Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τουρισμός

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Τουρισμός

Πιστεύω πως στο forum θα υπάρχουν αρκετά άτομα που απολαμβάνουν τα ταξίδια κι αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα για να συζητηθούν τα εξής:

1) Που έχει ταξιδέψει ο καθένας.
    2) Τι εντυπώσεις του έχουν μείνει - Ποια μέρη προτείνει και ποια όχι.
    3) Να λύνονται τυχόν απορίες σε όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν κάπου.

...και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Ξεκινάω με μια αναλυτική (κουραστική, θα έλεγα, αλλά δεν έχω τι άλλο να κάνω αυτήν την στιγμή ) λίστα με τις τοποθεσίες του εξωτερικού στις οποίες έχω βρεθεί. Εννοείται πως ίσως παραλείψω κάποια μέρη, ενώ δεν έχω πολύ νωπές μνήμες από παντού. Δεν μπαίνω στον κόπο να αναφέρω και τα ελληνικά εδάφη τα οποία επισκέφτηκα, γιατί η λίστα δεν πρόκειται να έχει τελειωμό.

Η πατέντα που ακολουθώ έχεις ως εξής:

Λουξεμβούργο

Ναι, το κράτος δεν περιλαμβάνει μόνο την πόλη.

---------------------------

Τελικά βγήκε πολύ πιο ποζέρικο απ' ότι περίμενα, αλλά δεν πειράζει.

Όπως θα έλεγε κι ο Titus, η μπάλα σ' εσάς! Που ταξιδέψατε, που θέλετε να ταξιδέψετε, που μας προτείνετε να ταξιδέψουμε;

"Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

δεν εχω ταξιδεψει πουθενα στο εξωτερικο (ακομα) δυστηχως, αλλα θα ηθελα να επισκεφτω Γαλλια, Βελγιο, Ελβετια κι ολη τη Σκανδιναβια (Νορβηγια, Σουηδια, Φιλανδια και ειδικα τα χριστουγεννα στη τελευταια) πρωτου πεθανω. δε ξερω αν ρωτας και για Ελλαδα να πω, αν κι εχω παει σε αρκετα μεροι και μικροτερος και δεν τα θυμαμαι ολα πλεον, και φυσικα στη Κρητη το καλοκαιρι που μας περασε, που ετσι κι αλλιως ομως ΔΕΝ σας τη προτεινω γιατι δε μ'αρεσε καθολου...

Comment

αν κι εχω παει σε αρκετα μεροι και μικροτερος και δεν τα θυμαμαι ολα πλεον, και φυσικα στη Κρητη το καλοκαιρι που μας περασε, που ετσι κι αλλιως ομως ΔΕΝ σας τη προτεινω γιατι δε μ'αρεσε καθολου...
      [/b]
      Από ελληνικά νησιά έχω πάει μόνο στον Πόρο, στην Κέρκυρα και στην Θάσο, αλλά για την Κρήτη έχω ακούσει τα καλύτερα. Συγκεκριμένα, απ' όλους ακούω πως έχει φοβερή φυσική ομορφιά. Σε ποιες ακριβώς περιοχές πήγες εσύ και δεν σου άρεσε; Μήπως είδες μόνο τις πόλεις;
      "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

στον Αγιο Νικολαο ημουν τερμα ομως εκει που δεν εχει ουτε δρομο και για να πας στη θαλασσα χρειαζεσαι ΚΤΕΛ!

ισως φταιει και η παρεα βεβαια, ημουν με τη πρωην μου και καμποσα αλλα ακυρα ατομακια δικα της...

και φυσικα δε συμπαθω την ψευτομαγκια και τους τροπους των κρητικων, μου φανηκαν τελειως βλαχοι του στυλ "ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω". ειναι γνωστο αλλωστε πως αρπαζονται για ψιλου πηδημα και βγαζουν πιστολια και πυροβολανε για πλακα. την μαφια των Ζωνιανων κι ολη την ιστορια θα τη θυμαστε σιγουρα...

Comment

στον Αγιο Νικολαο ημουν τερμα ομως εκει που δεν εχει ουτε δρομο και για να πας στη θαλασσα χρειαζεσαι ΚΤΕΛ!

ισως φταιει και η παρεα βεβαια, ημουν με τη πρωην μου και καμποσα αλλα ακυρα ατομακια δικα της...

