Announcement

Collapse
No announcement yet.

Από πού νομίζετε πως κατάγεται ο άνθρωπος?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

χαχαχαχαχα! καλο σιθ λορδε. θυμαμαι που οταν το πρωτοδιαβασα ηταν μεσανυχτα και ξυπνησα τους δικους μου απο τα γελια

ειμαστε απλα ενα πειραμα των εξωγηινων :|
    η ακομα καλυτερα, ειμαστε ειμεις οι ιδιοι εξωγηινοι.

περιμενετε, περιμενετε... να'το! ερχεται... ακουστε την αληθεια λοιπον.

ξεκινησαν δωδεκα φυλες απο εναν μακρινο γαλαξια για να επιβιωσουν απο την καταστροφη του πλανητη τους και στην πορεια χωριστηκαν.
    η μια απο τις δωδεκα φυλες εφτασε στον αρη και αργοτερα, χρονια αργοτερα, εστειλαν δωδεκα δικους τους για να εξερευνησουν το ηλιακο μας συστημα. αργοτερα και ενω πλησιαζαν τον πλανητη γη, δεχθηκαν επιθεση απο μια εχθρικη φυλη η οποια ζει στην σκοτεινη πλευρα της σεληνης και ετσι κατεληξαν στον πλανητη αυτον και εμεις ολοι ειμαστε απογονοι τους. αποκλειστηκαν για παντα και συμβιβαστηκαν με την νεα τους ζωη. το γεγονος μετα απο εκατονταδες χρονια ξεχαστηκε και η θεληση για να ξαναγυρισουν στον αρη, στα αδελφια τους, χαθηκε. ο λογος ειναι οτι εαν επιχειρουσουν να φυγουν, θα τους αφανιζαν και ενω οταν ειχαν επικοινωνια μεσω του σκαφους με τον πλανητη αρη, τα αδερφια τους δεν μπορουσαν να ερθουν να τους σωσουν γιατι θα αφανιζαν και αυτους. καποτε, αδερφια μας! καποτε θα συναντηθουμε ξανα. lol. ξερω, ξερω... θα μου πειτε που τα ξερω ολα αυτα? ειμαι απεσταλμενος απο τον αρη και αδερφια μου, ηρθε η στιγμη που θα πολεμησουμε τον εχθρο και θα ξανασμιξουμε μετα απο χιλιετιες ολοκληρες. θα χαθουν ζωες, και ακομα χειροτερα... θα πρεπει να αφησουμε πισω μας τις μεσημεριανες εκπομπες αλλα θα ειναι κατι που θα αξιζει. αμην. lol/

Comment

Βασικα εμενα δεν με καλυπτει καμια απαντηση
      και αν και δεν ειμαι θρησκοληπτος πιστευω στον θεο(για εμενα θεος ειναι κατι που υπηρχε πριν δημιουργηθει το συμπαν κατι που υπαρχει απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα :blink: )
      και γενικα πιστευω οτι ολες οι θρησκειες λενε τα ιδια πραγματα απλα αλλαζει το περιτηληγμα συμφωνα παντα με την κουλτουρα και τα χαρακτηριστικα(κτλ κτλ) του καθε πολιτισμου για αυτο και πιστευω οτι απο εκει ξεκαθαρη και κατανοητη απαντηση σε αυτο το ερωτημα δεν προκειτε να βρουμε

απο εκει και περα πιστευω στην εξελεγκτικη θεωρια η οποια ομως σε καμιια περιπτωση δεν μου απαντα στο απο που προερχεται ο ανθρωπος και οταν λεω ανθρωπος εννοω την ζωη γενικα κατι που ειναι και το πραγματικο ερωτημα (γιατι το να λεμε μονο για τον ανθρωπο δεν εχει νοημα πολυ απλα θα μπορουσαμε να βρουμε και να πουμε οτι προηλθε απο κατι αλλο και τελος αλλα το κατι αλλο απο που ξεφυτρωσε)

