Announcement

Collapse
No announcement yet.

SEGA Club: Για τους fans της SEGA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ρεν ευχαριστώ πολύ τόσο για τις ευχές σου όσο και για τα καλά σου λόγια, να έχεις και εσύ ότι ποθείς!

    Όσον αφορά το Panzer Dragoon υπάρχουν καλά νέα, η εταιρεία υποστηρίζει το παιχνίδι πολύ ενεργά. Ήδη έχει κυκλοφορήσει ένα update που βελτίωσε λιγάκι τον χειρισμό και έχει προσθέσει καινούριο μοντέρνο soundtrack το οποίο μάλιστα το έγραψαν τα ίδια άτομα που δούλεψαν και στο πρωτότυπο. Επίσης, ετοιμάζουν το επόμενο update το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και από ότι φαίνεται θα γίνει μια χαρά το game αφού κυκλοφορήσει. Αντιγράφω εδώ την λίστα με τις προσθήκες/αλλαγές.

    The list of changes include:
    Adding support for 60 FPS [!!] to the Switch version
    Episode 0 added (a secret score-attack bonus stage where your life is constantly draining and you need to defeat enemies to regain health)
    Dragon animation has been reworked
    Adding support for HD Rumble and gyro controls
    Rotation improved
    Fixes for input lag
    More sound effects have been refined
    You can now set several face buttons to fire+lockon
    More options are now accessible from the in-game pause menu
    New gameplay options like Auto-lock
    Game language on first start-up is now automatically set based on console language
    Shadow Menu is now called Pandora's Box (good), and new cheat codes have been added
    Beating the game on Hard is not no longer required to access the menu

    Οπότε έχουν υπόψιν τους τα κακώς κείμενα του παιχνιδιού, θα τα διορθώσουν και θα κάνουν και πολλές προσθήκες, μόνο που θα το κάνουν 60 fps είναι win. Ανυπομονώ.


    Tidy!

    Do not blame me.Blame yourself or God.
    In Matsuno we trust.

    Comment


    • Είδα στο Facebook την παρακάτω photo του San Francisco και μου θύμησε το θρυλικό Metropolis Street Racer (άνηκε στον Superman αλλά αργότερα εξαγοράστηκε από τον Batman και έγινε Project Gotham Racing) που είχε πίστες βασισμένες σε αληθινές τοποθεσίες όπως αυτή.

      Αυτό ήταν ακόμα μια πρωτοπορία του Dreamcast την εποχή που κυκλοφόρησε. Το MSR λογικά δεν ήταν το πρώτο game στο οποίο έγινε το εγχείρημα αναπαράστασης τοποθεσιών αλλά σίγουρα ήταν από τα πρώτα που το έκανε με υψηλή ακρίβεια για την εποχή.

      Οι εικόνες δεν είναι από το ίδιο σημείο του San Francisco. Αν ψάξει κάποιος λογικά θα βρει και άρθρο που συγκρίνει τα ίδια σημεία.
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 2 photos.
      Last edited by Ryu_gr; 05-09-2020, 01:34 PM.
      The illusion of free will is an illusion.

      Comment


      • Sega Teases a Dreamcast Mini
        Ah, the Dreamcast. Virtua Tennis, Crazy Taxi, Soulcalibur and Marvel vs. Capcom 2 were among my favourites in the early…

        Comment


        • Καλά αν επιβεβαιωθεί αυτό και κυκλοφορήσει Dreamcast Mini τότε θα ξεπουλήσει σαν τρελό, άνετα θα γίνει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από τα υπόλοιπα minis που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • Της Sega εννοεις; Γιατι να ξεπερασει NES/SNES Mini, καθαρα απο αποψης πωλησεων, μου φαινεται απιθανο.
            Κατα τ' αλλα θα ηθελα πολυ κατι τετοιο ιδιως αν θα ναι hackable οπως οι κονσολες της Nintendo.
            Το Saturn βεβαια αν το αγνοησουν και παλι θα ναι σχεδον τραγικο, μιας και παραμενει η λιγοτερο προσβασιμη mainline κονσολα της SEGA.

            Comment


            • Xeno έχεις δίκιο, έγραψα χωρίς να το πολυσκεφτώ για να πω την αλήθεια, λίγο δύσκολο ένα Dreamcast Mini να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα αντίστοιχα της Nintendo. Όμως πιστεύω πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα πάει πάρα πολύ καλά, ειδικά αν γίνει προσεκτική επιλογή τίτλων. Πρόκειται για μια κονσόλα η οποία παρόλο που είχε μικρή διάρκεια ζωής αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο εξάλλου.


