Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ώρες ώρες ανακατεύει τόσο το μυαλό μου που έρχομαι σε απόγνωση Δεν μου 'χει ξανατύχει να μετανιώνω και να αισθάνομαι άσχημα για πράγματα που έκανα, εν αγνοία μου επί το πλείστον για τις συνέπειες, σε ένα παιχνίδι και να εμφανίζονται όλες μπροστά μου στο sequel!

Και οι επιλογές....αυτές οι επιλογές πραγματικά πρέπει να λαμβάνονται χωρίς δεύτερη σκέψη αλλιώς το mindfuck δεν αργεί να έρθει.... Ακόμα δεν το τέλειωσα, αλλά στάνταρ θα φύγει και δεύτερο και τρίτο playthrough για να κρατήσω 3 διαφορετικά saves, ένα με imported Shepard σε full Paragon, ένα με ξανά imported Shepard σε full Renegade και τέλος ένα χωρίς import, σαν να παίζω πρώτη φορά.

Kαι οκ, το να έχεις 2 διαφορετικές επιλογές, τη μπλε και τη κόκκινη, πάει στο καλό. Τι γίνεται όμως όταν έχεις και τρίτη επιλογή; Και με το oucome να είναι εντελώς διαφορετικό και στις τρεις περιπτώσεις; Και σε πολλές μάλιστα από αυτές να πλανάται η αίσθηση ότι οι συνέπειες θα γίνουν ορατές στο τελευταίο μέρος της τριλογίας; Εντάξει, ο RP λαβύρινθος που έχει δημιουργήσει η Bioware ξεπερνά κάθε προσδοκία.
    sigpic

Comment

Deus Dope κάνε ένα playthrough με backstory War hero και spacer ώστε να είσαι 100% το καλό παιδί και μετά δοκίμασε με Εarthborn και Ruthless που είναι το εντελώς αντίθετο ώστε να τους δέρνεις όλους.
      Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η BioWare κατάφερε να προσφέρει υψηλή ποιότητα και στα δύο της IPs κάτι που υποδηλώνει την αξία των γιατρών/μελών της εταιρείας.

Comment

Το τέλειωσα. Το τέλος δεν μου άρεσε. Όλο το υπόλοιπο παιχνίδι για μένα ξεπέρασε ακόμα και το Kotor. Moυ πήρε 51 ώρες εξερευνώντας όλο το γαλαξία και κάνοντας όλα τα subquests, full Paragon κάνοντας σε όλες τις περιπτώσεις ότι φαινόταν πιο politicaly correct εκτός από 2-3 που θα φανούν στο τρίτο μέρος. Τα κατεβατά τα φυλάω μέχρι να ασχοληθείτε κι άλλοι με το παιχνίδι, για τώρα loading second playthrough...
        sigpic

Comment

Το τέλος του ME 2 ακολουθεί την λογική του Halo 2.Στο κόβει ξαφνικά για να σου δώσει τον επίλογο με το Mass Effect 3.Είναι ένας τρόπος marketing να σε κάνει να αγωνιάς για το τι θα συμβεί με τους χαρακτήρες και τον σύμπαν που έφτιαξε η BioWare.

Comment

Έχω μια αλλεργία με τα cliffhangers. Πήρα και άσχημες αποφάσεις στο τέλος.... Anyway, αργότερα αυτά. Το μόνο που έχω να πω, κρατάτε saves! Πολλά!
            sigpic

Comment

τελειωσα το game ηδη μια φορα στο veteran, τωρα βρισκομαι στο 2ο Play Through στο insane μου εχει μεινει λιγο ακομα, αλλα οι τελευταιες μαχες ειναι λιγο pain in the ass και σε καθε kill κανω save

απλα προκειται για ενα επος αμφιβαλλω αν θα παιξω καλυτερο rpg φετος (ff13 anyone?), που ενταξει μπoρει στο combat κομματι τα rpg στοιχεια να ειναι λιγα πλεον,
              ομως ολα τα υπολοιπα αποζημιωνουν και με το παραπανω.Props για αλλη μια φορα στη Βιοware που συνεχιζει να βαζει το πυχη ψηλοτερα καθε φορα.

