Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φωτογραφική μηχανή

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Φωτογραφική μηχανή

Λοιπόν, ψάχνω να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή, ας πούμε μεταξύ 150 και 200 ευρώ (γύρω στα 175 δηλαδή). Πάνε πολλά χρόνια από τότε που αγόρασα την τελευταία μου, οπότε δε θυμάμαι και πολλά από το τι πρέπει να κοιτάξω. Η χρήση της θα είναι καθαρά για φωτογραφία, με ενδιαφέρει η ποιότητα χωρίς τέλειο φωτισμό να είναι καλή (να μη χρειάζεται να τραβάω συνέχεια με φλας και όταν το κλείνω να μη χρειάζεται να κάνω μια ώρα μέχρι να τραβήξει τη φωτογραφία ή να βγαίνει θολή, να έχει κοινώς ταχύτητα κλείστρου της προκοπής) και από εκεί και πέρα προσανατολίζομαι σε Canon ή Nikon. Έριξα μια ματιά στο amazon και έπεσα πάνω στην παρακάτω...

Όποιος έχει γενικές συμβουλές και προτάσεις ευπρόσδεκτος!
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Σε αυτό το οικονομικό φάσμα, όταν μια compact σου υπόσχεται συγκεκριμένα καλές φώτο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τότε ξέρεις πως βρήκες αυτό που θες (εφ'όσον τη δοκιμάσεις και το διαπιστώσεις βέβαια). Και η συγκεκριμένη φαίνεται πως κοστίζει 300+ λύρες (ακριβά για τέτοιου είδους μηχανές). Όσο για τη ταχύτητα του κλείστρου και γενικά την αμεσότητα της μηχανής, νομίζω είναι πονεμένο θέμα στις ψηφιακές φωτογραφικές.

Comment

Δεν είμαι ειδικός αλλά κατά κανόνα οι SLR είναι σημαντικά καλύτερες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού λόγω του μεγαλύτερου detector. Βέβαια δε ξέρω τι τιμές παίζουν και αν είναι αυτό που ψάχνεις (κακά τα ψέματα το μέγεθος παίζει ρόλο για το μέσο χρήστη).
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Raf δυστυχώς δεν έχω το χρόνο και την πολυτέλεια να δοκιμάσω compact φωτογραφικές μηχανές, οπότε απλά θα κοιτάξω τεχνικά χαρακτηρηστικά και απόψεις και θα διαλέξω κάτ μέσα στα χρήματα που ανέφερα. Το εντυπωσιακό με τη φωτογραφική που έβαλα είναι η μεγάλη διαφορά στην τιμή (από 370 λίρες στις 140) οπότε, όσο υπερεκτιμημένη και να είναι, από ένα μοντέλο που ανήκει κατευθείαν στην κατηγορία 100 - 200 ευρώ θα είναι καλύτερη. Ένα site που χρησιμοποιώ είναι επίσης αυτό.

Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Μην περιμενεις θαυματα απο τις compact σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, για μενα αν σε ενδιαφερει η φωτογραφια γενικα μαζεψε για μια entry level dSLR.. Αλλιως η Canon που εδειξες θα σε καλυψει ανετα νομιζω..

Comment

iPhone 4S . Θα σου μείνει και το κινητό. Η το νέο Lumia.

Comment

Nokia is caught faking a video which was supposed to be showing off its new smartphone technology.

ΑΧΑΧΟΥΧΑ

Comment

Μάλλον έχεις ήδη κάνει την επιλογή σου πλέον αλλά ας δώσω και γω τα δυο ören μου! Έψαχνα κι εγώ για μια compact μηχανή εν όψει ταξιδιού αλλά και γιατί η προηγούμενη με παράτησε και το iPhone 3GS είναι μόνο για τα lols. Διάβασα κριτικές για τις καλύτερες επιλογές compact στην κατηγορία τιμής που ανέφερες και επειδή η Canon IXUS 230HS έτυχε να έχει τρελό price drop σε σχέση με την αρχική της τιμή (230£->110£) δεν το σκέφτηκα πολύ. Η μηχανή με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο έως τώρα και μάλλον θα ανεβάσω μερικές φωτό ενδεικτικά. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι έχει τον επεξεργαστή DIGIC4, τον οποίον η Canon χρησιμοποιεί και στις μεγαλύτερες σειρές της. Τα καταφέρνει πολύ καλά σε χαμηλό φωτισμό, είναι πολύ εύκολη στη χρήση και έχει αρκετά ενδιαφέροντα effects (όχι τύπου instagram... -.-).

IXUS 230 HS – key features:
                • 8x zoom, 28mm wide lens. Intelligent IS
                • HS System (12.1 MP)
                • Smart, thin metal body
                • 7.5 cm (3.0") PureColor II G LCD
                • Full HD, Powered IS
                • Smart Auto (32 scenes)
                • High-speed Burst & Super Slow Motion Movie
                • iFrame movie. Movie Digest
                • Creative modes
                • Hints & Tips

Η IXUS 230HS και η 1100 που ανέφερες μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά αλλά η 1100 είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω όπως καταλαβαίνω.

Comment

Working...
                X