Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mass Effect 2



    Σε ένα μήνα κυκλοφορεί το sequel ενός από τα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς που διανύουμε (29 Ιανουρίου, ταυτόχρονα σε PC και Xbox360) και όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλο τίτλο, αυτό είναι το Mass Effect 2 thread.


    Aρχίζουμε, με τι άλλο, cinematic trailer!




    Υπόθεση:

    Two years after Commander Shepard repelled invading Reapers bent on the destruction of organic life, a mysterious new enemy has emerged. On the fringes of known space, something is silently abducting entire human colonies. Now Shepard must work with Cerberus, a ruthless organization devoted to human survival at any cost, to stop the most terrifying threat mankind has ever faced.

    To even attempt this perilous mission, Shepard must assemble the galaxy's most elite team and command the most powerful ship ever built. Even then, they say it would be suicide. Commander Shepard intends to prove them wrong.

    Χαρακτηριστικά:
    • Prepare for a suicide mission to save humanity
    • Choose between 19 different weapons
    • Devastating heavy weapons (that) can end a battle in seconds
    • Recruit a team of the galaxy's most dangerous operatives
    • Explore the galaxy — scan planets to uncover unique secret missions
    • Train and equip your team to survive insurmountable odds
    • Control your conversation with physical moments of intense action



    Eκτός λοιπόν των official γενικών πληροφορίων να δούμε και τι νέα στοιχεία εισάγει/βελτιώνει το sequel σε σχέση με τον προκάτοχό του.


    Μεταφορά Save File

    Στο sequel θα έχουμε τη δυνατότητα import κάποιου από τα τελικά μας save files από το αυθεντικό, πράγμα που σημαίνει ότι αποφάσεις πήραμε στο συγκεκριμένο save file θα μεταφερθούν αυτούσιες με τις ανάλογες συνέπειες στο story του ME2. Oι αποφάσεις που έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα είναι οι εξής:
     
    - O θάνατος του Kaidan ή της Ashley.
    - O θάνατος ή όχι του Wrex.
    - Η απόφαση που πήραμε σχετικά με την Council στο τέλος του ME.
    - Το love plot που αναπτύξαμε.
    - Η απόφαση που πήραμε για τη τύχη της Rachni Queen.
    - Αν ολοκληρώσαμε ή όχι τη sub-mission UNC:Asari Diplomacy.
    - Αν δώσαμε το Οκ στην Αlliance να διεξάγει πειράματα στο πτώμα της Nirali Bhatia.


    Όπως είναι λογικό, το level και τα στατιστικά του/της Shepard μας δεν θα μεταφερθούν στο sequel αφού το leveling θα ξεκινά από το μηδέν. Παρ'όλα αυτά το παιχνίδι θα αναγνωρίζει στο save που αποφασίσουμε να κάνουμε import σε τι level τερματίσαμε και τα Paragon/Renegade status μας ώστε να μας ανταμοίψει με διάφορα bonuses (π.χ. λίγο παραπάνω χρήματα στην αρχή του game). Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον θέλουμε, να αλλάξουμε την εμφάνιση καθώς και την class του Shepard μας εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε με τα ίδια χαρακτηριστικά του save file. Tέλος, αν κάποιος απλά θελήσει να ξεκινήσει το τίτλο χωρίς import (ή απλά δεν έχει saves από το ME) θα υπάρχει ένα διαδραστικό εισαγωγικό κομμάτι που θα καλύπτει τις ανάγκες εγκληματισμού στο story καθώς και της πρώιμης διαμόρφωσης προσωπικότητας του νέου μας Shepard.

    Gameplay

    Το σύστημα μάχης του sequel έχει αναβαθμιστεί δίνοντας μεγαλύτερη ουσία στη real-time δράση κινούμενο περισσότερο σε FPS (ή καλύτερα, Gears of War) μονοπάτια.

