NΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, καλά το θυμόμουν ότι υπήρχε το συγκεκριμένο θέμα. Λοιπόν, μετά το post που ακολουθεί όλοι σας θα μου χρωστάτε αιώνια ευγνωμωσύνη, αλλά μην ανησυχείτε, είμαι καλός άνθρωπος και θα σας τη χαρίσω. Λοιπόν, η θεά τύχη με ευνόησε υπερβολικά χθες και κατά τις 2.00 πμ ανακάλυψα ένα βίντεο ατέλειωτης cultίλας με κλασσικές ελληνικές διαφημίσεις (το οποίο και έχω ήδη postάρει) που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε, αλλά και άλλες που εγώ τουλάχιστον (δεν ξέρω για σας τους παλιόγερους) δεν είχα την τύχη να δω στην τηλεόραση. Και επειδή δεν έπρεπε να το αφήσω έτσι, συνέχισα το search. Και κατέληξα σε 3 συμπεράσματα:
1) Δεν είναι ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Ιάπωνες, ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε καν οι Σουηδοί που κάνουν τις καλύτερες διαφημίσεις. Είναι οι ΕΛληνες (προφανής αιτία αυτού είναι ότι καταγόμαστε από το Σείριο).
2) Οι καλύτερες διαφημίσεις δεν είναι οι σύγχρονες, φτιαγμένες κατά ένα μεγάλο μέρος ή επεξεργασμένες από pc, με σκηνοθέτη, σενάριο, cast, φωτιστή και ηχολήπτη. Αλλά αυτές των χρυσών δεκαετιών '70-'80-'90 (ακόμη καλύτερες οι ασπρόμαυρες), γυρισμένες με τεράστια κάμερα και πολύ μεράκι. True.
3) Ότι ΠΡΕΠΕΙ, απλά ΠΡΕΠΕΙ να μοιραστώ τα καλύτερα χρυσά links μαζί σας. Enjoy.
Προειδοποιώ λοιπόν:
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ VIDEO ΑΠΕΙΡΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.
.
.
.
Και τώρα, η στιγμή που όλοι περιμένατε:
The Best Greek Ads:
For Kids
Βερόπουλος
Γάλα Βλάχας
Κρασί Κουρτάκη
Original Carnation- Δόξα και τιμή στο ALL time classic σοκολατούχο
NOR Ορφανουδάκη
Γιαούρτι SYNERGAL
Serenata
LILA PAUSE
MENTOS
Mr. Forte (personal favorite)
Kαλλυντικά ΠΑΤΙΣΤΑΣ
Prisunic Μαρινόπουλος
ΒΙC
SOFTEX
Henninger
Γυαλιστικό Pronto (Σημείωση: To clue εδώ είναι ότι λέει "κοιτάξτε τι υπέροχο χρώμα", ενώ η διαφήμιση είναι ασπρόμαυρη - GIGALOL)
Ηλιέλαιο Serfino (επίκαιρο btw)
ΠΙΠΕΣ ΝΤΑΪΑΝΑ (ω ναι, δεν είναι σατυρική)
->Bobos series:
Για τον Μπόμπο
Μπόμπος στο Μπαρ
Δύναμη(?)
Μπόμπος στο supermarket
Mπόμπος στο σχολείο
Γιατί η διαφήμιση δεν είναι τέχνη, δεν είναι εμπόριο, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
Υ.Γ1: Credits στον Chaoscrow για πάρα πολλά από τα παραπάνω links (και για την σημείωση ) , στην ERT αλλά και σε άλλα κανάλια (γιατί χάρη στο αρχείο τους μπορέσαν αυτοί που τις έκαναν upload στο youtube να το κάνουν) και προφανώς, σε όλους αυτούς που τις έκαναν upload για να μπορώ να τις απολαύσω εγώ (και ελπίζω και σεις) σήμερα (ή μάλλον χθες).
Υ.Γ2: Greek Ads for life \m/
1) Δεν είναι ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Ιάπωνες, ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε καν οι Σουηδοί που κάνουν τις καλύτερες διαφημίσεις. Είναι οι ΕΛληνες (προφανής αιτία αυτού είναι ότι καταγόμαστε από το Σείριο).
2) Οι καλύτερες διαφημίσεις δεν είναι οι σύγχρονες, φτιαγμένες κατά ένα μεγάλο μέρος ή επεξεργασμένες από pc, με σκηνοθέτη, σενάριο, cast, φωτιστή και ηχολήπτη. Αλλά αυτές των χρυσών δεκαετιών '70-'80-'90 (ακόμη καλύτερες οι ασπρόμαυρες), γυρισμένες με τεράστια κάμερα και πολύ μεράκι. True.
3) Ότι ΠΡΕΠΕΙ, απλά ΠΡΕΠΕΙ να μοιραστώ τα καλύτερα χρυσά links μαζί σας. Enjoy.
Προειδοποιώ λοιπόν:
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ VIDEO ΑΠΕΙΡΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ.
.
.
.
Και τώρα, η στιγμή που όλοι περιμένατε:
The Best Greek Ads:
For Kids
Βερόπουλος
Γάλα Βλάχας
Κρασί Κουρτάκη
Original Carnation- Δόξα και τιμή στο ALL time classic σοκολατούχο
NOR Ορφανουδάκη
Γιαούρτι SYNERGAL
Serenata
LILA PAUSE
MENTOS
Mr. Forte (personal favorite)
Kαλλυντικά ΠΑΤΙΣΤΑΣ
Prisunic Μαρινόπουλος
ΒΙC
SOFTEX
Henninger
Γυαλιστικό Pronto (Σημείωση: To clue εδώ είναι ότι λέει "κοιτάξτε τι υπέροχο χρώμα", ενώ η διαφήμιση είναι ασπρόμαυρη - GIGALOL)
Ηλιέλαιο Serfino (επίκαιρο btw)
ΠΙΠΕΣ ΝΤΑΪΑΝΑ (ω ναι, δεν είναι σατυρική)
->Bobos series:
Για τον Μπόμπο
Μπόμπος στο Μπαρ
Δύναμη(?)
Μπόμπος στο supermarket
Mπόμπος στο σχολείο
Γιατί η διαφήμιση δεν είναι τέχνη, δεν είναι εμπόριο, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
Υ.Γ1: Credits στον Chaoscrow για πάρα πολλά από τα παραπάνω links (και για την σημείωση ) , στην ERT αλλά και σε άλλα κανάλια (γιατί χάρη στο αρχείο τους μπορέσαν αυτοί που τις έκαναν upload στο youtube να το κάνουν) και προφανώς, σε όλους αυτούς που τις έκαναν upload για να μπορώ να τις απολαύσω εγώ (και ελπίζω και σεις) σήμερα (ή μάλλον χθες).
Υ.Γ2: Greek Ads for life \m/
Comment