Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα και ειδήσεις για PC

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by ChrisTop View Post
    Μα δεν διαφωνεί κανείς οτι τα PC είναι αναγκαία και οι κονσόλες είδος πολυτελείας. Απλά α) Αυτό ισχύει τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον και β) δεν είναι αυτός ο λόγος που τα PC έχουν μεγαλύτερα έσοδα απο τις κονσόλες. Foul του αναλυτή που έκανε την έρευνα, τότε, και πέταξε τόσο άκυρο σχόλιο και του τύπου που έγραψε το άρθρο που την αναπαρήγαγε.
    Ναι αλλα περισσοτεροι games= περισσοτερα εσοδα. Βεβαια και εγω πιστευω πως δεν ειναι μονο το οτι ενα pc ειναι αναγκαιο αλλα και το οτι τωρα πια ειναι πολυ προσιτο για να το αποκτησεις.

    Comment


    • The big difference is that consoles are now the luxury item and PCs are the necessity. Just a few years ago the reverse was true.
      Καταρχην οταν μιλαμε για ευρυ κοινο και οχι για gamers, τα personal computers σε καμια περιπτωση δεν ειναι αναγκαια σημερα. Στις μερες μας ο μεσος ανθρωπος που θελει να χρησιμοποιησει την τεχνολογια για τη δουλεια και την καθημερινοτητα του δεν θα στησει πυργο, θα αγορασει οποιαδηποτε αλλη απο τις χιλιαδες επιλογες που του παρεχονται, που ειναι φθηνοτερες, που καλυπτουν πιο αμεσα τις αναγκες του και που ενδεχομενως εχουν και μια Α αυτονομια (laptops, tablets κλπ). Για την ακριβεια αυτο που λεει ο συγκεκριμενος τυπος (περι αναγκαιοτητας των PC στο ευρυ κοινο) ισχυε καμια 20αρια χρονια πισω.

      Δευτερον οι κονσολες ποτε δεν ηταν αποτελεσαν αναγκαιοτητα για το ευρυ κοινο. Παντα ειδος πολυτελειας ηταν. Το ιδιο ισχυει και για τα καλα PC του σημερα.

      Τωρα απο που πηγαζει το αποτελεσμα της ερευνας ο θεος και η ψυχη του. Αυτο που προφανως μαλλον ειδαν ειναι οτι το ευρυ κοινο (που κατεχει ειτε pc ειτε laptop ειτε tablet) δινει μικροποσα σε f2p και παιχνδια crapware μηδαμηνου budget και τα εσοδα των αντιστοιχων εταιριων ειναι τεραστια... ε λογικο δεν ειναι κατι τετοιο?


      Και κατι τελευταιο, ενα PC των 300-350ε ανετα τρεχει παιχνιδια σε επιπεδο γραφικων xbox360 και ps3, οπως και τα laptop (και desktop) με icore και ΗD 4000 και πανω. Οποτε οταν θες ενα pc για να κανεις την δουλεια σου γινεσαι ταυτοχρονα και εν δυναμη pc gamer.
      Αυτο παντα ισχυε, ουτως η αλλως το instal base ολων των συσκευων που αναφερεις ηταν και ειναι υπερπολλαπλασιο απο αυτο των ανθρωπων που εχουν κονσολες. Καθε ανθρωπος που εχει μια απο αυτες τις συσκευες ειναι εν δυναμει gamer (ακομα και αν δεν μπορει να παιξει οτι πιο προσφατο υπαρχει παντα ενα backlog εκαταμυριων παιχνιδιων), αντιθετα οι κονσολες απευθυνονται σε ενα κοινο που ειναι gamers (χωρις το εν δυναμει) ... κατα συνεπεια ως κοινο ειναι σαφως πιο περιορισμενο.

