Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Oi Istorikoi pou doulevoun gia thn kyvernish exoun panta megalytero kyros apo aftous pou doulevoun solo giati h doulia tous exei anagnwrish apo to kratos.
Den einai dyskolo na mantepsei kaneis ti ginetai really, ksanalew h propaganda einai dynato pragma.
"Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
Kindred, this blade and I."
Ρωτάς αν οι ιστορικοί μεταγενέστερων εποχών μπορούν να αποκαταστήσουν την ιστορία.
Στην περίπτωση του Αλέξανδρου που θέτεις κι εσύ, είναι συζητήσιμο το τι πραγματικά έχει γίνει, ανάλογα με την απάντηση στην ερώτηση αυτή.
Στην περίπτωση του Χίτλερ δεν έχει σημασία, γιατί ακόμα και σήμερα η ιστορία που μαθαίνουμε και αφορά αυτόν είναι γραμμένη από τους σύγχρονους του, οι οποίοι ήταν φυσικά και αντίπαλοί του μιας και η ιστορία γράφεται από τους νικητές, οπότε σε κάθε περίπτωση η ιστορία που μάθαμε και τον αφορά του καταλογίζει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν. Αυτό το απλό υποστηρίζω.
Πως το πήγαμε πάντως και το προσωποποιήσαμε στον Χίτλερ, από εκεί που μιλάγαμε γενικά για την γερμανική ιστορία και μάλιστα δεν δεχόμασταν συγκεκριμένα πρόσωπα ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, δεν καταλαβαίνω... Ή μάλλον καταλαβαίνω, αλλά τέλος πάντων...
ΤheCursed, πρέπει να γίνεις πολιτικός ή σύμβουλος, δε ξέρω (δε το λέω υποτιμιτικά). Έχεις μεγάλη τέχνη στο να παρουσιάζεις και να παραθέτεις απόψεις πολύ καλά ζυγιασμένες και μετρημένες (μελετημένες ως και 2-3 μεταγενέστρες "κινήσεις' τουλάχιστον), και να τον φέρνεις τον άλλον ακριβώς εκεί που θες εσύ.
Originally posted by Raf
Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Πάλι θες να με κάνεις να γράψω κατεβατό ρε;Έλεος.
Λοιπόν αρχίζω.
1)Δε ρώτησα πουθενά για τους ιστορικούς.Άλλος το ανέφερε.
2)Ας πούμε ότι το θέμα του Μ.Α. είναι συζητίσιμο (Αλεξάνδρεια και Βιβλιοθήκη αυτής συζητήσιμα όχι πραγματικά,οκ).
3)Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας να λέει το αντίθετο από αυτό που ακούγεται γενικά.Και ειδικά σήμερα,σε μια εποχή που όλοι αναρωτιούνται και αμφισβητούν.Επίσης να πούμε εδώ για την ιστορική του προσφορά (Στρατόπεδα συγκέντρωσης,Ολοκαύτωμα).Και καλύτερα να μην το διαπραγματευτούμε εδώ το θέμα διότι υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν σε αυτά.
4)Άλλος το πήγε εκεί όταν μου έβαλε φωτό του Μ.Α.
Εγώ μίλαγα απλά για τον Β.ΠΠ.
5)Καταλαβαίνεις αλλά επειδή δεν σε συμφέρει,λες τέλος πάντων και βάζεις και τελίτσες.Κλισέ...
Στην περίπτωση του Χίτλερ δεν έχει σημασία, γιατί ακόμα και σήμερα η ιστορία που μαθαίνουμε και αφορά αυτόν είναι γραμμένη από τους σύγχρονους του, οι οποίοι ήταν φυσικά και αντίπαλοί του μιας και η ιστορία γράφεται από τους νικητές, οπότε σε κάθε περίπτωση η ιστορία που μάθαμε και τον αφορά του καταλογίζει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν. Αυτό το απλό υποστηρίζω.
Παντως οι γερμανοι του σημερα, απ'οσο ξερω τουλαχιστον και μιλωντας για την μεση περιπτωση, περιγραφουν το κομματι αυτο της ιστοριας της χωρας τους ως ενα τεραστιο και πολυ βαθυ μελανο σημειο... δεν νομιζω οτι και αυτοι μαθαινουν την ιστορια που εγραψαν οι νικητες...
Απο κει και περα καταλαβαινω τα οσα λες περι του συνολου της ιστοριας του λαου..
