Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Για ταξική πάλη μιλάνε οι ΚΚΕδες, όχι για ταξικό πόλεμο.
    Δεν έχω γνωρίσει ακόμη μέλος του Κόμματος, της νεολαίος του ή του συνδικαλιστικού του οργάνου το οποίο να απορρίπτει τη στραμμένη προς τα άνωθεν βία, τουλάχιστον όχι ανεξαρτήτως συνθηκών. Γενικότερα, η άποψη που κυριαρχεί στο Κόμμα είναι το "δημιουργία συσχετισμών στην κοινωνία και μετά επανάσταση, όπως στην ΕΣΣΔ". Δε βλέπω πως κάποιος μπορεί να απορρίπτει την ταξική βία ενώ έχει τέτοιες ιδέες.

Το αν θα προτιμούσαν την ειρηνική ανατροπή των πραγμάτων είναι άλλο θέμα, αλλά το ότι δεν πιστεύουν σε αυτήν καθόλου είναι γεγονός.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by TheCursed View Post
    Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Μπορεί να μην έβγαινε η ίδια με το τουφέκι, αλλά αν σε περίπτωση επανάστασης δε στήριζε την ταξική βία, τότε θα επρόκειτο για ιδεολογική ασυνέπεια (άλλη κουβέντα το αν θα ήταν ασυνέπεια προς το καλύτερο ή όχι).

Πολύ θεωρητικά όλα αυτά, απέχουμε πολύ από το στάδιο εκείνο, αλλά καλώς ή κακώς έτσι είναι.
    Για ταξική πάλη μιλάνε οι ΚΚΕδες, όχι για ταξικό πόλεμο.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Όσοι πάτε να δικαιολογήσετε την Χ.Α. πέφτετε σε σοβαρή πλάνη.Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για τις πράξεις τους και για αυτά που δεν λένε αλλά θα κάνουν αν βγουν ποτέ...(μακριά θεέ μου).

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Diwfwnw

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Ela re twra plaka kaneis, tha dwseis esy sthn kanellh opla kai tha paei na aknei afto pou eipe, oti nanai merikes fores...
    Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Μπορεί να μην έβγαινε η ίδια με το τουφέκι, αλλά αν σε περίπτωση επανάστασης δε στήριζε την ταξική βία, τότε θα επρόκειτο για ιδεολογική ασυνέπεια (άλλη κουβέντα το αν θα ήταν ασυνέπεια προς το καλύτερο ή όχι).

Πολύ θεωρητικά όλα αυτά, απέχουμε πολύ από το στάδιο εκείνο, αλλά καλώς ή κακώς έτσι είναι.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ela re twra plaka kaneis, tha dwseis esy sthn kanellh opla kai tha paei na aknei afto pou eipe, oti nanai merikes fores...

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Tha awkward moment when you cant tell who is joking and who really means what they are saying.
    Αν δεν το εννοεί (εγώ πιστεύω πως το εννοεί), τότε πρόκειται για υποκρισία. Το ΚΚΕ κατά τα άλλα ευθέως δηλώνει επαναστατικό, υπέρ της ταξικής βίας κόμμα και με βάση αυτό τα λόγια της Κανέλλη θα έπρεπε να είναι ειλικρινή.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    σχετικά με το βίντεο που παρέθεσε ο LMS, αν έλεγε κάτι παρόμοιο εκπρόσωπος της ΧΑ θα διαμαρτύρονταν μέχρι και οι Εβραίοι του Ιράν
    Tha awkward moment when you cant tell who is joking and who really means what they are saying.

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    LOL, καλό!

Leave a comment:

• Somari
    replied

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Όταν όλοι ασχολούνταν με του Κασιδιάρη το κεφάλι ψηφίστηκαν όλα αυτά

1) Για μικρού ύψους οφειλές επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων, με εξαίρεση πρόστιμα του ΚΟΚ και οφειλές υπέρ ΟΤΑ. 2) Με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σ…

βεντούζα

ΥΓ:

σχετικά με το βίντεο που παρέθεσε ο LMS, αν έλεγε κάτι παρόμοιο εκπρόσωπος της ΧΑ θα διαμαρτύρονταν μέχρι και οι Εβραίοι του Ιράν

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied

Leave a comment:

• TheCursed
    replied
    Den exoume anagh apo daskalous, opws eipa prin an katalaves ti lew exei kalws, an oxi mhn asxoleisai me dika mou posts
    Κατάλαβα τι έγραψες κι απλώς πιάστηκα από κάτι που δεν ήθελες. Αλλά εντάξει, δε θα σε ρωτάω κιόλας, καταλαβαίνεις πως δεν πηγαίνει έτσι.