δηλαδη με λιγα λογια για εμενα ειναι ενα ερωτημα που δεν προκειται να απαντηθει ποτε γιατι ο μονος τροπος είναι να μαθει ο ανθρωπος πως δημιουργηθηκαν τα παντα και απο τι
      το οποιο για εμενα ειναι συνωνυμο με το να καταλαβει ο ανθρωπος το τι ειναι ο θεος και για εμενα αυτο ειναι κατι περα απο τις δυναμεις του

ειναι δηλαδη π.χ. σαν να προσπαθεις να εξηγησεις σε ενα δυσδιατατο ων πως ειναι ενας τρισδιατατος χωρος
      ή σαν να προσπαθεις να εξηγησεις σε ενα ατομο που γεννηθηκε τυφλο (και δεν ειχε ποτε του οραση) πως ειναι ενα χρωμα

απλα αδυνατον.

Comment

(γιατι το να λεμε μονο για τον ανθρωπο δεν εχει νοημα πολυ απλα θα μπορουσαμε να βρουμε και να πουμε οτι προηλθε απο κατι αλλο και τελος αλλα το κατι αλλο απο που ξεφυτρωσε)

με λιγα λογια... η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα? και τον κοκκορα ποιος τον εκανε?

Comment

και αν και δεν ειμαι θρησκοληπτος πιστευω στον θεο(για εμενα θεος ειναι κατι που υπηρχε πριν δημιουργηθει το συμπαν κατι που υπαρχει απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα :blink: )
          και γενικα πιστευω οτι ολες οι θρησκειες λενε τα ιδια πραγματα απλα αλλαζει το περιτηληγμα συμφωνα παντα με την κουλτουρα και τα χαρακτηριστικα(κτλ κτλ) του καθε πολιτισμου για αυτο και πιστευω οτι απο εκει ξεκαθαρη και κατανοητη απαντηση σε αυτο το ερωτημα δεν προκειτε να βρουμε[/b]
          μου δημιουργηθηκε μια απορια. πως γινεται να υπαρχει ο ταδε θεος που πιστευεις εσυ ή ο οποιοσδηποτε αλλος (αφου λες οτι ολες οι θρησκειες λενε τα ιδια πραγματα με διαφορετικο περιτυλιγμα, πραγμα που μπορει να ειναι και σωστο δεν διαφωνω) απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα, δηλαδη αφου δεν υπηρχε τιποτα υπηρχε ο θεος μονος του και τι εκανε ? ξυπνησε μια μερα και σκεφτηκε θα φτιαξω τον κοσμο γιατι βαριεμαι ? περι θεογονιας και χαους δεν εχεις διαβασει τιποτα ? κι αυτα ας πουμε σε καποια θρησκεια που μπορει να διαφερει απο αυτη που πιστευει η πλειοψηφια στην ελλαδα (ορθοδοξος χριστιανισμος) ακουγεται ηλιθιο γιατι με τον φανατισμο τους τετοιες αποψεις λενε, οτι ο θεος ηταν πριν απο ολα, απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα λολ. αυτονοητο δεν ειναι αφου δεν υπηρχε τιποτα τοτε, να μην υπαρχει και θεος ? ο θεος απο αναγκη των ανθρωπων για δυναμη να ξεπερασουν τους φοβους τους και να εξηγισουν το αγνωστο δημιουργητε...

Comment

Εγω ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει αν καποια στιγμη βγουνε αποδειξεις πως η βιβλος ειναι μουφα και ολες οι θρησκειες δεν υφιστανται.Θα ηθελα να δω τις αντιδρασεις του κοσμου και τι επιπτωσεις θα ειχε ολο αυτο γενικα.Τοσους αιωνες ειχαν συνηθισει να πιστευουν(και καλα)σε κατι.Αν αποδειχθει οτι αυτο ηταν ενα ψεμμα ή ο,τιδηποτε αλλο,θα γινει μεγαλος χαμος.ΑΝ λεω ειναι μουφες.

Εμενα δε με νοιαζει,στον Ολυμπιακο πιστευω.Θρυλε ΘΕΕ μου ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ μου.Που δεν ειναι στα σιγουρα μουφα.
            Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

μακελειο θα γινει.
              εγω παντως δεν πιστευω στις θρησκεις... υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη αλλα αμφιβαλω εαν ποτε ο ανθρωπος καταφερε να την κατανοησει.

