Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cpl_Shephard
    replied
    Blogger is a blog publishing tool from Google for easily sharing your thoughts with the world. Blogger makes it simple to post text, photos and video onto your personal or team blog.

για τον ανιψιο του παττακου οτι και να πω ειναι λιγο, σας υπενθυμιζω οτι το '12 δανειστηκε 6 εκατομυρρια απο τις τραπεζες τουλαχιστον, και οσες φορες τον εχουνε ρωτησει που πηγανε αυτα τα λεφτα εκανε την παπια, επισης μου ειχε εκανε εντυπωση το "budget" στις εκλογες του '9 με τα διαφημιστικα σποτακια τα φυλλαδια στους δρομους κλπ.

θα πω κατι στα εγγλεζικα γιατι πραγματικα δυσκολευομαι να βρω την ακριβη μεταφραση στα ελληνικα

"A vote for the lesser of two evils is still a vote for evil ... "

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Originally posted by ChrisTop View Post
    Έχω διαβάσει τα όσα λέγονται για Ποτάμι, αλλά θέλω να τα ψάξω και ο ίδιος να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Άμα ψήνεστε να μου δείξετε άρθρα που με σωστά επιχειρήματα υποστηρίζουν τα παραπάνω θα με γλυτώσετε απο πολύ χρόνο.
    Προσωπικά υποψιάστηκα διαβάζοντας τα κείμενα ενός blog. Αποδείξεις φυσικά δεν υπάρχουν, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αλλά η ερμηνεία πως το κόμμα είναι εντεταλμένο να επηρεάσει τον συσχετισμό των δυνάμεων είναι η πιο κομψή εξήγηση για τη φύση, τον χαρακτήρα και τις εκφράσεις αυτού του κινήματος.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    H Ελλαδα αυτη τη στιγμη παιρνει δανεια προκειμενου να ειναι συνεπης στην αποπληρωμη προηγουμενων δανειων. Επειδη αυτο απο μονο του ειναι φαυλο, προσπαθει παραλληλα να μειωσει τις εσωτερικες της δαπανες και να αυξησει την παραγωγικοτητα της προκειμενου να μπορει να εξυπηρετει απο ενα σημειο και μετα μονη της τις αποπληρωμες χωρις την αναγκη νεων δανειων, στο δε μελλον εχοντας εξασφαλισει τα προηγουμενα, εχει σαν στοχο να μπορεσει σιγα σιγα να αναπτυσσεται και να γινει καποια στιγμη κανονικο κρατος.

Το προβλημα με ολα αυτα ειναι κατα κυριο λογο η δομη της χωρας με την παραγωγικοτητα της να βασιζεται σε εναν τεραστιο βαθμο στην απλη παροχη υπηρεσιων αλλα και ο τροπος που υλοποιειται ο εσωτερικος περιορισμος των δαπανων. Για να φερω ενα απλο παραδειγμα θα πω οτι η μειωση των μισθων και η παραλληλη τεραστια αυξηση της φορολογιας δημιουργει σαφη ροπη προς υφεση της οικονομιας και αυξηση της ανεργιας, η αυξηση της ανεργιας απο την αλλη δημιουργει εκ νεου προβλημα στο κρατος διοτι αυτο αρχιζει και χανει απο την εισπραξη των φορων (αφου πλεον εχει λιγοτερα εισοδηματα να φορολογησει). Ωστοσο το πραγμα δεν σταματαει εκει, τα ασφαλιστικα ταμεια σταματουν να εχουν εισφορες και κατα συνεπεια εχουν λιγοτερα εσοδα με συνεπαγωγη στην αδυναμια αναδιανομης των χρηματων αυτων (με αλλα λογια δεν εχουν λεφτα για να δωσουν συνταξεις αφου ο αριθμος των συνταξιουχων αυξανεται και ο αριθμος των εργαζομενων μειωνεται). Οποτε το κρατος θα αναγκαστει να χρηματοδοτει τα ταμεια με κομματι του προυπολογισμου του. Η τελικη καταληξη ειναι οτι ενω προσπαθησε να μειωσει τα εξοδα του, ο τροπος που το εκανε οδηγησε στην μακροπροθεσμη αυξηση τους. Οποτε τωρα, πρεπει να παρει νεα μετρα ωστε να καλυψει το κοστος-το οχι αναμενομενο κερδος που εφεραν τα προηγουμενα κ.ο.κ. Αυτο συμβαινει σε παρα πολλους τομεις της οικονομιας και αυτος ειναι και ο λογος που ειμαστε τοσο πολυ καιρο σε αυτη την κατασταση χωρις σημαδια βελτιωσης.