Comment

Μόλις ολοκλήρωσα τον αριστουργηματικό τίτλο της BioWare.Το Mass Effect 2 είναι ένα παιχνίδι που τα έχει όλα.Η δράση του είναι εξαιρετική καθώς συναγωνίζεται με το σπαθί του τα κορυφαία shooters της αγοράς.Η σκηνοθεσία του εξελίσσεται ομαλά με ένα δυνατό κινηματογραφικό τρόπο και γιγαντώνεται στα τελευταία στάδια της βασικής αποστολής κάνοντας το όλο επίτευγμα να φτάνει τα επίπεδα αξιομνημόνευτων κινηματογραφικών παραγωγών.Ο τεχνικός τομέας πάντα μέσα στα πλαίσια του είδους που αντιπροσωπεύει είναι πολύ καλός ενώ για άλλη μία φορά τα απίστευτα facial expressions των χαρακτήρων σε καθηλώνουν.

Το δεύτερο μέρος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους χαρακτήρες ενώ το story κρύβει μερικές πολύ δυνατές στιγμές σε σημείο να σε βάζει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για το σύμπαν που έφτιαξε η BioWare.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην δημιουργό εταιρεία διότι ο κόσμος που έπλασε απαρτίζεται από πάρα πολλές λεπτομέρειες οι οποίες δένουν μεταξύ τους σαν τους κρίκους της αλυσίδας.

Πρώτο playthrough σε 65 ώρες σε επίπεδο δυσκολίας Veteran με Paragon Infiltrator class έχοντας ξύσει μέχρι το τελευταίο βράχο.Μία δεύτερη εξόρμηση με Renegade χαρακτήρα θα ακολουθήσει σύντομα.Προς το παρόν κρατάω το save μου για το Mass Effect 3 όπως σε πληροφορεί ο τίτλος.

Το Mass Effect 2 αποτελεί σοβαρό υποψήφιο για G.O.T.Y κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για μία χρονιά που φιλοξενεί ή θα φιλοξενήσει μερικά από τα πιο δυνατά franshises τουλάχιστον σε αυτή την γενιά κονσόλων.
                Εις αναμονήν για το ME 3 που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τον δυνατό επίλογο ενός εξαιρετικού Franchise.

Comment

τελειωσα ΚΑΙ το τριτο μου play παλι στο insanity
                  official τελειωσα και με το game ισως το ξαναπαιξω λιγο πριν βγει το 3

το πρωτο play ητανε στο veteral με vanguard kai renegate import lvl60 male shepard

το δευτερο και τριτο σε ιnsanity αντιστοιχα με female sentinel renegate(easy mode) και male infiltrator paragon που τον θεωρω την ποιο διασκεδαστικη class εν τελει

και στα τρια με το good ending δεν πεθανε κανενας, στο πρωτο play εκανα και ολα τα sidequests (και παρολαυτα εφτασα μονο μεχρι το 28lvl)

στα δυο υπολοιπα play πας ευκολα 30 μιας και παιρνεις 25% extra exp

λοιπον κλασσικα θα γραψω μερικες σκορπιες σκεψεις μιας και βαριεμαι να γραφω ολοκληρα κατεβατα σε μορφη review

-MHN κανετε το λαθος και αρχισετε σε μεγαλυτερο diffuculty (hardcore,insanity)
                  με τον ηδη υπαρχων shepard σας, μιας και οι εχθροι κανουνε scale αναλογα το lvl σας

-ΜΑΚΡΑΝ το καλυτερο casting χαραχτηρων που θυμαμαι τα τελευταια χρονια σε rpg
                  ολοι ενας και ενας με πιστευτες προσωπικοτητες και ενδιαφερον background (αναφερομαι στο grp που μαζευεις)

-Scanning planets (aka spy sweeper) ειναι το μειον του τιτλου ειδικα στην xbox εκδοση ειναι απιστευτα βαρετο και αργο

-δεν με χαλασε καθολου ο προσανατολισμος στο shooter στοιχειο ισα ισα πιστευω οτι ταιριαζει καλυτερα στο συγκεκριμενο franchise. τα rpg στοιχεια υπαρχουνε ακομα μονο που εχουνε γινει περισσοτερο streamlined.