              Tidy!

              Do not blame me.Blame yourself or God.
              In Matsuno we trust.

              Comment


              • Ας κάνει ότι βγάζει με το DC mini τίποτα Scud Race, Daytona 2, Geist Force,κτλ και θα πάρω 10. Ένα για το σαλόνι,2 για κάθε υπνοδωμάτιο, 1 για το εξοχικό, και τα υπόλοιπα 6 για τον mini διαγωνισμό του @Ryu_gr

                Comment


                • Αγαπάμε Dreamcast αλλά η εκμετάλλευση του retro nostalgia έχει ξεφύγει τελείως με τις επανακυκλοφορίες-φιάσκο.

                  Κοιτάξτε τί έβγαλαν οι αθεόφοβοι στην Ιαπωνία:



                  raw.jpg

                  4 παραλλαγές με 4 games και 50$ η κάθε μία. Τρελό bargain, να πάρω αυτά ή PlayStation 4;
                  The illusion of free will is an illusion.

                  Comment


                  • Πραγματικά ήθελα να ήξερα τι σκέφτονταν με την κυκλοφορία των Game Gear micro... Το αποκορύφωμα είναι ότι δεν είναι και φτηνά... Αν κόστιζαν κανένα 20αρι θα ήταν μια χαρά αγορά, χαριτωμένο θα το έλεγα, ψιλοάχρηστο αλλά θα είχε πλάκα, στα 45 ούτε για αστείο.

                    Επίσης, παίζω Streets of Rage 4.

                    Όταν πρωτοανακοινώθηκε είχα χαρεί πολύ, το Streets of Rage 2 το είχα λιώσει στην εποχή του και παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου Genesis games και για αυτό περίμενα το 4. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα πως θα ξεπερνούσε το 2 ή ότι θα το έφτανε αλλά τελικά ευτυχώς διαψεύστηκα. Το παιχνίδι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Έχει όσο βάθος πρέπει, οι playable χαρακτήρες είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους και όλοι είναι χρήσιμοι, έχουν τα δικά τους combos, κινήσεις και ιδιαιτερότητες. Είναι όσο μεγάλο χρειάζεται και έχει ποικιλία εχθρών και αρκετά σύνθετα bosses για το είδος. Το έχω τελειώσει ήδη στα normal και hard ενώ σκοπεύω να δοκιμάσω και άλλους χαρακτήρες και υψολότερα επίπεδα δυσκολίας. Έχω ήδη 35 ώρες παιχνιδιού και μάλλον θα παίξω πολλές ακόμα. Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο ανάμεσα στα 2 και 4 αλλά σίγουρα και τα 2 είναι καταπληκτικά και από τα καλύτερα brawlers που έχουμε πάρει ποτέ.


                    Tidy!

                    Do not blame me.Blame yourself or God.
                    In Matsuno we trust.

                    Comment


                    • Arcade Racing Legends

                      Καινούργιο indie ραλάκι στο DC. Kickstarted το '19. Solid προσπάθεια. Όχι κάτι ουαου σε γραφικά, αλλά οκ σε χειρισμό, με αρκετά μπαγκάκια, αλλά όσοι έχουν παίξει Cyberpunk δε θα έχουν κάποιο θέμα.




                      Επίσης. Τον τελευταίο καιρό έχουν μεταφερθεί αρκετά games από το Atomiswave. Ένα από τα παιχνίδια που είχα δει και ήθελα να παίξω ήταν το σουτεράκι Dolphin Blue. Θυμίζει πολύ Metal Slug.


                      Last edited by thunderjohn; 19-12-2020, 11:58 AM.

                      Comment


                      • Ωραίες ανακαλύψεις thunderjohn , το Dolphin Blue φαίνεται πολύ καλό!

                        Originally posted by thunderjohn View Post
                        αλλά όσοι έχουν παίξει Cyberpunk...


                        Μια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση για Dreamcast είναι το tech demo των Simpsons που δείχνει πραγματικά ωραία cel shading γραφικά. Το παιχνίδι ποτέ δεν μπήκε επίσημα σε ανάπτυξη, ήταν απλά μια πρόταση προς την εταιρεία της σειράς.

                        Last edited by Ryu_gr; 07-01-2021, 01:30 AM.
                        The illusion of free will is an illusion.