      Comment


      • Τα laptop ειναι PC

        Προφανως και στα εσοδα υπολογισαν και τα μικροποσα σε f2p παιχνιδια αλλα πιστευω πως δεν υπολογισαν εσοδα απο ios-android, συνηθως οποτε βλεπω γραφηματα και στατιστικες αυτα ειναι δικια τους κατηγορια ξεχωριστη απο τα PC.

        Comment


        • Δεν ειναι στην ιδια κατηγορια tablet/pc, ενω laptop/pc ειναι.

          Comment


          • Μην ξεχνάμε πως τo pc ειναι η πλέον κατάλληλη πλατφόρμα για ομάδες ανάπτυξης οι οποίες δεν διαθέτουν λεφτά ή πολλά λεφτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου ρχεται τώρα στο μυαλό ειναι η Εndnight Games η οποία σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει σε early access για 15 ευρώ την (όπως φαίνεται) παιχνιδάρα open world survival/horror+oculus rift υποστήριξη Τhe Forest. Eπίσης υπάρχουνε pc αποκλειστικότητες που ξεκίνησαν με υποστήριξη της κοινότητας μεσω πχ Kickstarter όπως το Star Citizen .
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • Originally posted by BigBOSS View Post
              Μην ξεχνάμε πως τo pc ειναι η πλέον κατάλληλη πλατφόρμα για ομάδες ανάπτυξης οι οποίες δεν διαθέτουν λεφτά ή πολλά λεφτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου ρχεται τώρα στο μυαλό ειναι η Εndnight Games η οποία σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει σε early access για 15 ευρώ την (όπως φαίνεται) παιχνιδάρα open world survival/horror+oculus rift υποστήριξη Τhe Forest. Eπίσης υπάρχουνε pc αποκλειστικότητες που ξεκίνησαν με υποστήριξη της κοινότητας μεσω πχ Kickstarter όπως το Star Citizen .
              Νομιζω παιζω περισσοτερα indies και low budget παιχνιδια πια παρα AAA παραγωγες. Και εχω την εντυπωση πως η ποιοτητα των indies ανεβαινει συνεχως. Τα "ΑΑ" παιχνιδια εχουν εκλειψει απο τις κονσολες αλλα ειναι παρα πολλα στα PC.

              Comment


              • Νομιζω παιζω περισσοτερα indies και low budget παιχνιδια πια παρα AAA παραγωγες. Και εχω την εντυπωση πως η ποιοτητα των indies ανεβαινει συνεχως. Τα "ΑΑ" παιχνιδια εχουν εκλειψει απο τις κονσολες αλλα ειναι παρα πολλα στα PC.
                Εγω παντως βλεπω οτι ισχυει ακριβως το αντιθετο, η indie σκηνη ειναι υπεραναπτυσσομενη στο console market ενω πριν μια 6ετια ηταν σχεδον ανυπαρκτη (για να μην μιλησω για πιο πριν). Το συγκεκριμενο γεγονος δε, ειναι τελειως ανελπιστο ειδικα αν αναλογιστει κανεις το ποσο κλειστη ηταν η εννοια της κονσολας επι εποχων ps2 και πιο πριν (για την ακριβεια η μονη εταιρια που αυτη τη στιγμη εχει κονσολες με την παραδοσιακη εννοια ειναι η Nintendo). Οσο για το μελλον, μπορει κανεις να κοιταξει τις ανακοινωσεις της προσφατης PAX... Αυτο που αντιλαμβανομαι εγω προσωπικα (εχοντας αρκετα συχνη επαφη με το marketplace της Sony για παραδειγμα) ειναι οτι στο σημερα οι ανεξαρτητες παραγωγες ειναι (και προωθουνται) ως ενα πολυ σημαντικο κομματι της βιβλιοθηκης της κονσολας.