Ο Βαρουφακης πανω κατω τετοια πραγματα επισημαινει και παροτι δεν συμφωνω με ολα οσα λεει γενικα τον συμπαθω διοτι ειναι οικονομολογος που ξερει μαθηματικα Ο λογος που αυτο ειναι σημαντικο ειναι οτι η μαθηματικη μοντελοποιηση της οικονομιας παντα λαμβανει υποψη της αντιδραση του συστηματος στους κανονες που επιβαλλονται (στην δικη μας περιπτωση την αντιδραση του ανθρωπου και των κοινωνιων). Αυτο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα εναντι κλασσικων οικονομολογων που στην πραξη προσπαθουν ''λογιστικα'' να προβλεψουν το τι θα γινει.

Τωρα για το poll, ουτε εγω ξερω τι να ψηφισω... η αποψη μου σε οτι αφορα τα οικονομικα ειναι οτι πρεπει να ακολουθηθει μια, σταδιακα, πιο προοδευτικη κατευθυνση αλλα προσωπικα πιστευω οτι οπως και εχει η στρατηγικη και η υλοποιηση ειναι το θεμα και σε αυτα υπαρχει προβλημα (γιατι κακα τα ψεματα, μιλαμε για κοματα...).

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Έχω διαβάσει τα όσα λέγονται για Ποτάμι, αλλά θέλω να τα ψάξω και ο ίδιος να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Άμα ψήνεστε να μου δείξετε άρθρα που με σωστά επιχειρήματα υποστηρίζουν τα παραπάνω θα με γλυτώσετε απο πολύ χρόνο.

Ο Σύριζα στην εξουσία θα έχει το ενδιαφέρον του πάντως... Αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι ή να τον στείλει η Ευρωπαική προπαγάνδα στο πρώτο δίμηνο, ή τελικά να φάμε στην μάπα ένα μνημόνιο με διαφορετικό όνομα.

Ο Βαρουφάκης πώς σας φαίνεται, α) Σαν οικονομολόγος, β) Σαν προσωπικότητα?
    Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει αρκετά οικονομικά για να μπορώ να κρίνω πόσο σωστά είναι αυτά που λέει, ο τρόπος, όμως, που γράφει τα άρθρα του, η προσβασιμότητά τους και το πολύ συμπαθές του ύφος με έχουν κάνει να ακολουθάω τα κειμενά του.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ena tha sou pw, ta taksi kykloforoun xwris xeroulia apeksw stis portes giati sthn stash sou ormane, se maxairwnoun kai sta pernoun ola oi peinasmenoi.
    Kai den thelw na plhrwnw to pswmi 1.000.000 draxmes.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Ama pame sthn draxmh, egw afinw thn xwra sas kai paw gia allou
    Exw dei xwres pou exoun ptwxefsei, kamia den einai etsi opws ta lene.
    Care to elaborate όσον αφορά άλλες πτωχευμένες χώρες;

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Καταρχάς να πω ότι καλό θα ήταν να μην μειώνουμε τον άλλο και να μην μαλώσουμε για τα πολιτικά.

Όσον αφορά την προσωπική μου επιλογή, ειλικρεινά δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Πασοκ Νδ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ, οι άνθρωποι αυτοί απλά πρέπει να εξοριστούν από την χώρα. Είναι πλέον επικίνδυνοι. Το πιστεύω ακράδαντα ότι όσο κυριαρχούν αυτοί και το συνάφι τους η χώρα θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην 'υφεση και όσον αφορά τα εθνικά θέματα θα κάνουν το χειρότερο δυνατό.