οι θρησκειες ειναι φτιαχτες για μενα ανεξαρτητως χωρας και λοιπα.
              ο ανθρωπος εχει την αναγκη να πιστευει σε κατι, να πιαστει απο καπου στις δυσκολες στιγμες. η αδυναμια του ανθρωπου ειναι που τον κανει να πιστευει στον θεο, στους παπαδες και τους δαιμονες. δυστυχως μερικοι αυτο το ξερουν και το εκμεταλλευονται. τρελο δεν ειναι να παει ο αλλος να σκοτωθει επειδη του εταξαν πως στον αλλον κοσμο θα εχει δυο καζανια με πιλαφι και ενα χαρεμι με γυναικες? παντως εαν υπαρχει καποια θρησκεια η οποια να μισω, αυτη ειναι ο χριστιανισμος επειδη σκοτωσαν κοσμο και κοσμακι για να πεισουν τον κοσμο να πιστεψει στον θεο τους.

Comment

δεν έχω ιδέα.πραγματικά.μια σκέφτομαι από τον πίθηκο, μια από το θεό αλλά στην άκρη του μυαλού μου αφήνω ανοιχτό και το ενδεχόμενο να προερχόμαστε από αλλού...ελπίζω όταν πεθάνουμε κάποια στιγμή να μας απαντηθούν πολλά ερωτήματα.προτείνω ομαδική αυτοκτονία ή καλύτερα να γίνουμε EMO. it's the same...
                Carpe diem

Comment

Δεν καταγόμαστε από τον πίθηκο, επαναλαμβάνω, έχουμε κοινό πρόγονο...
                  άλλωστε την εξελικτική πορείας ενός είδους δεν την αναζητούμε σε σύγχρονα είδη, αλλά σε προγενεστέρα..
                  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_misco...tions#Evolution
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Sahelanthropus_tchadensis

Προσωπικά σαν βιολόγος και Χριστιανός, ήμουν σε μια ενδιαφέρουσα θέση...
                  Θεωρώ πως η ιστορία της Γένεσις, είναι μια ενδιαφέρουσα αλληγορία, αλλά όπως είπε ο Gintama πιο σημαντικό για μένα είναι τα όσα είπε ο Χριστός, δηλαδή η Καινή Διαθήκη..
                  Πάντως σε ατέρμονες συζητήσεις στο Βιολογικό, είχα καταλήξει πως μετά από τόσα μαθήματα κανείς δεν μας είχε εξηγήσει γιατί το dna θα αυτοδιπλασιαστεί ή γιατί το rna θα κολλήσει πάνω του κτλ, όταν δεν μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε σαν ζώντες αυτόνομους οργανισμούς....εκεί ίσως κρύβεται το μυστικό της συνύπαρξης του Θεού με τον Δαρβίνο και τον Crick..

Πάντως για να προκαλέσω λίγο, πως να αποδειχτεί ότι η Βίβλος είναι μουφα?
                  Ο Χριστός, που θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του κάθε Χριστιανού και όχι τόσο τα όσα περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη, ήταν ιστορικό πρόσωπο και μάλιστα επιβεβαιώμενο από πολλές ιστορικές ανεξάρτητες πηγές..
                  Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

Let's just all say the magic words and go back to reality.

THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

Comment

Ο Χριστός, που θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του κάθε Χριστιανού και όχι τόσο τα όσα περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη, ήταν ιστορικό πρόσωπο και μάλιστα επιβεβαιώμενο από πολλές ιστορικές ανεξάρτητες πηγές..
                    [/b]

Nαι ενταξει αλλα λεω με την εννοια πως δεν θα ηταν αυτος που μας τον παρουσιασαν.Τα γεγονοτα επισης μπορει να ηταν εντελως διαφορετικα-οπως η ανακαλυψη του National Geografic για τον Ιουδα-(βεβαια,ουτε αυτους τους πιστευω,διοτι οι λογοι που μπορει να το "ανακαλυψαν" μπορει να ειναι πολλοι)και διαφορετικα η Εκκλησιαστικη κοινοτητα να τα παρουσιασε για τους δικους της σκοπους.Πιστευω πως το ενδεχομενο να εχουν κρυψει πολλα πραγματα ειναι κατι σχεδον βεβαιο.