-voice acting...οτι δωσανε την φωνη τους πανω απο 80 ατομα αυτο τα λεει ολα
                  η Liz Shroka απλα συγκλονιστικη και το κερασακι στη τουρτα

-τα abilities ναι μεν ειναι λιγοτερα αλλα ακομα σου επιτρεπεται να πειραμματιστεις με τον shepard και τα 6 classes ευτυχως αυτη την φορα πραγματικα διαφερουν το ενα με το αλλο. Μοναδικο request να δωσουνε dlc με respec option στα party members

-ασχετο αλλα το κομματι του ost suicide mission με πωρωσε ιδιαιτερα ειχα καιρο να ακουσω ενα τοσο δυνατο αρχιστρικο επικο κομματι.

-το balance ειναι λιγο ασχημο,μερικα abilities κανουν ακομα και το insanity walk in the park (tech armor, καποια συγκεκριμενα ammo, singularity κτλπ

-πιστευω πως το mass effect 2 αποτελει το αρτιοτερο game οverall που εχει δωσει η bioware, το λεω αυτο εχοντας πληρη παιχτικη γνωση το death ολων σχεδων των rpg της bioware (baldurs gate 1-2,kotor 1-2,neverwinder knights,jade empire, dragon age και φυσικα mass effect 1)

ΤΡΕΞΤΕ να το παιξετε απορω γιατι δεν γινεται χαμος ακομα σε αυτο το thread
                  μα καλα τι παιζετε?

τωρα οσο αναφορα το story

Θυμιζει πολυ matrix η ολη φαση organic vs synthetic και γενικα εχει γινει κλισε πλεον σε ταινιες/games τετοιου ειδους, ομως η διαφορα του universe του mass effect με τα υπολοιπα παρομοια ειναι η εξης;

Τα κειμενα, οι ομιλιες, η ποικιλια των races, και η δομη του σεναριου ειναι τοσο καλοδουλεμενα που πραγματικα εγω προσωπικα το βαζω πανω απο τα franchise τα οποια προυπηρχαν και πατησε πανω τους οπως το star trek και το star wars.

Αυτο το γραφω περα απο τον οποιο ενθουσιασμο μπορει να εχω αυτη την στιγμη και διχως να εχουμε δει ακομα το 3.

Η τελευταια σκηνη με την αρμανδα των reapers σε αφηνει να αναρωτιεσαι πραγματικα αν θα δουμε εναν full scale war στο 3 και πως θα καταφερει η bioware να φτιαξει αλλο ενα shooter/rpg σε skirmish επιπεδο.

Απο την αλλη ειναι προφανες οτι κατι παιζεται με τον ellusive man παρασκηνιακα και λογικα θα τον δουμε απεναντι στον shepard στο 3 τουλαχιστον σε ενα απο τα δυο paths (renegate,paragon) ισως να εχει καποια συνδεση με τους reapers και γιατι οχι να μην ειναι και ο ιδιος ενας human reaper.
                  Ειπα καποια γενικα πραγματα ομως θα επεκταθω και αλλο σε αλλες πτυχες του story μολις ακουσω και τις δικιες σας αποψεις

funny quotes/ατακες/διαλογοι που μου μεινανε

-Joker: "you just want me to go crawling through the ducts again"
                  EDI: "i enjoy the sight of humans on their knees"
                  -Joker: ''huh?''
                  EDI: "that was a joke"

-οταν ο mordin αρχιζει να τραγουδα..omg τα λογια περιττα

-Grunt: "Hah! See Shephard, now we're having fun. Me killing things, you doing... that human thing."

-Grunt:"If he tells me to shoot, I'll shoot. If he tells me to kill, I'll kill. If he tells me to stop, I'll stop... eventually."