kaneis den endiaferetai gia leptomeries prosperna to kai thn epomenh fora pou tha apofasiseis na diorthwseis frontise na exei nohma afto pou tha peis.
    Αυτό ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του, μη μιλάς εκ μέρους άλλων. Επίσης, ακόμη κι έτσι να είναι, αυτό που θέλω να γράψω θα το γράψω, αν δε θέλετε μην το διαβάζετε (πάγια δικιά σου θέση αυτή). Άλλωστε τι δημοκράτες είστε;

Telos oi nostalgoi tou parelthontos einai aftoi pou eixan symferonta apo afto
    Προσωπικά οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι νοσταλγοί που ξέρω, στην πλειοψηφία δεν είχαν κανένα "ειδικό" συμφέρον από το καθεστώς.

kai OXI kaneis den exei to dikaiwma na einai mazoxa anwmalos kai trelos eis varos mou
    Το περίεργο είναι πως αυτό το δικαίωμα που εσύ δεν αναγνωρίζεις σε κανέναν (και καλά κάνεις από μια άποψη) είναι από τους βασικούς πυλώνες της ανθρώπινης κοινωνίας εδώ και πολλά - πολλά χρόνια. Αλλά εντάξει, ας αφήσουμε τις βαρετές λεπτομέρειες.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Δεν προσπαθώ ν' αλλάξω το θέμα της συζήτησης, θέτω ένα δεύτερο ταυτόχρονα. Αν δε σ' αρέσει απλώς μη συμμετέχεις.

Άμα δε σε νοιάζουν οι έννοιες κακώς μου απάντησες κιόλας, έπρεπε να προσπεράσεις τα posts μου τελείως.

Πάντως εγώ δε συμφωνώ με το "Έχουμε ξεχάσει". Καταρχάς στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι νοσταλγοί του καθεστώτος της 21ης Απριλίου είναι άτομα που το έζησαν. Σε αυτούς εγώ που δεν το έζησα αρνούμαι να πω το οτιδήποτε, όσο κι αν διαφωνώ.

Κατά δεύτερον, γιατί πρέπει σώνει και καλά κάποιος που θυμάται να το καταδικάζει το καθεστώς; Στην τελική είναι δικαίωμα του καθενός να είναι μαζόχα / ανώμαλος / τρελός / whatever, ακριβώς όπως όλοι εμείς που ανεχόμασταν τόσα χρόνια το παρόν σύστημα.

Στην πραγματικότητα δε με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα, αλλά εν πάση περιπτώσει δε θέλω να προσθέσω κάτι. Αυτά που έχω γράψει ήδη είναι σαφέστατα (όχι, δεν το νομίζω, είναι όντως), από εκεί και πέρα ο καθένας σας ας διαβάσει ό,τι θέλει.

Όπως θες αποκάλεσέ το. Εγώ απλώς έγραψα πως η λέξη "φασισμός", με την αυθεντική της σημασία, είναι λάθος. Αλλά εντάξει, πρέπει να συμβιβαστώ κι εγώ ίσως κάποτε με το ότι η σημασία των λέξεων αλλάζει. Άμα θες μπορείς να συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς για το καθεστώς εκείνο, ούτως ή άλλως θα συνεννοείσαι όντως καλύτερα με τους περισσότερους με αυτόν τον τρόπο.
    Entaksei plaka kaneis, dhladh les oti mphkes edw mesa kai anaferthikes sto post mou mono kai mono gia na me diorthwseis xwris na se niazei katholou to ti enow.

Den exoume anagh apo daskalous, opws eipa prin an katalaves ti lew exei kalws, an oxi mhn asxoleisai me dika mou posts, einai olofanero oti to na exei fasistiko kathestws h xwra einai mono thema "orismou" gia sena opote ok thn gnwmh sou thn eipes, emeis thn akousame, kaneis den endiaferetai gia leptomeries prosperna to kai thn epomenh fora pou tha apofasiseis na diorthwseis frontise na exei nohma afto pou tha peis.

Telos oi nostalgoi tou parelthontos einai aftoi pou eixan symferonta apo afto, stratiwtikoi h astynomikoi sthn syntriptikh tous ploiopsifia (opws eipes kai esy), omws yparxoun kai oi neoi pou den exoun idea me ti mplekoun kai OXI kaneis den exei to dikaiwma na einai mazoxa anwmalos kai trelos eis varos mou, oloi aftoi kai osoi tous yposthrizoun na pane na zhsoun sthn Korea pou einai wraia.

EDIT: To kserw oti akougomai malakas alla mou fenetai PARA poly xazo to na shzhtame gia afto to thema, den tha eprepe kan na pernaei apo to myalo mas...

Leave a comment:

Working...
X