Αλλα δε θα το ψαξω και πολυ,διοτι σε λιγα χρονια δυο μετρα χωμα θα χρειαστω μονο.Οπως ειχα δει προσφατα στην υπογραφη του Doppelganger στο msn,η ζωη ειναι πιο σημαντικη απο το νοημα της.Δε θυμαμαι ποιος το πε,αλλα εχει απολυτο δικιο.
                    Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

[/b]
                      Σαν κείμενο πίστης είναι στην κρίση του καθενός το πόσο τον καλύπτει ή όχι. Σαν ιστορικό κείμενο, περιπλέκει μια ολόκληρη περιοχή του κόσμου με τη διοίκηση και την κοινωνία της και όχι μόνο μια κεντρική (?) φιγούρα. Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν υπηρξε ή όχι ο Χριστός, όσο το αν τα πράγματα ήταν και έγιναν όντως έτσι. Το αν υπήρξε ή όχι ο Χριστός δεν είναι θέμα πίστης ή ιδεοληψίας, μα αφορά δημοσιογραφία ηλικίας 2000 χρόνων. Τα προβλήματα είναι πολλά, από τη χρονική απόσταση μέχρι μεταφραστικά λάθη. Προσωπικά, δεν έχω πειστεί ακόμα για την ύπαρξή του και δεν έχω δει και κάποια ολοκληρωμένη ιστορική προσέγγιση που να βάζει ένα τέτοιο πρόσωπο σε ένα α πλαίσιο.

Το αγαπημένο μου κείμενο για τη ζωή και τη σκέψη του Χριστού παραμένει πάντως το "Κατά Ιησού Χριστό Ευαγγέλιο" του Σαραμάγκου.
                      Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

μου δημιουργηθηκε μια απορια. πως γινεται να υπαρχει ο ταδε θεος που πιστευεις εσυ ή ο οποιοσδηποτε αλλος (αφου λες οτι ολες οι θρησκειες λενε τα ιδια πραγματα με διαφορετικο περιτυλιγμα, πραγμα που μπορει να ειναι και σωστο δεν διαφωνω) απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα, δηλαδη αφου δεν υπηρχε τιποτα υπηρχε ο θεος μονος του και τι εκανε ? ξυπνησε μια μερα και σκεφτηκε θα φτιαξω τον κοσμο γιατι βαριεμαι ? περι θεογονιας και χαους δεν εχεις διαβασει τιποτα ? κι αυτα ας πουμε σε καποια θρησκεια που μπορει να διαφερει απο αυτη που πιστευει η πλειοψηφια στην ελλαδα (ορθοδοξος χριστιανισμος) ακουγεται ηλιθιο γιατι με τον φανατισμο τους τετοιες αποψεις λενε, οτι ο θεος ηταν πριν απο ολα, απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα λολ. αυτονοητο δεν ειναι αφου δεν υπηρχε τιποτα τοτε, να μην υπαρχει και θεος ? ο θεος απο αναγκη των ανθρωπων για δυναμη να ξεπερασουν τους φοβους τους και να εξηγισουν το αγνωστο δημιουργητε...
                        [/b]

Οταν λεω θεος δεν μιλαω για τον θεο που υπαρχει στην οποιαδηποτε θρησκεια μιλαω για κατι που υπηρχε απο παντα απλα δεν μπορω να χρησιμοποιησω καποια αλλη λεξη
                        μιλαω για αυτο που ηταν η αιτια να δημιουργηθουν τα παντα

και μη συγχεεις αυτα που λεω με τους φανατικους ορθοξους χριστιανους(ή οποιονδηποτε αλλων θρησκολυπτων)
                        με την λεξη θεος δεν μιλαω για θρησκευτικο θεο που ειναι καλος ή κακος εστειλε τον γιο του για να μας σωσει κτλ κτλ

