Stupidity can't beat Chess itself !
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Σκάκι..
Collapse
X
-
Θέλω να πω ότι είσαι βλάκας που παίζεις και πας να μάθεις το παιχνίδι διαβάζοντας τόσα βιβλία. Αν ήσουν λίγο έξυπνος και "έβλεπες" τις κινήσεις του, θα μπορούσες να το νικήσεις. Είναι σαν το τάβλι, που μπορείς να "διαβάσεις" τις κινήσεις του, έτσι κι εδώ. Θέλει μυαλό και λίγη σκέψη. Εξασκήσου μόνος σου και θα είσαι comble.
Κώστα, το έχω παίξει, αλλά το έχω βαρεθεί...sigpic
Comment
-
Originally posted by Tannosuke View PostΘέλω να πω ότι είσαι βλάκας που παίζεις και πας να μάθεις το παιχνίδι διαβάζοντας τόσα βιβλία. Αν ήσουν λίγο έξυπνος και "έβλεπες" τις κινήσεις του, θα μπορούσες να το νικήσεις. Είναι σαν το τάβλι, που μπορείς να "διαβάσεις" τις κινήσεις του, έτσι κι εδώ. Θέλει μυαλό και λίγη σκέψη. Εξασκήσου μόνος σου και θα είσαι comble.
Κώστα, το έχω παίξει, αλλά το έχω βαρεθεί...
Εσυ νομιζεις οτι μπορεις ομως? Αν ναι μεσα να βαλουμε οτι στοιχημα θες.. ;)
Comment
-
Originally posted by Tannosuke View PostΘέλω να πω ότι είσαι βλάκας που παίζεις και πας να μάθεις το παιχνίδι διαβάζοντας τόσα βιβλία. Αν ήσουν λίγο έξυπνος και "έβλεπες" τις κινήσεις του, θα μπορούσες να το νικήσεις. Είναι σαν το τάβλι, που μπορείς να "διαβάσεις" τις κινήσεις του, έτσι κι εδώ. Θέλει μυαλό και λίγη σκέψη. Εξασκήσου μόνος σου και θα είσαι comble.
Κώστα, το έχω παίξει, αλλά το έχω βαρεθεί...
Δηλαδη εγω και ολοι αυτοι οι οποιοι ειχαμε δασκαλους ή μελετουσαμε μεσα απο προγραμματα και βιβλια ισως σκακι, μελετουσαμε ψυχολογια του αντιπαλου, κινησεις τακτικης, triangulation και ανοιγματα, endgame και τροπους αντιμετωπισης καταστασεων, τοποθετησεις πιονιων αναλογα με τους αξιωματικους του αντιπαλου (good bishops - bad bishops), pawn islands, middlegame reactions και θησιες αναλογα με τις τοποθετησεις του αντιπαλου, γενικες αρχες κομματιων και συνδιασμους κομματιων αναλογα με την τοποθετηση τους ειμαστε τεραστιοι μαλακες. Το μονο που επρεπε να κανουμε ειναι απλως να παιζουμε και να μαθαινουμε μονοι μας. Αλλωστε 2000 χρονια αυτο δεν κανουν ολοι οι ανθρωποι που παιζουν σκακι;...
Αυτη η ευκολια και η αθωοτητα με την οποια χαρακτηριζομαστε και υποστηριζουμε τις αποψεις μας εδω μεσα αρχιζει να γινεται κοινωνικο φαινομενο.
Ή μηπως το αντιθετο;...
:kill::tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:
Comment
-
Comment
-
Τι να σου πω κι εγώ, βρε Κώστα ? Είναι απλά φυσικό ταλέντο που το έχουν λίγοι άνθρωποι... Με λίγη εξάσκηση, είσαι μια χαρά και θα μπορούσες ακόμα και αληθινού ανθρώπου να τις "διαβάσεις"... Θέλει χρόνια συνήθεια και εμπειρία.
Είναι κάπως σαν την παροιμία με τα λιοντάρια...sigpic
Comment
-
Originally posted by Tannosuke View PostΕίναι κάπως σαν την παροιμία με τα λιοντάρια...
Comment
-
LoL
Βασικα το σκακι ειναι παιχνιδι εμπειριας και φυσικα στρατηγικης. Το ελκυστικο με αυτο ειναι η αισθηση "απειροτητας" που σου δινει καθως καθε φορα ανακαλυπτειες νεα πραγματα.
Ιδανικη τακτικη για να μαθει κανεις σκακι, σε ικανοποιητικο βαθμο, ειναι να παιζει συνεχομενα παιχνιδια με ισαξιους και λιγο καλυτερους αντιπαλους. Με τον καιρο, ανεβαινει επιπεδο εφοσον ειναι παρατηρητικος βεβαιως. Η παρατηρηση παιζει πολυ σημαντικο ρολο...
Τα βιβλια για το σκακι, θαρρω πως πλεον δεν εχουν τοση αξια αφου υπαρχουν τα εκπαιδευτικα προγραμματα και σε βοηθουν πιο πρακτικα.
Εφοσον φτασεις σε ενα ok επιπεδο, μετα πιασε κανα Chessmaster. Καθε φορα θα παρατηρεις κατι νεο, στρατηγικες επιθεσης, αναπτυξης, αμυνας κτλ
Παλιοτερα δοκιμαζα την τυχη μου στο σκακι του Zoo.gr . Εκει θα βρεις Ελληνικο ανταγωνισμο, καλους και κακιστους ;)" You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?
Authenticity sir, authenticity. "
Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)
Comment
-
Originally posted by Tannosuke View PostΤι να σου πω κι εγώ, βρε Κώστα ? Είναι απλά φυσικό ταλέντο που το έχουν λίγοι άνθρωποι... Με λίγη εξάσκηση, είσαι μια χαρά και θα μπορούσες ακόμα και αληθινού ανθρώπου να τις "διαβάσεις"... Θέλει χρόνια συνήθεια και εμπειρία.
Είναι κάπως σαν την παροιμία με τα λιοντάρια...
Συμφωνω σε ολα Scatman, τα μεγαλυτερο προβλημα που εχω με τα βιβλια ειναι οτι δεν μπορω τη γραφη του στυλ Qx3h χωρις να σου δειχνει που εννοει γιατι δεν ειμαι ακομα τοσο εξοικιωμενος. zoo.gr δοκιμασα αλλα το site ειναι απαισιο και κολλαει συνεχεια αλλα νομιζω οτι δεν εχω και πολλες επιλογες για free..
Comment
Comment