Announcement

Collapse
No announcement yet.

O Gary Gygax δεν είναι πια μαζί μας...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• O Gary Gygax δεν είναι πια μαζί μας...

O Gary Gygax παππούς των Dungeons and Dragons ταξιδεύει για την Sigil, the "City of Doors". Aς είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. O συνιδρυτής των DnD έφυγε εχτές το πρωί σε ηλικία 69 χρονών από το Wisconsin των ΗΠΑ που διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Για μένα προσωπικά ο Gygax ήταν ένας μύθος. Ένας άνθρωπος του οποίου το δημιούργημα με συνοδεύει από τα 10 μου. Το dnd και το Paladin thinking/acting πολλές φορές έγινε όχι μόνο τρόπος, αλλά και στάση ζωής.

Τα νέα του θανάτου του με έχουν συγκλονίσει. Συνειδητοποιώ πως από το '74 που δημιούργησε μαζί με τον Dave Arneson, το dungeons and dragons, μέχρι σήμερα έχουν περάσει 34 ολόκληρα χρόνια. Μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων που μεγάλωσαν με το δικό τους παραμύθι, είναι πλέον στην 3η ή 4η δεκαετία την ζωής τους. Μια γενιά που μεγάλωσε μαζί με τις νέες εκδόσεις και τώρα έχει πλέον τα δικά της παιδιά να μεγαλώσει.Τόσα χρόνια ιστορία, τόσα χρόνια παρέα με τα rpg. Τόσες αναμνήσεις, τόσες φιλίες, τόσα ξενύχτια. Δεν είμαι καλός να γράφω επικήδειους. Η θλίψη που νοιώθω είναι απέραντη και με καταβάλει. Νοιώθω σαν να έχασα τον "δικό μου" Gygax.

God bless you, Gary Gygax, for changing our lives forever.

http://www.freeyabb.com/phpbb/viewtopic.ph...=trolllordgames

Ζητώ συγνώμη για το δεύτερο post, αλλά δεν έχω την διάθεση να προσθέσω τίποτα στο αρχικό.

Θέλω απλά να προσθέσω ενδεικτικά , μερικά πράγματα για την ζωή του:

Aγάπησε τα παιχνίδια, αγάπησε τα παραμύθια, αγάπησε τα παιδιά.
    Δεν είναι κούφια λόγια. Είχε 6 παιδιά και 7 εγγόνια....
    Τον αγάπησαν εκατομμύρια κόσμου.

Αντιγράφω από wikipedia τις διακρίσεις του:

Awards and honors
    Gary Gygax had received several awards related to gaming:
    • Strategists Club's "Outstanding Designer & Writer" for the creation of D&D
    • Origin Game Convention's "Adventure Gaming Hall of Fame"
    • Origins Award, Academy of Adventure Gaming Arts & Design Hall of Fame Honors (2004)
    • Four time winner of Games Day's "Best Games Inventor" (1979–82)
    • GenCon 2007 (40th Anniversary), Premiere Guest of Honor
    Gary Gygax was tied with J. R. R. Tolkien for #18 on "GameSpy's 30 Most Influential People in Gaming" (Gamespy Magazine, March 2002).

As of March 13, 2003, Gygax was listed under the entry Dungeons and Dragons in the Oxford English Dictionary.

A strain of bacteria was named in honor of Gary Gygax, namely "Arthronema gygaxiana sp nov UTCC393".

Sync Magazine named Gary Gygax #1 on the list of "The 50 Biggest Nerds of All Time".

SFX Magazine listed him as #37 on the list of the "50 Greatest SF Pioneers".

In 1999 Pyramid magazine named Gary Gygax as one of The Millennium's Most Influential Persons "at least in the realm of adventure gaming."

Κάποια που θα βρω το κουράγιο και την διάθεση θα ήθελα να του κάνω ένα αφιέρωμα. Ένα πραγματικό αφιέρωμα όπως του αξίζει.