Το συριζα από την άλλη δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Με δηλώσεις τύπου θα κάνουμε τις αγορές ότι θέλουμε με έχασαν. Οι άνθρωποι απλά δεν είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, εδώ χώρες όπως Ρωσία δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις διεθνείς εξελίξεις και αυτοί θεωρούν ότι έτσι απλά θα επιβάλλουν το δικό τους; Ειλικρεινά φοβάμαι για το τι θα συμβεί στην χώρα όποιος από τους δύο και αν κερδίσει στις εκλογές.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by paixtis View Post
    Σύριζα για να αλλάξουν τα πράγματα!
    Καλώς η κακώς δε θα αλλάξει τίποτα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Originally posted by sub_zero View Post
    Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι απαντάς σε τρολλιά του αζραελ, ας μην κάνουμε κρίσεις για τη σοβαρότητα του καθενός. Γιατί με την ίδια ευκολία που το λες εσύ, το ίδιο εύκολα μπορεί να σου πει και κάποιος τρίτος ότι πρέπει να ψηφίσεις Σαμαρά. Καλά μπορεί να μην πάμε αλλά για να έχεις τη δυνατότητα να ξοδεύεις τόσα για video games μάλλον δεν έχεις πρόβλημα επιβίωσης. Από την άλλη αν βγει ο Σύριζα και πάμε στη δραχμή (πράγμα που δεν το πιστεύω βέβαια προσωπικά ότι θα γίνει αλλά είναι άποψη που παίζει στην ας πούμε εσωτερική τους αντιπολίτευση) αυτά ίσως γίνουν απλησίαστα για αρκετό καιρό.
    Προφανώς και δεν εχώ,γιατί δουλεύω όλο το καλοκαίρι χωρίς να ξοδεύω τίποτα.
    Και όχι,στη δραχμή δεν παίζει να πάμε,αν γίνει κάτι τέτοιο,θα ακολούθησω κι εγώ τον Ground Zero.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ama pame sthn draxmh, egw afinw thn xwra sas kai paw gia allou
    Exw dei xwres pou exoun ptwxefsei, kamia den einai etsi opws ta lene.

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Όλοι όσοι κράζετε,για να σας δω τι θα ψηφίσετε.Αλλά οκ δνε περιμένω να κάνω σοβαρή πολιτική συζήτηση μαζί σας οπότε ότι και να πείτε...
    Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι απαντάς σε τρολλιά του αζραελ, ας μην κάνουμε κρίσεις για τη σοβαρότητα του καθενός. Γιατί με την ίδια ευκολία που το λες εσύ, το ίδιο εύκολα μπορεί να σου πει και κάποιος τρίτος ότι πρέπει να ψηφίσεις Σαμαρά. Καλά μπορεί να μην πάμε αλλά για να έχεις τη δυνατότητα να ξοδεύεις τόσα για video games μάλλον δεν έχεις πρόβλημα επιβίωσης. Από την άλλη αν βγει ο Σύριζα και πάμε στη δραχμή (πράγμα που δεν το πιστεύω βέβαια προσωπικά ότι θα γίνει αλλά είναι άποψη που παίζει στην ας πούμε εσωτερική τους αντιπολίτευση) αυτά ίσως γίνουν απλησίαστα για αρκετό καιρό.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Όλοι όσοι κράζετε,για να σας δω τι θα ψηφίσετε.Αλλά οκ δνε περιμένω να κάνω σοβαρή πολιτική συζήτηση μαζί σας οπότε ότι και να πείτε...

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    62.5% ΣΥΡΙΖΑ!

ποσοστά Βορείου Κορέας

εγώ για ΣΥΡΙΖΑ ή ΕΠΑΜ του Καζάκη πάω, τον ειχα ψηφισει στις ευρωεκλογές.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Πολυ αφελής πρεπει να ειναι καποιος για να πιστεύει οτι θα αλλαξουν τα πραγματα (προς το καλυτερο, γιατι να αλλαξουν σιγουρα γινεται.. ) με τσιπρες και συνιστωσεις..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kala na allaksei kati pros to kalytero den yparxei kamia periptwsh, egw aplws fovamai oti otan tha vgei kai o Tsipras skartos mhn psifisei olos o kosmos xrysh avgh telika kai xreiastei na allaksw kratos apo ntroph.

Leave a comment:

Working...
X