παλιότερα αγόραζες με τα ίδια λεφτά μία χοντρή συσκευασία που περιείχε manuals των 200 σελίδων, χάρτες ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ, συλλεκτικές κάρτες με τη θεματολογία του παιχνιδιού και άλλα πολλά, μαζί βέβαια με ένα δισκάκι που περιείχε το πολύτιμο παιχνίδι.
                              Ή απλά μπορεί να πιάσαμε γκόμενα.

Comment

Originally posted by straier View Post
                                Το Panzer Dragoon Saga 2 θα το φας εδώ ή να το τυλίξουμε για το σπίτι;

Θα το κάνω σάντουιτς με το Shenmue III μου φαίνεται.
                                There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                                Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Working...
                                X