-Morinth: I love krogan. Passionate, violent. They burn bright -- and quickly burn out.
                  Grunt: Go away asari slut
                  Morinth: I love it when you're angry

-Garrus: i had reach..she had flexibility (lol επος)

στο mission της miranda οταν η leader των mercs αρχιζει να την ειρωνευετε και να την βριζει
                  αν εχεις την jack λεει:"i like her, are we still recruiting?

mission του garrus οταν σκωτωσει τον προδοτη turian
                  αν ξαναπας Citadel σε ενημερωνει η EDI οτι η
                  oi αρχες ερευνουνε τον θανατο αλλα δεν εχουνε βρει καποια leads...
                  Garrusι:''What a shame''

Comment

ΤΡΕΞΤΕ να το παιξετε απορω γιατι δεν γινεται χαμος ακομα σε αυτο το thread
                    μα καλα τι παιζετε?
                    'Ελα ντε!!! Από τη μεριά μου το άφησα λίγο στην άκρη το δεύτερο renegade playthrough καθώς ασχολούμαι με το Bioshock 2. Στα spoilers τώρα....

Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμα και στη τελευταία επιλογή που σου δίνεται να σώσεις ή όχι τη τεχνολογία των Collectors, δεν μπορούσα σε κανένα σημείο να καθορίσω τους σκοπούς του Illusive Man. Ενώ εγώ σαν Shepard φαινομενικά καθόριζα τα γεγονόντα, η αίσθηση ότι με χειραγωγεί ο Illusive Man ήταν πάντα εκεί. Η πιο έντονη στιγμή ήταν όταν συνάντησα την Ashley και στο διάλογο που εξελλίχθηκε η δυσπιστία μου για τους σκοπούς της Cerberus έπιασαν ταβάνι.

Θα μείνω με την απορεία του τι θα γινόταν αν είχα επιλέξει να σκοτώσω τον Wrex στο πρώτο ME. Ήταν πολύ ευχάριστο που τον είδα αρχηγό της φυλής και με τις προοδευτικές για Krogan ιδέες που έχει, κάτι μου λέει ότι οι Krogans θα παίξουν το ρόλο τους στο φινάλε της τριλογίας.

Δεν περίμενα με τίποτα ότι ο 10ς χαρακτήρας θα ήταν Geth! Mάλιστα μέσα από τις συζητήσεις μαζί του μάθαμε τόσα πολλά για την κουλτούρα της συνθετικής φυλής και το σχίσμα που επικρατεί μετά τη στρατολόγησή τους από των Saren. Επέλεξα να τον βοηθήσω πάντως στο loyal quest του, ήμουν ειρηνοποιός στη διαμάχη με την Tali και απ'ότι φαίνεται θα έχω στο πλευρό μου άλλο ένα δυνατό σύμμαχο στο τρίτο μέρος.

Γενικότερα το τρίτο μέρος θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι στο δεύτερο σου έδινε τη δυνατότητα να κερδίσεις την εύννοια ή όχι των φυλών, και κυρίως των Krogans, Geths και Quarians μέσα από τις επιλογές σου. Αν καταφέρει η Bioware να διατηρήσει ζωντανή αυτή την αλληλουχία γεγονόντων και αποφάσεων ώστε να έχουν ενεργό και άμμεσο αντίκτυπο, τότε το 3ο μέρος θα είναι αριστούργημα.

Δεν θα αφήσω απ'έξω βεβαίως την rachni queen. Πολύ θα ήθελα να δω τι θα γινόταν στο 2ο αν δεν την είχα ελευθερώσει στο πρώτο. Εδώ έρχεται, πάντα μέσα από έναν αντιπρόσωπο και μιλάει για μια απόλυτα γαλήνια και ειρηνική κατάσταση, κάτι που δεν συμβαδίζει με το πολιτισμό που έχει αναπτυχθεί στο γαλαξία. Πραγματικά, ο τρόπος αντίληψης των rachni είναι η πιο "εξωγήινη" προσέγγιση και φιλοσοφία που αντιμετώπισα στον κόσμο του παιχνιδιού.