και φυσικα δε συμπαθω την ψευτομαγκια και τους τροπους των κρητικων, μου φανηκαν τελειως βλαχοι του στυλ "ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω". ειναι γνωστο αλλωστε πως αρπαζονται για ψιλου πηδημα και βγαζουν πιστολια και πυροβολανε για πλακα. την μαφια των Ζωνιανων κι ολη την ιστορια θα τη θυμαστε σιγουρα...
          [/b]
          Ο παππούς μου και πολλοί συντοπίτες του Κρητικοί συνήθιζαν να λένε το εξής: "Κάτω απ'το μέγα ποταμό όλοι γουρούνια είναι". Ίσως να μην γνωρίζετε πού ακριβώς βρίσκεται ο μέγας ποταμός και λυπάμαι που δεν μπορώ να σας διαφωτίσω, καθώς δεν έχω ιδέα. Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται κάτω από τον μέγα ποταμό. Γενικά ακούγονται τα χειρότερα για τους κατοίκους του Άγιου Νικόλαου και αν και δεν είμαι τύπος που λαμβάνει υπόψη του χαρακτηρισμούς που καταδικάζουν ολόκληρα σύνολα ανθρώπων λόγω της γεωγραφικής τους τοποθεσίας -έλεος- θα κάνω μια τεράστια παρένθεση αναφέροντας την μια και μοναδική μου εμπειρία από κατοίκους τους Αγίου Νικολάου: είχα κάτσει με την οικογένειά μου σε μια καφετέρια από αυτές που βρίσκονται δίπλα στη λίμνη. Ανάμεσα στον χώδιάκρρο που τα τραπέζια αυτών και το μπαρ/κουζίνα παρεμβάλλεται δρόμος και λόγω του ότι δεν υπάρχει ευιτη σήμανση και καθώς οι καφετέριες είναι δίπλα, είναι δύσκολο να διαχωρίσεις ποιά καφετέρια αντιστοιχεί σε κάθε υπαίθριο χώρο με τραπέζια δίπλα στη λίμνη. Έτσι και γω, πέρασ α τον δρόμο θέλωντας επιγόντως να χρησιμοποιήσω μια τουαλέτα, και μην μπορώντας να διακρίνω σε ποιά ακριβώς καφετέρια έπρεπε να μπω, μπήκα στην κοντινή (και πιο "εμφανίσιμη"/καθαρή) Δωδώνη. Εκεί ρώτησα μια υπάλληλο (η οποία με κοίταζε με ένα διαπεραστικό και άκρως απειλητικό βλέμμα - σκιάχτηκα λίγο) όσο πιο ευγενικά μπορούσα πού είναι η τουαλέτα για να πάρω την εξής απάντηση: "Δίπλα δεν κάθεσαι; εκεί να πας!" Δεν δίνουν ούτε του αγγέλου τους νερό, που λένε...

Για να συνεχίσω, θα ήθελα να επισημάνω πως όντως ο Άγιος Νικόλαος δεν είναι και από τα πιο αξιόλογα μέρη της Κρήτης. Η Κρήτη είναι γενικά ένα πολύ όμορφο νησί, με αξιόλογους καθώς και διαφορετικούς ανθρώπους. Είναι αδιανόητο να κρίνουμε την ομορφιά καθώς και το ήθος και την νοοτροπία του συνόλου των κατοίκων του μόνο και μόνο από ένα τόσο μικρό δείγμα, τη στιγμή που έχει τέτοια γεωγραφική έκταση και έχει δεχθεί τόσες πολλές και διαφορετικές επιρροές από άλλους λαούς (δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της και της ιστορίας της). Είναι πασιφανές ότι η Κρήτη είναι διαφορετική από μέρος σε μέρος και το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή -ήτοι δεν είναι όλοι τσάμπα μάγκες κλπ. κλπ. Οι "μεγαλουπόλεις" όπως τα Χανιά και το Ρέθυμνο, τα γραφικά χωριά στα ορεινά, τα ανοικοδόμητα δάση της, οι μαγευτικές παραλίες της, το φαγητό της και οι ίδιοι της οι άνθρωποι σε μερικές περιοχές, είναι λόγοι που καθιστούν την Κρήτη αν μη τι άλλο worth-visiting. Προσωπικά έχω πάει 4-5 φορές και θα ξαναπήγαινα άνετα. Καταραμένε στη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
          Ναι, το post θα μπορούσε να λέγεται και "Ο Ε.Ο.Τ προτείνει...".