    - Στο πρώτο Mass Effect είχαμε τη βασική τετράδα όπλων (Rifle, Shotgun, Pistol, Sniper) όπου ανάλογα με τη class του χαρακτήρα ξοδεύαμε skill points για να τα μάθουμε. Κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει στο ME2 αφού εισάγει 19 διαφορετικούς τύπους όπλων χωρίς Weapon Specialization.

    - Aντίθετα, εισάγεται ένα νέο ammo system βασισμένο σε thermal clips, κάτι που αντικαθιστά τον τρόπο που γίνοταν overheat κάποιο όπλο. Ενώ λοιπόν στο ME είχαμε άπειρα πυρομαχικά, στο sequel αυτά γίνονται αναλώσιμα αφού ο τύπος πυρομαχικών που θα χρησιμοποιούμε θα καθορίζει τη συχνότητα με την οποία θα γίνεται overheat κάποιο όπλο. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλάζουμε τα overheated πυρομαχικά με άλλα είτε με τις ίδες ιδιότητες είτε με διαφορετικές. Πυρομαχικά θα μπορούμε να βρίσκουμε από τα πτώματα των αντιπάλων μας.


    Όπως μπορούμε να δούμε και από την νέα leveling screen, τα ammo upgrades είναι πλέον skills που μαθαίνουμε και δεν υφίσταται πλέον weapon specialization.

    - O τρόπος στόχευσης είναι το κυριότερο σημείο μεταστροφής του ME2 σε FPS μηχανισμούς, αφού τα στατιστικά δεν παίζουν κανένα πλέον ρόλο. Το σημείο στο οποίο στοχεύσουμε είναι και αυτό που θα χτυπάμε και σε αυτό συμβάλει η εισαγωγή στόχευσης σε διαφορετικά μέλη του σώματος ενός npc. Έτσι μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε headshots ή να διαμελίσουμε τα άκρα ενός npc καθιστώντας τον ανίκανο να περπατήσει.

    - Το Cover System έχει επίσης υποστεί αναβάθμιση αφού πλέον θα μπορούμε να μπαίνουμε σε covering mode χειροκίνητα και όχι αυτόματα όπως το πρώτο ME.

    - Τέλος και στα Medi-gels αφού πλέον οι χαρακτήρες μας θα αναπληρώνουν μόνοι τους Health και Shields οver-time όταν βρίσκονται out-of-combat.

    - Αναβάθμιση θα υποστεί και ο μηχανισμός εντολών του party μας προσφέροντας περισσότερο ακρίβεια στην εκτέλεσή τους. Επίσης θα μπορούμε να δίνουμε ξεχωριστά σε κάθε μέλος εντολές σε real-time χωρίς να είναι απαραίτητο να "παγώνουμε" τη δράση κάθε τρεις και λίγο.

    Galaxy/World Interface

    Στο sequel θα δούμε επίσης μερικές αλλαγές όσον αφορά την εξερεύνηση και το γενικότερο gameplay εκτός μαχών.


    - Μεγαλύτερος και λεπτομερέστερος γαλαξίας.

    - Νέο και βελτιωμένο Normandy gameplay. Στο SSV Normandy SR-2 θα εισαχθούν νέα στοιχεία όπως το Tech Lab όπου θα μπορούμε να αναβαθμίζουμε τα οπλικά και πλοητικά συστήματα του σκάφους κάνοντας χρήση των resources που βρίσκουμε στα ταξίδια μας.

    - To περιβόητο M35 Mako μας έχει αντικασταθεί με ένα νέο όχημα που θα μας συντροφεύει στην εξερεύνηση του γαλαξία. Οι δευτερεύοντες πλανήτες έχουν υποστεί αναβάθμιση τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εμφάνιση τους, κυρίως μετά από την αρνητική κριτική που εξέλαβε η Bioware για τα sub-missions.