                        Comment


                        • Deus Ηθελα να γραψω 2 λογια για το Panzer Dragoon remake και ειπα να δω τι εχεις να πεις μιας και το δοκιμασες ηδη οπως φαινεται. Οσο επαιξα μου φανηκε πως εχει σοβαρο θεμα ο χειρισμος, δεν ειχε το flow του πρωτοτυπου στο ελαχιστο και περαν αυτου μπορω να πω πως με χαλασε παρα πολυ η αισθητικη του παιχνιδιου. Νομιζω πως χαθηκε η μαγεια του πρωτοτυπου και το λεω εχοντας μηδαμινη νοσταλγια για το παιχνιδι μιας και το επαιξα/τελειωσα για πρωτη φορα μολις περυσι. Μακαρι να κανω λαθος αλλα οσο επαιξα (3-4 πιστες), μου φανηκε πως πεταξαν μια καλη ευκαιρια στα σκουπιδια. Ισως να το τελειωσω επειδη ειναι πολυ μικρο παιχνιδι, αλλα οι πρωτες εντυπωσεις ειναι δυστυχως αρκετα κατω του αναμενομενου.

                          Comment


                          • Xeno πότε το έπαιξες; Αν το ξεκίνησες όταν είχε κυκλοφορήσει το παιχνίδι ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και στα όρια του unplayable. Σου αντιγράφω εδώ προηγούμενό μου ποστ που είχα κάνει όταν το είχα ξεκινήσει πέρσι στο release.

                            Παιδιά το κατέβασα και το έπαιξα λίγο. Έβγαλα τα δύο πρώτα επίπεδα και έχω ανάμεικτες εντυπώσεις.

                            Αρχικά τα θετικά... Ο τεχνικός τομέας είναι αξιοπρεπέστατος, το παιχνίδι διατηρεί το ύφος και του στιλ του πρωτότυπου και είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι. Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί δεν το έχω τελειώσει ακόμα και έχω ακούσει κάποια παράπονα για επόμενες πίστες, ότι οι εχθροί έχουν παρόμοιο χρώμα με το περιβάλλον και ότι δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις. Όταν το τελειώσω θα επιβεβαίωσω αν ισχύει.

                            Επίσης, η μουσική μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Όπως τα γραφικά έχει δεχτεί πολύ μεγάλη ανανέωση, όποιος έχει παίξει τα παλιά θα μείνεις ικανοποιημένος.

                            Επίσης, τα cutscenes έχουν κρατήσει το ύφος του πρωτότυπου, όπως τα γραφικά και η μουσική.

                            Πάμε τώρα στα αρνητικά. Αρχικά, τα loading times είναι αδικαιολόγητα μεγάλα. Μιλάμε τώρα για 20 δευτερόλεπτα περίπου loading, ένα σημερινό παιχνίδι με μέτριο τεχνικό τομέα και που είναι αποθηκευμένο στην μνήμη του μηχανήματος δεν δικαιολογείται να κάνει τόσο πολύ να φορτώσει. Αν δηλαδή έπρεπε να διαβάσει το μηχάνημα κανένα blue ray θα έπαιρνε κανένα δίλεπτο; Επίσης, όταν τελειώσει το loading πρέπει να πατήσεις κουμπί για να μπεις στην πίστα, το ξέρω ότι είναι λεπτομέρεια αλλά μου κακοφάνηκε.

                            Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ο χειρισμός. Απλά να πω ότι ο δράκος δεν ελέγχεται καλά, δεν υπάρχει ροή στην κίνησή του και ο χειρισμός του πιστολιού και των λειζερ απλά είναι πολύ δύσκολος. Υπάρχει εμφανές input lag: Μερικές φορές όταν περνάς τον κέρσορα από έναν εχθρό δεν κάνει lock on αμέσως, κάποιες φορές οι πυροβολισμοί δεν βρίσκουν στόχο και έχεις την αίσθηση ότι περνάνε μέσα από τους εχθρούς και, το χειρότερο όλων, όταν πατάς το κουμπί για να γυρίσεις δεξιά η αριστερά υπάρχει πολύ μεγάλο εμφανές lag το οποίο κάνει μπαμ, αφού πατήσεις το κουμπί μετά από μισό με ένα δευτερόλεπτο εκτελείται η κίνηση.

                            Είναι ολοφάνερο ότι το παιχνίδι δεν πέρασε από το απαραίτητο testing και κυκλοφόρησε όπως όπως έχοντας στο μυαλό τους να το διορθώσουν μέσω patches. Ήδη ανακοινώθηκε ότι εργάζονται πάνω σε αυτά. Η λογική λέει ότι σε λίγο καιρό το παιχνίδι θα είναι μια χαρά, εξάλλου θα προσθέσουν και gyro controls. Αναμένω.

