Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εντυπωσιάστηκα (Retro Edition)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Για κάποιο λόγο ξέρω τη μουσική της εισαγωγής ενώ από όσο θυμάμαι δεν το έχω παίξει ποτέ. Ο χαρακτήρας τι είναι; Δεινόσαυρος με πάνα;
    Γέλασα στο 6.50 του βίντεο του C64.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Snake Rattle N Roll για NES.

Το παιχνίδι είχε απίστευτα γραφικά για NES game, υπέροχη ισομετρική κάμερα και πολλές λεπτομέρειες που πραγματικά εντυπωσιάζουν για 8-bit game.
    Πχ. όταν ο Rattle έτρωγε τα μπιλάκια μετά έφτυνε τα κόκκαλα!

Επίσης harcorίλα. Δεν υπήρχαν passwords ή continues και οι τελευταίες πίστες ήταν παλoύκια.
    Δεν το τερμάτισα ποτέ παρόλο που είχα ανακαλύψει όλα τα hidden portals.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by Scatman View Post
    Η έκδοση του '89 είναι για το Commodore 64 :

Οι υπόλοιπες ήρθαν απ'το '90 και μετα

Shadow of the Beast is a side-scrolling platform computer game produced by Reflections Interactive and published by Psygnosis in 1989. The original version was released for the Commodore Amiga, but the game has been ported to many other systems.

Οπότε το βίντεο που πόσταρα είναι από το 1989
    To πιο εντυπωσιακό είναι πως η Amiga είναι μηχάνημα του 1985...Δηλαδή εποχή NES release...

Originally posted by Ryu_gr View Post
    Το sprite του ήρωα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο αν και είχε τα frames του, τα background και η μουσική μου άρεσαν. Αν αναλογιστείς ότι βγήκε το '89, ντάξει τρελό respect!!

Υ.Γ.: Ω ρε φίλε! Τι hardcorίλα εκείνα τα χρόνια! Μιλάμε για ακρίβεια milisecond για να πετύχεις τους αντιπάλους!!
    Άσε δε τη παλευα καθόλου...ίσα ίσα πέρασα την πρώτη περιοχή...

Moy κάνει εντύπωση πάντως που έγινε port για mega drive με κατα πολύ υποδεέστερα αποτελέσματα,αντί να γίνει για SNES,που απο άποψη ήχου τουλάχιστον θα ήταν πολύ καλύτερο:

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    I see! Και αυτή φαίνεται πρωτοποριακή, δεδομένου του χρόνου που κυκλοφόρησε (και ακόμα πιο άρρωστη από άποψη δυσκολίας), αλλά του Somari είναι σαφώς ανώτερη!

Leave a comment:

• Scatman
    replied
    Η έκδοση του '89 είναι για το Commodore 64 :

Οι υπόλοιπες ήρθαν απ'το '90 και μετα

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Το sprite του ήρωα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο αν και είχε τα frames του, τα background και η μουσική μου άρεσαν. Αν αναλογιστείς ότι βγήκε το '89, ντάξει τρελό respect!!

Υ.Γ.: Ω ρε φίλε! Τι hardcorίλα εκείνα τα χρόνια! Μιλάμε για ακρίβεια milisecond για να πετύχεις τους αντιπάλους!!

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Γραφικά εεεε;;; Για δείτε λίγο και φανταστείτε πως ένοιωσα εγώ:

+Ήχος
    Και εγώ το είδα το '94,όχι το '89 που πρωτοβγήκε....

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Εντυπωσιάστηκα από το Vectorman του Mega Drive. O λόγος για τα γραφικά φυσικά! Εκτός των prerendered 3D sprites, χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές για να αποδώσει αυτό που λέμε στα πιο καινούργια παιχνίδια, εφέ (δείτε π.χ. τι γίνεται όταν καταστρέφει μία... "τηλεόραση").
    Ίδιες τεχνικές στα sprites χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, τα Donkey Kong Country και Toy Story τα οποία έχουν και αυτά ανάλογη ποιοτική απεικόνιση.

Πάμε και βιντεάκι, η πρώτη πίστα αρχίζει στο 2:30:

Leave a comment:

• Scatman
    started a topic Εντυπωσιάστηκα (Retro Edition)

Εντυπωσιάστηκα (Retro Edition)

Στο Thread θα ποστάρουμε εικόνες ή videos από σκηνές videogames που μας εντυπωσίασαν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε (και Betas/previews). Προκειμένου να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο, παρακαλώ λάβετε υπόψιν τα εξής :

α.) Retro θεματολογία
    β.) Μη ξεφεύγετε
    γ.) Αιτιολογείστε γιατί εντυπωσιαστήκατε

Aρχίζω με ένα post apocalyptic RPG που ανακάλυψα τυχαία στο Youtube και δυστυχώς απ'ότι μαθαίνω δεν κυκλοφόρησε ποτέ επειδή η εταιρεία έκλεισε (Troika) το 2005.

Δεν έχει ονομασία κι αυτό που βλέπετε είναι η preview/dev beta έκδοση του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η παραγωγή του άρχισε πριν το 2005 κι αυτό που βλέπουμε στην οθόνη είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για πολλούς λόγους.

Καταρχάς, έχει πολύ αξιόλογα γραφικά. Σίγουρα με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό αλλά όπως ανέφερα νωρίτρα σχεδιάστηκε πριν το 2005.

Έπειτα, συνεχίζοντας με το οπτικό κομμάτι, επιτρέπει την isometric View όπως και την first person. Τα backrounds είναι καταπληκτικά ακόμα και σε κοντινή απόσταση. Η γενικότερη αίσθηση που δίδει σε εμένα προσωπικα είναι έντονα Fallout-ίστικη και νομίζω το κάνει σωστά.

Μετά, ο ήχος είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικός και θεωρώ πως ταιριάζει "γάντι" με θεματολογία του.

Δίνω πάσα στον επόμενο
Working...
X