    - Τα ταξίδια ανάμεσα στους γαλαξίες θα γίνονται με το κλασικό κλικάρισμα του προορισμού, όμως βρισκόμενοι μέσα σε κάποιο Ηλιακό Σύστημα θα πέρνουμε τον πλήρη έλεγχο του σκάφους! Έτσι θα μπορούμε ελεύθερα να μετακινούμαστε από πλανήτη σε πλανήτη και να εξερευνούμε το Σύστημα για άγνωστους πλανήτες και πολύτιμα resources.

    - Mάλιστα εισάγεται και ένας μηχανισμός καυσίμων όπου θα περιορίζει τον παίχτη από το να ξεπετάει τα Ηλιακά Συστήματα. Επίσης αλλάζει και ο τρόπος εξόρυξης των resources κάποιοι πλανήτη. Τέλος στο πατάω πάνω σε έναν πλανήτη, πατάω το κουμπάκι εξόρυξης και job done. Πρώτα θα πρέπει να σκανάρουμε κάποιον πλανήτη για resources και εάν όντως βρούμε κάτι, πρέπει στη συνέχεια να βρούμε εφικτά σημεία προσγείωσης, προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη ελευθερία στην εξερεύνηση και ουσία στην ανακάλυψη του αγνώστου.


    Στο παρακάτω video μπορούμε να απολαύσουμε μια 12-λεπτη ξενάγηση στο νέο Normandy


    We sit with BioWare producer Adrien Cho down for a sneak peek at some selected highlights around the interior of the Normandy.Features & Reviews - http://www...



    Inventory




    Η παραπάνω screenshot είναι η προφανέστερη αλλαγή. Οι πανοπλίες πλέον των χαρακτήρων μας είναι χωρισμένες σε διαφορετικά μέρη που βρίσκουμε κατα τη διάρκεια των απoστολών μας ή από merchants. Πηγαίνοντας στη συνέχεια στο Armory του Normandy, μπορούμε να τα μοντάρουμε διαλέγοντας διαφορετικό χρώμα, το πόσο γυαλιστερά ή σκοτεινά θα φαίνονται ή αναβαθμίζοντας τα με διάφορα modules, γνώριμα από το πρώτο ME.

    Επεκτείνωτας μάλιστα περισσότερο το modification του εξοπλισμού μας, στο Science Lab του Normandy μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα mods μέσα από τα διάφορα research projectes που βρίσκουμε στα ταξίδια μας, προσθέτοντας έτσι ουσιαστικά και crafting μηχανισμούς στο ME2.


    Διάλογοι

    Η σημαντικότερη προσθήκη στο σύστημα διαλόγων είναι το λεγόμενο Interrupt System. To Interrupt δεν είναι τίποτε άλλο από έναν Quick Time Event μηχανισμό ενσωματωμένο στο ρου ενός διαλόγου που επιτρέπει στον Shepard να πάρει περισσότερες "δραστικές" αποφάσεις. Το Interrupt System θα είναι άμμεσα συνυφασμένο με την ηθική διάπλαση των αποφάσεων του Shepard, ανοίγοντας έτσι Renegade Ιnterrupt επιλογές και Paragon Ιnterrupt επιλογές.

    Επίσης μεγαλύτερη προσοχή έχει δωθεί στη κινηματογραφική αίσθηση των διαλόγων προσθέτοντας περισσότερες γωνίες λήψης της κάμερες και περισσότερα animations στις αντιδράσεις των χαρακτήρων/npcs.

    Στο παρακάτω video μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του Interrupt mechanic.

    A demo video showing the dynamic dialog system and a new feature,an option to interrupt the conversation using some contextual interaction,been rude or not.
    sigpic

  • #2
    Xαρακτήρες

    Το Mass Effect 2 θα εισάγει νέους και περισσότερους βασικούς χαρακτήρες, νέες φυλές και επιστροφές παλιών χαρακτήρων σε playable μορφή καθώς και από διάφορα άλλα πόστα που η Bioware δεν θέλει να μας αποκαλύψει ακόμα.