Comment

Φωτισμένος νους, αν μη τι άλλο. Πρόκειται για τον συνυπεύθυνο της δημιουργίας έκφρασης ενός hobbie (?), τρόπου ζωής (?) που για πολλούς ανθρώπους σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά. Από το '74 ως σήμερα, που σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει μέχρι και mainstream ασχολία για πολλούς, οι ιδέες αυτού του ανθρώπου, ενέπνευσαν δημιουργούς και καλλιτέχνες, παίχτες και σεναριογράφους. Όπως πολύ σωστά παρατήρησε κι ο αγαπητός eilio, μιλάμε για σχεδόν δύο γεννιές ανθρώπων, με τους πρώτους να βρίσκονται well into their forties, οι οποίες ανέπνεαν μαζί με τον Gygax.

Οι τετριμένες ευχές όπως "ελαφρύ το χώμα", ή "θεέ συγχώρεσε τον" δεν μου κάθονται καθόλου καλά, όταν μιλάμε για τέτοια πρόσωπα. Όπως για τον Tolkien θα σκέφτομαι ότι πήρε το τελευταίο, εξαιρετικά για αυτόν καμωμένο καράβι για το Valinor, όπως για τον Ξυλούρη θα λέω πως κάπου, σε κάποιο "πατάρι" τραγουδάει, έτσι και για τον παππού όλων μας, θα σκέφτομαι ότι κάπου ρολλάρει ζάρια, σκέφτεται καινούργιες περιπέτειες και κόσμους, ταξιδεύει για την Sigil (όπως υπέροχα έγραψες Στάθη μου...)

Από την άλλη, νομίζω ότι όταν το έργο κάποιων ανθρώπων αποτελεί τόσο οικουμενική έμπνευση, δεν τους αισθάνομαι και σαν απώλεια. Όταν πέθανε ο Gene Roddenberry, δεν πέθανε το Star Trek μαζί του. Ίσα ίσα, μπορεί να έγινε και ακόμα καλύτερο, με τις νέες (εμπνευσμένες απ' τον γερο-Εβραίο) γενιές σεναριογράφων. Το ίδιο θα πιστεύω και για τον George Lucas. Αν ποτέ φύγει από αυτόν τον γαλαξία, το Star Wars Saga θα βρίσκεται (όπως ήδη συμβαίνει) σε πάρα πολύ καλά χέρια.

Κλείνω απλώς με μια λέξη, που νομίζω πως ταιριάζει σε κάθε τέτοιο δημιουργό, είτε το γνωρίζεις, είτε όχι. Out of respect.

Ευχαριστούμε. Domo Arigato!
      OniBocho Η Θέα μέσα από ένα Ζωντανό Κουτί

Σ.Π.Ι.Χ. Productions Όραμα, Ιδέες, Αγάπη

Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it... - Lord Lucifer Morningstar

Comment

Δεν εχω πολλα να πω καθοτι δεν ειχα ακουσει για τον συγκεκριμενο ανθρωπο, ομως τους λιγους τελευταιους μηνες που παιζω DnD, εχω περασει πολυ καλα και εχω να θυμαμαι ηδη αρκετα. Το δημιουργημα του ειναι παραπανω απο ενα παιχνιδι και λυπαμαι που εφυγε ο δημιουργος του οποιου το εργο εξακολουθω απολαμβανω τοσο πολυ... RIP.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

Δεν εχω πολλα να πω καθοτι δεν ειχα ακουσει για τον συγκεκριμενο ανθρωπο, ομως τους λιγους τελευταιους μηνες που παιζω DnD, εχω περασει πολυ καλα και εχω να θυμαμαι ηδη αρκετα. Το δημιουργημα του ειναι παραπανω απο ενα παιχνιδι και λυπαμαι που εφυγε ο δημιουργος του οποιου το εργο εξακολουθω απολαμβανω τοσο πολυ... RIP.
          [/b]
          Τα ίδια πάνω - κάτω κι από εμένα. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.
          "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

αυτο το saving throw του δεν επιασε.
            rip.
            gently hold our heads,
            gently hold our heads on high

Comment

Working...
            X