                            Παρόλο που λέω κυρίως αρνητικά το παιχνίδι μου αρέσει. Είναι το παιχνίδι που έπαιζα χρόοοονια πριν, που το είχα λιώσει και το αγάπησα όσο λίγα. Ένιωσα αυτό το κάτι που ένιωθα όταν έπαιζα το παλιό. Όμως θα περιμένω να κυκλοφορήσουν τα updates.

                            Εδώ έχω να κάνω και μια άλλη παρατήρηση: Η Sega δεν προσέχει καθόλου καθόλου το παρελθόν της και δεν του δίνει την δέουσα προσοχή, αναθέτει το remake ενός κλασσικού της τίτλου σε μια άγνωστη εταιρεία και απλά την παρατάει στην τύχη της χωρίς υποστήριξη. Ε με μηδαμινό budget είναι λογικό να έχει θέματα το game με το που βγει. Το ίδιο έκανε και με τον Yu Suzuki και με το Shenmue, δηλαδή δεν θα μπορούσε να του δώσει την μηχανή γραφικών και άλλα assets από τα Yakuza για να βγει και καλύτερο το Shenmue και να γλιτώσει και πόρους ο Yu Suzuki και να παραδώσει ένα καλύτερο προιόν;

                            Αυτά τα ολίγα από εμένα, όπως έγραψα και πριν αναμένω με ανυπομονησία τα updates.


                            Από τότε κυκλοφόρησαν πάρα πολλά updates. Τώρα το παιχνίδι τρέχει μια χαρά και παίζεται ανετότατα. Χάνει λίγο είναι η αλήθεια, σε κάποιες πίστες το artwork δεν είναι πιστό στο πρωτότυπο (πίστες 1 και 5 θα έλεγα) και μάλιστα δεν κολλάει με το σύμπαν του παιχνιδιού το οποίο είναι post apocalyptic.

                            Όσον αφορά τον χειρισμό θα έλεγα πως είναι αξιοπρεπής και λειτουργικός. Παρόλο που τρέχει στα 60 frames τώρα (το πρωτότυπο δεν χτυπούσε 30 btw) μου φαίνεται και εμένα πως είναι πιο αργό από το πρωτότυπο. Αυτό παρόλα αυτά δεν με χάλασε τόσο, το artwork με ενόχλησε περισσότερο. Αλλά και πάλι θεωρώ πως είναι αξιοπρεπές remake μετά τα updates. Όχι τέλειο βέβαια.

                            Άλλο που με ενόχλησε είναι ότι δεν έχει ουσιαστικές προσθήκες. Οκ, έβαλαν το Pandora's Box που δεν υπήρχε στο πρωτότυπο καθώς επίσης και ένα photo mode και ένα score attack αλλά θα μπορούσαν να ήταν πιο γενναιόδωροι όσον αφορά το επιπλέον περιεχόμενο, μιλάμε για τίτλο που τον χρεώνουν 25 ευρώ εξάλλου.

                            Παρόλα αυτά θεωρώ καλό το ότι κυκλοφόρησε. Είναι πολύ καλή προσπάθεια (το τονίζω, μετά τα updates) και αναζωογόνησε τη σειρά, θα δούμε από ότι φαίνεται και remake του Panzer Dragoon II και πιθανό και του Saga (αν οι πωλήσεις το επιτρέψουν)


                            Tidy!

                            Do not blame me.Blame yourself or God.
                            In Matsuno we trust.

                            Comment


                            • Δοκίμασα την έκδοση του PS4. Αν και πατσαρισμένο, δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Σε Panzer Dragoon προτείνω το Orta. Είναι πολυ καλή έκδοση όπου και αν το δεις. Στο 360 που και το δοκίμασα, έφτιαξαν το κρασάρισμα της Pal έκδοσης που κόλλαγε στο 3ο chapter και για να το προχωρήσεις έπρεπε να ανοίξεις το Pandora's Box. Επίσης νομίζω ότι φτιάξανε το framerate και τρέχει 60άρι. Τουλαχιστον στην digital έκδοση. Σε One το παιχνίδι λάμπει. Aπτά τελευταία καλά games της Sega πριν περάσει στην dark side. Φτιάχτηκε από την ομάδα Smilebit, που είχε αρκετά μέλη από την αρχική Andromeda team.
                              Last edited by thunderjohn; 06-03-2021, 10:58 AM.

                              Comment




                              • Holy cr@p. To Castlevania Ressurection! Μετά τα ports από το Atomiswave. 2021 the year of DC

                                Comment

                                Working...
                                X