                Και επειδη συνεχιζω και πιστευω οτι αποτελεσματα τετοιων ερευνων δεν δηλωνουν τιποτα αν δεν δει κανεις να δει τι ερωτησεις και τι παραδοχες εγιναν κλπ, οριστε μια αλλη προσφατη ερευνα που σε οτι αφορα την Αμερικη, λεει (ως τιτλος) ακριβως το αντιθετο (hint διαβαστε ωστοσο και το κειμενο).

                Comment


                • Στις κονσολες υπαρχει ανοδος των indie games οχι των mid tier. Οχι πως δεν υπαρχουν mid tier games στις κονσολες βεβαια.

                  Comment


                  • Πρεπει να ορισεις τοτε τι ειναι το mid tier χωρις να περιλαμβανεις μεσα στον ορισμο σου developers απο ανεξαρτητες εταιριες. Οπως και να εχει αυτο που λες δεν νομιζω οτι ισχυει ουτως ή αλλως εκτος αν πιστευεις οτι τα χιλιαδες παιχνιδια που υπαρχουν αυτη τη στιγμη αθροιστικα σε PS4-PS3-X360-XONE ειναι ολα (ή κατα πλειονοτητα) ΑΑΑ.

                    Οχι πως δεν υπαρχουν mid tier games στις κονσολες βεβαια
                    Ουπς, τωρα το ειδα αυτο (δεν ξερω αν το προσθεσες μετα αλλα δεν το ειχα διαβασει οταν απαντουσα!)

                    Comment


                    • Με τον ορο indie συνηθως αναφερομαστε σε παιχνιδια απο ανεξαρτητους, mid tier παιχνιδια μπορει ειναι απο indies αλλα οταν λεμε mid tier/ΑΑ games αναφερομαστε σε παιχνιδια που μπορει να μην εχουν ΑΑΑ budget αλλα ειναι μερικα επιπεδα πιο πανω σε production values απο ενα indie game που ειναι επιπεδου thomas was alone και hotline miami και φιλοδοξουν να ειναι αντιστοιχης ποιοτητας (με ΑΑΑ).

                      Το εκλειψει που εβαλα δεν ειναι σωστο, δεν εχουν εξαφανιστει αλλα νομιζω γινονται ολο και λιγοτερα. Ενα παιχνιδι σε κονσολα σημερα πρεπει να ειναι ΑΑΑ για να πουλησει καλα ενω στα PC βλεπεις παιχνιδια οπως το DayZ, το path of exile, το red orchestra και αλλα διαφορα "μεσης κατηγοριας" παιχνιδια (οπως adventures και strategy) να τα πηγαινουν αρκετα καλα εως πολυ καλα (και απο πωλησεις και απο βαθμολογιες). Οποτε βλεπω μελοντικες "hot" κυκλοφοριες για κονσολες θα ειναι σχεδον παντα ΑΑΑ παιχνιδια.
                      Ας πουμε η Ιαπωνια βγαζει πολλα Mid tier games οπως jrpg αλλα πολλα απο αυτα δεν βγαινουν εξω.

                      Comment


                      • Roronoa με καλυψες και μπορω να πω οτι προλαβες και την απαντηση μου περι Ιαπωνιας. Εν ολιγοις και εγω αυτο θα εθετα ως αντιπαραδειγμα οτι δηλαδη η Ιαπωνικη βιομηχανια αυτη τη στιγμη κινειται κατα κυριο λογο μεσω mid tier και τα ΑΑΑ ειναι πολυ λιγες εξαιρεσεις. Ειδικα αν παρει κανεις τα 2 Handhelds θα δει οτι η βιοβλιοθηκες τους ειναι καθαρα mid tier (με πολυ λιγες εξαιρεσεις τυπου Golden Abyss-Killzone Mercenary ή RE Revelations για Vita και 3DS αντιστοιχα). Επισης πρεπει να σκεπτουμε οτι το ''πουλαει καλα'' ειναι πολυ situational οταν μιλαμε για mid tier δεδομενου οτι developers παιχνιδιων ( βλεπε Demon Gaze-YS series-Soul Sacrifice) ειναι πολυ ευχαριστημενοι παροτι τα παιχνιδια δεν ειναι million sellers.

