Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τι είναι η νηστεία.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied
    Ρε τι λες. Καταρχάς το χοιρινό είναι ΛΕΥΚΟ κρεας, που σημαίνει πως αν αφαιρέσεις την πέτσα/λίπος έχεις σκέτο ψαχνό (δηλαδή είναι πιο κοντά στο κοτόπουλο παρά σε μοσχαρίσιο πχ)...έπειτα, κάνε μια αναζήτηση να δεις καλαμαράκια γαρίδες χταπόδια και οστρακοειδή τι χοληστερίνη και λιπαρά έχουν.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Όλα τα θαλασσινά είναι ένα παράδειγμα
    Κι όμως, χειρότερα από το χοιρινό κρέας δε νομίζω πως τα λες.

straier, ναι, είναι. Αυξάνουν τις πιθανότητες για διάφορες παθήσεις (π.χ. αυξάνουν την περιεκτικότητα ουρικού οξέως στο αίμα), αλλά και πάλι, εξακολουθούν να έχουν και θετικές επιδράσεις.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Τα θαλασσινά είναι ανθυγιεινά;

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Όλα τα θαλασσινά είναι ένα παράδειγμα

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Εξάλλου τα περισσότερα από αυτά που τρώμε στην περίοδο της νηστείας είναι πολύ πιο ανθυγιεινά από τα μη νηστίσιμα τρόφιμα.
    Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Θα ήθελες να αναφέρεις ένα παράδειγμα;

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Τα παταφρίτας είναι αλυσίδα fast food.

Leave a comment:

• straier
    replied
    (πχ τηγανιτές πατάτες με το κιλό,τα παταφριτας κάνουν τρελό τζίρο αυτήν την περίοδο)
    Τα πατα...τι;
    Νομίζω ο Νάρκισσος και ο Τίτος τα είπανε όλα. Μπορεί να κλειδωθεί το θέμα (αφού μάθω τι είναι το παταφρίτας).

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Άσε τα ποπκορν κάτω,δεν νηστεύεις;

Leave a comment:

• Deus
    replied
    (grabs popcorn)

Tίτε συμφωνώ σε όλα όσα λες.

Απλά βλέπω τον περισσότερο κόσμο να πλακώνεται σε σουπερ ανθιυγιεινές τροφές (πχ τηγανιτές πατάτες με το κιλό,τα παταφριτας κάνουν τρελό τζίρο αυτήν την περίοδο)νομίζοντας οτι καθαρίζουν από διοξίνες κτλ κτλ.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ade kale kovete to Sex?

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ξέχασα να αναφέρω ότι νηστεύω το τυρί τα τελευταία 25 χρόνια.
    Αλήθεια,όταν νηστεύεις,πρέπει να αποφεύγεις και το σεξ;

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Το τι είναι η νηστεία σου το απάντησε ο Νάρκισσος. Από εκεί και πέρα, το τι κάνει να τρως και ποιές μέρες είναι άλλο θέμα και καλό είναι να ρωτήσεις κάποιο ιερωμένο. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους κληρικούς, τους κοσμικούς, τις εγκύους, τους ασθενείς κλπ.

Προσωπικά νηστεύω τη Μ. Βδομάδα αλλά...μπερδεύομαι. Δεν τρώω κρέας και προσπαθώ να μην τρώω τυρί - μετάφραση: να θυμάμαι να μην τρώω τυρί - αλλά μπερδεύομαι διαρκώς με το τι περιέχει το κάθε πράμα παρόλη την καλή μου διάθεση. Τσουρέκια, κουλούρια, βουτήματα κλπ προσπαθώ να μαθαίνω αν έχουν αυγό ή γάλα, μα συνήθως τους ρίχνω μια ευλογιά να σχωρεθεί η αμαρτία μου και τα κατεβάζω. Επίσης δεν έχω ιδέα αν η σοκολάτα είναι νηστίσημη και από τι νηστεύεις κάθε μέρα- συνήθως θυμάμαι πως είναι Μ. Πέμπτη και το πρωί ήπια γάλα από συνήθεια, ή πως είναι Μ. Παρασκευή και έφαγα φασολάκια. Σχώρα με Παναγίαμ...

Από εκεί και πέρα δεν το θεωρώ κακό κάποιος να πάρει την απόφαση να νηστέψει όλη τη Σαρακοστή μόνο με άξονα την υγιεινή διατροφή -στο κάτω κάτω από κάπου πρέπει να αρχίσει ο καθένας. Μου είναι πολύ εύκολο το να μην τρώω κρέας αλλά δε μπορώ με τίποτα να αποφύγω το τυρί. Η ουσία της νηστείας δεν έχει να κάνει τόσο με το φαϊ όσο με τον εξαγνισμό και την αποχή από μια κακή συνήθεια ή τάση. Έχει πιο πολύ νόημα να απέχουμε από μια κακή συνήθεια που μας αγγίζει (πχ κάπνισμα ή...βρίσιμο ξέρω γω) παρά να προσέχουμε τι τρώμε χωρίς να μας προκαλεί ιδιαίτερη στέρηση.

Τέλος όλοι ξέρουμε πως η ορθόδοξη νηστεία είναι εξαιρετική δίαιτα, όταν δε συνοδεύεται από υπερβολές. Τουλάχιστον μας αναγκάζει να βρίσκουμε ποικιλία στα ίδια πράγμαα που τρώμε συνέχεια. Από περιέργεια μια φορά έτρωγα επί μια εβδομάδα κουκιά, για να βρω το νοστιμότερο τρόπο να τα μαγειρέψεις. Δυστυχώς για τη νηστεία ήταν λαδερά στην κατσαρόλα με τυρί ή γιαούρτι.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει ποτέ.

Το να νηστεύεις είναι πολλά πράγματα. Ένα απ' αυτά είναι αυτό που είπε ο Altair, λόγω της μεγάλης βδομάδας. Ο άλλος λόγος είναι ότι κάνεις και διαίτα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Νηστεύω μόνο στο κρέας και το λάδι κι αυτό μόνο για την μεγάλη βδομάδα.Έτσι για το έθιμο.Κι αυτό όχι πάντα.Nothing less,nothing more.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Εμμμ,νομίζω ότι μπήκες σε λάθος φορουμ για να ρωτήσεις κάτι τέτοιο.

Αφενός παίζει να μην υπάρχουν άτομα που να μπορούν να σου δώσουν απάντηση για αυτό που ζητάς,αφού ρωτάς για κάτι καθαρά θεολογικό,αφετέρου δεν πρόκειται να γίνει σοβαρή συζήτηση.Να μου το θυμηθείς,το τοπικ θα γεμίσει από ποστ-εξυπνάδες και ούτω καθεξής.
    Ο Deus τα είπε όλα ++

Leave a comment:

Working...
X