απο τοτε που δεν υπηρχε τιποτα, δηλαδη αφου δεν υπηρχε τιποτα υπηρχε ο θεος μονος του και τι εκανε ? ξυπνησε μια μερα και σκεφτηκε θα φτιαξω τον κοσμο γιατι βαριεμαι ?[/b]
                        καλα ενταξει
                        αν μου βαζεις ανθρωπινα χαρακτιριστικα στον "θεο" που ανεφερα στο ποστ μου
                        ή δε διαβασες το ποστ μου ή δεν το καταλαβες

αυτο που λεω θεο εγω ειναι κατι αγνωστο και ακατανοητο και μπορεις να το πεις εσυ οπως θες ή να το θεωρησεις ανυπαρκτο
                        εδωσα και παραδειγματα για το γιατι δεν μπορουμε να το(ν) κατανοησουμε
                        και εσυ προσπαθεις να μου απαντησεις λες και το εχεις κατανοηση και ξερεις τι είναι

Comment

Δεν ξερω αν βοηθαει στην αναζητηση,αλλα οταν στο msn βαζω την pic μου,οι κοπελιες φωναζουν "Θεος,Θεος".

Το πιο ευκολο πραγμα παντως για τον καθενα ειναι να πιστεψει καπου.Το πιο δυσκολο ειναι να πιστεψει στον εαυτο του.Αυτο θα επρεπε να κανει πρωτα και μετα ερχονται τα αλλα.Βεβαια πως να πιστεψω σε μενα,τη στιγμη που ακομα τη λεκανη κατουραω;
                          Ground_Zero:

Comment

Απο που προερχεται ο ανθρωπος... ο τιτλος του topic ειναι σαφης. Απο που πιστευουμε οτι προερχεται ο ανθρωπος.

Ειτε καποιος πιστευει στην Γεννεση, ειτε στην θεωρια της Εξελιξης των ειδων στο τελος ειναι ολα θεμα πιστης. Δεν θα υπαρξει ποτε μαθηματικη αποδειξη για κανενα απο τα δυο. Το δευτερο οντως εξηγει και επαληθευεται απο τα αρχαιολογικα ευρηματα, αλλα και παλι ειναι μια θεωρια. Οχι θεωρημα. Το πρωτο ειναι βιβλιο της Παλαιας Διαθηκης.

Περυσι μαθαμε στο βιβλιο των Θρησκευτικων πως η Γεννεση ειναι αλληγορικης σημασιας οπως ειπε και ο boy πιο πριν αν θυμαμαι καλα. Μαλιστα εξηγουσε καθε προταση και λεξη ξεχωριστα. Βεβαια δεν ξερω αν αυτη ειναι και η επισημη θεση της Εκκλησιας πανω στο θεμα, γι'αυτο ειμαι επιφηλακτικος.

Η Εξελιξη ειναι τρομερη θεωρια. Και βασικα οτιδηποτε εχει να κανει με Βιολογια, προς τα εκει κλεινει. Μου αρεσε ομως αυτο που ειπε SchattenJager, πως δεν υπαρχει καποια εξηγηση για το "γιατι" το DNA και τα RNA συμπεριφορενται ετσι οπως συμπεριφερονται, σαν να εχουν λογικη απο μονα τους. Κι εκει ειναι που μπαινει ο Θεος στο παιχνιδι. Αυτο πιστευει και η Βιολογος στο σχολειο που πηγαινω.

Δεν ξερω ακομα σε ποια θεωρια να πιστεψω. Η πιο καλη ειναι η μεικτη, αυτην που παρουσιασε και το βιβλιο Θρησκευτικων της Β Λυκειου που ανεφερα και πιο πανω. Ο Θεος δημιπυργησε την ζωη και απο εκει και περα τα παντα πηραν το δρομο τους και καποιες θεικες παρεμβασεις, οπως βλεπουμε απο τα θρησκευτικα κειμενα.

Ειμαι χριστιανος, ειναι και ανθρωπος που του αρεσουν ο,τι εχει σχεση με Βιολογια, Χημεια κτλ. Προσωπικα πιστευω στον Θεο, ειμαι χριστιανος ορθοδοξος, αλλα το θεμα της προελευσης του ανθρωπινου γενους δεν το εχω ξεκαθαρισει ακομα μεσα μου. Οποτε θα απαντησω πως ακομα δεν με απασχολει τοσο πολυ.