                        Παντως προσωπικα συνεχιζω να πιστευω οτι οι κονσολες του σημερα ειναι φιλικοτερες και πιο ανοικτες απο ποτε για ολους devs. Περα απο το ανοιγμα στις υπηρεσιες αλλα και στην indie σκηνη η next-gen εχει και σαφως πιο προσβασιμο hardware (στο ps3 για παραδειγμα CD-Projekt και Deep Silver -τις αναφερω ως πιο μικρες εταιριες- ειχαν αναφερει οτι ηθελε ειδικη διαδικασια για να μεταφερουν τα παιχνδια τους και το εδαφος απο τεχνολογικης πλευρας δεν ηταν προσφορο οποτε και το αφησαν) κατα συνεπεια δεν θεωρω οτι παμε προς ΑΑΑ-only. Συν του οτι το ΑΑΑ μοντελο θεωρω οτι πλεον δεν λειτουργει... σκεψου οτι η Irrational με τοσες πωλησεις εκλεισε και η Square-Εnix εβγαινε και ελεγε οτι δεν ειναι ικανοποιημενη με τις πωλησεις του Tomb Raider παροτι ηταν million seller. Ακομα αναλογισου το γεγονος οτι ειμαστε σε next gen και δεν εχουμε next gen παιχνιδια (τιτλους που να καταλαβαινεις σε ενα βαθμο τη μεταβαση)... Παρολα αυτα οι πωλησεις ειναι παρα πολυ υψηλες...


                        Τωρα καλα κακα ολα αυτα, θα δειξει!

                        Comment


                        • 20 Most Successful PC Video Games Ever

                          01. The Sims 2 (20 Million Copies Sold)

                          02. The Sims (16 Million Copies Sold)

                          03. Minecraft (14.8 Million Copies Sold)

                          04. World of Warcraft (14 Million Copies Sold)

                          05. Diablo III (12+ Million Copies Sold)

                          06. Half-Life 2 (12 Million Copies Sold)

                          07. Counter-Strike: Source (11.9 Million Copies Sold)

                          08. Battlefield 2 (11+ Million Copies Sold)

                          09. StarCraft (11 Million Copies Sold)

                          10. Left 4 Dead 2 (10.7 Million Copies Sold)

                          11. The Sims 3 (10 Million Copies Sold)

                          12. Counter-Strike (9.7 Million Copies Sold)

                          13. Half-Life (9.3 Million Copies Sold)

                          14. Portal (7.3 Million Copies Sold)

                          15. Counter-Strike: Condition Zero (7.1 Million Copies Sold)

                          16. Guild Wars (6.5 Million Copies Sold)

                          17. Myst (6+ Million Copies Sold)

                          18. The Elder Scrolls V: Skyrim (6+ Million Copies Sold)

                          19. StarCraft II: Wings of Liberty (6 Million Copies Sold)

                          20. Civilization V (5.8 Million Copies Sold)



                          Star Citizen videos Star Citizen gallery

                          Comment




                          • The Vanishing of Ethan Carter first look: become a supernatural detective in the US midwest


                            A lot has been written about The Astronauts’ use of photogrammetry technology to create Ethan Carter’s environments. Their artists take thousands of photos of an object, like a rock or a bridge, then feed it into software that turns it into a minutely detailed 3D model. The results are remarkable, but what about the game itself? I’ve seen an early build in action—roughly the first hour of the



                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

                            Comment


                            • μερικά gifs απο το
                              Vanishing of Ethan Carter (το παιχνίδι θα ειναι open world adventure επιρρεασμένο απο Lovercraft)





                              The Vanishing of Ethan Carter's graphics will recreate objects from photos



                              φοβερή λεπτομέρεια το άγαλμα.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • Πολυ ωραιο φαίνεται τουτο.

                                Comment

                                Working...
                                X