Edit: Αντιλαμβανομαι πως λες το ''περισσότερα απ' όσα του αναλογούν'' απλα θεωρω οτι μπορει να παρερμηνευτει. Anyway οπως και να εχει τα συγκεκριμενα γεγονοτα ειναι σχετικα συγχρονα οποτε δεν μιλαμε μονο για ιστορια που γραφεται απο ιστορικους αλλα και για βιωματα ανθρωπων που ζουσαν μεχρι και σημερα.
Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας να λέει το αντίθετο από αυτό που ακούγεται
γενικά.Και ειδικά σήμερα,σε μια εποχή που όλοι αναρωτιούνται και αμφισβητούν.Επίσης να πούμε εδώ για την
ιστορική του προσφορά (Στρατόπεδα συγκέντρωσης,Ολοκαύτωμα).Και καλύτερα να μην το διαπραγματευτούμε εδώ
το θέμα διότι υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν σε αυτά.
Δεν είναι μόνο τα στρατόπεδα, του καταλογίζονται δεκάδες άλλα πράγματα πολύ αμφισβητήσιμα. Αλλά κάπου εδώ θέλω να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν και αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι, όχι, δεν είναι όλοι Ναζί. Στην ουσία η άρνηση έγκειται στο ότι υποστηρίζουν πως έχει μεγαλοποιηθεί και υπερπολλαπλασιστεί το νούμερο των θυμάτων του από τους μηχανισμούς προπαγάνδας των Συμμάχων.
Καταλαβαίνεις αλλά επειδή δεν σε συμφέρει,λες τέλος πάντων και βάζεις και τελίτσες.Κλισέ...
Τουναντίον, με συμφέρει. Ελλείψει επιχειρημάτων σε άλλα επίπεδα το προσωποποιείς, όπως ακριβώς και ελλείψει γνώσης ιστορίας επιμένεις τόσο πολύ στον Δεύτερο Παγκόσμιο. Αν γνώριζες καλύτερα τις ιστορικές συγκυρίες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και τα γεγονότα πριν και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο (περίοδοι απίστευτα σημαντικών εξελίξεων και εντελώς "σκοτεινές" για όποιον δεν κάτσει να τις ψάξει μόνος του) κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάναμε καν αυτή την κουβέντα.
Αυτός ο Πόλεμος, πραγματικά, έχει γίνει η αιώνια καραμέλα, εξ' ου και o Νόμος του Γκόντγουιν. Δεν καταλαβαίνω γιατί μια ακρότητα μιας δεκαετίας πρέπει να είναι μέτρο κρίσης και σύγκρισης για τα πάντα. Μάλλον γιατί αυτή η δικασία δεν έχει καμία λογική.
ΤheCursed, πρέπει να γίνεις πολιτικός ή σύμβουλος, δε ξέρω (δε το λέω υποτιμιτικά). Έχεις μεγάλη τέχνη στο να παρουσιάζεις και να παραθέτεις απόψεις πολύ καλά ζυγιασμένες και μετρημένες (μελετημένες ως και 2-3 μεταγενέστρες "κινήσεις' τουλάχιστον), και να τον φέρνεις τον άλλον ακριβώς εκεί που θες εσύ.
Γκεμπελίσκος από τους λίγους, γιατί νομίζεις ότι είμαι φιλογερμανός;
Παντως οι γερμανοι του σημερα, απ'οσο ξερω τουλαχιστον και μιλωντας για την μεση περιπτωση, περιγραφουν το κομματι αυτο της ιστοριας της χωρας τους ως ενα τεραστιο και πολυ βαθυ μελανο σημειο... δεν νομιζω οτι και αυτοι μαθαινουν την ιστορια που εγραψαν οι νικητες...
Προφανώς και μαθαίνουν την ιστορία που γράψαν οι νικητές, αλίμονο. Η Γερμανία είναι η πιο αντιναζιστική χώρα στον κόσμο και έχει αποδεχτεί τυφλά τα όσα της έχουν καταλογίσει οι Σύμμαχοι μεταπολεμικά.
Στην ουσία, το σύγχρονο γερμανικό σύστημα και η σύγχρονη γερμανική κοινωνία όχι απλώς δεν έχει λόγο να υπερασπιστεί το ναζισμό όπου μπορεί, αλλά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή έχει κάθε λόγο να τον πολεμάει πιο λυσσαλέα από όλους, πρώτον γιατί τον μισεί περισσότερο απ' όλους και δεύτερον γιατί θέλει να αποτινάξει την οδυνηρή του παρακαταθήκη.
Η σύγκριση της ιστορίας δύο λαών είναι τελείως ηλίθια imo.
Τι να την κάνεις που την έχεις μεγαλύτερη αν μαμάει (έμπειρο censorship) ο άλλος την γκόμενα;
Comment