Για τον Shadow, χωρις να θελω να θιξω τα πιστευω του ή τα πιστευω κανενος για την δημιουργια του κοσμου ή την υπαρξη Θεου.Τα οποια θρησκευτικα θεματα δεν λυνονται με την χρηση της κοινης λογικης και μονο. Γι'αυτο αλλωστε οι θρησκειες στηριζονται στην πιστη, οπως και η ελπιδα και η πιστη στις ικανοτητες καποιου. Εξαλλου οι Χριστιανοι δεχονται πως πριν δημιουργηθει ο κοσμος και τα αστερια κτλ, υπηρχε μονο ο Θεος. Εξου και το "εν αρχη ην ο Λογος" η φραση με την οποια αρχιζει το Ευαγγελιο του Ιωαννη.

Για το θεμα αν ο Χριστιανισμος ειναι καλος ή κακος εχω να πω, πως δεν ειναι η θρησκεια αυτη καθαυτη που εκανε τους ανθρωπους να κανουν πολεμους. Αλλα οι ανθρωποι την χρησιμοποιησαν ως προσχημα. Αν το σκεφτουμε λογικα, η Ρωμαιοκαθολικη Εκκλησια πηγε στους Αγιους Τοπους μονο και μονο επειδη εχασε εδαφη και περιουσιες και πολλοι λιγοι ηταν εκεινοι που ειχαν "ιερο" σκοπο. Πιστευω ολοι για το πλιατσικο πηγαν
                            Γι'αυτο ας κρινουμε σε κατι τετοιες περιπτωσεις ανθρωπους, παρα την ιδεολογια. Αλλωστε ο Χριστιανισμος βρηθει απο ηθικες αξιες και απαγορευει ρητα τον πολεμο.

Ρωτησε, τωρα, καποιος τι θα γινοταν αν δεν αποδεικνυονταν ολες οι θρησκειες πως ειναι ψευτικες κτλ. Βασικα δεν συμφερει να αποδειχτει αυτο, μιας και μποροθν πανευκολα οι κυβερνησεις και ο καθε ανθρωπος της εξουσιας να χρησιμοποιησει μια θρησκεια για να ελεγχει τον πληθυσμο. Επισης εξαλειψη θρησκεω, μπορει να σημανει και την ισοπεδωση ηθικων αξιων και ειρηνιων διαθεσεων μιας και δεν θα εχει πλεον νοημα η καλοσυνη και θα κυριαρχισει πληρως το εγωιστικο "ας περασω εγω καλα". Παντως απο καθαρη περιεργια θα ειχε ενδιαφερον να βλεπαμε τι τροπη θα επαιρναν τα πραγματα.

Και τελος, ο Ντοστογιευφσκι, ειπε την φραση αυτη που ειχα στο msn. Το ειχα διαβασει τυχαια στο Focus και το εκανα copy paste αμεσως μολις το διαβασα.
                            My blog:Doppel's Den

Comment

Εισαι μικρος απ'οτι ξερω και ειναι πολυ καλο που εχεις τετοιες αποψεις απο τοσο νωρις.Εισαι δειγμα Χριστιανου που τον σεβεσαι,χωρις κολληματα και να βριζεις ο,τι δε συμφωνει με τη θρησκεια σου.Αν συνεχισεις ετσι οποια και να ειναι η αληθεια του Χριστιανισμου,εσυ θα βγεις κερδισμενος γιατι θα εισαι ηρεμος,καθως εχεις βαλει και το μυαλο σου να δουλεψει.Οχι μονο οτι σου λενε απο το σπιτι ή το σχολειο.Πας καλα.