    Cast Video
    http://mi80.com - Musings of a Skeptical Super Nerd & Gamer"BioWare has announced the cast of celebrities who will be giving their voices to the characters i...




    Miranda Lawson




    Η Μιranda είναι πληροφοριοδότης και δουλεύει μαζί με τον Jacob Taylor προς όφελος της Cerberus Organization. Oι επάφες της επεκτείνονται σε όλο το γνωστό Citadel Space και τα Terminus Systems ακόμα και στην άγνωστη Nemean Abyss. Πρόκειται για έναν από τους αρχικούς συντρόφους του Shepard.


    Jacob Taylor



    O Jacob είναι human biotic και συνεργάζεται επαγγελματικά με την Miranda. Επιζών των γεγονόντων της Eden Prime και πρώην Αlliance marine, παραιτήθηκε από το πόστο του μετά την επίθεση των Geth. Είναι και αυτός ένας από τους αρχικούς συντρόφους του Shepard.


    The Recruits:

    Thane Krios



    O Τhane ανήκει στην πρωτοεμφανιζόμενη φυλή των Dell και είναι ένας Warrior-Monk. Έχει επίσης τη φήμη ενός εκ των καλύτερων δολοφόνων του γαλαξία. Στοϊκός, μετρημένος και βαθειά πνευματικός, o Τhane διαλέγει και εκτελεί τα θύματά του ανάλογα των ηθικών και θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

    Thane Video: http://www.youtube.com/watch?v=UjayYHRR7X4


    Grunt



    Ως γνήσιος Krogan μισθοφόρος, ο Grunt νοιάζεται για δύο μόνο πράγματα: Mάχες και χρήματα. Σε αντίθεση με τον πολύπειρο Wrex, το νεαρό της ηλικίας τον κάνει τόσο απερίσκεπτο όσο συνάμα και επικίνδυνο στη πρώτη γραμμή κρούσης της ομάδας.

    Grunt Video: http://www.youtube.com/watch?v=_inDqfWwm74


    Tali'Zorah



    H πολυαγαπημένη Quarian μηχανικός επιστρέφει στο ME2. Μετά την επίθεση των Geth στο Citadel, η Tali επιστρέφει στην Migrant Fleet όπου οι τεχνικές και μηχανικές ικανότητές που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του Pilgrimage την καθιστούν σεβαστό μέλος της κοινωνίας της Quarian Fleet.

    Τali Video: http://www.youtube.com/watch?v=R5RjsNsCxhY


    Subject Zero




    Η Subject Zero πρόκειται για μια νεαρή εκληματία με πλούσιο ποινικό μητρώο και γεννετικά μεταλλαγμένη υστερά από πειράματα ενίσχυσης των biotic ικανοτήτων της. Μέλος δεκάδων συμμοριών και οργανώσεων, αποτελεί κάτι σαν σύμβολο στους κύκλους της παρανομίας. Βίαιη, απρόβλετη και ψυχικά διαταραγμένη, έχει στιγματίσει όλο το σώμα της με τατουάζ , ένα για κάθε θύμα της. Ότι πρέπει για την αποστολή αυτοκτονίας του Shepard.

    Subject Zero Video: http://www.youtube.com/watch?v=qsefCmNAQR4


    Samara



    Η Samara είναι μια "Justicar", μια Asari που έχει απαρνηθεί τα εγκώσμια, ταγμένη στον πιο αυστηρό κώδικα δικαιοσύνης της φυλής της και περιπλανιέται στο γαλαξία διορθώντας λάθη με τρόπους και μεθόδους που δεν εντάσσονται σε νόμιμα πλαίσια. Όπως προτάσσει ο asari Justicar code, η Samara δεν έχει κανένα πρόβλημα να σκοτώσει, όμως τάσσεται κατά της "αδικαιολόγητης" βίας.

