Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gouda VS Edam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

De tha ginei xlapatsa an ksereis na th ftiaxneis. oute almyrh kai se kamia periptwsi ahdiastiki. Ta viastika symperasmata kyrie xeno allou na poume. To exete patatraviksei ligo to thema twra teleutaia.Ama lew egw GOUDA sth omeleta etsi einai. Kai epeidi prin ligo ksipnisa (nai koimithika 3 kai sikwthika 6, so what) kai exw mia ligoura tha paw twra na ftiaksw mia.

Aaaaaaaa egw ennoeitai pws vazw kai patates tiganites mazi.Tiganizw patates xtypaw ta auga kai ta rixnw meta panw se autes. TSONTA leme.

ps-tha riksw feta twra oxi gouda na doume
    Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

Τις ομελετες τις τρωω σε αντικολλητικο τηγανι με 5 ασπραδια εναν κροκο και ντοματα, gouda και μαλακιες

Ενα ειναι το τυρι ρε, και για μακαρονια και για ceasar ακομα και για πιτσα σε συνδυασμο με μοτσαρελα και βασιλικο, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ !!!11

Οπως και να εχει ψηφιζω edam γιατι ειμαι health freak σαν τον titus

Comment

Prwta prwta yparxei Goudam Ollandias kai Gouda Germanias ta opoia einai diaforetika tyria.

Apo ekei kaiystera psifizw karga Gouda Ollanias giati einai h antikeimenikh epilogh.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

Είστε όλοι ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!

Αυτά τα τυριά είναι πολύ χαμηλής ποιότητος!!!!
          Φυσικά η Ελληνική ΦΕΤΑ είναι ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ τυρια.....

ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ......ΓΚΟΡΚΟΝΤΣΟΛΑ

Comment

Ενα ειναι το τυρι ρε, και για μακαρονια και για ceasar ακομα και για πιτσα σε συνδυασμο με μοτσαρελα και βασιλικο, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ !!!11
            Βασικά σε μακαρόνια, χυλοπίτες και πατάτες τηγανητές η καλή μυζήθρα είναι η υπέρτατη επιλογή. Μετά έρχεται το κεφαλοτύρι και στη μεγάλη ανάγκη έρχεται η παρμεζάνα (προσωπικά προτιμώ μίγμα με πεκορίνο). Ομολογώ πάντως πως η παρμεζάνα είναι η καλύτερη επιλογή για γλυκό τραχανά.

ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ......ΓΚΟΡΚΟΝΤΣΟΛΑ
            Εγώ πάλι, ότι σαπίσει το πετάω.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

H μυζήθρα είναι ΠΟΛΥ ΑΛΜΥΡΗ

Comment

First things first, το gouda είναι σαν το ουίσκι: Αν δεν είναι καλό, ανήκει στον κάδο. Το ΝΟΥΝΟΥ είναι ένα από αυτά. Gouda να παίρνετε μόνο από γερμανικές και ολλανδικές εταιρίες, είναι μεν διαφορετικά μεταξύ τους όπως είπε και ο Ground_zero, αλλά αξίζουν και τα δυο. Το edam παλεύεται περισσότερο γενικά ακόμα κι αν δεν είναι καλό.

Το μειονέκτημα των δυο αυτών τυριών, για εμένα, είναι ότι είναι αλμυρά. Εδώ και πολλά χρόνια έτρωγα ένα επίσης πολύ αλμυρό τυρί, το Τρικαλινό της ΦΑΓΕ, αλλά τώρα τελευταία έχω σιχαθεί την αλμύρα και θέλω πιο ελαφριά τυριά. Απ' την άλλη, το γύρισα στο πιπεράτο, καυτό αλλαντικό: Πικάντικο σαλαμάκι αέρος και άγιος ο Θεός.

Για τοστ ψηφίζω edam πάντως.
                "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Pantws egw goustarw genika almhra faghta kai sigoura apo to tyri mou perimenw na einai almyro.
                  "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                  But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                  Kindred, this blade and I.
                  "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                  Greek Gaming Videos
                  Greek Final Fantasy Forum

Comment

αλλά τώρα τελευταία έχω σιχαθεί την αλμύρα και θέλω πιο ελαφριά τυριά
                    Π.χ.; Σίγουρα το Edam και Gouda δεν είναι φοβερά αλμυρά τυριά εκτός και αν αναφέρεσαι σε τίποτα Old Amsterdam κλπ.
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Originally posted by straier View Post
                      Π.χ.; Σίγουρα το Edam και Gouda δεν είναι φοβερά αλμυρά τυριά εκτός και αν αναφέρεσαι σε τίποτα Old Amsterdam κλπ.
                      Εντάξει, δεν είναι και λύσσα (αν και αυτό πάει ανάλογα με το brand, κάποια είναι όντως λύσσα), απλώς εγώ δεν είμαι τόσο σε φάση. Τυριά με ελαφριά γεύση, πάντως, δεν τα λες.

Comment

Αυτό ρωτάω. Ποια τυριά θεωρείς πως έχουν ελαφριά γεύση;
                        Originally posted by 丹野

Comment

Αυτό ρωτάω. Ποια τυριά θεωρείς πως έχουν ελαφριά γεύση;
                          Emmental. Αμήν. Υπάρχουν και συγκεκριμένα ελαφριά gouda και cheddar (ναι, ναι, υπάρχουν) τα οποία επίσης θα τα φάω άνετα.

Και κάτι ακόμα. Η φέτα είναι σαν το ποδήλατο και τους Meshuggah μαζί: Δεν ξεχνιέται και δεν κόβεται.

Comment

Emmental. Αμήν. Υπάρχουν και συγκεκριμένα ελαφριά gouda και cheddar (ναι, ναι, υπάρχουν) τα οποία επίσης θα τα φάω άνετα.
                            Από ξένα κίτρινα και μένα το Emmental μου αρέσει αν και δεν είναι απαραίτητα λιγότερο αλμυρό από edam, gouda. Θα έλεγα μάλιστα πως ορισμένα καλά emmental είναι αρκετά αλμυρά. Με τα cheddar ομολογώ πως είμαι πολύ αρνητικά προκατειλημμένος αλλά περί ορέξεως...
                            Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να πεις για κάνα γαλλικό μαλακό τυρί που όντως δεν είναι αλμυρά αλλά αλεφριά δεν τα λες με τίποτα.
                            Originally posted by 丹野

Comment

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να πεις για κάνα γαλλικό μαλακό τυρί που όντως δεν είναι αλμυρά αλλά αλεφριά δεν τα λες με τίποτα.
                              Κατάλαβα ποια τυριά λες, έχω φάει κάτι τέτοια στην Γαλλία, αλλά δεν είμαι αρκετά ψαγμένος για ξέρω πως ονομάζονται και να τα αναζητήσω, όπως και αρκετά κουλτουριάρης ώστε για να τα τρώω σε καθημερινή βάση.

Comment

Brie, Camembert, και τα ρεστα .
                                Απορω γιατι τα ξερω βεβαια, τα σιχαινομαι.

Comment

Working...
                                X