Προσωπικα ειχα μια περιοδο στα 15-16 που ημουν πολυ θρησκος.Μεχρι αηδιας ομως.Μετα απο κανα χρονο καταλαβα οτι δε μου ταιριαζε,δεν ημουν εγω.Φετος τα Χριστουγεννα ηρθε η γιαγια στο σπιτι και μου ειπε καποια πραγματα που δε θυμομουν καλα.Παλια,οταν ημουν πολυ μικρος και οι δυο γιαγιες με πηγαιναν στον παπα του καθε χωριου,τακτικα για να με διαβασει!Επος .Αυτο το θυμομουν αλλα δε το ειχα σκεφτει ποτε γιατι,δεν ηταν ξεκαθαρο στο μυαλο μου.Μου ελεγε πως εκλαιγα χωρις λογο,σβαρνιομουνα κατω στο πατωμα,εβριζα παρα πολυ τους παντες.Το τελευταιο το θυμαμαι,μιλαμε για προστυχο βρισιμο ολους τους συγγενεις/καλεσμενους/ξενους,πριν παω καν νηπιαγωγειο,μολις πηγα ξαφνικα μεχρι το τελος του δημοτικου τα ξεχασα ολα,δεν θυμομουν καμια βρισια WTF??.Δεν εφταιγα εγω,αυτοι μου σπαγαν τα νευρα. Οταν με πηγαιναν να μεταλαβω,μου κλειναν το στομα για να μη βρισω τον παπα χαχαχαχαχαχαχα.Μια αλλη φορα ειχα παει εκλλησια με τη μανα μου και ειδα το εξωφυλ..εεεε εικονα με τον Αγιο Γεωργιο που pwnare τον δρακο.Και οταν ρωτησα τη μανα μου τι ειναι και μου ειπε,της ειπα:"Α το καημενο"(για το δρακο λολ)και φανταζμουν τη σκηνη αναποδα,με τον δρακο να κατασπαραζει το αλογο κτλ..

Μετα ομως ηρεμησα,αρχισα να παιζω vg και να ασχολουμαι με τη SEGA .Τωρα ειμαι ok και προσπαθω να πιστεψω σε μενα και τη SONY μηπως βγαλει κανα παιχνιδι της προκοπης και με πεισει.Δε το ψαχνω τοσο καθως,προτιμω να ζησω τη ζωη,παρα να ψαχνω αν υπαρχει και κατι αλλο.

Ευχομαι παντως να υπαρχει Θεος.Η ιδεα το οτι απλα θα ψοφησω και θα χαθω χωρις ψυχη δε μου αρεσει.Θελω after life.

Επισης το να πας στο αλλο ακρο(Μαυριλα και Σατανας)δεν σου προσφερει κατι ουτε αυτο,καθως ειναι ακραιο δογμα(οπως και ο Χριστιανισμος).Imo παντα.

Τωρα Doppel οπως ειπες αν αποδειχθουν ψευτικες οι θρησκειες,θα κανει κακο στο οτι δεν θα υπαρχουν ηθικοι φραγμοι για το τιποτα.Ξερετε οι περισσοτεροι αυτο φοβουνται βαθεια μεσα τους.Μηπως αυτο που κανουν ειναι αμαρτια.Αν δεν υπαρχει αυτο,ο καθενας θα κανει ο,τι τυ καπνισει και μετα αστα να πανε.

Προσωπικα πιστευω,πως αν εισαι καλο ατομο γενικα και αληθινος,ο,τι και να πιστευεις ολα θα πανε καλα.Δεν πειραξα ποτε κανεναν,ουτε μαλωσα ασχημα στη ζωη μου και δεν θα το κανω,κυριως για τη δικη μου ψυχικη ηρεμια.
                              Ground_Zero:

Comment

Παλια,οταν ημουν πολυ μικρος και οι δυο γιαγιες με πηγαιναν στον παπα του καθε χωριου,τακτικα για να με διαβασει![/b]
                                Απέτυχε παταγωδώς ο Ιερέας στο έργο του

Τωρα ειμαι ok και προσπαθω να πιστεψω σε μενα και τη SONY μηπως βγαλει κανα παιχνιδι της προκοπης και με πεισει.[/b]
                                Τώρα γιατί γράφεις κουταμάρες. Τα Resistance, Heavenly Sword, Ratchet & Clank Future, Uncharted, UT III και ένα κάρο άλλα που έχουν κυκλοφορήσει δεν είναι καλά; <_< Ήμαρτον&#33;&#33; Άντε να σε διαβάσει πάλι ο παπάς και να του πεις να παίζει το νέο σινγκλάκι της Britney, Gimme More όσο σε διαβάζει μπας και πιάσει το διάβασμα αυτήν την φορά ;)

Comment

Working...
                                X