    Samara Video: http://www.youtube.com/watch?v=FzObxGfi5ls
    sigpic

    Comment


    • #3
      Ωραίος ρε dope! Πολυ καλο και πολύ περιεκτικό το ποστ. Μου έλυσες και τις απορίες που είχα για το import save.
      Εχοντας λιώσει το πρώτο η αγορα του δευτερου mass effect είναι επιβεβλημένη και day 1 μάλιστα. Αν ισχύουν τα όσα γράφεις για της βελτιώσεις που έγιναν ιδιαίτερα στους ανεξερευνητους πλάνητες τότε πάει για Goty! (μετα το halo Reach!)
      Δυστυχώς δεν άντεξα και είδα τι παίζει στην αρχή του ME2 με το shepard και εμεινα μλκς!
      Αντε να βγεί να γουστάρουμε!

      Υ.Γ krogans FTW!!
      I attack sharks
      when i smell them bleed
      I dont go swimming
      water just wants to be around me.

      Comment


      • #4
        Yup, όλες οι πληροφορίες ισχύουν ύστερα απ'το ανάλογο research που έκανα σε συνεντεύξεις της Bioware και Previews. Έκανα κι εγώ τη χαζομάρα να δω τι παίζει στην αρχή και σταμάτησα να βλέπω άλλα βίντεος
        sigpic

        Comment


        • #5
          Mass Effect 2: First 8 Minutes Leaked

          Im Internet ist ein neues Video zu Mass Effect 2 aufgetaucht, das die ersten acht Minuten des neuen Sci-Fi-Rollenspiels für Xbox 360 zeigt. Achtung: Wer sich nicht Spoilern lassen und die ersten Spielminuten lieber vor dem TV genießen will, der klickt am besten wieder weg!


          Δεν θα το δώ οχι δεν θα το δώ!
          Ε δεν γμτε ας του ριξω μια ματιά.
          I attack sharks
          when i smell them bleed
          I dont go swimming
          water just wants to be around me.

          Comment


          • #6
            Mια βδομάδα απέμεινε για το έπος!!:lovedance:
            sigpic

            Comment


            • #7
              Και πέφτει την ημέρα που τελειώνει η σχολή γι' αυτό το εξάμηνο και μετά είναι οι κωλοεξετάσεις. Δεν θα προλάβω ούτε pre-order να κάνω... Η μαλακία είναι ότι ποτέ δεν έχουμε δει το αληθινό πρόσωπο της Tali. Ελπίζω να το δείξουν σε κάποια φάση, γιατί το μόνο που βλέπουμε είναι το κράνος της να την προστατεύει από αναπνευστικές δυσκολίες.
              sigpic

              Comment


              • #8
                H Τali ήταν η αγαπημένη μου χαρακτήρας από το cast του Μass Effect, οι απορείες και η περιέργειά της έκαναν τις συζητήσεις μαζί της πάντα ενδιαφέρουσες και απολαυστικές. Υπήρχαν στιγμές που θα προτιμούσα ένα love story μαζί της πάρα με τις 2 διαθέσιμες που σου δίνει το game. Επίσης δεν νομίζω να θέλω να τη δω χωρίς μάσκα, ήταν κάτι χαρακτηριστικό στην όλη φυσιογνωμία της σε σημείο να προσπαθώ να εστιάσω στα μάτια της διαπερνώντας το μυστηριώδες πέπλό που δημιουργούσε η μάσκα στη παρουσία της. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα την δούμε και στο sequel ;)
                sigpic

                Comment


                • #9
                  Αλλά η Bioware είναι θεόμουρλη που το κάνει το παιχνίδι αυτό πολύ Animation παρά cinema FX και της βγάζω το καπέλο... Δεν περίμενα να βελτιωθούν τόσο πολύ μετά το Mass Effect I.
                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    To Mass Effect 2 κάνει αυτό που πρέπει και το κάνει σωστά , ειναι ένα sequel το οποίο βελτιώνει τα προβλήματα του πρώτου τα οποία imo ήταν αρκετά(από ότι έχω δει και διαβάσει) . Προσωπικά το περιμένω με μέγιστο ενδιαφέρον και ελπιζω να ειναι ανταξιο των προσδοκιών μου .