On topic:
          Δεν θεωρώ ότι έχω ταξιδέψει πολύ, ποτέ εξωτερικό (και αυτό είναι ένα από τα απωθημένα μου). Πόλεις/χωριά/περιοχές/νησιά της Ελλάδας (όλα ανακατεμένα) που θυμάμαι να έχω επισκεφθεί είναι τα εξής: Σκιάθος, Πάρος, Αντίπαρος, Κρήτη, Ρόδος, Ιτέα, Ερέτρια, Κρήτη, Στεμνίτσα, Διμητσάνα,Αρχαία Ολυμπία (λολ δεν κοιμόμουν πάνω στα μνημεία αλλά σε ένα χωριό κοντά), Πάτρα, Γιάννενα, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα (κυρίως Καλλίθηρο, 'ένα χωριό κοντά) Αίγιο , Τρίκαλα, Λαύριο, Ελευσίνα, Αίγινα, Αγκίστρι and that's all folks. Πάνω-κάτω δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και δυσαρεστημένος από κάτι με εξαίρεση τις πόλεις με με υψηλή "βιομηχανική πυκνότητα" (βλ. Ελευσίνα, Λαύριο). Κυρίως θα πρότεινα την Πάρο, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο τα Γιάννενα, το Αγκίστρι και τη Ρόδο μόνο ως must-see μέρη...
          Αυτά.
          "All art is at once the surface and symbol. Those who go beneath the surface do so at their peril."

Comment

αν και δεν είμαι τύπος που λαμβάνει υπόψη του χαρακτηρισμούς που καταδικάζουν ολόκληρα σύνολα ανθρώπων λόγω της γεωγραφικής τους τοποθεσίας[/b]
            ναι συμφωνω εδω και ισως βλακεια μου που κρινω και χαρακτηρισα ετσι ολους τους κρητικους, απλα εκει που ημουν μου φανηκαν τελειως αφιλοξενοι! ε και γενικα δεν ακουγονται και τα καλυτερα για την Κρητη, μια γνωστη φραση-πλακα που λεγετε συχνα ειναι παλι οτι θελουν να εχουν μεχρι και δικια τους σημαια και να αναγνωριστουν σαν ανεξαρτητο κρατιδιο, επειδη και καλα οι αντρες εκει ειναι πιο "αντρες" και ντομπροι και σταρατοι απο τους αθηναιους και τους υπολοιπους ελληνες, και γενικα στη κρητη κανει ο καθενας οτι θελει και δεν ισχιουν οι νομοι (γιαυτο ειχαμε φαινομενο Ζωνιανων).
            ηλιθιο αλλα το εχω ακουσει κι αυτο!

τεσπα για να επανελθουμε στο θεμα να αναφερω ορισμενα μεροι που εχω επισκεφτει στο παρελθον και μου ερχονται τωρα στο μυαλο... βορεια Ευβοια πηγαινα σχεδον καθε καλοκαιρι οταν ημουν μικρος μεχρι τα 18 με την οικογενεια μου γιατι εχω συγγενεις εκει και συγκεκριμενα περισσοτερο Βασιλικα (εχει ξενοδοχειο η θεια μου) και Ιστιαια κι Ωρεους κι Αιδιψος, οπως επισης και στον Βολο (κι εκει εχω λιγους συγγενεις), Πελοπονησος καποτε, Κεφαλονια ειχα παει μια φορα μονο οταν ημουν παρα πολυ μωρο και μονο κατι σπηλιες θυμαμαι, Σκιαθος και Σκοπελος ενα καλοκαιρι στα γρηγορα τα περασα, Κομοτινη με Αλεξανδρουπολη και Ξανθη και γενικα ολα τα μεροι εκει πανω που φτανουν κοντα στη Τουρκια απο δυο φορες τουλαχιστον, Καρδιτσα επισης δυο καλοκαιρια ημουνα στο Μουζακι λογο μιας αλλης πρωην μου κι επισκεφτηκα και τη λιμνη Πλαστηρα αλλα και την πολη της Λαρισας, Χαλκιδικη μια φορα, Θεσσαλονικη δυο φορες... γενικα εχω παει σε πολλα μεροι κι εχω σιχαθει την Ελλαδα πλεον, δε νομιζω πως εχω κατι καινουργιο να δω εδω γι'αυτο θελω να παω στο εξωτερικο. και by the way TheCursed αν και εισαι μικρος στην ηλικια εχεις παει σε παρα πολλες χωρες, congrats και σιγουρα εχεις αποκτησει πολλες διαφορετικες εμπειριες απο τη καθε μια...

υ.γ. απιστευτο κι ομως αληθινο, δεν εχω παει ουτε μια φορα στη Μυκονο.

Comment

England: London, Bath, Liverpool, Surrey, Kent, Manchester
              Holland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht & more..
              Germany: Munich, Berlin, Stuttgart
              France: Paris, Lille, Lans
              Italy: Milano, Rome, Commo, Firenze, Venice
              Switzerland: Lugano
              Denmark: Copenhagen
              Sweden: Stockholm
              Belgium: Brussels, Antwerp
              Czech Republic: Prague
              Yugoslavia: Beograd
              FYROM: Skopje

για την Ελλάδα δεν θα πω γιατί θα πάρει 2-3 σελίδες

Comment

<div class='quotetop'></div>
                FYROM[/b]
                ηρεμαααααα... ( fyrom σημαινει δε ξερω για τα δυο πρωτα αλλα τα ROM ειναι republica of Macedonia)

Τα σκοπια επισκευτηκες λοιπον οχι τη Fyrom δεν υπαρχει αυτο.