Κάπου εδώ να υμνήσω ξανά τον κόσμο που δημιούργησε η Bioware, που καταφέρε να αιχμαλωτήσει τη φαντασία μου ως λάτρη του sci-fi. Oι επισκέψεις στο πλανήτη των Krogans και τη Flotila θα μου μείνουν αξέχαστες. Ο σταθμός Omega είχε μια τρομερή cyberpunk αισθητική και η πόλη Nos Astra στον Illos μια πραγματική διαγαλαξιακή βαβέλ. Δεν είναι μόνο τα γραφικά που εκτοξεύουν τη ψευδαίσθηση αλλά ο ήχος που παίζει καταπληκτικά το ρόλο του.

Πέραν του κόσμου, αυτό που λάτρεψα στο ME2 ήταν οι χαρακτήρες του με τα loyality quests τους. Η δολοφονία του αντίζηλου του Garrus, η δίκη της Tali, η απόδειξη ότι ο Grunt ανήκει στους Krogans, το ερωτικό παιχνίδι με την κόρη της Samara ήταν τα αγαπημένα μου. Παρ'όλο που το cast έφτανε τους 10 χαρακτήρες, ο τρόπος παρουσίασης και διαχείρισής τους είναι το λιγότερο υποδειγματικός για την κατηγορία των rpgs.

Περιμένω πως και πως το FFXIII για να δω τι μπορεί η ανατολική πλευρά της υφηλίου να αντιτάξει στο τομέα των rpgs.
                    sigpic

Comment

Αν μου έλεγαν ποτέ ότι η Bioware θα έβγαζε τέτοιο παιχνίδι δε θα το πίστευα. Πολύ πιο σκοτεινό και προκλητικό από το 1, με σαφέστατη νοοτροπία και προσανατολισμό, χωρίς τη λογική του υβριδίου του πρώτου μέρους και αρκετά σημεία προς συζήτηση. Θα γράψω review συντόμως, όταν ξεκινήσω το δεύτερο playthrough...
                      Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Αναμένω με αγωνία αρχηγέ το ριβιου. Είναι από τα παιχνίδια που στεναχωριέμαι αφἀνταστα που δεν μπορώ να παίξω ελέω θητείας...

Α και φυσικά καλώς μας ξανάρθες αρχηγέ!
                        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Άρχισα το παιχνίδι χω΄ρις να έχω παίξει το πρώτο και κάπου έχω πελαγώσει από άποψη σεναρίου. Ίσως θα πρέπει να ασχοληθώ με το άλλο πρώτα αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και τρελή όρεξη για κάτι τέτοιο.

Comment

Kαλά δεν είναι και κάτι τραγικό, κάνε ένα γρήγορο playthrough το 1 και είσαι ΟΚ. Ο Xeno το έβγαλε σε 14 ώρες (άθλος ). Εγώ σύντομα θα έχω το νέο PC (αύριο-μεθαύριο το πολύ ), οπότε θα ξεκινήσω κάποια στιγμή ξανά το 1 για να προετοιμαστώ δυναμικά για το sequel. Το hype του Deus_Dope με έψησε άσχημα για κάτι τέτοιο.

Comment

Originally posted by Evans View Post
                              Kαλά δεν είναι και κάτι τραγικό, κάνε ένα γρήγορο playthrough το 1 και είσαι ΟΚ. Ο Xeno το έβγαλε σε 14 ώρες (άθλος ).
                              Το Mass Effect 2 βγαίνει σε 15 το πολύ ώρες αν κάνεις το Main Quest σε Speed Run.Δεν μπορώ να πω, απλά χάνεις κάτι παραπάνω από το 50% από όσα έχει να σου προσφέρει ο τίτλος.Άσε μωρέ κατάντησε αγγαρεία και το gaming σήμερα.

Comment

E καλά, ο καθένας ασχολείται με τον εκάστοτε τίτλο για όσο θέλει, δε θα βάλουμε κανόνες για το πώς θα πρέπει να παίζεται ένας τίτλος και για το πότε γίνεται αγγαρεία ή όχι. Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου Mass Effect πάντως όντως ήταν αγγαρεία.

Comment

Working...
                                X