                    Η λίστα με τα achievements του παιχνιδιού : http://www.xbox360achievements.org/g.../achievements/
                    ΥΓ : Επειδή το έχω απορία , αν κάποιος δεν έχει παίξει καθόλου το 1 θα μπορεί να ασχοληθεί κατευθείαν με το 2 ; (το 1 το έχω τερματίσει 2 φορές απλά ρωτάω γιατί βλέπω μεγάλο connection με το 1)

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Bartman@r@s View Post
                      ΥΓ : Επειδή το έχω απορία , αν κάποιος δεν έχει παίξει καθόλου το 1 θα μπορεί να ασχοληθεί κατευθείαν με το 2 ; (το 1 το έχω τερματίσει 2 φορές απλά ρωτάω γιατί βλέπω μεγάλο connection με το 1)
                      Από το ΟP --> Tέλος, αν κάποιος απλά θελήσει να ξεκινήσει το τίτλο χωρίς import (ή απλά δεν έχει saves από το ME) θα υπάρχει ένα διαδραστικό εισαγωγικό κομμάτι που θα καλύπτει τις ανάγκες εγκληματισμού στο story καθώς και της πρώιμης διαμόρφωσης προσωπικότητας του νέου μας Shepard.

                      Δηλαδή πέραν της, ουσιαστικά, περίληψης των γεγονόντων του πρώτου ME, θα υπάρχει και ένα σύστημα "ηθικής" διαμόρφωσης του Shepard μας που κατα τρόπο τεινά θα αποτελεί συνδετικό κρίκο του χαρακτήρα μεταξύ των δύο παιχνιδιών.
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν σώζεται το τέλος για import μόνο στο PC. Μάλλον θα το διορθώσουν στο επόμενο παιχνίδι(ελπίζω...). Όταν το τερμάτισα στο PC, δεν είδα ούτε σήμα σωσμένου δεδομένου...
                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by deus_d0pe View Post
                          H Τali ήταν η αγαπημένη μου χαρακτήρας από το cast του Μass Effect, οι απορείες και η περιέργειά της έκαναν τις συζητήσεις μαζί της πάντα ενδιαφέρουσες και απολαυστικές. Υπήρχαν στιγμές που θα προτιμούσα ένα love story μαζί της πάρα με τις 2 διαθέσιμες που σου δίνει το game. Επίσης δεν νομίζω να θέλω να τη δω χωρίς μάσκα, ήταν κάτι χαρακτηριστικό στην όλη φυσιογνωμία της σε σημείο να προσπαθώ να εστιάσω στα μάτια της διαπερνώντας το μυστηριώδες πέπλό που δημιουργούσε η μάσκα στη παρουσία της. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα την δούμε και στο sequel ;)
                          Ναι ρε φιλε στο μυαλό μου είσαι! Μακράν ο ποιο ενδιαφέρον female character του παιχνίδιου (ή θηλυκό είδος αν προτιμάτε)! Ειδικά σε σχέση με τις αλλές 2 ξενέρωτες την ρατσίστρια και την αλλή την ερμαφρόδιτη να πούμε !
                          Πάντως απο αυτα που έχουμε δει μέχρι τώρα οι χαρακτήρες του ME 2 φαίνονται απείρως ποιο ενδιαφέροντες απο του πρώτου παιχνιδιού! Ας ελπίσουμε να είναι ετσι.
                          I attack sharks
                          when i smell them bleed
                          I dont go swimming
                          water just wants to be around me.

                          Comment


                          • #14
                            Παιδιά. Με παραξενεύει η φάση με την εμφάνιση της Miranda Lawson. Μοιάζει πολύ με την Ντόρα Μπακογιάννη ή κάνω λάθος ?
                            sigpic

                            Comment


                            • #15
                              9.6 απο IGN.
                              Ground_Zero:

                              Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                              Comment

                              Working...
                              X