Comment

<div class='quotetop'>(ΦΥΓΕ 114 &#064; Apr 4 2008, 08&#58;59 AM) [snapback]17023[/snapback]</div>
                  ηρεμαααααα... ( fyrom σημαινει δε ξερω για τα δυο πρωτα αλλα τα ROM ειναι republica of Macedonia)

[/b]

πες τα ΦΥΓΕ.

Εγώ έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.τόσα λεφτά που τα βρίσκετε και πάτε;
                  Carpe diem

Comment

Δεν τα σπαταλάμε σε ultra super collector&#39;s editions ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ μόνο 7.695 ευρώ.
                    Originally posted by Raf
                    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Universal Studios για Gamecube, μονο 15? στο elx. Τρεξτε ρε.....

On topic τωρα, δεν εχω παει πουθενα(νταξει εχω παει σε διαφορα μερη στην Ελλαδα αλλα ολα χαλια ειναι) αλλα θα ηθελα καποια στιγμη να παω κεντρικη Ευρωπη(Αυστρια, Ελβετια) και Βραζιλια - εχει παει ενας φιλος εκει και ζηλευω.
                      Do a barrel roll!

Comment

[/b]
                        Τη FYROM επισκεύτηκα.. FYROM = ΠΓΔΜ και αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε κάτι τόσο απλό τότε το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ.

Comment

Μα δεν σας καταλαβαινω. Δεν υπαρχουν Σκοπια και Fyrom και πρασινα αλογα. Μακεδονια λεγοταν μια ζωη. Οπως μια ζωη η Κυπρος ειναι τουρκικη και οι Αμερικανοι γηγενης πληθυσμος

Δεν εχω ταξιδεψει ποτε εξωτερικο και θα ηθελα να επισκευτω καποια μερη για τα μνημεια περισσοτερο και το local food. Στην Ελλαδα μεσα ουτε εκει εχω παω σε πολλα μερη (συνολικα δεν θα ξεπερναν τα 10 ολα μαζι) οποτε τζαμπα θα εγραφα.

Παντως σας προτεινω να ερθετε ολοι στα Τρικαλα. Εχουμε και Σικουανα και Big Ben και το καστρο του Καμελοτ. Και ζωολογικο κηπο με ενα παγωνι που κυκλοφορει ελευθερο. Μαλιστα ελέυθερο. Το ακους Μανε ελευθερα παγωνια&#33;

Βασικα ειναι πολυ ωραια πολυ με καλη νυχτερινη ζωη και εχει και εμενα αναμεσα στους κατοικους της, οποτε δεν χωραει αμφιβολια πως ειναι super μερος.

My blog:Doppel&#39;s Den

Comment

<div class='quotetop'>(Somari &#064; Apr 4 2008, 10&#58;52 AM) [snapback]17037[/snapback]</div>
                            Δεν τα σπαταλάμε σε ultra super collector&#39;s editions ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ μόνο 7.695 ευρώ.
                            [/b]
                            Γιατί κράζεις ρε Γομάρι;
                            Άλλωστε 80 ? για μια τέτοια έκδοση δε φτάνει ούτε για γιούπι.θα μου πεις δεν είναι μία,είναι πολλές.Ε,το πολύ πολύ να βγει ένα ταξίδι.όλα τα υπόλοιπα;
                            και μεταξύ μας δε νομίζω ότι κάποιος στερήθηκε αυτές τις εκδόσεις για να πάει τόσα ταξίδια
                            Carpe diem

Comment

<div class='quotetop'>(Alexandros &#064; Apr 4 2008, 08&#58;54 AM) [snapback]17046[/snapback]</div>
                              Τη FYROM επισκεύτηκα.. FYROM = ΠΓΔΜ και αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε κάτι τόσο απλό τότε το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ.
                              [/b]

Προτεινω αν ξανα αποκαλεσει τα Σκοπια, Μακεδονια να φαει warn.:icon_twisted:

Τωρα και γω δεν εχω παει καθολου εξωτερικο, και αν εξαιρεσουμε την Ιαπωνια που τη λατρευω σαν χωρα αν δεν γυρησεις πρωτα την Ελλαδα δεν λεει να πας εξω.

Comment

Working...
                              X